Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

Класичний омлет на сковороді з молоком


Насамперед варто розглянути класичний рецепт молочного омлету. Щоб блюдо вийшло дійсно пишним, необхідно враховувати три важливих правила:

  • На 1 яйце брати 100 мл молока. Ця пропорція вважається ідеальною.
  • Вихідні продукти перемішувати тільки віночком або столовою виделкою. Ні в якому разі не можна користуватися міксером або блендером.
  • Готувати омлет треба під кришкою і не відкривати її до кінця процесу.

Отже, для класичного варіанту пишного молочного омлету потрібно взяти:

  • 4 яйця;
  • трохи солі;
  • 400 мл незбираного молока;
  • будь-які спеції;
  • 15-20 г оливкової олії.


Як зробити з цих продуктів ідеальний омлет на сковороді з молоком:

  • Розбити по черзі яйця і добре розмішати їх в мисці.
  • Додати відміряну кількість молока, будь-які спеції і трохи підсолити. Продовжити перемішування, поки маса не стане однорідною.
  • Добре розігріти сковороду, попередньо промазав її зсередини маслом.
  • Вилити на сковороду яєчну суміш. При цьому вогонь повинен бути середнім.
  • Коли вона схопиться, необхідно накрити сковороду кришкою і зробити полум’я менше.
  • Томити суміш приблизно 20 хвилин на малому вогні.
  • Відкрити кришку і перекласти омлет на тарілку.

При бажанні готову страву можна рясно посипати свіжої рубаною зеленню.

Дивіться також:  Як смачно замаринувати курку для шашлику – 13 рецептів маринаду
Прокрутка до верху