Омлет в мікрохвильовці – 9 рецептів приготування

В житті господині може виникнути ситуація, коли сніданок доведеться готувати в «польових» умовах – без доступу до плити. Існує багато хитрощів, як це зробити. Наприклад, можна приготувати омлет в мікрохвильовці. Він вийде нітрохи не гірше, ніж при запіканні звичним способом.

Класичний омлет з молоком у мікрохвильовці

Найчастіше готується обговорюване частування на основі коров’ячого молока. Достатньо півсклянки продукту. Замість нього можна брати і жирні вершки. Інші інгредієнти: 5 шт. курячих яєць, 35 г вершкового масла, пару пучок солі.

  • Спочатку відразу всі яйця розбиваються в чашку і подсаливаются. Їх потрібно добре збити.
  • Після додавання холодного молока процедура повторюється.
  • У промаслений посуд виливається суміш, що вийшла. Під кришкою вона відправляється в мікрохвильову піч при середній потужності на 2,5-3 хвилини.
  • Напівготове блюдо перемішується і знову вирушає готуватися на такий же час.
  • Точний час готування залежить від моделі пристрою, тому воно встановлюється дослідним шляхом.

    Дієтичний рецепт для дітей

    Цей варіант страви відмінно підійде для самих маленьких членів сім’ї, і для тих, що худнуть. Інгредієнти: жменька асорті із заморожених овочів, 3 шт. курячих яєць, 130 мл знежиреного молока, дрібка морської солі. Як смачно приготувати омлет в мікрохвильовці, розповідається далі.



  • Сирі яйця збовтуються до легкої пінки. Не припиняючи працювати виделкою або вінчиком до них потрібно влити молоко і додати морську сіль.
  • Суміш овочів висипається в підходящу посуд із скла.
  • Зверху виливається яєчна основа. На повній потужності пристрою страва готуватиметься 8-9 хвилин.
  • Овочі можна брати будь-які, крім картоплі.

    Як приготувати з сиром?

    Варто взяти для цієї страви не тільки твердий сир, а також стиглі соковиті томати. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 90 мл коров’ячого молока, сіль на кінчику маленької ложки, помідорів, 40 г сиру.

    Дивіться також:  Страви в горщиках – 15 рецептів приготування в духовці

  • Посуд для приготування страви буде використовуватися скляна або керамічна. Ємність обов’язково потрібно добре промаслить.
  • Яйця солятся і з’єднуються з холодним молоком. Складові потрібно ретельно перемішати. Можна навіть злегка збити їх.
  • Якщо хочеться щоб сир відчувався в страві, потрібно різати його невеликими кубиками. Помідори — тонкими кружечками.
  • Овочі та сир висипаються в підготовлену ємність, а зверху на них виливається яєчна основа.
  • Готується сніданок 5-6 хвилин при максимальній потужності пристрою.

    З грибами і помідорами

    Це найпростіше, але дуже ситне блюдо виходить дивно смачним. Гриби можна брати будь – відмінно підійдуть свіжі печериці (110 грам). Інгредієнти: 4 курячі яєчка, великий помідор, 2 великі ложки молока, пара гілочок петрушки, маленька цибулинка, сіль, суміш перців за смаком шматочок вершкового масла.

  • У скляний посуд висипають кубики цибулі, шматочки томату і слайсы грибів. Зверху виливається розтоплене масло. Ємність накривається кришкою і відправляється на 3 хвилини в мікрохвильову піч. За цей час продукти потрібно один раз перемішати.
  • Окремо збивається підсолене молоко з яйцями, перцем і рубаною петрушкою.
  • Маса переливається в сотейник, накривається кришкою і готується в пристрої ще стільки ж часу при максимальній потужності.
  • Ніякої особливий режим задіяти не потрібно. Достатньо буде звичайного нагріву.

    Омлет в мікрохвильовці в гуртку

    Якщо спеціального посуду для мікрохвильової печі вдома немає, підійде і звичайна чашка. Таким чином особливо зручно готувати омлет для однієї людини. Інгредієнти: 1 яйце, 2 мл оливкової олії, дрібка солі.

  • У глибоку промаслений чашку виливається яйце. Воно солиться і збивається. Можна додати ароматні трави за смаком.
  • Готується омлет в мікрохвильовці в гуртку всього 1 хвилину при максимальній потужності пристрою.
  • Смачно додавати в таку страву роздавлений часник і овочеві кубики.

    Дивіться також:  Соте з баклажанів – 7 рецептів, як приготувати смачне овочеве соте

    З ковбасою і сиром

    Це найпопулярніший варіант поживного сніданку в сучасних сім’ях. Особливо люблять його господині за швидкість приготування. Інгредієнти: 4 шт. яєць першого сорту, 3-4 гуртка вареної ковбаски, 60 г будь-якого сиру (твердого), жменю консервованої кукурудзи, 60 мл молока, сіль на кінчику ложки.

  • Розбиті яйця з’єднуються з молоком. Суміш на смак солиться.
  • Протягом 2-3 хвилин масу потрібно гарненько збивати міксером.
  • Ковбаса ріжеться кубиками, сир – тонкими брусочками.
  • Всі підготовлені інгредієнти і кукурудза перемішуються і виливаються в посуд для мікрохвильової печі. Попередньо її потрібно промаслить.
  • На повній потужності страва готуватиметься 12-14 хвилин.
  • Подається страва з будь-якими гострими соусами.

    Рецепт на пару

    Щоб скоротити кількість жирів у страві, готувати його потрібно на пару. Зробити це можна в мікрохвильовій печі. Інгредієнти: 4 шт. курячих яєць, 90 мл молока, пучок кропу, томат, 90 г твердого сиру, сіль за смаком.

  • Яйця збиваються з молоком до однорідності. Рідина до них потрібно додавати теплою і тонким струменем.
  • Томати без шкірки шинкують кубиками. Кріп дрібно рубається.
  • Овоч і зелень відправляються в яєчну масу. Всі складові знову збиваються. За смаком маса солиться.
  • В останню чергу в майбутній омлет додається тертий сир.
  • Якщо в запасі є спеціальна форма для приготування страви на пару, можна використовувати її. Або ж просто накрити тарілочку спеціальною кришкою для мікрохвильовки.
  • Готується сніданок 4 хвилини при максимальній потужності пристрою.
  • Подається страва з свіжоприготовленими житніми тостами і шматочками твердого сиру.

    Білковий омлет

    Цей варіант омлету особливо популярний у спортсменів. Інгредієнти: велика ложка молока, 3 шт. курячих яєць, сіль.

  • На самому першому етапі потрібно акуратно розділити яйця на складові. Далі потрібно використовувати тільки білки. Вони спеціальною насадкою блендера збиваються в пишну піну.
  • Отримана маса солиться і виливається в підготовлену форму для запікання в СВЧ.
  • Під кришкою при максимальній потужності пристрою страва готується 3 хвилини.
  • Дивіться також:  Фаршировані курячі ніжки – 7 рецептів приготування

    Прикрашається великою кількістю свіжої зелені.

    Італійська фріттата

    Цікаво, що до складу такого рецепта входить картопля. 3 бульби потрібно заздалегідь відварити «в мундирі». Інші інгредієнти: 4 шт. курячих яєць, ріпчаста цибулина, 230 г копченого бекону, 90 г голландського сиру, сіль.

  • Бекон ріжеться дрібними кубиками. Замість нього можна використовувати також копчену ковбасу або куряче м’ясо.
  • У глибокій мисці подрібнений інгредієнт з’єднується з яйцями. Маса солиться.
  • Лук ріжеться півкільцями, варена картопля – брусочками. Разом ці овочі обсмажують на розігрітому жирі.
  • Цибулю і картоплю кладуть у скляну форму. Зверху виливається суміш ковбаси і яєць.
  • При максимальній потужності пристрою частування буде готуватися 4-5 хвилин.
  • Приблизно через 3,5 хвилини ємність з омлетом витягується з мікрохвильової печі і рясно посипається тертим сиром. Можна додати до нього і подрібнений часник для пікантного аромату.
  • Щоб прискорити процес приготування сніданку з ранку, варто заздалегідь підготувати необхідні продукти.

    Прокрутка до верху