Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

Пишний омлет з борошном і молоком

Щоб омлет був більш поживним і калорійним, його іноді роблять з борошном і молоком. Цей варіант теж не відрізняється особливою складністю. Для роботи знадобиться:

  • 4 великих яйця;
  • 40 р пшеничного борошна;
  • 60 мл незбираного молока;
  • сіль поварена;
  • масло вершкове;
  • перець (необов’язково).


Як слід готувати омлет з борошном, щоб він вийшов пишним:

  • Розбити яйця, відокремлюючи білки від жовтків. Спочатку потрібно добре віночком збити білки. Потім ввести жовтки, посолити, поперчити (за бажанням) і продовжити збивання.
  • Залити молоко і засипати борошно, ретельно перемішати, щоб не було навіть маленьких грудочок.
  • Сковороду поставити на вогонь, розігріти в ній шматочок масла. Воно повинно повністю розплавитися.
  • Вилити приготовлену суміш так, щоб вона рівномірно розподілилася по поверхні. Якщо нижня частина омлету десь раптом почне пригорати, треба акуратно підняти «яєчний млинець» з тієї сторони і повернути сковорідку так, щоб рідка маса зверху скла вниз.

Омлет можна вважати готовим, коли його поверхня загусне і злегка ущільниться, залишаючись при цьому соковитою і ніжною.

Дивіться також:  Деруни з м’ясом – 5 рецептів
Прокрутка до верху