З шинкою та цибулею
Щоб блюдо було більш ситним і поживним, краще приготувати омлет з шинкою та цибулею. Такий сніданок чоловікам сподобається більше. Для цього знадобиться:
- 6 яєць;
- 100 г шинки;
- 1 цибулина;
- 200 мл жирного молока;
- 120 г будь-якого твердого сиру;
- 40 р борошна;
- 2 свіжих томата;
- зелень кропу і будь-які приправи.
Зробити таке блюдо буде зовсім нескладно:
- Порізати соломкою шинку.
- Дрібно покришити цибулька.
- Довільно нарізати шматочками томати.
- Потерти на тертці з великими отворами сир.
- На розігрітій сковороді обсмажити в рослинній олії цибулю.
- Додати подрібнену шинку з помідорами, перемішати, добре прогріти.
- Як тільки суміш злегка підрум’яниться, зробити вогонь менше і накрити сковороду кришкою, щоб вона протомилась.
- За цей час треба встигнути збити яйця разом з молоком.
- Вилити отриману масу на сковороду поверх шинки і овочів.
- Як тільки вона досягне стадії напівготовності, поверхню посипати сиром. Продовжувати смажити під кришкою ще приблизно 2 хвилини.
Омлет можна вважати готовим, коли сир на поверхні повністю розплавиться. Після цього її потрібно перекласти на тарілку і прикрасити по своєму смаку.