Оладки з яблуками -6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Як у нашої бабусі гарні оладки! Ці слова відразу виникають в пам’яті, коли заходить мова про це виріб з тіста. Спогади дитинства настільки сильні, що, здається, в повітрі витає аромат і майже виразно мовою відчувається смак улюбленої випічки. У багатьох будинках сильна традиція по вихідних балувати домочадців пишними оладки з яблуками в поєднанні зі сметаною, згущеним молоком, медом. Для тих, хто нічим таким похвалитися не може і хоче навчитися готувати просте і смачне ласощі, у даній статті представлені рекомендації, як швидко і без особливих турбот створити блюдо, яке сподобається всій родині.

Пишні оладки з яблуками на кефірі

Кефірний тісто завжди виходить пишним і м’яким. І чим основа жирніше, тим ніжніше виходить випічка. Додавання яблук робить його більш соковитим і наділяє приємною кислинкою.

Для приготування оладок з яблуками потрібно:

  • 0,5 л кефіру;
  • 3 яйця;
  • ¾ Склянки цукру;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 3 яблука;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л солі.

Порядок дій такий:

  • Змішати яйця з цукром у просторій мисці.
  • В яєчну масу влити кефір.
  • В рідку основу всипати просіяне борошно з содою, і замісити тісто.
  • У яблук видалити шкірку і насінні коробки, натерти на тертці.
  • Налити в сковороду тонкий шар масла, розігріти.
  • Викладати столовою ложкою тісто на гарячу сковороду і обсмажувати з обох сторін.

Досвідчені кулінари рекомендують готувати оладки на кефірі 5-7-денної витримки. Сода, змішана з борошном, вступає в реакцію з кислотою в кефірі, виділяє вуглекислий газ, утворюючи необхідні для підйому тесту бульбашки. Чим вище кислотність продукту, тим сильніша реакція.

Готуємо на молоці

Якщо хочеться, щоб оладки на молоці були повітряними, дріжджове тісто – найкращий варіант. Сухі пекарські дріжджі відразу починають працювати і швидко піднімають опару.

Дивіться також:  Як зробити безе – 7 рецептів

Інгредієнти для пишних оладок з яблуками:

  • молоко – 0,5 л;
  • яйця – 3 шт.;
  • дріжджі – 2 ч. л.;
  • яблука – 3 шт.;
  • борошно – 3 ст.;
  • сода – 0,5 ч. л.

Багато бояться зв’язуватися з дріжджами, вважаючи, що для цього потрібні спеціальні навички або знання. Але нічого складного в поводженні з ними немає. Потрібно підготувати глибокий посуд і почати готувати.

  • Сухі дріжджі розвести в молоці – просто висипати їх і розмішувати до розчинення.
  • З’єднати в окремій мисці яйця, цукор і сіль.
  • Змішати цю суміш з молоком.
  • Просіяти борошно, додати соду, висипати в рідину, перемішати до розчинення грудочок.
  • Залишити на годину до дозрівання. Потрібно періодично підходити і помішувати тісто, щоб воно віддавало зайвий вуглекислий газ. За 15 хвилин до смаження помішування припинити.
  • Яблука почистити, вийняти середину, нарізати кільцями, бланшувати 5 хвилин.
  • Смажити на середньому вогні, вмочаючи яблучні кільця в рідке тісто.

Консистенцію тесту кожна господиня з часом виробляє на свій розсуд – хто-то любить гущі, хтось рідше. Тісто має вийти таким, щоб не стікати, а неквапливо сповзати з ложки.

Рецепт на ряжанці

В основі цього рецепту – улюблений багатьма кисломолочний продукт. Він передає готовому виробу неповторний смак і аромат топленого молока.

Склад рецепта для оладок на ряжанці:

  • плодову сировину – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 2 ст.;
  • ряжанка – 3 ст.;
  • яблука – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • сода – 0,5 ч. л.

Алгоритм дій такий:

  • Збити яйця з цукром і сіллю до розчинення сухих речовин.
  • Ввести ряжанку в яєчну суміш.
  • Всипати борошно, попередньо просіяне разом з содою.
  • Плоди очистити від шкірки, видалити насіннєві коробки, дрібно нарізати, додати в тісто.
  • Смажити на середньому вогні до красивої скориночки.
Дивіться також:  Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів шарлотки

Тісто на оладки не любить охолодження. Потрібно заводити таку порцію, яка буде приготована в один прийом. Із залишеного в холодильнику до завтрашнього дня тіста пишних оладок вже не вийде.

Пісні оладки з яблуками

Дієтичне легке блюдо, яке допускається споживати в піст. Оладки стануть гідною прикрасою святкового столу на Яблучний Спас.

Рецепт включає наступні продукти:

  • яблука – 5 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • дріжджі – 10 г
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Фрукти складають основу тесту для пісних виробів.

Діяти слід наступним порядком:

  • Плоди очистити від шкірки і насіння, нарізати шматочками.
  • Помістити їх у друшляк, занурити в киплячу воду на 5-7 хвилин.
  • Вийняти, по охолодженню розім’яти.
  • У пюре ввести борошно, дріжджі, цукор, сіль, масло і перемішати.
  • Через годину приступити до смаження.

Смажити оладки на олії. Навіть при наявності тефлоновій сковороді без нього оладки не пропечуться, і замість рум’яної скоринки утворюється пригар.

З додаванням банана

Для приготування знадобляться продукти:

  • молоко – 1 л;
  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • 1 яблуко;
  • 1 банан;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • дріжджі – 30 г;
  • сода – 0,5 ч. л.

Приготування оладок з яблуками:

  • З молока, манної крупи і цукру зварити рідку кашу, остудити до кімнатної температури.
  • Вбити в кашу яйця, додати борошно, соду, підсолити.
  • Яблуко і банан почистити, нарізати маленькими кубиками, змішати з тестом.
  • Посмажити з двох сторін до рум’яної скоринки.

Якщо тісто вийшло занадто щільним, рекомендується смажити при закритій кришці. Не потрібно робити їх великими – тесту досить набирати половину столової ложки.

Як приготувати з корицею

Додавання прянощів облагороджує аромат страви. Тут наведено рецепт приготування оладків з вівсяного борошна, корисні властивості якої визначаються низьким вмістом крохмалю, високим вмістом клітковини і жирних кислот, багатством вітамінів і мінералів.

Дивіться також:  Тісто для смажених пиріжків – 6 рецептів

Потрібні такі складові:

  • вівсяне борошно – 300 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • молоко – 500 мл;
  • яблуко – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • ванілін – 1 п.;
  • мелена кориця – 2 ч. л.

Послідовність дій:

  • Змішати в мисці борошно, цукор, сіль, соду, прянощі.
  • Окремо збити до однорідного стану молоко і яйця.
  • Очищене яблуко натерти на тертці.
  • З усіх інгредієнтів замісити тісто.
  • Посмажити оладки.

Вівсяні оладки можна готувати з пластівців, і на основі каші з цієї крупи. Вітається додавання в рецепт кориці, ванілі, родзинок, кураги.

Тонкощі приготування пишних оладок з яблуками:

  • Всі інгредієнти повинні бути теплими або кімнатної температури.
  • Кращої якості випічка виходить з пшеничного борошна вищого сорту.
  • Яйця бажано збивати в піну.
  • Для змішування інгредієнтів краще використовувати віночок або міксер на малих обертах.
  • Борошно обов’язково потрібно просіяти для збагачення киснем. Її слід вводити невеликими порціями, промешивать ретельно, до зникнення грудок.
  • Тісто після замішування треба дати постояти, тоді воно дозріє – стане еластичним, насититься бульбашками повітря.
  • Смажити оладки на середньому вогні на сковороді з товстим дном.
  • Масло для смаження краще брати рослинна рафінована.

Впевнені, що наведені в статті рецепти і рекомендації допоможуть вам приготувати чудове блюдо.

Прокрутка до верху