Омлет без молока – 8 смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і в мультиварці

Омлет – популярний і улюблений усіма блюдо. Його готують різними способами: за класичним рецептом, з додаванням овочів, грибів, сиру, шинки або у вигляді солодкої закуски. А також можна зробити омлет без молока – так він виходить ніжним, пишним і дуже смачним.

Омлет без молока на сковороді

Соковите і ароматне блюдо з підсмажених яєць – відмінне рішення для сніданку. Омлет без молока готується швидко і зовсім нескладно.

Тільки варто врахувати, що збивати всі інгредієнти потрібно вручну і смажити їх у відкритій посуді з антипригарним покриттям.

Необхідні компоненти:

  • три курячих яйця;
  • мелений перець і сіль – на смак;
  • вода – 30 мл;
  • петрушка, базилік – 4 гілочки.

Готуємо омлет на сковороді:

  • Розбити яйця в глибоку ємність, потім відокремити жовтки, вийняти їх і змішати між собою.
  • Білки гарненько збовтати в пінисту масу, використовуючи вилку або віночок.
  • З’єднати білковий склад з теплою водою, потім додати розтерті жовтки, сіль і ще раз збити.
  • Готову суміш заправити перцем і вилити на гарячу сковорідку, змащену вершковим жиром.
  • Смажити омлет в сковороді без кришки на сильному вогні близько трьох хвилин.
  • Коли яєчна суміш збільшиться в об’ємі, зробити вогонь зовсім маленьким і готувати ще одну – дві хвилини.

Смачне частування на сковороді готово. Залишилося омлет посипати рубаною зеленню, розділити на порції і запропонувати спробувати всім домашнім.

Рецепт на швидку руку в мікрохвильовці

Неймовірно швидкий варіант приготування безмолочного омлету виповнюється в мікрохвильовці. Він дозволяє значно економити час і не вимагає особливих кулінарних навичок. Блюдо виходить легким, гарним і прекрасно підійде на полуденок або вечерю.

Необхідні компоненти:

  • чотири яйця;
  • чорний перець, морська сіль – скільки буде потрібно;
  • зелень – 35 грам.

Готуємо:

  • В об’ємній посуді збити яйця з допомогою виделки. Потім додати сіль і поперчити.
  • Перелити суміш у скляну миску і встановити її всередині кухонного приладу.
  • Випікати 60 секунд на високій потужності.
  • Потім блюдо дістати, акуратно розмішати і знову помістити в кухонний прилад на такий же час.

Гарячий омлет засипати подрібненої кінзою і зеленою цибулею. Рекомендується запропонувати до нього сметану або томатний соус.

Готуємо в духовці

У духовці можна зробити м’який і пишний омлет з помідорами, який своїм ніжним смаком дуже сподобається дітям. Для страви потрібно використовувати свіжі яйця і в процесі приготування додати зелень. Завдяки цьому частування буде повітряним.

Необхідні компоненти:

  • п’ять курячих яєць;
  • один великий помідор;
  • вода – 65 грам;
  • борошно – 10 грам;
  • зелень будь – 25 грам;
  • щіпка спецій для овочів.

Готуємо:

  • Білки необхідно відокремити від жовтків і збити їх з додаванням солі (2 грами).
  • Після цього збовтати жовтки в пінисту масу.
  • З’єднати обидва складу, насипати борошно, приправити спеціями і ретельно розмішати.
  • Помідор вимити і нарізати середніми шматочками, зелень дрібно порубати.
  • Форму змастити маслом і заповнити її сумішшю з яєць. Потім закинути в отриманий склад шматочки помідорів і посипати зеленню.
  • Помістити блюдо в духовку (165 градусів) і запікати протягом півгодини.

Рум’яний і ароматний омлет порізати на порції і розкласти по тарілках. Вживати його краще з часниковим або майонезним соусом.

Пишний омлет без молока в мультиварці

Закуска, приготована в електропечі, виходить рівномірно прожареної, пружною і дуже апетитною. Таке блюдо оцінять жінки, що стежать за своєю фігурою, так як воно ситно, корисно і містить зовсім не багато калорій.

Необхідні компоненти:

  • шість яєць;
  • кип’ячена вода – 85 мл;
  • кріп – 3 гілочки;
  • запашний перець, сіль – на свій розсуд.

Готуємо:

  • У тарілку розбити яйця і інтенсивно розтерти їх віночком.
  • Потім додати воду, присолити, заправити перцем і збити до однорідності.
  • Змастити чашу мультиварки вершковим жиром і залити в неї омлетну масу.
  • Кріп сполоснути під краном, потім просушити і дрібно нарізати.
  • Омлет посипати рубаною зеленню, закрити каструлю кришкою.
  • Вибрати режим «Випічка» і готувати двадцять хвилин.

Щоб свіжий омлет не «осел», рекомендується потримати його в закритому приладі ще десять хвилин.

Придушити частування з чорним хлібом і овочевий нарізкою.

Як зробити зі сметаною

Для приготування омлету зі сметаною без молока потрібно мінімум часу, а отриманий результат сподобається всім домочадцям під час ранкової трапези. Страва буде володіти яскравим смаком з приємними вершковими нотками, якщо його зробити з свіжих яєць і домашньої сметани.

Необхідні компоненти:

  • два великих яйця;
  • сіль – 3 г;
  • сметана (20%) – 35 грам.

Готуємо:

  • У керамічному посуді розтерти яйця разом з сіллю.
  • Коли маса збільшиться в об’ємі, покласти сметану і продовжити збивати з допомогою залізного віночка.
  • Після того як суміш загусне і на поверхні утворюється піна, перелити її на розпечену сковороду, змащену вершковим маслом.
  • Смажити три хвилини на максимальному вогні, потім поставити невеликий нагрів, прикрити блюдо кришкою і готувати ще п’ять хвилин.
  • Щоб отримати підсмажену закуску, потрібно лопаткою скласти омлет навпіл і запекти його з обох боків до появи коричневої скоринки.

Вживати страву треба в гарячому і свіжому вигляді. До нього можна запропонувати зерновий хліб і салат з огірків з помідорами.

З додаванням сиру

Сир ідеально доповнює смак омлету і надає йому апетитний і гарний вигляд. Для закуски з яєць найкраще підійдуть тверді сорти, такі як «Сулугуні», «Голландський» або «Моцарелла».

Необхідні компоненти:

  • сир – 60 грам;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – пара ложок;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • сіль велика – на смак.

Як зробити омлет з сиром:

  • Сир подрібнити на тертці з великими дірочками і помістити їх в морозильну камеру, щоб вона затверділа.
  • Курячі яйця розбити в підходящу ємність і присолити.
  • Зелена цибуля сполоснути водою і нарізати маленькими кільцями.
  • З’єднати яйця з цибулею і розмішати. Потім влити сметану і активно розтерти всі продукти виделкою.
  • Взяти круглу форму, обробити її пісним маслом і наповнити яєчною масою.
  • Засипати блюдо натертим сиром і поставити в духовку, прогріту до 185 градусів.
  • Запікати близько п’ятнадцяти хвилин. Коли омлетная маса набуде золотистий колір, частування можна вважати готовим.

Сирно-яєчну закуску перекласти на плоске блюдо і порізати трикутниками. Подавати її слід з підсмаженими тостами, запашним чаєм або чорною кавою.

Паровий омлет без молока

Цей рецепт підкаже, як зробити омлет на пару без молока.

Яйця, приготовані таким способом, вважаються дуже корисними, оскільки готову страву не містить масла і зберігає всі вихідні вітаміни.

Необхідні компоненти:

  • вода – 40 мл;
  • сметана – 50 грам;
  • два яйця;
  • щіпка солі;
  • сода – 2 грами.

Готуємо:

  • Звільнити яйця від шкаралупи, помістити в миску і ретельно збити.
  • Потім до них додати соду, сметану, закинути сіль і налити воду.
  • Всі інгредієнти інтенсивно перемішати, тоді омлет без молока зі сметаною вийде повітряним і пружним.
  • Тепер у каструлю налити воду, зверху посуду встановити відповідний за розміром друшляк так, щоб він не стикався з киплячою рідиною.
  • Взяти форму для омлету (одну побільше або кілька маленьких), змастити олією і налити в неї яєчну масу. Акуратно поставити форму в друшляк.
  • Включити піч і готувати страву під скляною кришкою вісім хвилин.
  • Коли омлет підніметься, вимкнути вогонь і дати закуски постояти п’ять хвилин.

Гаряче частування витягти з форми, викласти на красиву тарілку і поставити на стіл. Бажано прикрасити паровий омлет гілочками кропу.

Дієтичний варіант з білків

Страва з яєчних білків без молока вважається дієтичним, і готувати його краще в духовці.

Така закуска доведеться за смаком бажаючим схуднути, або людям, які віддають перевагу здорове харчування.

Необхідні компоненти:

  • білки яєць – 3 шт.;
  • йогурт (нежирний) – 15 грам;
  • вода – 45 мл;
  • сіль – 2 грами.

Готуємо:

  • Помістити білки в тарілку, додати воду, присолити і збовтати з допомогою віночка.
  • У суміш покласти йогурт і розмішати в швидкому темпі.
  • Вогнетривку миску змастити шматочком масла і перелити в неї білкову масу.
  • Відправити блюдо в розігріту до 175 градусів духовку і випікати близько двадцяти хвилин.

Подавати корисний омлет рекомендується відразу, так як він досить швидко остигає. До білкової закуски можна запропонувати склянку теплого молока. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху