Овочеве рагу з кабачками – 11 рецептів приготування

Ніжне соковите овочеве рагу з кабачками – чудовий спосіб урізноманітнити свій раціон корисними овочами. При бажанні таку страву можна елементарно перетворити в ситний повноцінний обід. Наприклад, додавши в нього картоплю або м’ясо.

Класичне овочеве рагу з кабачками

Складники: півкілограма кабачків, стільки ж м’ясистих помідорів, червоного і жовтого солодкого болгарського перчика, велика цибулинка, 230 г зеленого горошку, морквина, дрібна сіль, будь-які спеції.

  • Кабачки промиваються і ріжуться невеликими шматочками. Морквина подрібнюється тонкими кружечками, перець – смужками. Цибулина нарізається мініатюрними полуколечками.
  • Помідори перед подрібненням позбавляються від шкірки. Лише потім їх можна рубати скибочками.
  • Овочі змішуються. До них додається зелений горошок.
  • У казані з невеликою кількістю жиру складові будуть гаситися близько півгодини.
  • Приблизно за 10-12 хвилин до готовності страву присаливается, посипається обраними спеціями.

    Як приготувати з баклажанами?

    Компоненти: по середньому кабачка і баклажана, жовтий солодкий болгарський перець, 2 стиглих томатів, часник за смаком, сіль універсальна приправа.

  • Баклажан ріжеться на кубики разом зі шкіркою, після чого пересипається сіллю і залишають на 15-17 хвилин. Цей етап необхідний, щоб позбавити овочі від гіркоти.
  • Всі компоненти також шинкують кубиками. Часник можна просто пропустити через прес.
  • Помідори перед нарізкою позбавляються від шкірки.
  • Спочатку на розпеченій сковорідці смажиться цибуля. Потім він готується вже разом з перцем. Коли ці продукти розм’якшаться, до них висипається кабачок і баклажан.
  • Мікс з овочів готується на сильному вогні 3-4 хвилини.
  • Далі нагрівання плити зменшується, у сковорідку відправляються томати разом з виділилася при нарізці рідиною. Овочеве рагу з кабачками і баклажанами буде нудитися під кришкою близько 25 хвилин.
  • Сіль і приправи додаються в блюдо вже приблизно за 5 хвилин до готовності.

    З додаванням картоплі

    Інгредієнти: 420 г кабачків, 230 г баклажанів, велика морква, цибулька, 4 картоплини, жовтий болгарський перець, 2 помідори, кухонна сіль, ароматні трави.

  • Для початку вимиту й очищену картоплю потрібно нарізати тонкими брусочками і відправити смажитися в розпеченому маслі.
  • Коли картопля буде наполовину готовий, до нього викладаються інші овочі (довільно подрібнені).
  • Рагу з кабачками і картоплею щільно закривається кришкою й нудиться на повільному вогні трохи менше півгодини.
  • За кілька хвилин до готовності страву солиться і присипається обраними ароматними травами.
  • Дивіться також:  Як готувати рис – 11 смачних рецептів

    Подавати рагу вийшло можна і як основне блюдо і як гарнір.

    Варіант для мультиварки

    Інгредієнти: велика морква, солодкий болгарський перець, 2 великих кабачка і стільки ж томатів, ріпчаста цибулина, 2 зубки часнику, сіль, прованські трави.

  • Спочатку в чашу відправляються подрібнений перець, цибуля та морква. Останній компонент можна натирати за допомогою спеціальної «корейської» терки. У програмі, призначеної для смаження, зазначені інгредієнти готуються 8-9 хвилин. Пасерування потрібно постійно помішувати.
  • Далі в чашу засипаються шматочки помідорів. Шкірку з них знімати не обов’язково.
  • Останніми засипаються кубики кабачків. На цьому етапі додаються приправи, сіль, подрібнений часник.
  • Готується страва 25 хвилин у програмі гасіння.
  • Вийшло блюдо перемішується, знову накривається кришкою і залишають настоюватися на підігріві хвилин 10-12.

    З грибами — покроковий рецепт

    Інгредієнти: 1/3 качана капусти, великий кабачок, 3 томати, 320 г свіжих печериць, половинка цибулини, морква, 6-7 дрібних картоплин, 1/3 ст. фільтрованої води, запашний мелений перець, сіль, пара листочків лавра.

  • Картопля очищається від шкірки і цілком обсмажується на розпеченому маслі до розм’якшення. Далі вона перекладається в казан.
  • Кабачок спочатку ріжуть кружальцями, а потім кожен з них – ще на 4 частини.
  • Капуста тонко шинкуется. Бажано, перед додаванням в казан обсмажити на сковороді до рум’яного кольору.
  • Інші овочі подрібнюються довільно.
  • Гриби обсмажують на невеликій кількості олії 3-4 хвилини.
  • Всі інгредієнти перекладаються до картоплі.
  • У ємність виливається вода з сіллю і перчиком. Також додається лаврушка.
  • Тушкується рагу під кришкою 40-45 хвилин. Перемішувати готове частування потрібно акуратно. Картопля при цьому повинна залишитися цілим.

    Овочеве рагу зі свининою

    Інгредієнти: півкіло м’якоті свинини, кіло картоплі, кабачок, 3 болгарський солодкий перець будь-якого кольору, пекучий перець, 2 морквини, 4 помідори, 3 цибулини, часник за смаком, 5 ст. ложки томат-пасти, по щіпці меленого перцю і коріандру, сіль.

  • Мініатюрні шматочки свинини смажаться швидко на великому вогні до рум’яності.
  • Разом з м’ясом готуються подрібнені цибуля та морква до м’якості. Далі вміст сковорідки перекладається в казан.
  • В ту ж ємність відправляються дрібні кубики кабачка, невеликі шматочки картоплі, скибочки помідорів без шкірки, брусочки солодкого перцю, тонкі слайсы часнику і гострий перчик.
  • Відразу ж в ємність виливається 2 склянки солоної води, додається томат-паста і спеції.
  • Дивіться також:  Котлети з крабових паличок – 8 рецептів, як приготувати

    Під кришкою рагу буде нудитися близько 40-45 хвилин на дуже повільному вогні. У результаті виходить самостійне гаряче блюдо.

    Як приготувати з яловичиною?

    Інгредієнти: півкіло м’якоті яловичини, по 2 шт. помідорів і жовтого болгарського перчика, великий кабачок, 2 цибулинки, морква, часник за смаком, пучок свіжого кропу, сіль, пахучі трави.

  • Першим ділом промиті і обсушені паперовим рушником шматочки яловичини обсмажуються пару хвилин на розпеченому маслі. Далі до них наливається трохи солоної води, і м’ясо гаситься під кришкою 6-7 хвилин.
  • Далі до м’яса відправляється цибуля і морква. Разом вони обсмажуються ще пару хвилин.
  • Залишається висипати в глибоку сковорідку інші подрібнені овочі (крім томатів), і томити під кришкою 20-25 хвилин. При необхідності можна додати ще трохи води.
  • В останню чергу в рагу з кабачками і м’ясом додаються скибочки помідорів без шкірки, тертий часник, сіль, пахучі трави. Приблизно через 5-6 хвилин блюдо знімається з вогню і посипається свіжим рубаним кропом.

    Рагу з кабачками і цвітною капустою

    Інгредієнти: невеликий молоденький кабачок, морква, 240 г цвітної капусти, цибулина, половинка червоного солодкого перцю, половинка помідора, сухі прянощі, дрібна сіль.

  • Всі овочі миються і крупно нарізати. Спочатку на жирі обсмажується цибуля, потім до нього додається морква подрібнена.
  • Поступово до овочів викладаються половинки кружечків кабачка, брусочки перцю і суцвіття капусти.
  • Коли вміст сковорідки трохи зм’якнути, можна додати в неї сіль і прянощі.
  • Останнім у ємність відправляється помідор без шкірки, нарізані дрібними скибочками. На цьому етапі можна налити в майже готове рагу з кабачками і цвітною капустою соєвий соус.
  • Ще через 7-8 хвилин страва повністю готове. Прикрашається воно смаженими горішками або кунжутом.

    Рецепт приготування в горщиках

    Інгредієнти: 430 г будь-якого м’яса, банку маринованих грибочків, 2 морквини, цибулинка, 3-4 картоплини, великий кабачок, солодкий болгарський перчик, шматочок твердого сиру, сіль, майонез, суміш перчиком.

    Дивіться також:  Страви з перловки – 10 рецептів приготування перших і других страв

  • Спочатку м’ясо обсмажується до рум’яності. Попередньо його потрібно посолити і поперчити. Готовий продукт розкладається по горщикам.
  • Зверху висипаються все крупно нарізані овочі. Якщо зробити їх шматочки занадто дрібними, то ці інгредієнти швидко розваряться в процесі запікання.
  • Останніми в горщики розкладаються гриби. Маса присаливается і заливається майонезом, розведеним невеликою кількістю кип’яченої води.
  • Горщики засипаються тертим сиром і відправляються в духовку.
  • Запікається страва близько години при 190-210 градусах.

    З кабачками на зиму

    Інгредієнти: 2,5 кг молодих кабачків, 420 г томат-пасти, 220 г моркви і лучка, кілька гілочок свіжої петрушки, 90 г цукру-піску, 40 г кухонної солі, 35 мл столового оцту.

  • Цибуля позбавляється від лушпиння, ріжеться кубиками і обсмажується.
  • Морквина чиститься, подрібнюється за допомогою терки і готується разом з цибулею до ніжно-золотавого кольору.
  • До овочів в сковорідку додаються кубики молодого кабачка і трохи томатної пасти. Маса гаситься трохи менше півгодини на повільному вогні.
  • Далі в ємність доливається залишилася паста, додається мелкорубленная петрушка, оцет, сіль та цукровий пісок. Маса нудиться на мінімальному вогні ще 5-7 хвилин.
  • Залишається розлити страву за підготовленим банкам і закатати їх. Кілька діб перевернуті баночки будуть настоюватися перевернутими і закутаними в теплий плед.

    З картоплею і капустою в каструлі

    Інгредієнти: половина качана капусти, 6 картоплин, цілий кабачок, цибулинка, томат, морква, кухонна сіль, суміш мелених перчиком, 1 склянку фільтрованої води.

  • Кубики цибулі і тонкі кружечки моркви страхуються на олії 8-9 хвилин у товстостінній каструлі.
  • До перерахованих овочів викладаються кубики картопляних бульб і кабачка. Ще через 5-6 хвилин приготування під закритою кришкою в ємність відправляється дрібно нашаткована і розім’ята руками капуста.
  • Далі маса солиться, у неї відправляються шматочки очищених помідорів, перець і гаряча вода. За смаком можна додати роздавлений часник і свіжий.
  • Під кришкою страва тушкується до м’якості всіх компонентів.
  • Щоб зробити смак страви більш яскравим, варто використовувати суміш різних ароматних трав.

    Прокрутка до верху