Оладки з курячої печінки – 6 рецептів приготування
Відварна або смажена печінка – корисне блюдо. Правда, далеко не всі гурмани люблять цей субпродукт у вказаному вигляді. Зате напевно всім домашнім припадуть до смаку оладки з курячої печінки. Вони завжди виходять дуже ніжними, поживними та смачними.
Класичні оладки з курячої печінки
Інгредієнти: 420 г вже розмороженої курячої печінки зі злитим соком, куряче яєчко, кухонна сіль за смаком, 2,5-3,5 ст. ложки білого борошна, улюблені спеції.
Першим ділом потрібно зайнятися підготовкою печінки. Вона позбавляється від пленочек і всього зайвого, після чого перебивається блендером.
В отриману масу вбивається яєчко. Вона солиться, присипається спеціями. Поступово в тісто всипається борошно для зв’язування інгредієнтів. Її кількість потрібно регулювати, стежачи за консистенцією маси. Якщо переборщити з кількістю борошна, смак оладок вийде занадто «хлібним».
Всі інгредієнти добре перемішуються. Далі можна приступати до випічки оладок.
Кожна коржик обсмажується на розігрітій олії з обох сторін.
Печінка разом з очищеним цибулею подрібнюється з використанням спеціальної насадки блендера. Виделкою в отриману масу вбивається сире куряче яйце.
Отриманий однорідний фарш за смаком присаливается і посипається сумішшю сухих кольорових перців. Можна використовувати і будь-які інші приправи за власним смаком.
В останню чергу в масу додаються залишилися сипучі компоненти – манна крупа і попередньо просеянная борошно.
Інгредієнти добре вимішуються. Вийде не дуже густа маса.
Оладки з курячої печінки з манкою обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін. Цей компонент додасть їм пишності і соковитості, розбухаючи в процесі приготування.
Першим ділом добре промиваються, чистяться і дрібно ріжуться свіжі грибочки. Далі вони висипаються в сковорідку разом з дрібними кубиками цибулі (1 шт.) і гарненько обсмажуються на олії. Готувати продукти потрібно до тих пір, поки з сковорідки не випарується вся рідина, а вони придбають приємний відтінок.
Блендером подрібнюється залишився цибулю з печінкою. Можна просто пропустити зазначені продукти через м’ясорубку.
До перекрученої суміші додається злегка остигле вміст сковорідки. Туди ж вбивають яйця, всипається борошно, вибрані приправки, сіль. Якщо маса вийшла рідкуватий, можна збільшити кількість борошна.
Отриманий фарш набирається ложкою і викласти на добре розігріту сковорідку. Обсмажуються оладки з обох сторін.
Готову страву можна скласти в каструлю, залити невеликою кількістю води з томат-пастою і згасити 10-12 хвилин.
Як приготувати з рисом?
Інгредієнти: 630 г курячої печінки, сире яєчко, 90 г високосортного борошна, середня головка ріпчастої цибулі, склянка заздалегідь звареного рису, кухонна сіль, ароматні трави.
Першим ділом обробляється печінку і цибулю. Ці компоненти складаються в чашу блендера, після чого добре перемелюють до однорідності. Це буде основа фаршу для оладок.
У масу додається вже готовий і злегка остиглий рис. Складові знову перемішуються.
В отриману суміш вбивається сире яєчко, додаються ароматні трави і сіль. Останній всипається попередньо просеянная пшеничне борошно. Маса виходить досить густий.
Щоб приготувати оладки, фарш потрібно столовою ложкою викладати на розігріту олію. Коржі обсмажуються з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини.
Готове блюдо подається з часниковим соусом на основі нежирної сметани або несолодкого йогурту. Смачно пробувати такі оладки навіть з порцією звичайного легкого майонезу.
З копченим салом
Інгредієнти: 630 г курячої печінки, 1-2 репчатых цибулинки, 2 курячих яйця, 120 г копченого сала, 2 ст. ложки жирної сметани, половина склянки високосортного борошна, дрібку меленого чорного перцю, сіль.
Для початку потрібно обробити курячу печінку – видалити пленочки і місця, в яких субпродукт стикався з жовчним міхуром. Також зрізаються з печінки та інші зайві частини, які здатні зіпсувати смак страви.
У миску з печінкою додається крупно нарізану цибулю. Відразу забиваються курячі яйця.
Копчене сало ріжеться дрібним кубиком. Вона також додається до всіх інших перелічених компонентів.
Тільки після цього підготовлені компоненти розбиваються відповідною насадкою блендера. Можна використати і звичайну м’ясорубку.
В одержаний рідкуватий фарш додається попередньо просеянная борошно, сіль, перчик, сметана. Після чергового перемішування можна приступати до випічки виробів.
Обсмажують з обох боків до появи рум’яної скоринки.
Оладки з морквою
Інгредієнти: півкілограма курячої печінки, сира морква середнього розміру, головка ріпчастої цибулі, сире куряче яйце, сіль, чорний мелений перчик, будь-які улюблені приправи.
Печінка добре промивається, позбавляється від плівки і прожилок, після чого перекручується разом з морквою і цибулею в м’ясорубці. Можна використовувати для цього і спеціальну насадку блендера.
В отриману суміш додаються приправи, яйця. Вона солиться за смаком. Потрібно активно перемішувати всі компоненти, поки не зникнуть навіть найменші грудочки.
Відразу після цього можна приступати до процесу обжарювання. Оладки готуються за пару хвилин з кожного боку на розігрітому маслі.
Готові печінкові оладки подаються з будь-яким гарніром. Вони можуть бути і основною стравою. Для цього достатньо буде доповнити вироби овочевим салатом і відповідним соусом на свій смак.