Приготувати овочеве рагу з м’ясом дуже просто. З’єднання різних овочів і м’яса дає приголомшливий смак.
Овочеве рагу зі свининою
Для даного рецепту ви можете підбирати будь-які інгредієнти на смак. Страва вийде ситним і дуже смачним.
Список продуктів:
свиняче м’ясо — 0,4 кг;
один кабачок середнього розміру;
одна цибулина;
картопля — 4 шт.;
одна морква;
один перець болгарський;
помідор;
капуста — 0,2 кг;
часник — 1 зубчик;
зелень в особі петрушки і кропу;
рослинна олія будь-якого виду — 150 мл;
сіль і прянощі — за смаком.
Спосіб приготування:
Картоплю обробити у воді і порізати кубиками.
Помити і почистити овочі: морква, кабачок і перець. Все порізати невеликими квадратиками.
Від капусти прибрати верхнє зелене листя, відрізати від качана потрібну порцію капусти нашаткувати.
Помитий часник з зеленню дрібно порубати.
М’якоть свинини нарізати на шматочки невеликого розміру.
Беремо сковороду і гріємо масло. Цибулю і м’ясо піддаємо тепловій обробці. Готуємо 5 хвилин, після чого переносимо вміст сковороди в каструлю.
У маслі, що трохи прожарити кабачки і картоплю, не забуваючи перед цим їх посолити.
Наступними на обжарку йдуть моркву і болгарський перець. Проробляємо ту ж саму операцію. По закінченні 3 хвилин підкладіть до овочів капусту і варіть 10 хвилин з додаванням помідорів і води.
Всі інгредієнти вкладаєте в каструлю, заливаєте її вміст кип’яченою водою. Потрібно зробити так, щоб шар води був на 1 см вище шару овочів і м’яса.
Висипаєте приправи, сіль і готуєте протягом 15 хвилин.
Після чого покришіть зелень, і тушкуйте страву ще 5-10 хвилин. Час від часу перевіряйте, наскільки м’якими стали овочі і м’ясо.
Після завершення готування залишаєте каструлю на 5 хвилин, і потім можна подавати як основну страву до столу.
Як приготувати з яловичиною?
Яловичина не така жирна, як свинина тому, якщо ви стежите за своєю вагою, або просто не любите висококалорійні страви, то цей варіант рагу для вас.
Необхідні інгредієнти:
яловичина — 0,3 кг;
один перець болгарський;
один невеликий баклажан;
томат;
два зубчики часнику;
одна цибулина;
соєвий соус для маринаду;
мед — 9 м;
рослинна олія;
сіль і приправи будь-які.
Покрокова інструкція:
Спочатку зробимо м’ясної маринад. Для цього промите м’ясо ріжемо кубиками, також чинимо і з цибулею, тільки шаткуємо його більш дрібно. Посипаємо ці продукти перцем, зверху наливаємо невелику кількість соєвого соусу і рідкий мед.
Обробляємо овочі, причому з баклажана шкірку можна не прибирати. Ріжемо їх все на дрібні шматочки.
М’ясо в маринаді зарумяниваем на сковороді 3 хвилини.
До нього висипаємо баклажан і перець. Тушкуємо все вміст під закритою кришкою.
Через 5 хвилин кришимо помідорів з часником, висипаємо спеції і сіль.
Готуємо ще 10 хвилин. Після цього спробуйте яловичину і овочі на смак, і, якщо вони м’які можна вимикати плиту.
Тут можна змішувати різні сорти м’яса в будь-якій пропорції. Крім того, не потрібно витрачати час на видалення кісток з м’яса і його нарізку. Завжди можна купити готовий фарш.
Вам знадобляться:
м’ясний фарш — 0,25 кг;
одна морквина;
два баклажана;
одна картоплина;
один перець болгарський;
одна цибулина;
зубчик часнику;
томатний соус — 25 р;
рослинна олія;
сіль прянощі.
Як приготувати овочеве рагу з м’ясом і картоплею:
Оброблені і порізані на кубики баклажани залишити в солоній воді на 20 хвилин. Інші овочі: картоплю, моркву, перець нашаткувати квадратиками, часник з цибулею перетворити в кашку.
У глибокій сковороді обробити цибулю з часником з додаванням соняшникової або оливкової олії.
Через пару хвилин в цю масу вивалюємо фарш і готуємо ще 5 хвилин.
Туди ж насипаємо шматочки моркви і перцю.
Через 3 хвилини додаємо баклажани, картопля, заливаємо воду, насипаємо прянощі і сіль, а також томатний соус. Все тушкувати півгодини під кришкою.
Блюдо готове.
З свинячих реберець
Список інгредієнтів:
реберця — 0,3 кг;
одна картоплина;
одна морква;
один маленький кабачок;
один цибуля;
два помідора;
чорний перець і сіль за смаком.
Спосіб готування:
Свинячі ребра варто спочатку промити, а потім порізати шматочками і покласти на дно сковороди.
Разом з рослинним маслом обсмажуємо їх 15 хвилин.
Кубики моркви додаємо до вмісту сковороди.
Туди ж відправляємо квадратики кабачків.
Через 10 хвилин ріжемо помідори з цибулею і скидаємо до основних інгредієнтів.
Насипаємо дрібно порубаний часник, спеції і сіль.
Тушкувати під закритою кришкою протягом 15 хвилин. Готовність страви перевіряєте на смак.
З м’ясом в мультиварці
У диво-каструльці перша страва готується швидко і просто. Вам залишиться лише порізати овочі і закинути в каструлю.
Компоненти рецепту:
яловичина – 1/2 кг;
баклажан — 1шт.;
кабачок – 1/2 шт.;
помідор — 2 шт.;
цибуля — 1 шт.;
перець болгарський — 2 шт.;
картопля — 4 шт.;
морква — 1 шт.
Як приготувати овочеве рагу з м’ясом в мультиварці:
Яловиче м’ясо потрібно промити і прибрати з нього плівку і зайві жили. Порізати м’ясо на шматочки.
Кладемо їх на дно чаші мультиварки, наливаємо олію, закриваємо кришку і включаємо програму «Смаження» на 30 хвилин.
Всі овочі необхідно обробити, позбавивши від шкірки і порізавши квадратиками.
Моркву з цибулею повинні бути у вигляді півкілець.
При завершенні роботи мультиварки, знімаємо піну зі стінок хащі, а до м’яса додаємо моркву з цибулею. Включаємо розумну кухонну техніку в тому ж режимі ще 10 хвилин.
Після цього закладаємо до підлоги готовим продуктам інші порізані овочі, а також дрібно нарізаний часник.
Кладемо сіль, приправи за бажанням, заливаємо водою і включаємо режим «Гасіння». Час — 1 година.
Після завершення готування можна прикрасити страва листям салату, петрушкою або зеленою цибулею.
Рагу в духовці можна готувати без м’яса, так як запечені овочі не змусять вас відчути брак даного продукту.
Інгредієнти:
кабачки — 500 г;
баклажани — 500 г;
картопля — 500 г;
помідори — 500 г;
два перцю;
одна цибулина;
зелень;
олія оливкова — 70 мл
Покрокова інструкція:
Всі овочі позбавити від шкірки і порізати кружальцями.
Шматочки баклажанів варто посипати сіллю і залишити на час. Це робиться, щоб прибрати гіркуватий присмак. Після того, як мине півгодини, змити водою всю сіль, а потім баклажани замочити в оливковій олії. Інакше вони будуть дуже сухими після теплової обробки.
На деко, обмазаний олією викласти всі кружечки, посипати сіллю і прянощами.
Налити на овочі трохи води і масла, посипати нарубаною зеленню.
Духовку розігріти до 180 градусів. Готувати протягом 50 хвилин.
З куркою
Куряче м’ясо менш жирним. У поєднанні з овочами з рагу вийде дієтичне ніжне блюдо.
Вам знадобляться:
стегенця курки — 3 шт.;
кабачок середній;
шість картоплин;
три помідора;
одна головка цибулі;
одна морква;
сметана — 0,4 кг;
підлогу вилка капусти;
зелень і спеції за смаком.
Процес приготування:
М’ясо з стегенець звільняємо від кісток, насипаємо на шматочки перець і сіль.
Очищений лук повинен бути у вигляді півкілець, а морква — потертої на тертці.
Кабачки, помідори і картоплю, шаткуємо кубиками.
Капусту ріжемо соломкою.
Овочі викладаємо на дно посуду для готування. Це може бути каструля, висока сковорідок або казан.
Інгредієнти заливаємо окропом і тушкуємо 30 хвилин.
Додаємо в каструлю сметану і сіль.
Зменшуємо потужність газової плити і готуємо до м’якості продуктів.
Рецепт приготування в горщиках
Страву в горщиках завжди виходить більш ніжним і насиченим смаком. Однак на такий рецепт витрачається набагато більше часу, але ви не пошкодуєте, що приготували рагу в горщику.
Список продуктів:
свинина — 0,6 кг;
шість бульб картоплі;
три томата;
один середній кабачок;
одна головка часнику;
одна цибулина;
чорний мелений перець;
сіль за смаком;
майонезний соус;
лаврушка;
олія рослинна.
Як приготувати:
Невеликі кубики м’ясо відправте готуватися на сковороду з олією.
Туди ж підуть кільця ріпчастої цибулі.
Готуються інгредієнти посоліть, додайте перець.
Напівготову свинину покладіть на дно горщика.
Зверху додайте шматочки картоплі.
Наступним шаром підуть квадратики кабачків.
Далі — дрібно нарубаний часник, потім півкільця помідорів, зверху майонез. Завершальним акордом будуть прянощі, сіль і лавровий лист в кожен горщик.
Не забудьте налити води перед їх відправкою в духовку, розігріту до 200 градусів Цельсія. Готувати близько години.