Омлет – це популярна страва з курячих яєць, які, як правило, розбивають разом з молоком та спеціями, а потім готують на сковороді, змащеній олією та під кришкою. Така страва ідеально підходить для ситного білкового сніданку, який надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією, тому що до складу яєць входить безліч корисних макро-і мікроелементів, яких потребує людський організм. Крім сковороди, омлет можна запросто спекти в духовці або взагалі приготувати на пару. Вибирайте варіант, який вам до душі і почнемо!
Класичний омлет із молоком на сковороді
Класичний омлет з молоком на сковороді – це страва, яку, здавалося б, вміє готувати кожен, але, на жаль, далеко не всі знають, як зробити омлет не тільки смачним, але й пишним та таючим у роті. Усі тонкощі приготування ви дізнаєтесь у цьому рецепті!
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Яйце куряче – 6 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Класичний омлет із молоком на сковороді готується дуже просто. Яйця розбиваємо в чашу, зручну для змішування та солимо.
Вливаємо олію і змішуємо.
Додаємо коров’яче молоко.
Компоненти збовтуємо до появи дрібних бульбашок повітря на поверхні.
Масу переливаємо на холодну сковорідку і готуємо 5 хвилин під кришкою на вогні нижче середнього.
Після закінчення зазначеного часу прибираємо вогнетривкий посуд з плити і залишаємо страву під кришкою ще на 5-7 хвилин.
Омлет із молоком на сковороді готовий! Нарізаємо порційно та приступаємо до трапези. Смачного!
Пишний омлет у духовці, як у дитячому садочку
Пишний омлет у духовці, як у дитячому садочку, можна запросто приготувати в домашніх умовах, адже для цього потрібні лише яйця та молоко, а також глибока, але маленька за площею форма, придатна для приготування в духовці. Це необхідно для того, щоб страва вийшла високою.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Яйце – 6 шт.
- Молоко коров’яче – 300 мл.
- Олія вершкове – 10 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця і трохи солі відправляємо у ємність із високими бортиками.
Крок 2. Вливаємо вказану кількість молока.
Крок 3. Масу збовтуємо віночком до об’єднання продуктів, не слід збивати.
Крок 4. Форму змащуємо скибочкою вершкового масла|мастила| і переливаємо підготовлений склад.
Крок 5. Готуємо в духовці протягом 35-40 хвилин при температурній позначці 200 градусів.
Крок 6. Гарячий омлет розподіляємо по порційних тарілках та подаємо. Смачного!
Дієтичний омлет на пару
Дієтичний омлет на пару – це чудовий варіант сніданку для тих, хто дотримується правильного харчування та стежить за своєю фігурою та здоров’ям. Для приготування нам знадобляться не просто курячі яйця, а лише білки, тому що в них, на відміну від жовтків, зовсім немає жирів.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яєчний білок – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 30 мл.
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Яєчні білки переливаємо в суху та глибоку миску, паралельно ставимо на вогонь каструлю з водою та доводимо до кипіння.
Крок 2. Озброюємося міксером, білки підсолюємо та починаємо збивати, поступово збільшуючи швидкість. Пишну масу акуратно змішуємо з молоком, використовуючи лопатку.
Крок 3. Форми для кексів із силікону змащуємо тонким шаром рослинної олії та в кожну кладемо по дві столові ложки білків.
Крок 4. Готуємо омлет на пару протягом 4-5 хвилин.
Крок 5. Обережно перекладаємо з форм на тарілку і дегустуємо. Смачного!
Як приготувати омлет
Як приготувати пулярний омлет? Для цього нам знадобиться класичний продуктовий набір для омлету, проте спосіб його приготування відрізнятиметься від звичного для нас. Для пишності та оригінальності зовнішнього вигляду білки необхідно збити в пишну піну.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця промиваємо і насухо промокуємо серветками, розбиваємо та відокремлюємо білки від жовтків.
Крок 2. У ємність із жовтками всипаємо трохи солі та вливаємо молоко.
Крок 3. Жовту суміш розбиваємо вилкою.
Крок 4. Білки також трохи солимо і збиваємо міксером до стабільних піків.
Крок 5. У сковорідку наливаємо олію і добре нагріваємо, виливаємо жовтки і чекаємо, поки схопляться. Зменшуємо полум’я.
Крок 6. Поверх жовтого шару рівно викладаємо білки і прибираємо сковорідку в духовку, прогріту до 90 градусів. Випікаємо доти, доки білки не перестануть прилипати до пальців.
Крок 7. Омлет перекладаємо на тарілку і розрізаємо навпіл, складаємо половинки одна на одну так, щоб жовток залишався зовні. Смачного!
Смачний омлет із сиром та помідорами
Смачний омлет з сиром та помідорами – це чудовий варіант збалансованого та поживного сніданку, який чудово впишеться у раціон дорослих та дітей. Свіжі овочі, сирна стружка та розбиті яйця – це все, що необхідно для гарного початку дня!
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Черрі – 20 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Сир твердий – 45 гр.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Зелень рубана – 1 жменю.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Шматок сиру подрібнюємо за допомогою дрібної тертки, промиті томати розрізаємо на 2-4 частини, залежно від розміру.
Крок 2. У робочу чашу розбиваємо яйця.
Крок 3. Розбиваємо яйця близько тридцяти секунд і вливаємо молоко, продовжуємо змішувати до об’єднання продуктів.
Крок 4. Сковорідку розігріваємо та розтоплюємо вершкове масло, гасимо помідори 3-5 хвилин.
Крок 5. Заливаємо чері омлетною сумішшю та перемішуємо масу 20 секунд.
Крок 6. Посипаємо страву зеленню і томимо під кришкою на повільному вогні 3-5 хвилин. Потім посипаємо тертим сиром та залишаємо до розплавлення.
Крок 7. Омлет згортаємо конвертиком і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Готуйте та отримуйте задоволення!
ПП омлет із броколі
ПП омлет з броколі – це страва, що тане в роті, яка не тільки позбавить вас від голоду, але також задовольнить гастрономічне бажання скуштувати «чогось смачного». Для м’якості смаку та насиченості аромату, додамо у страву трохи молока та сиру твердих сортів.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Брокколі – 150 гр.
- Сир твердих сортів – 50 грн.
- Молоко коров’яче – 50 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу викладаємо потрібні компоненти на стіл.
Крок 2. Яйця та сіль змішуємо віночком.
Крок 3. Додаємо тертий на тертці сир, молоко та трохи чорного перцю.
Крок 4. Брокколі розбираємо на суцвіття і бланшируємо 4-5 хвилин, відкидаємо на друшляк.
Крок 5. Обсушені овочі перекладаємо в глибоку чашу, придатну для приготування в мікрохвильовій печі.
Крок 6. Заливаємо зелений інгредієнт яєчною сумішшю і забираємо в грубку: готуємо 5-8 хвилин при максимальній потужності.
Крок 7. Перекладаємо на блюдо сервіровки і знімаємо пробу. Смачного!
Омлет із яєць та молока в мультиварці
Омлет з яєць та молока в мультиварці, приготований з додаванням вершкового масла – це смачно, ситно та дуже просто у приготуванні! Для того, щоб готова страва не розвалювалася і чудово зберігала свою форму, слід ввести до складу невелику кількість манної крупи.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Молоко коров’яче – 50 мл.
- Манка – 3 ст.л.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Яйця розбиваємо в ємність із високими бортами, солимо.
Крок 3. Вливаємо молоко та перемішуємо складові.
Крок 4. Вмішуємо манку та залишаємо суміш на 15-20 хвилин для набухання крупи.
Крок 5. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і виливаємо омлетну масу, закриваємо кришку і вмикаємо режим «випікання» на 20 хвилин.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, випустивши пару, розкладаємо ніжний омлет по тарілках та запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!
Смачний омлет із сиром та ковбасою
Смачний омлет з сиром і ковбасою – це страва, яку можна приготувати не тільки в першій половині дня, але також скуштувати як ситний і ароматний перекус. З сирів рекомендується використовувати копчені сорти, вони надають страві аромату серпанку.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 50 мл.
- Ковбаса варена – 80 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця збовтуємо з додаванням солі та молока.
Крок 2. На досить великі сегменти розрізаємо ковбасу та сир.
Крок 3. Втручаємо добавки в основний склад.
Крок 4. Сковорідку прогріваємо разом із олією і виливаємо на неї яєчну масу.
Крок 5. Закриваємо кришкою і вмикаємо вогонь трохи нижче середнього. Засікаємо 10-15 хвилин.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу подаємо омлет до столу і насолоджуємося його чудовим смаком. Смачного!
Омлет зі шпинатом на сковороді
Омлет зі шпинатом на сковороді – це справжня вітамінна бомба, тому що ця страва багата не тільки на білки і насичені жири, але і також клітковиною, що міститься в свіжій зелені. Почніть свій день правильно та смачно, і ви не пошкодуєте про це!
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 3 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Шпинат – 1 пучок.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 4 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У піалу розбиваємо два яйця.
Крок 2. Всипаємо бажану кількість чорного перцю та солі.
Крок 3. Ретельно перемішуємо.
Крок 4. Доповнюємо склад молоком та ще раз змішуємо інгредієнти.
Крок 5. Свіжу зелень промиваємо під струменем води і даємо обсохнути час, довільно подрібнюємо.
Крок 6. Висипаємо шпинат до яєць, заважаємо.
Крок 7. У сковороду вливаємо олію і розігріваємо, виливаємо на неї масу і готуємо під кришкою 4-5 хвилин.
Крок 8. Подаємо омлет «з запалу, з жару» і насолоджуємось. Смачного!
Омлет, виготовлений у пакеті в каструлі
Омлет, приготований у пакеті в каструлі, – це оригінальний спосіб приготування страви, яким, здавалося б, вже нікого не здивувати. Однак така страва порадує вас своєю ніжною текстурою, приємним ароматом і неперевершеним смаком, який неможливо отримати під час смаження на сковороді.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яйце велике – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 80 мл.
- Сир твердий – 50 гр.
- Мука – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.
Крок 2. Беремо глибоку ємність і розбиваємо на неї свіжі великі яйця.
Крок 3. Яйця збовтуємо, а потім з’єднуємо з борошном.
Крок 4. Додаємо тертий на тертці сир та молоко – добре перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 5. Приправляємо суміш меленим перцем та сіллю.
Крок 6. Переливаємо заготовку в щільний пакет і занурюємо в киплячу воду на 12-15 хвилин.
Крок 7. Гарячий омлет акуратно перекладаємо на тарілку, нарізаємо та трапезуємо. Смачного!