Яйця належать до продуктів, які навіть при стандартних кулінарних підходах залишаються смачними і апетитними. Омлет з помідорами – швидкий сніданок, насичують організм великою кількістю поживних елементів, необхідних для легкого старту трудового дня.
Класичний омлет з помідорами на сковороді
Яскравий і смачний омлет на сковороді – чудовий сніданок, поєднує користь, духмяність і відмінний смак.
Для втілення класичного рецепту в життя, необхідно підготувати:
- 2 яйця;
- 80 мл молока;
- соняшникова олія;
- великий помідор;
- сіль, спеції і зелень.
Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:
- Яйця за допомогою віночка збиваються з молоком, в яке всипати перець і сіль.
- Помідор ріжеться нетовстими слайсами.
- У сковороду викладаються часточки томату, які обсмажуються не більше 3 хвилин.
- Поверх овочевий нарізки виливається яєчна суміш.
- Готується омлет під кришкою 7 хвилин, після чого притрушивается рубаною зеленню за бажанням.
Ситний сніданок з ковбасою
Омлет з ковбасою і помідорами – страва «на швидку руку», що відрізняється особливою аппетитностью. Воно припаде до смаку навіть маленьким гурманам, далеко не завжди завтракающим з великою охотою.
Щоб приготувати смачний омлет з ситної добавкою у вигляді ковбаси, буде потрібно придбати наступні продукти:
- 200 г докторської ковбаси;
- 100 г сиру;
- соняшникова олія;
- 4 яйця;
- 1 великий помідор;
- 70 мл молока;
- зелень;
- шматочок вершкового масла;
- сіль і улюблені приправи.
Покрокова інструкція приготування:
- Ковбаса нарізати невеликими кубиками, які обсмажуються до рум’яності на рослинному маслі приблизно 3 хвилини.
- З помідора також готуються кубики, які тушкують разом з ковбасними шматочками, поки з томатів не виділиться побільше соку.
- Яйця збиваються з молоком, після чого суміш солиться і приправляється.
- Ковбаса і помідори заливаються яєчною масою.
- За хвилину до закінчення процесу приготування тривалістю в 7 хвилин омлет притрушивается зеленню і сирної стружкою.
Щоб надати текстурі страви особливу ніжність, на гарячий омлет викладається трохи вершкового масла, після чого він недовго настоюється під кришкою.
З додаванням грибів
Для приготування омлету з грибами останні можна купувати в будь-якому вигляді – свіжому, маринованому, замороженому. Якщо осінній сезон закінчився, то завжди можна скористатися універсальними всесезонними печерицями або вешенками.
Інгредієнти для приготування страви:
- 2 яйця;
- 60 г грибів (рід на розсуд кулінара);
- помідор;
- 100 мл молока;
- шматочок вершкового масла;
- сіль, спеції і зелень.
Хід роботи:
- Гриби промиваються, нарізати пластинками і злегка обсмажують.
- Кубики, підготовлені з ошпареного і очищеного помідора, відправляються до грибних скибочкам.
- Яйця збиваються з молоком, сіллю і приправами.
- Суміш з томата з грибами заливається яєчною масою, поверх якої через 5 хвилин томління під закритою кришкою розподіляється рубана зелень.
Омлет з помідорами і сиром
Сир – ніжний сирний продукт, який чудово поєднується практично з будь-якими інгредієнтами. Омлет з такою добавкою виходить дуже ароматним і апетитним.
Приготуємо його з:
- 3 яєць;
- 3 невеликих помідорів;
- 40 мл молока;
- 100 г сиру твердих сортів;
- шматочки вершкового масла;
- 15 г борошна;
- солі, спецій і зелені.
Етапи втілення рецепта в життя:
- Овочі обливають, очищаються і нарізати кубиками.
- Сир треться за допомогою комбайна або простий терки.
- Жовтки відокремлюють від білків і збиваються з молоком, сіллю і спеціями, після чого суміш втручається борошно.
- Білки збиваються окремо, а потім збита маса вливається в желточную основу страви.
- На сковороді обсмажують томати, на які після виділення з них соку, виливається яєчно-борошняна маса.
- Готується омлет 5 хвилин. Після цього притрушивается тертим сиром, який розплавилися під кришкою, додасть страві ніжний вершковий смак.
З курячим філе
Вишуканий сніданок з яєць без праці можна приготувати з додаванням невигадливих продуктів, які залишилися після вчорашнього бенкету.
Щоб приготувати смачний омлет, будуть потрібні:
- шматочок відвареного або свіжого філе курки;
- великий помідор;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 3 яйця;
- трохи вершкового масла;
- сіль і мелений перець.
Алгоритм приготування полягає у виконанні наступної послідовності дій:
- Якщо грудка свіжа, то вона попередньо відварюється, після чого нарізають дрібними кубиками.
- З помідора готуються дрібні шматочки.
- Сир натирається.
- З курятини, сиру і томатів змішується начинка.
- Яйця збиваються з сіллю і меленим перцем за допомогою віночка або міксера.
- На сковороді розтоплюється масло, на якому обсмажується яєчна суміш.
- Як тільки омлет «схопиться» з верхнього боку, він витягується на рівну поверхню і покривається начинкою.
- Далі формується рулет, який викладається на тарілку, де за бажанням прикрашається зеленню.
- При бажанні до омлету подається улюблений соус.
Як приготувати страву в мультиварці
В мультиварці омлет виходить пишним, з повітряної структурою, завдяки якій він просто тане у роті.
Щоб насолодитися смаком корисного страви, знадобляться:
- 3 яйця;
- 1 великий помідор;
- 1 болгарський перець;
- 35 мл молока;
- соняшникова олія;
- сіль і зелень.
Черговість дій:
- Овочі промиваються.
- Помідор ошпаривается, очищається і нарізається кубиками.
- Перець звільняється від серцевини і насіння, після чого ріжеться скибочками.
- Підготовлена овочева нарізка відправляється в чашу мультиварки, куди попередньо налито трохи соняшникової олії.
- Овочі обсмажуються 6 хвилин на відповідному режимі.
- Яйця збиваються з молоком, поле чого до суміші додаються сіль і дрібно рубана зелень.
- Зажарка заливається омлетною основою.
- Готується страва 15 хвилин під кришкою в режимі «Випічка».
Смачний омлет з беконом та помідорами
У духовці омлет виходить таким, яким ми пам’ятаємо його з часів дитячого саду. Він пишний, пружний, ніжний і дуже смачний. Але, крім іншого, таке блюдо набагато корисніше того, що приготовлено на сковороді.
Перед тим, як приготувати омлет в духовці, необхідно підготувати:
- 200 г бекону;
- стільки ж помідорів;
- 4 яйця;
- 200 мл молока;
- 2 невеликих цибулини;
- 2 щіпки борошна;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
У процесі приготування поживного омлету слідуємо простим алгоритмом:
- Цибулини очищаються і дрібно нарізати. З бекону готується тонка соломка. Помідори нарізати кубиками.
- Цибульні шматочки пассеруются на сковороді з маслом до м’якості.
- Далі до них на 3 хвилини додаються смужки бекону, після закінчення яких вміст сковороди викладається у вогнетривку форму.
- Яйця збиваються з сіллю і спеціями. Потім в отриманий склад додається трохи борошна і молоко.
- Суміш виливається зверху вже викладених у форму інгредієнтів.
- Духовка розігрівається до температури 180 °C. Випікається блюдо 20 хвилин до готового стану.
Щоб подати до ранкового столу смачний і ситний сніданок, досить відшукати в холодильнику яйця, молоко, помідори і швидко приготувати апетитний омлет. А при наявності ковбаси або грибів можна зробити його ще яскравіше, ситніше і ароматні.