«Оселедець під шубою» рулетом – 7 покрокових рецептів салату

«Оселедець під шубою» рулетом – оригінальна форма відомого і улюбленого багатьма салату. Завдяки прекрасній сполучуваності оселедця з різними продуктами можна експериментувати і доповнювати класичну рецептуру новими інгредієнтами, отримуючи пікантні смакові нотки.

«Оселедець під шубою» рулетом – класичний рецепт

За класичним рецептом «Оселедець під шубою» рулетом готується з:

  • 1 філе;
  • 2 невеликих плодів буряків;
  • 2 морквин;
  • 2 бульб картоплі;
  • 2 яєць;
  • ½ Цибулини;
  • майонезу і солі.

Беріть оселедець в перевіреному місці, віддаючи перевагу тушці слабкого засолу. Якщо соліть рибу для такого салату самостійно, не використовуйте велику кількість прянощів.

Спосіб приготування:

  • Коренеплоди і яйця відварюють і очищаються.
  • Картоплю і яйця ріжуться кубиками, інші коренеплоди натираються, а цибулина тонко шинкуется.
  • На килимок для приготування суші, покритий харчовою плівкою, у формі прямокутника викладається шар буряків, смазывающийся майонезом.
  • Далі йдуть шари з картоплі, яєць і морквини, які покриваються майонезній сіточкою.
  • Кубики оселедця, змішані з цибулею, викладається на одну сторону прямокутника.
  • За допомогою килимка формується рулет, відправляється в холод на півгодини.

З додаванням желатину

Звична закуска у формі рулету готується швидко, а виглядає ще більш апетитною, ніж в класичному виконанні.

Будуть потрібні:

  • оселедець – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – аналогічну кількість;
  • цибуля – 1 шт.;
  • желатин – 20 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • майонез – 1 пачка.

Етапи створення:

  • Картопля, буряк і моркву відварюються, остуджувати, очищаються і натираються.
  • З оселедця готується філе, яке ділиться на шматочки.
  • Цибуля шинкуется і обсмажується до золотистого кольору.
  • Желатин залити ½ склянки води.
  • Через півгодини желатинова маса доводиться до кипіння.
  • Після охолодження желатин змішується з майонезом.
  • В окремих тарілках підготовлені інгредієнти змішуються з соусом.
  • На фольгу викладаються шари: буряк, морква, картопля, оселедець і цибулю.
  • За допомогою фольги формується рулет, який відправляється в холодильник для застигання і просочення.
Дивіться також:  Вінегрет з квасолею – 8 рецептів салату

Готуємо з сиром

Прикрасити святковий стіл оригінальним рулетом можна з простого продуктового набору:

  • оселедець – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • буряк – 2 шт.;
  • морква – стільки ж;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир м’який – 150 г;
  • желатин – 10 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • майонез – 200 г;
  • сіль – за смаком.

Сир вибирайте вершковий, без ароматичних добавок. Вони анітрохи не гармоніюють зі смаком оселедця.

При підготовці закуски виконуються наступні дії:

  • Оселедець звільняється від нутрощів, голови, кісток, шкури і ріжеться кубиками.
  • Овочі відварюють, після остигання очищаються, а потім натираються.
  • З м’якого сиру, майонезу та желатину готується соус.
  • Кожен шар (буряк, картоплю, моркву, оселедець), викладений на харчову плівку, змащується приготовленої заправкою.
  • В кінці скочується рулет, який просочується в холодильнику близько 30 хвилин.

«Оселедець під шубою» у вигляді рулету з яблуком

Незвичайний смак закуски з оселедця надає зелене яблуко.

Крім фрукта і тушки оселедця, використовуються:

  • по 2 моркви і буряків;
  • 3 невеликих бульби картоплі;
  • цибулина;
  • майонез.
  • трохи солі і оцту.

В процесі втілення рецепта в життя виконуються наступні дії:

  • Філе оселедця рубається шматочками.
  • Цибуля шинкуется тонкими півкільцями, які 10 хвилин маринуються в оцті.
  • Інші овочі відварюють і натираються, коли охолонуть.
  • Очищене від шкірки яблуко також треться на крупній тертці.
  • Продукти викладаються на фольгу шарами: буряк, морква, яблуко, картопляна стружка, оселедець з цибулею.
  • Кожен шар присмачується майонезом.
  • У фіналі формується симпатичний рулетик, який можна прикрасити зеленню перед подачею.

Як приготувати без майонезу

Відмова від використання майонезу в приготуванні салату дозволить зробити «Оселедець під шубою» менш калорійною, але такою ж смачною.

Використовуються:

  • 1 оселедець;
  • 6 невеликих плодів буряків;
  • 2 морквини;
  • 4 бульби картоплі;
  • цибулина;
  • ½ Лимона;
  • 300 г йогурту;
  • трохи гірчиці;
  • пакетик желатину;
  • сіль.
Дивіться також:  13 рецептів новорічних салатів на святковий стіл

Спосіб створення оригінального блюда з ніжним соусом:

  • З риби готується філе, яке ріжеться шматочками.
  • Нашатковану цибулю поливається соком з лимона і отставляется.
  • Інші овочі відварюють і натираються.
  • Желатин розвести в ½ склянки води, а після набухання кип’ятиться.
  • Остиглий желатин змішується з гірчицею, йогуртом і сіллю.
  • На харчовій плівці формується салат з таких шарів, як буряк, морква, картопля, оселедець з цибулею.
  • Кожен шар перемазывается соусом.
  • Сформований рулет на ніч залишають у холодильнику.

З маринованими огірками

Щоб приготувати обговорюваний салат з солоними огірками, необхідні:

  • 1 філе;
  • 2 невеликих плода буряків;
  • 2 морквини;
  • 4 бульби картоплі;
  • 2 солоних огірка;
  • 2 цибулини;
  • 2 зелених яблука;
  • 4 яйця;
  • майонез і сіль.

При створенні гастрономічного дослідження:

  • Цибуля подрібнюється.
  • Інші свіжі овочі та яйця відварюють, а потім натираються.
  • Філе рубається.
  • Очищені від шкірки яблука і огірки ріжуться дрібними кубиками.
  • Листковий рулет виходить з наступних шарів, які викладаються на фольгу для зручності формування закуски: буряк, яблука, морква, яйце, огірки, картопля, оселедець і цибулю.
  • Між шарами робиться майонезна прошарок.

Рулет з лаваша з оселедцем під шубою

Щоб піднести красиво оформлений салат, будуть потрібні:

  • тонкий лаваш;
  • 1 філе;
  • 2 невеликих плода буряків;
  • 2 морквини;
  • 2 бульби картоплі;
  • 2 яйця;
  • майонез і сіль.

Покрокова схема приготування:

  • Овочі та яйця відварюють, а потім подрібнюються.
  • Філе ріжеться невеликими брусками.
  • Лаваш, викладений на харчову плівку, змащується майонезом і покривається шаром з буряка.
  • Другим шаром після майонезній сітки викладається картоплю.
  • Далі, не забуваючи про майонезних прошарках, розподіляються моркву і яйця.
  • Останній викладається оселедець.
  • Салат в лаваші згортається у формі рулету.

Таким чином, «Оселедцем під шубою» у формі рулету можна прикрасити будь-який святковий стіл, здивувавши присутніх оригінальним підходом до подачі традиційної закуски.

Дивіться також:  Салат зі смаженими печерицями – 12 смачних рецептів