Овочеве рагу вважається одним з кращих страв літа. Сезонні овочі доступні, а їх якість не викликає жодного сумніву. Кожна господиня знайде для себе і своєї сім’ї той рецепт, який полюбиться її близьким. Готування в мультиварці не вимагає складних спеціальних навичок: все просто і зручно.
Класичне овочеве рагу в мультиварці
Рагу, приготоване в мультиварці, не вимагає постійного перемішування, не підгорить, не підсохне і не перетвориться в кашкоподібну масу.
Інгредієнти:
- патисон – 460 м;
- черрі – 7 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- картопля – 3 бульби;
- цибуля – 86 г;
- лляне масло – 30 г;
- сіль – за смаком.
Етапи готування:
Ароматне тушковане блюдо у власному соку краще подавати зі свіжим хрустким хлібом, прикрасивши все зеленню. Можна доповнити солоної черемшею або маринованим корнішоном.
Як приготувати з м’ясом свинини?
Пряна страва вдається навіть у недосвідчених господинь. Наваристое овочеве рагу з м’ясом в мультиварці приведе в захват усіх членів вашої родини.
Інгредієнти:
- м’якоть свиняча – 440 г;
- картопля – 430 г;
- морквина – 76 г;
- авокадо – 3 шт.;
- томатна паста – 4 ст. л.;
- цибуля – 72 г;
- часник – 3 зубчики;
- сіль – за смаком;
- перець – 0,3 г;
- оливкова олія – 95 мл
Етапи готування:
Вийшло рагу смачніше буде зі сметаною або натуральним йогуртом. Доповніть страва лляними коржами або часниковими булочками.
Овочеве рагу з куркою в мультиварці
Рагу з овочів полюбиться не тільки дорослим, але й дітям. Дієтичне нежирне страва чудово буде виглядати в центрі застілля.
Інгредієнти:
- філе курчати – 420 г;
- баклажан – 410 г;
- морквина – 83 г;
- цибуля – 155 г;
- черрі – 8 шт.;
- топінамбур – 2 коренеплоду;
- батат – 3 шт.;
- сіль, перець – за смаком;
- кукурудзяна олія – 85 мл
Етапи готування:
Коли страва буде готова, посипати кінзою, петрушкою і дати настоятися ще 6 хвилин. Смак і аромат буде більш насиченим, а колір різноманітніше.
З баклажанами, кабачками і картоплею
Рагу з баклажанами і картоплею стане вашим коронною стравою. Ідеально для тих господинь, які не бажають витрачати вечора на приготування, а хочуть провести час у колі найдорожчих людей.
Інгредієнти:
- картопля – 510 г;
- цибуля – 75 г;
- баклажан – 240 г;
- кабачки – 260 г;
- помідори – 2 шт.;
- морквина – 79 г;
- перець – 1 шт.;
- кунжутне масло – 2,5 ст. л.;
- сіль і перець – за смаком.
Етапи готування:
Таке рагу може бути основною стравою для людей, які постують. Воно настільки смачне, що ви будете готувати його щодня для своєї сім’ї.
З додаванням капусти в мультиварці
З допомогою мультиварки страву можна запрограмувати і закласти всі продукти до вечері ще з ранку. Серед інгредієнтів немає швидкопсувних компонентів, і вам не потрібно хвилюватися за кінцевий результат.
Інгредієнти:
- капуста кольрабі – 326 м;
- кабачок – 290 г;
- баклажан – 239 г;
- помідори – 2 шт.;
- цибуля – 81 г;
- морквина – 79 г;
- перець – 1 шт.;
- лляне масло – 82 мл;
- сіль, перець порошковий – за смаком.
Етапи готування:
З соку овочів, який залишиться після готування, можна зробити теплу підливку або кремовий соус, додавши туди просіяного борошна і ще трохи згасивши.
З м’ясним фаршем
Використовуючи м’ясний фарш в страві, можна отримати виразний пікантний смак.
Змішуючи різні види м’яса, господиня самостійно регулює текстуру і ніжність страви. Краще використовувати молоді баклажани, вони не розсипаються на волокна.
Інгредієнти:
- фарш – 410 г;
- баклажани – 360 г;
- топінамбур – 4 шт.;
- перець – 1,5 шт.;
- цибулина – 94 г;
- морквина – 86 г;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- кунжутне масло – 2,5 ст. л.;
- сіль – за смаком.
Етапи готування:
Блюдо подати в глибокій посудині, заздалегідь прикрасивши петрушкою і кропом. В якості напою подають темне пиво або газований березовий сік.
Пісне овочеве рагу в мультиварці
Ідеальне блюдо для поста. Підходить тим, хто дотримується дієти і правильного харчування.
Інгредієнти:
- кабачок – 290 г;
- цибулина – 94 г;
- картопля – 230 г;
- перець – 1 шт.;
- квасоля в томатному соусі – 1 банка;
- кунжутне масло – 92 мл;
- сіль – за смаком.
Етапи готування:
Для тих, хто любить пісне рагу з кабачками погостріше, можна додати перець чилі або товчений імбирний корінь. Для додання солодощі доповніть страва брусничним джемом або печеними червоними яблуками.
З ковбасою
Щоб блюдо вийшло з ароматом димку, краще використовувати підкопчену ковбасу, а не варену або в’ялену. Підійде копчена грудинка, шинка.
Інгредієнти:
- подкопченная ковбаса – 326 м;
- кабачок – 435 г;
- топінамбур – 1 шт.;
- червона ріпка – 294 м;
- цибуля – 89 г;
- морквина – 81 г;
- горошок – 90 г;
- сіль – за смаком;
- кукурудзяна олія – 3 ст. л.
Етапи готування:
Домашні буду в захваті від такої страви. Аромат копченості припаде до душі навіть привередам. Рагу подавайте на салатних листках. Прикрасити можна ягодами брусниці або журавлинним сиропом.
З рисом в мультиварці
Ситність рису і користь овочів чудово доповнюють один одного. Чудовий аромат полонить, збуджуючи апетит.
Інгредієнти:
- кабачок – 460 м;
- рис – 220 г;
- морквина – 78 г;
- картопля – 358 г;
- цибулина – 73 г;
- томатна паста – 4 ст. л.;
- лляне масло – 4 ст. л.;
- сіль, перець – за смаком.
Етапи готування:
Подавати таке рагу краще зі сметаною або сирно-цибульним соусом. Страва доповнюють грінками із зернового хліба і холодним квасом з льодом.
Грибне рагу з яловичиною
Змішуючись з м’ясом, гриби дають непередаваний аромат і тонкі нотки післясмаку.
Страва захопить гостей, підкоряючи ніжністю, легкістю і приємною однорідною текстурою.
Інгредієнти:
- яловичина – 535 г;
- гриби – 324 м;
- картопля – 227 г;
- морква – 75 г;
- цибуля – 147 г;
- томати – 3 шт.;
- сіль, перець – за смаком;
- кукурудзяна олія – 105 мл
Етапи готування:
Готову страву заправити сметаною, а зверху покришити зелений лук. Можна доповнити рагу кроповим соусом або свіжим козячим йогуртом.
Овочеве рагу краще готувати зі свіжих сезонних овочів, насичених великою кількістю вітамінів. Саме таке рагу виходить по-справжньому смачним. Соковите і ситне страву вразить простотою приготування і відмінним результатом.