Омлет з помідорами – 7 рецептів приготування

Яйця належать до продуктів, які навіть при стандартних кулінарних підходах залишаються смачними і апетитними. Омлет з помідорами – швидкий сніданок, насичують організм великою кількістю поживних елементів, необхідних для легкого старту трудового дня.

Класичний омлет з помідорами на сковороді

Яскравий і смачний омлет на сковороді – чудовий сніданок, поєднує користь, духмяність і відмінний смак.

Для втілення класичного рецепту в життя, необхідно підготувати:

  • 2 яйця;
  • 80 мл молока;
  • соняшникова олія;
  • великий помідор;
  • сіль, спеції і зелень.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Яйця за допомогою віночка збиваються з молоком, в яке всипати перець і сіль.
  • Помідор ріжеться нетовстими слайсами.
  • У сковороду викладаються часточки томату, які обсмажуються не більше 3 хвилин.
  • Поверх овочевий нарізки виливається яєчна суміш.
  • Готується омлет під кришкою 7 хвилин, після чого притрушивается рубаною зеленню за бажанням.

Ситний сніданок з ковбасою

Омлет з ковбасою і помідорами – страва «на швидку руку», що відрізняється особливою аппетитностью. Воно припаде до смаку навіть маленьким гурманам, далеко не завжди завтракающим з великою охотою.

Щоб приготувати смачний омлет з ситної добавкою у вигляді ковбаси, буде потрібно придбати наступні продукти:

  • 200 г докторської ковбаси;
  • 100 г сиру;
  • соняшникова олія;
  • 4 яйця;
  • 1 великий помідор;
  • 70 мл молока;
  • зелень;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль і улюблені приправи.

Покрокова інструкція приготування:

  • Ковбаса нарізати невеликими кубиками, які обсмажуються до рум’яності на рослинному маслі приблизно 3 хвилини.
  • З помідора також готуються кубики, які тушкують разом з ковбасними шматочками, поки з томатів не виділиться побільше соку.
  • Яйця збиваються з молоком, після чого суміш солиться і приправляється.
  • Ковбаса і помідори заливаються яєчною масою.
  • За хвилину до закінчення процесу приготування тривалістю в 7 хвилин омлет притрушивается зеленню і сирної стружкою.
Дивіться також:  Тісто для пельменів в хлібопічці – 9 рецептів приготування домашнього тіста

Щоб надати текстурі страви особливу ніжність, на гарячий омлет викладається трохи вершкового масла, після чого він недовго настоюється під кришкою.

З додаванням грибів

Для приготування омлету з грибами останні можна купувати в будь-якому вигляді – свіжому, маринованому, замороженому. Якщо осінній сезон закінчився, то завжди можна скористатися універсальними всесезонними печерицями або вешенками.

Інгредієнти для приготування страви:

  • 2 яйця;
  • 60 г грибів (рід на розсуд кулінара);
  • помідор;
  • 100 мл молока;
  • шматочок вершкового масла;
  • сіль, спеції і зелень.

Хід роботи:

  • Гриби промиваються, нарізати пластинками і злегка обсмажують.
  • Кубики, підготовлені з ошпареного і очищеного помідора, відправляються до грибних скибочкам.
  • Яйця збиваються з молоком, сіллю і приправами.
  • Суміш з томата з грибами заливається яєчною масою, поверх якої через 5 хвилин томління під закритою кришкою розподіляється рубана зелень.

Омлет з помідорами і сиром

Сир – ніжний сирний продукт, який чудово поєднується практично з будь-якими інгредієнтами. Омлет з такою добавкою виходить дуже ароматним і апетитним.

Приготуємо його з:

  • 3 яєць;
  • 3 невеликих помідорів;
  • 40 мл молока;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • шматочки вершкового масла;
  • 15 г борошна;
  • солі, спецій і зелені.

Етапи втілення рецепта в життя:

  • Овочі обливають, очищаються і нарізати кубиками.
  • Сир треться за допомогою комбайна або простий терки.
  • Жовтки відокремлюють від білків і збиваються з молоком, сіллю і спеціями, після чого суміш втручається борошно.
  • Білки збиваються окремо, а потім збита маса вливається в желточную основу страви.
  • На сковороді обсмажують томати, на які після виділення з них соку, виливається яєчно-борошняна маса.
  • Готується омлет 5 хвилин. Після цього притрушивается тертим сиром, який розплавилися під кришкою, додасть страві ніжний вершковий смак.

З курячим філе

Вишуканий сніданок з яєць без праці можна приготувати з додаванням невигадливих продуктів, які залишилися після вчорашнього бенкету.

Дивіться також:  Креветки смажені в соєвому соусі – 8 рецептів приготування

Щоб приготувати смачний омлет, будуть потрібні:

  • шматочок відвареного або свіжого філе курки;
  • великий помідор;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 3 яйця;
  • трохи вершкового масла;
  • сіль і мелений перець.

Алгоритм приготування полягає у виконанні наступної послідовності дій:

  • Якщо грудка свіжа, то вона попередньо відварюється, після чого нарізають дрібними кубиками.
  • З помідора готуються дрібні шматочки.
  • Сир натирається.
  • З курятини, сиру і томатів змішується начинка.
  • Яйця збиваються з сіллю і меленим перцем за допомогою віночка або міксера.
  • На сковороді розтоплюється масло, на якому обсмажується яєчна суміш.
  • Як тільки омлет «схопиться» з верхнього боку, він витягується на рівну поверхню і покривається начинкою.
  • Далі формується рулет, який викладається на тарілку, де за бажанням прикрашається зеленню.
  • При бажанні до омлету подається улюблений соус.

Як приготувати страву в мультиварці

В мультиварці омлет виходить пишним, з повітряної структурою, завдяки якій він просто тане у роті.

Щоб насолодитися смаком корисного страви, знадобляться:

  • 3 яйця;
  • 1 великий помідор;
  • 1 болгарський перець;
  • 35 мл молока;
  • соняшникова олія;
  • сіль і зелень.

Черговість дій:

  • Овочі промиваються.
  • Помідор ошпаривается, очищається і нарізається кубиками.
  • Перець звільняється від серцевини і насіння, після чого ріжеться скибочками.
  • Підготовлена овочева нарізка відправляється в чашу мультиварки, куди попередньо налито трохи соняшникової олії.
  • Овочі обсмажуються 6 хвилин на відповідному режимі.
  • Яйця збиваються з молоком, поле чого до суміші додаються сіль і дрібно рубана зелень.
  • Зажарка заливається омлетною основою.
  • Готується страва 15 хвилин під кришкою в режимі «Випічка».

Смачний омлет з беконом та помідорами

У духовці омлет виходить таким, яким ми пам’ятаємо його з часів дитячого саду. Він пишний, пружний, ніжний і дуже смачний. Але, крім іншого, таке блюдо набагато корисніше того, що приготовлено на сковороді.

Дивіться також:  Ледачі хачапурі – 7 швидких рецептів, як приготувати на сковороді і духовці

Перед тим, як приготувати омлет в духовці, необхідно підготувати:

  • 200 г бекону;
  • стільки ж помідорів;
  • 4 яйця;
  • 200 мл молока;
  • 2 невеликих цибулини;
  • 2 щіпки борошна;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

У процесі приготування поживного омлету слідуємо простим алгоритмом:

  • Цибулини очищаються і дрібно нарізати. З бекону готується тонка соломка. Помідори нарізати кубиками.
  • Цибульні шматочки пассеруются на сковороді з маслом до м’якості.
  • Далі до них на 3 хвилини додаються смужки бекону, після закінчення яких вміст сковороди викладається у вогнетривку форму.
  • Яйця збиваються з сіллю і спеціями. Потім в отриманий склад додається трохи борошна і молоко.
  • Суміш виливається зверху вже викладених у форму інгредієнтів.
  • Духовка розігрівається до температури 180 °C. Випікається блюдо 20 хвилин до готового стану.

Щоб подати до ранкового столу смачний і ситний сніданок, досить відшукати в холодильнику яйця, молоко, помідори і швидко приготувати апетитний омлет. А при наявності ковбаси або грибів можна зробити його ще яскравіше, ситніше і ароматні.

Прокрутка до верху