Особуко – 6 рецептів приготування

Особуко – неймовірно смачна та ситна страва італійської кухні. Таке частування ідеально підійде для сімейної вечері чи святкового столу. У нашій кулінарній добірці ми зібрали для вас шість найкращих рецептів приготування оссобуко з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Оссобуко – класичний рецепт із яловичини

Особуко – класичний рецепт із яловичини, який точно варто взяти на замітку. Яскрава колоритна страва нікого не залишить байдужою. Ваші домашні або гості відзначать цікавий смак та яскраву подачу. Для приготування обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Яловича гомілка – 4 стейки
  • Мука – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт. (Велика)
  • Селера – 2 стебла
  • Часник – 3 зуб.
  • Томати в соку – 250 гр.
  • Біле сухе вино – 200 мл.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Для приправи гремолату:
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 4 гілки

Процес приготування:

Особливо за класичним рецептом готується дуже просто. Стейки яловичої гомілки добре промиваємо під водою.

Обвалюємо м’ясо в борошні і обсмажуємо в сковороді з оливковою та вершковою олією.

Смажимо всі стейки до рум’янцю. На кожну сторону піде приблизно по 5 хвилин.

Перекладаємо м’ясо в каструлю чи казан.

Ріжемо невеликими кубиками моркву, цибулю, селера та часник. Томимо овочі до м’якості в оливковій олії із вершковим.

Перекладаємо овочі до м’яса.

Доповнюємо заготовку томатами у власному соку.

Вливаємо біле сухе вино.

Доводимо масу до кипіння і потім томимо 5 хвилин.

Вливаємо бульйон, знову кип’ятимо, солимо і посипаємо спеціями.

Для аромату можна використовувати лаврове листя та трави.

Томимо на плиті близько 1,5-2 годин.

Для приготування гремолати перемелюємо часник та петрушку. Перемішуємо продукти із лимонною цедрою. Всипаємо приправу наприкінці приготування.

Особуко за класичним рецептом із яловичини готове. Розкладайте по тарілках та пригощайтеся!

Особуко у фользі в духовці

Особливо у фользі в духовці виходить дуже ситним та цікавим за смаком. Така страва точно урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Приготувати його у домашніх умовах зможе кожен. Для цього слідуйте простим крокам з нашого перевіреного покрокового рецепту.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Стейк гомілки яловичої – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Бульйон – 1 ст.
  • Вино червоне – 0,5 ст.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
Дивіться також:  Курячі стегна на сковороді – 7 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичу голяшку та обсушуємо її.

Крок 2. Далі продукт натираємо сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 3. Обсмажуємо яловичину на кістки у сковороді з олією. Готуємо до рум’янцю з обох боків.

Крок 4. Ріжемо кубиками цибулю та моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості, доповнюємо вином, бульйоном, томатною пастою та спеціями. Доводимо до кипіння та вимикаємо плиту.

Крок 5. У форму для запікання кладемо яловичину, поливаємо соусом. Закриваємо заготівлю фольгою.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 160 градусів духовку. Готуємо близько 1,5-2 години.

Крок 7. Особуко у фользі в духовці готове. Можна подавати до столу та куштувати!

Особуко з телячих голяшок

Особуко з телячих голяшок – це неймовірно ситна та апетитна страва для домашнього або святкового столу. Таке частування відрізняється насиченим смаком та ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голяшка теляча – 2 стейки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера листова – 2 шт.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Чебрець сушений – 1 ч.л.
  • Розмарин – 1 ч.л.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Бульйон яловичий – 750 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Помідори консервовані – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій мисці з’єднуємо орегано, чебрець і розмарин.

Крок 2. Додаємо сюди сіль, перець та борошно. Перемішуємо.

Крок 3. Голяшки обвалюємо в суміші з борошна та спецій.

Крок 4. Далі кладемо їх у сковороду з олією.

Крок 5. Смажимо до рум’янцю з обох боків.

Крок 6. Очищаємо цибулю і ріжемо його великими шматочками.

Крок 7. На кубики розділяємо очищену морквину.

Крок 8. Ріжемо селера.

Крок 9. Томимо овочі до м’якості на олії.

Крок 10. З консервованих помідорів знімаємо шкірку. Плоди дрібно нарізаємо.

Крок 11. Томати викладаємо до овочів. Гасимо близько 3-4 хвилин. При необхідності можна влити трохи води.

Крок 12. У каструлю кладемо стейки яловичини та доповнюємо їх овочами.

Крок 13. Заливаємо заготовку бульйоном. Закриваємо заготовку кришкою і томимо близько 1,5 години на невеликому вогні.

Крок 14. Особуко з телячих голяшок готове. Подавайте до столу та спробуйте!

Особливо в афганському казані

Особливо в афганському казані – це цікавий спосіб приготування знаменитої страви італійської кухні. Таке кулінарне рішення точно урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Для виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Дивіться також:  Савойська капуста – 9 рецептів приготування

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Голяшка яловича – 2,5 кг.
  • Яловичі ребра – 750 г.
  • Олія вершкове – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1,8 кг.
  • Морква – 1,3 кг.
  • Часник – 3 голівки.
  • Помідори – 3 шт.
  • Паста томатная – 500 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Базилік – до смаку.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець гострий – до смаку.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Картопля середня – 12 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі очищаємо. Морквину та цибулю ріжемо кружальцями. Яловичу голяшку ділимо на шайби. Ребра – на порційні шматочки.

Крок 2. На дно казана кладемо вершкове масло, цибулю та моркву. Посипаємо лавровими листками, меленим перцем та сіллю.

Крок 3. Далі кладемо шматочки помідорів, часнику, почищену картоплю та укладаємо підготовлене м’ясо на кістки.

Крок 4. Перемішуємо сіль із спеціями зі списку. Базилік та кріп можна використовувати сушений.

Крок 5. Посипаємо заготовку спеціями та доповнюємо томатною пастою.

Крок 6. Закриваємо кришкою афганський казан. Доводимо вміст до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і томимо близько 2 годин.

Крок 7. Особуко в афганському казані готове. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Особуко в мультиварці

Особливо в мультиварці – це дуже смачна та поживна страва для всієї родини. Таке частування можна подавати до домашнього чи святкового столу. Для легкого приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями з нашої збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голяшка яловича – 2 стейки.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Черешки сельдерея – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Томат у своєму соку – 200 гр.
  • Вино біле сухе – 150 мл.
  • Кубик курячого бульйону – 1 шт.
  • Мука – 30 гр.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для гремолати:

  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Чеснок – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два стейки яловичої голяшки. Промиваємо під водою та обсушуємо. Потім обвалюємо їх у борошні.

Дивіться також:  Кабачки в клярі – 7 рецептів приготування

Крок 2. Овочі очищаємо та промиваємо. Моркву, цибулю та селеру ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. Включаємо мультиварку в режимі смаження. Розтоплюємо тут вершкове масло. Обсмажуємо м’ясні шматки по 10 хвилин із кожного боку. Перекладаємо м’ясо на тарілку.

Крок 4. Вливаємо в чашу оливкову олію. Смажимо на ньому цибулю, моркву та селеру близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. Кладемо до овочів м’ясо. Вливаємо бульйон, який готуємо із кубика. Сюди ж відправляємо томати, часник, вино, сіль та перець. Закриваємо кришкою та готуємо в режимі «суп» 1,5 години. Потім у режимі запікання ще 20 хвилин.

Крок 6. Приготуємо приправу гремолату. Перемішуємо подрібнену петрушку, часник та лимонну цедру. Посипаємо страву приправою перед подачею.

Крок 7. Особуко у мультиварці готове. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Ossobuco більш міланський

Особуко по-міланськи – це дивовижно поживна та апетитна страва для домашнього або святкового столу. Таке частування порадує насиченим смаком та яскравим ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голяшка яловича – 2 стейки.
  • Букет гарні – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Вино біле – 250 мл.
  • Бульйон яловичий – 1 л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Цукор – 1 щіпка.

Для гремолати:

  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Яловичі голяшки обсмажуємо в сковороді з оливковою та вершковою олією. Готуємо до рум’янцю з обох боків.

Крок 3. Кільцями ріжемо цибулю-порей і подрібнюємо часник.

Крок 4. Зі сковороди прибираємо м’ясо і смажимо тут цибулю з часником. Готуємо близько 5-7 хвилин до м’якості.

Крок 5. Вливаємо біле вино (100 мл) і томимо ще 5 хвилин.

Крок 6. М’ясо кладемо в сотейник чи каструлю, доповнюємо цибулею із часником.

Крок 7. Підготуємо потрібну кількість бульйону.

Крок 8. Вливаємо бульйон у каструлю із вмістом.

Крок 9. Доливаємо вино, що залишилося. Додаємо цукор, сіль та чорний мелений перець. Томимо на невеликому вогні близько 2-3 годин.

Крок 10. Для приправи гремолати перемішуємо цедру лимона, подрібнений часник та петрушку. Всипаємо приправу в страву в кінці приготування або перед подачею.

Крок 11. Особуко по-міланськи готове. Розкладаємо по порційних тарілках та подаємо до столу!