Оладки з курячого філе з грибами

Курка, гриби і сир – ідеальне поєднання для любителів поїсти на обід. А ще це дуже смачно, оригінально: не всі вгадують складу страви, вимагаючи видати фірмовий секрет і добавки.
У цьому рецепті головним зв’язуючим «ланкою» буде сир, так що пошукайте якісний сорт, який плавиться, повідомляючи м’яса характерну вершковість; сири з замінниками жирів не підійдуть.
Інгредієнти:
• будь-які гриби – 100 г;
• філе – 400 г;
• російський (або гауда) сир – 80 г;
• яйце;
• рослинна олія;
• сіль;
• прянощі.
Гриби притушим на сковорідці. Якщо додавати їх сирими господинь підстерігають два казусу: гриби дадуть сік і фарш «попливе», також вони ризикують залишитися сирими всередині. А так вони ужарятся, залишивши свій аромат. Курку порубаємо гострим ножем на дрібні шматочки, додамо тертий сир, гриби, яйце. Приправимо спеціями. Викладемо на гарячу сковорідку, надаючи трохи плоску форму. Добре прожарим з двох сторін.
Подавати оладки краще теплими, з білим соусом, вареної молодою картоплею, посипаною кропом. Не забудьте покласти зверху картоплі шматочок вершкового масла.