Класичний омлет на сковороді з молоком
Насамперед варто розглянути класичний рецепт молочного омлету. Щоб блюдо вийшло дійсно пишним, необхідно враховувати три важливих правила:
- На 1 яйце брати 100 мл молока. Ця пропорція вважається ідеальною.
- Вихідні продукти перемішувати тільки віночком або столовою виделкою. Ні в якому разі не можна користуватися міксером або блендером.
- Готувати омлет треба під кришкою і не відкривати її до кінця процесу.
Отже, для класичного варіанту пишного молочного омлету потрібно взяти:
- 4 яйця;
- трохи солі;
- 400 мл незбираного молока;
- будь-які спеції;
- 15-20 г оливкової олії.
Як зробити з цих продуктів ідеальний омлет на сковороді з молоком:
- Розбити по черзі яйця і добре розмішати їх в мисці.
- Додати відміряну кількість молока, будь-які спеції і трохи підсолити. Продовжити перемішування, поки маса не стане однорідною.
- Добре розігріти сковороду, попередньо промазав її зсередини маслом.
- Вилити на сковороду яєчну суміш. При цьому вогонь повинен бути середнім.
- Коли вона схопиться, необхідно накрити сковороду кришкою і зробити полум’я менше.
- Томити суміш приблизно 20 хвилин на малому вогні.
- Відкрити кришку і перекласти омлет на тарілку.
При бажанні готову страву можна рясно посипати свіжої рубаною зеленню.