Овочеве рагу з м’ясом – 11 рецептів приготування

Рагу — одне з популярних перших страв.

Приготувати овочеве рагу з м’ясом дуже просто. З’єднання різних овочів і м’яса дає приголомшливий смак.

Овочеве рагу зі свининою

Для даного рецепту ви можете підбирати будь-які інгредієнти на смак. Страва вийде ситним і дуже смачним.

Список продуктів:

  • свиняче м’ясо — 0,4 кг;
  • один кабачок середнього розміру;
  • одна цибулина;
  • картопля — 4 шт.;
  • одна морква;
  • один перець болгарський;
  • помідор;
  • капуста — 0,2 кг;
  • часник — 1 зубчик;
  • зелень в особі петрушки і кропу;
  • рослинна олія будь-якого виду — 150 мл;
  • сіль і прянощі — за смаком.

Спосіб приготування:

  • Картоплю обробити у воді і порізати кубиками.
  • Помити і почистити овочі: морква, кабачок і перець. Все порізати невеликими квадратиками.
  • Від капусти прибрати верхнє зелене листя, відрізати від качана потрібну порцію капусти нашаткувати.
  • Помитий часник з зеленню дрібно порубати.
  • М’якоть свинини нарізати на шматочки невеликого розміру.
  • Беремо сковороду і гріємо масло. Цибулю і м’ясо піддаємо тепловій обробці. Готуємо 5 хвилин, після чого переносимо вміст сковороди в каструлю.
  • У маслі, що трохи прожарити кабачки і картоплю, не забуваючи перед цим їх посолити.
  • Наступними на обжарку йдуть моркву і болгарський перець. Проробляємо ту ж саму операцію. По закінченні 3 хвилин підкладіть до овочів капусту і варіть 10 хвилин з додаванням помідорів і води.
  • Всі інгредієнти вкладаєте в каструлю, заливаєте її вміст кип’яченою водою. Потрібно зробити так, щоб шар води був на 1 см вище шару овочів і м’яса.
  • Висипаєте приправи, сіль і готуєте протягом 15 хвилин.
  • Після чого покришіть зелень, і тушкуйте страву ще 5-10 хвилин. Час від часу перевіряйте, наскільки м’якими стали овочі і м’ясо.
  • Після завершення готування залишаєте каструлю на 5 хвилин, і потім можна подавати як основну страву до столу.
  • Як приготувати з яловичиною?

    Яловичина не така жирна, як свинина тому, якщо ви стежите за своєю вагою, або просто не любите висококалорійні страви, то цей варіант рагу для вас.

    Необхідні інгредієнти:

    • яловичина — 0,3 кг;
    • один перець болгарський;
    • один невеликий баклажан;
    • томат;
    • два зубчики часнику;
    • одна цибулина;
    • соєвий соус для маринаду;
    • мед — 9 м;
    • рослинна олія;
    • сіль і приправи будь-які.

    Покрокова інструкція:

  • Спочатку зробимо м’ясної маринад. Для цього промите м’ясо ріжемо кубиками, також чинимо і з цибулею, тільки шаткуємо його більш дрібно. Посипаємо ці продукти перцем, зверху наливаємо невелику кількість соєвого соусу і рідкий мед.
  • Обробляємо овочі, причому з баклажана шкірку можна не прибирати. Ріжемо їх все на дрібні шматочки.
  • М’ясо в маринаді зарумяниваем на сковороді 3 хвилини.
  • До нього висипаємо баклажан і перець. Тушкуємо все вміст під закритою кришкою.
  • Через 5 хвилин кришимо помідорів з часником, висипаємо спеції і сіль.
  • Готуємо ще 10 хвилин. Після цього спробуйте яловичину і овочі на смак, і, якщо вони м’які можна вимикати плиту.
  • Дивіться також:  Картопля фрі – 9 рецептів смачного приготування в домашніх умовах в духовці, мультиварці і мікрохвильовці.

    Овочеве рагу з м’ясним фаршем

    Тут можна змішувати різні сорти м’яса в будь-якій пропорції. Крім того, не потрібно витрачати час на видалення кісток з м’яса і його нарізку. Завжди можна купити готовий фарш.

    Вам знадобляться:

    • м’ясний фарш — 0,25 кг;
    • одна морквина;
    • два баклажана;
    • одна картоплина;
    • один перець болгарський;
    • одна цибулина;
    • зубчик часнику;
    • томатний соус — 25 р;
    • рослинна олія;
    • сіль прянощі.

    Як приготувати овочеве рагу з м’ясом і картоплею:

  • Оброблені і порізані на кубики баклажани залишити в солоній воді на 20 хвилин. Інші овочі: картоплю, моркву, перець нашаткувати квадратиками, часник з цибулею перетворити в кашку.
  • У глибокій сковороді обробити цибулю з часником з додаванням соняшникової або оливкової олії.
  • Через пару хвилин в цю масу вивалюємо фарш і готуємо ще 5 хвилин.
  • Туди ж насипаємо шматочки моркви і перцю.
  • Через 3 хвилини додаємо баклажани, картопля, заливаємо воду, насипаємо прянощі і сіль, а також томатний соус. Все тушкувати півгодини під кришкою.
  • Блюдо готове.
  • З свинячих реберець

    Список інгредієнтів:

    • реберця — 0,3 кг;
    • одна картоплина;
    • одна морква;
    • один маленький кабачок;
    • один цибуля;
    • два помідора;
    • чорний перець і сіль за смаком.

    Спосіб готування:

  • Свинячі ребра варто спочатку промити, а потім порізати шматочками і покласти на дно сковороди.
  • Разом з рослинним маслом обсмажуємо їх 15 хвилин.
  • Кубики моркви додаємо до вмісту сковороди.
  • Туди ж відправляємо квадратики кабачків.
  • Через 10 хвилин ріжемо помідори з цибулею і скидаємо до основних інгредієнтів.
  • Насипаємо дрібно порубаний часник, спеції і сіль.
  • Тушкувати під закритою кришкою протягом 15 хвилин. Готовність страви перевіряєте на смак.
  • З м’ясом в мультиварці

    У диво-каструльці перша страва готується швидко і просто. Вам залишиться лише порізати овочі і закинути в каструлю.

    Компоненти рецепту:

    • яловичина – 1/2 кг;
    • баклажан — 1шт.;
    • кабачок – 1/2 шт.;
    • помідор — 2 шт.;
    • цибуля — 1 шт.;
    • перець болгарський — 2 шт.;
    • картопля — 4 шт.;
    • морква — 1 шт.

    Як приготувати овочеве рагу з м’ясом в мультиварці:

  • Яловиче м’ясо потрібно промити і прибрати з нього плівку і зайві жили. Порізати м’ясо на шматочки.
  • Кладемо їх на дно чаші мультиварки, наливаємо олію, закриваємо кришку і включаємо програму «Смаження» на 30 хвилин.
  • Всі овочі необхідно обробити, позбавивши від шкірки і порізавши квадратиками.
  • Моркву з цибулею повинні бути у вигляді півкілець.
  • При завершенні роботи мультиварки, знімаємо піну зі стінок хащі, а до м’яса додаємо моркву з цибулею. Включаємо розумну кухонну техніку в тому ж режимі ще 10 хвилин.
  • Після цього закладаємо до підлоги готовим продуктам інші порізані овочі, а також дрібно нарізаний часник.
  • Кладемо сіль, приправи за бажанням, заливаємо водою і включаємо режим «Гасіння». Час — 1 година.
  • Після завершення готування можна прикрасити страва листям салату, петрушкою або зеленою цибулею.
  • Дивіться також:  Буженина в духовці у фользі – 7 покрокових рецептів приготування

    Запікаємо страву в духовці

    Рагу в духовці можна готувати без м’яса, так як запечені овочі не змусять вас відчути брак даного продукту.

    Інгредієнти:

    • кабачки — 500 г;
    • баклажани — 500 г;
    • картопля — 500 г;
    • помідори — 500 г;
    • два перцю;
    • одна цибулина;
    • зелень;
    • олія оливкова — 70 мл

    Покрокова інструкція:

  • Всі овочі позбавити від шкірки і порізати кружальцями.
  • Шматочки баклажанів варто посипати сіллю і залишити на час. Це робиться, щоб прибрати гіркуватий присмак. Після того, як мине півгодини, змити водою всю сіль, а потім баклажани замочити в оливковій олії. Інакше вони будуть дуже сухими після теплової обробки.
  • На деко, обмазаний олією викласти всі кружечки, посипати сіллю і прянощами.
  • Налити на овочі трохи води і масла, посипати нарубаною зеленню.
  • Духовку розігріти до 180 градусів. Готувати протягом 50 хвилин.
  • З куркою

    Куряче м’ясо менш жирним. У поєднанні з овочами з рагу вийде дієтичне ніжне блюдо.

    Вам знадобляться:

    • стегенця курки — 3 шт.;
    • кабачок середній;
    • шість картоплин;
    • три помідора;
    • одна головка цибулі;
    • одна морква;
    • сметана — 0,4 кг;
    • підлогу вилка капусти;
    • зелень і спеції за смаком.

    Процес приготування:

  • М’ясо з стегенець звільняємо від кісток, насипаємо на шматочки перець і сіль.
  • Очищений лук повинен бути у вигляді півкілець, а морква — потертої на тертці.
  • Кабачки, помідори і картоплю, шаткуємо кубиками.
  • Капусту ріжемо соломкою.
  • Овочі викладаємо на дно посуду для готування. Це може бути каструля, висока сковорідок або казан.
  • Інгредієнти заливаємо окропом і тушкуємо 30 хвилин.
  • Додаємо в каструлю сметану і сіль.
  • Зменшуємо потужність газової плити і готуємо до м’якості продуктів.
  • Рецепт приготування в горщиках

    Страву в горщиках завжди виходить більш ніжним і насиченим смаком. Однак на такий рецепт витрачається набагато більше часу, але ви не пошкодуєте, що приготували рагу в горщику.

    Список продуктів:

    • свинина — 0,6 кг;
    • шість бульб картоплі;
    • три томата;
    • один середній кабачок;
    • одна головка часнику;
    • одна цибулина;
    • чорний мелений перець;
    • сіль за смаком;
    • майонезний соус;
    • лаврушка;
    • олія рослинна.

    Як приготувати:

  • Невеликі кубики м’ясо відправте готуватися на сковороду з олією.
  • Туди ж підуть кільця ріпчастої цибулі.
  • Готуються інгредієнти посоліть, додайте перець.
  • Напівготову свинину покладіть на дно горщика.
  • Зверху додайте шматочки картоплі.
  • Наступним шаром підуть квадратики кабачків.
  • Далі — дрібно нарубаний часник, потім півкільця помідорів, зверху майонез. Завершальним акордом будуть прянощі, сіль і лавровий лист в кожен горщик.
  • Не забудьте налити води перед їх відправкою в духовку, розігріту до 200 градусів Цельсія. Готувати близько години.
  • Дивіться також:  Класична Лазанья – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    Тава — традиційне вірменське рагу


    Для цього незвичайного страви вам знадобиться:

    • яловичина — 300 г;
    • два баклажана;
    • десять бульб картоплі;
    • два помідора;
    • томатна паста — 50 р;
    • одна цибулина;
    • сіль і перець за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Спочатку займемося баклажанами. Їх необхідно почистити, і шматочки вмочити в сіль, через півгодини змити її водою.
  • З цибулини робимо колечка.
  • Помідори і картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо у вигляді кружечків.
  • Шматочки яловичини смажимо в олії в глибокій сковороді.
  • Потім викладаємо шарами: картоплю, помідори, кільця цибулі, баклажани. Між шарами повинні бути сіль і спеції.
  • Томатну пасту розбавляємо водою і виливаємо в рагу.
  • Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо до тих пір, поки інгредієнти не придбають м’якість.
  • З м’ясом і капустою

    Така страва готується досить швидко. Простота інгредієнтів також є перевагою цього рагу.

    Необхідні продукти:

    • м’ясо будь-якого виду — 0,4 кг;
    • одна морквина;
    • одна цибулина;
    • три помідора;
    • чотири картоплини;
    • половина вилка білої капусти.

    Спосіб приготування:

  • М’ясні шматочки, покласти на сковороду або в каструлю з товстими стінами, налити туди масло і включити газ.
  • Цибулю і моркву обробити традиційним способом і додати до підготовлюваного м’яса.
  • Капусту пошинкувати, картопля — порізати на кубики. Все покласти в сковороду.
  • Налити трохи води в посуд і починати гасити.
  • За 10 хвилин до закінчення готовності можна додати помідори, посолити, насипати перець і інші прянощі вашого уподобання.
  • З м’ясом, кабачками і баклажанами

    Такий варіант рагу можна використовувати як підливу до гарніру: пасти, пюре або макаронів.

    Вам знадобиться:

    • яловичина або свинина — 1 кг;
    • масло вершкове — невеликий шматочок;
    • кабачок;
    • два баклажана;
    • п’ять помідорів;
    • перець болгарський солодкий;
    • дві морквини;
    • одна цибулина;
    • гострий перчик;
    • будь-які прянощі на ваш смак і сіль.

    Спосіб приготування:

  • Баклажани порізати крупною соломкою. Якщо у них є присмак гіркоти, від нього можна позбутися вищевказаним способом.
  • Четвертинки помідорів провести через крупну тертку.
  • Шматочки м’яса тушкувати в сковороді під шаром води до того, як вона вся випарується.
  • Після цього наливаємо олію і смажимо до рум’яної скоринки.
  • Не забуваємо покласти до м’яса кільця цибулі і спеції.
  • Додати соломку моркви і продовжувати обсмажувати вміст сковороди.
  • Зверху покласти шарами: кабачки, баклажани, перець, помідори, часник.
  • Долити воду при необхідності, покласти вершкове масло зверху.
  • На середньому вогні довести всю масу до кипіння. Потім на найменшому рівні вогню готувати півтори години.
  • Прокрутка до верху