Овочеве рагу – 7 рецептів з картоплею і кабачками

З асорті овочів можна приготувати безліч ситних смачних страв. Особливо актуальні вони в осінній період, коли на ринку величезний вибір сезонних плодів. Дуже смачним виходить овочеве рагу. Рецепти з картоплею і кабачками, які завжди виходять вдалими, опубліковані далі.

Домашнє овочеве рагу з кабачками і картоплею

Для приготування такого частування краще взяти товстостінну посуд або справжній казан. З продуктів підготувати: 2 середніх цибулини, 7 картопляних бульб, ¼ частину качана капусти, сіль, по 3 шт. червоного солодкого перцю і моркви, 2 великих томата, невеликий кабачок, по дрібці суміші мелених перців, хмелі-сунелі, каррі.

  • Всі овочі чистяться. Цибуля і морква нарізати маленькими кубиками. Інгредієнти смажаться в казані на будь-якому жирі з каррі і сіллю.
  • Аналогічним чином ріжеться картопля, кабачок і солодкий перець.
  • Разом овочі обсмажуються ще пару хвилин.
  • Далі компоненти заливаються половиною склянки очищеної води і закриваються кришкою.
  • Коли картопля буде готова наполовину, можна відправляти в казан нашатковану капусту, залишилися приправи, сіль і подрібнені томати.
  • Рагу гаситься під кришкою ще 10-12 хвилин.

Подається страва зі свіжим домашнім хлібом.

Рецепт приготування в мультиварці

Чим більше буде використано спецій, тим насиченішим вийде рагу. Якщо не вдається самостійно скласти відповідну композицію з приправ, можна взяти готову суміш ароматних трав, призначену для овочів (пару маленьких ложок). Також береться: 5 картоплин, 3 невеликих кабачка, цибулина, морквина, сіль.

  • Всі складові миються, чистяться і ріжуться кубиками.
  • У програмі «Смаження» на олії цибуля і морква готуються 3-4 хвилини.
  • Далі в чашу відправляється картопля, кабачок, сіль приправа. Разом інгредієнти готуються ще пару хвилин.
  • Залишилося включити режим «Гасіння», і тушкувати страву 35 хвилин.

Додатковий соус до цього соковитого страви не потрібно.

Рагу з кабачками і картоплею по-грецьки

В блюдо з грецькими нотками обов’язково буде входити біле вино і баклажан. Алкоголю потрібно взяти півсклянки. Крім того, використовується: по 1шт. моркви, баклажанів, жовтого солодкого перцю і цибулі, 4 картопляні бульби, 4 невеликих кабачка, морська сіль, трохи цукру, оливкова олія, щіпка орегано.

  • Всі овочі миють, чистяться, дрібно нарізати.
  • Кожен інгредієнт злегка обсмажується на оливковій олії зі спеціями і сіллю.
  • Підготовлені овочі викладаються в широку форму, присипаються цукром і сбрызгиваются маслом.
  • Залишилося рівномірно розподілити по них біле вино, і відправити ємність в гарячу духовку на 50 хвилин.

Якщо рагу в процесі готування виявиться сухуватим, можна додати в нього трохи бульйону або води.

Готуємо страву по-італійськи

Такий варіант рагу не вдасться приготувати без використання суміші італійських ароматних трав. Крім них, потрібно підготувати: 2 великих картопляні бульби, середній кабачок, дві морквини, солодкий болгарський перець, помідор, пару зубків часнику, кілька гілочок свіжого базиліка і петрушки, половинку гіркого перцю, сіль, стебло селери, олія оливкова.


  • Овочі чистяться, ретельно миють і нарізають приблизно однаковими скибочками, після чого складаються в глибокий сотейник і поливаються оливковою олією. Кабачок, перець і картопля може подрібнюватися трохи крупніше інших. Базилік, петрушку, селеру і часник при бажанні можна дрібно порубати за допомогою блендера, щоб вони віддали свій смак і не відчувалися в ньому.
  • Спочатку інгредієнти присаливаются і обсмажуються пару хвилин на середньому вогні.
  • Далі овочі заливаються невеликою кількістю води, до них відправляється дрібно нарізаний гіркий перчик, і ємність закривається кришкою.
  • Блюдо тушкується до повної готовності картоплі.

Приблизно за 15 хвилин до закінчення рагу щедро посипається італійськими травами.

З додаванням капусти

Білокачанна капуста допоможе не тільки поліпшити смак рагу, але ще й зробити страву більш доступним. До складу частування увійде: великий соковитий помідор, кабачок, половина качана капусти, 6 картоплин, цибулина, кілька зубків часнику за смаком, сіль, 1 ст. чистої питної води, будь жир для смаження.

  • Цибулю і часник дрібно ріжуться. Морквина подрібнюється тонкими кружечками.
  • Ці складові обсмажуються 5-7 хвилин на розігрітому жирі.
  • Картопля і кабачки ріжуться великими шматочками і вирушають до піджарки. Разом інгредієнти готуються ще 8-10 хвилин під закритою кришкою.
  • Капуста дрібно шинкуется і руками ретельно мнеться з сіллю.
  • Коли кабачок розм’якшиться, посуд готуються до овочів можна засипати капусту. Вміст заливається гарячою водою, посипається сіллю.
  • Залишилося додати в рагу подрібнений помідор, позбавлений від шкірки, і продовжувати тушкувати частування.
  • Загальний час приготування складе 55 хвилин.

Подається рагу до столу як основне блюдо або як гарнір.

З кабачками, картоплею і баклажанами

Свіжі баклажани додадуть страві оригінальності. Головне, попередньо вимочити овочі в підсоленій воді, щоб позбавити їх від гіркоти. Крім заздалегідь підготовлених баклажанів (4 штук), береться: ріпчаста цибулина, солодкий болгарський перчик, по 2 шт. помідорів і картоплі, сіль, невеликий кабачок, щіпка ароматних трав.

  • У посуд з товстим дном додається будь-який жир, розігрівається і на ньому обсмажується подрібнену цибулю.
  • У ємність відправляється порізаний кубиками баклажан і кабачок. Маса присаливается і посипається приправами.
  • Ще через пару хвилин в посуд додаються кубики картоплі і болгарського перцю, а також часточки помідора без шкірки.
  • Зверху наливається трохи олії, рагу з баклажанами і картоплею гаситься 50-55 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

Подається з подрібненою свіжою зеленню.

З помідорами — покроковий рецепт

Помідори смачно додавати в овочеве рагу з будь-якого рецепту. Ці овочі надають страві соковитості. Щоб шкірка не попадалася в готовому пригощанні, її потрібно відразу зняти, обдавши томати окропом. Крім помідорів (4 штук), потрібно використовувати: велику ріпчасту цибулину, великий кабачок, морква, часник за смаком, 4 картопляні бульби, червоний солодкий перчик, будь-які прянощі, сіль, олія оливкова.

  • Морквина натирається на крупній тертці, картоплю і цибулю нарізати кубиками, а перець – тонкою соломкою.
  • Часник ріжеться ножем або пропускають через прес.
  • Молодий кабачок можна не очищати від шкірки і нарізати кубиками разом з насінням.
  • Томати без шкірки ріжуться великими часточками.
  • Спочатку на розігрітому оливковому маслі рум’яниться морква і цибуля.
  • Далі по черзі додається картопля, перчик і кабачок. З кожним новим овочем маса обсмажується ще по парі хвилин.
  • Після додавання томатів рагу буде готуватися 25 хвилин під закритою кришкою на самому повільному вогні. Якщо соку від овочів виявиться недостатньо, можна додати трохи теплої кип’яченої води.

Готове рагу перед подачею до столу має настоятися 10-12 хвилин.

Прокрутка до верху