Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів приготування

Готуємо смачну страву в мультиварці

Готувати в мультиварці можна легко і з користю. Страви виходять корисними, так як при такому способі приготування втрачається мало вітамінів. Крім цього овочеве рагу з куркою в мультиварці буде мати відмінний смак і аромат, так як готується воно у власному соку!

Для приготування знадобиться наступний набір продуктів:

  • філе курки – 0,6 кг;
  • за 3 помідора, моркви, картоплі і цибулинки;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • свіжа зелень, приправи і сіль;
  • олія соняшникова.

Покроковий рецепт:

  • Промите м’ясо розділити на однакові шматочки, обмазати спеціями і сіллю, залишити хвилин на 10-15, щоб воно добре просочилося.
  • Після цього добре обсмажити до утворення скоринки в режимі «Смаження» при відкритій кришці. Це займе близько чверті години. Можна також для цієї мети вибрати режим випічки.
  • Поки обсмажується філе, потрібно промити і нарізати овочі: перець – смужками, цибулю – залежно від уподобань, а решта – кубиками.
  • До підсмаженої курочці вмішати цибулю, моркву, смажити 5 хвилин.
  • Викласти овочі, що залишилися, добре розмішати, залити підсоленою водою. Об’єм рідини залежить від бажаної консистенції готового страви: щоб отримати рідке блюдо, вода повинна покрити овочі повністю, для приготування більш густого рагу – на 2/3.
  • Закрити каструлю, поставити режим «Гасіння» і встановити таймер на півгодини.
  • Через 25 хвилин всипати порізану зелень і спеції. Гасити залишився.
  • Після виключення таймера можна залишити рагу «дозрівати» в режимі підігріву ще близько третини години. Тоді воно вийде більш смачним і ароматним.

    Дивіться також:  Котлети з грибами – 8 рецептів приготування