Пишний омлет з борошном і молоком
Щоб омлет був більш поживним і калорійним, його іноді роблять з борошном і молоком. Цей варіант теж не відрізняється особливою складністю. Для роботи знадобиться:
- 4 великих яйця;
- 40 р пшеничного борошна;
- 60 мл незбираного молока;
- сіль поварена;
- масло вершкове;
- перець (необов’язково).
Як слід готувати омлет з борошном, щоб він вийшов пишним:
- Розбити яйця, відокремлюючи білки від жовтків. Спочатку потрібно добре віночком збити білки. Потім ввести жовтки, посолити, поперчити (за бажанням) і продовжити збивання.
- Залити молоко і засипати борошно, ретельно перемішати, щоб не було навіть маленьких грудочок.
- Сковороду поставити на вогонь, розігріти в ній шматочок масла. Воно повинно повністю розплавитися.
- Вилити приготовлену суміш так, щоб вона рівномірно розподілилася по поверхні. Якщо нижня частина омлету десь раптом почне пригорати, треба акуратно підняти «яєчний млинець» з тієї сторони і повернути сковорідку так, щоб рідка маса зверху скла вниз.
Омлет можна вважати готовим, коли його поверхня загусне і злегка ущільниться, залишаючись при цьому соковитою і ніжною.