Рагу — одне з популярних перших страв.
Приготувати овочеве рагу з м’ясом дуже просто. З’єднання різних овочів і м’яса дає приголомшливий смак.
Овочеве рагу зі свининою
Для даного рецепту ви можете підбирати будь-які інгредієнти на смак. Страва вийде ситним і дуже смачним.
Список продуктів:
- свиняче м’ясо — 0,4 кг;
- один кабачок середнього розміру;
- одна цибулина;
- картопля — 4 шт.;
- одна морква;
- один перець болгарський;
- помідор;
- капуста — 0,2 кг;
- часник — 1 зубчик;
- зелень в особі петрушки і кропу;
- рослинна олія будь-якого виду — 150 мл;
- сіль і прянощі — за смаком.
Спосіб приготування:
Картоплю обробити у воді і порізати кубиками.
Помити і почистити овочі: морква, кабачок і перець. Все порізати невеликими квадратиками.
Від капусти прибрати верхнє зелене листя, відрізати від качана потрібну порцію капусти нашаткувати.
Помитий часник з зеленню дрібно порубати.
М’якоть свинини нарізати на шматочки невеликого розміру.
Беремо сковороду і гріємо масло. Цибулю і м’ясо піддаємо тепловій обробці. Готуємо 5 хвилин, після чого переносимо вміст сковороди в каструлю.
У маслі, що трохи прожарити кабачки і картоплю, не забуваючи перед цим їх посолити.
Наступними на обжарку йдуть моркву і болгарський перець. Проробляємо ту ж саму операцію. По закінченні 3 хвилин підкладіть до овочів капусту і варіть 10 хвилин з додаванням помідорів і води.
Всі інгредієнти вкладаєте в каструлю, заливаєте її вміст кип’яченою водою. Потрібно зробити так, щоб шар води був на 1 см вище шару овочів і м’яса.
Висипаєте приправи, сіль і готуєте протягом 15 хвилин.
Після чого покришіть зелень, і тушкуйте страву ще 5-10 хвилин. Час від часу перевіряйте, наскільки м’якими стали овочі і м’ясо.
Після завершення готування залишаєте каструлю на 5 хвилин, і потім можна подавати як основну страву до столу.
Як приготувати з яловичиною?
Яловичина не така жирна, як свинина тому, якщо ви стежите за своєю вагою, або просто не любите висококалорійні страви, то цей варіант рагу для вас.
Необхідні інгредієнти:
- яловичина — 0,3 кг;
- один перець болгарський;
- один невеликий баклажан;
- томат;
- два зубчики часнику;
- одна цибулина;
- соєвий соус для маринаду;
- мед — 9 м;
- рослинна олія;
- сіль і приправи будь-які.
Покрокова інструкція:
Спочатку зробимо м’ясної маринад. Для цього промите м’ясо ріжемо кубиками, також чинимо і з цибулею, тільки шаткуємо його більш дрібно. Посипаємо ці продукти перцем, зверху наливаємо невелику кількість соєвого соусу і рідкий мед.
Обробляємо овочі, причому з баклажана шкірку можна не прибирати. Ріжемо їх все на дрібні шматочки.
М’ясо в маринаді зарумяниваем на сковороді 3 хвилини.
До нього висипаємо баклажан і перець. Тушкуємо все вміст під закритою кришкою.
Через 5 хвилин кришимо помідорів з часником, висипаємо спеції і сіль.
Готуємо ще 10 хвилин. Після цього спробуйте яловичину і овочі на смак, і, якщо вони м’які можна вимикати плиту.
Овочеве рагу з м’ясним фаршем
Тут можна змішувати різні сорти м’яса в будь-якій пропорції. Крім того, не потрібно витрачати час на видалення кісток з м’яса і його нарізку. Завжди можна купити готовий фарш.
Вам знадобляться:
- м’ясний фарш — 0,25 кг;
- одна морквина;
- два баклажана;
- одна картоплина;
- один перець болгарський;
- одна цибулина;
- зубчик часнику;
- томатний соус — 25 р;
- рослинна олія;
- сіль прянощі.
Як приготувати овочеве рагу з м’ясом і картоплею:
Оброблені і порізані на кубики баклажани залишити в солоній воді на 20 хвилин. Інші овочі: картоплю, моркву, перець нашаткувати квадратиками, часник з цибулею перетворити в кашку.
У глибокій сковороді обробити цибулю з часником з додаванням соняшникової або оливкової олії.
Через пару хвилин в цю масу вивалюємо фарш і готуємо ще 5 хвилин.
Туди ж насипаємо шматочки моркви і перцю.
Через 3 хвилини додаємо баклажани, картопля, заливаємо воду, насипаємо прянощі і сіль, а також томатний соус. Все тушкувати півгодини під кришкою.
Блюдо готове.
З свинячих реберець
Список інгредієнтів:
- реберця — 0,3 кг;
- одна картоплина;
- одна морква;
- один маленький кабачок;
- один цибуля;
- два помідора;
- чорний перець і сіль за смаком.
Спосіб готування:
Свинячі ребра варто спочатку промити, а потім порізати шматочками і покласти на дно сковороди.
Разом з рослинним маслом обсмажуємо їх 15 хвилин.
Кубики моркви додаємо до вмісту сковороди.
Туди ж відправляємо квадратики кабачків.
Через 10 хвилин ріжемо помідори з цибулею і скидаємо до основних інгредієнтів.
Насипаємо дрібно порубаний часник, спеції і сіль.
Тушкувати під закритою кришкою протягом 15 хвилин. Готовність страви перевіряєте на смак.
З м’ясом в мультиварці
У диво-каструльці перша страва готується швидко і просто. Вам залишиться лише порізати овочі і закинути в каструлю.
Компоненти рецепту:
- яловичина – 1/2 кг;
- баклажан — 1шт.;
- кабачок – 1/2 шт.;
- помідор — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- перець болгарський — 2 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- морква — 1 шт.
Як приготувати овочеве рагу з м’ясом в мультиварці:
Яловиче м’ясо потрібно промити і прибрати з нього плівку і зайві жили. Порізати м’ясо на шматочки.
Кладемо їх на дно чаші мультиварки, наливаємо олію, закриваємо кришку і включаємо програму «Смаження» на 30 хвилин.
Всі овочі необхідно обробити, позбавивши від шкірки і порізавши квадратиками.
Моркву з цибулею повинні бути у вигляді півкілець.
При завершенні роботи мультиварки, знімаємо піну зі стінок хащі, а до м’яса додаємо моркву з цибулею. Включаємо розумну кухонну техніку в тому ж режимі ще 10 хвилин.
Після цього закладаємо до підлоги готовим продуктам інші порізані овочі, а також дрібно нарізаний часник.
Кладемо сіль, приправи за бажанням, заливаємо водою і включаємо режим «Гасіння». Час — 1 година.
Після завершення готування можна прикрасити страва листям салату, петрушкою або зеленою цибулею.
Запікаємо страву в духовці
Рагу в духовці можна готувати без м’яса, так як запечені овочі не змусять вас відчути брак даного продукту.
Інгредієнти:
- кабачки — 500 г;
- баклажани — 500 г;
- картопля — 500 г;
- помідори — 500 г;
- два перцю;
- одна цибулина;
- зелень;
- олія оливкова — 70 мл
Покрокова інструкція:
Всі овочі позбавити від шкірки і порізати кружальцями.
Шматочки баклажанів варто посипати сіллю і залишити на час. Це робиться, щоб прибрати гіркуватий присмак. Після того, як мине півгодини, змити водою всю сіль, а потім баклажани замочити в оливковій олії. Інакше вони будуть дуже сухими після теплової обробки.
На деко, обмазаний олією викласти всі кружечки, посипати сіллю і прянощами.
Налити на овочі трохи води і масла, посипати нарубаною зеленню.
Духовку розігріти до 180 градусів. Готувати протягом 50 хвилин.
З куркою
Куряче м’ясо менш жирним. У поєднанні з овочами з рагу вийде дієтичне ніжне блюдо.
Вам знадобляться:
- стегенця курки — 3 шт.;
- кабачок середній;
- шість картоплин;
- три помідора;
- одна головка цибулі;
- одна морква;
- сметана — 0,4 кг;
- підлогу вилка капусти;
- зелень і спеції за смаком.
Процес приготування:
М’ясо з стегенець звільняємо від кісток, насипаємо на шматочки перець і сіль.
Очищений лук повинен бути у вигляді півкілець, а морква — потертої на тертці.
Кабачки, помідори і картоплю, шаткуємо кубиками.
Капусту ріжемо соломкою.
Овочі викладаємо на дно посуду для готування. Це може бути каструля, висока сковорідок або казан.
Інгредієнти заливаємо окропом і тушкуємо 30 хвилин.
Додаємо в каструлю сметану і сіль.
Зменшуємо потужність газової плити і готуємо до м’якості продуктів.
Рецепт приготування в горщиках
Страву в горщиках завжди виходить більш ніжним і насиченим смаком. Однак на такий рецепт витрачається набагато більше часу, але ви не пошкодуєте, що приготували рагу в горщику.
Список продуктів:
- свинина — 0,6 кг;
- шість бульб картоплі;
- три томата;
- один середній кабачок;
- одна головка часнику;
- одна цибулина;
- чорний мелений перець;
- сіль за смаком;
- майонезний соус;
- лаврушка;
- олія рослинна.
Як приготувати:
Невеликі кубики м’ясо відправте готуватися на сковороду з олією.
Туди ж підуть кільця ріпчастої цибулі.
Готуються інгредієнти посоліть, додайте перець.
Напівготову свинину покладіть на дно горщика.
Зверху додайте шматочки картоплі.
Наступним шаром підуть квадратики кабачків.
Далі — дрібно нарубаний часник, потім півкільця помідорів, зверху майонез. Завершальним акордом будуть прянощі, сіль і лавровий лист в кожен горщик.
Не забудьте налити води перед їх відправкою в духовку, розігріту до 200 градусів Цельсія. Готувати близько години.
Тава — традиційне вірменське рагу
Для цього незвичайного страви вам знадобиться:
- яловичина — 300 г;
- два баклажана;
- десять бульб картоплі;
- два помідора;
- томатна паста — 50 р;
- одна цибулина;
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку займемося баклажанами. Їх необхідно почистити, і шматочки вмочити в сіль, через півгодини змити її водою.
З цибулини робимо колечка.
Помідори і картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо у вигляді кружечків.
Шматочки яловичини смажимо в олії в глибокій сковороді.
Потім викладаємо шарами: картоплю, помідори, кільця цибулі, баклажани. Між шарами повинні бути сіль і спеції.
Томатну пасту розбавляємо водою і виливаємо в рагу.
Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо до тих пір, поки інгредієнти не придбають м’якість.
З м’ясом і капустою
Така страва готується досить швидко. Простота інгредієнтів також є перевагою цього рагу.
Необхідні продукти:
- м’ясо будь-якого виду — 0,4 кг;
- одна морквина;
- одна цибулина;
- три помідора;
- чотири картоплини;
- половина вилка білої капусти.
Спосіб приготування:
М’ясні шматочки, покласти на сковороду або в каструлю з товстими стінами, налити туди масло і включити газ.
Цибулю і моркву обробити традиційним способом і додати до підготовлюваного м’яса.
Капусту пошинкувати, картопля — порізати на кубики. Все покласти в сковороду.
Налити трохи води в посуд і починати гасити.
За 10 хвилин до закінчення готовності можна додати помідори, посолити, насипати перець і інші прянощі вашого уподобання.
З м’ясом, кабачками і баклажанами
Такий варіант рагу можна використовувати як підливу до гарніру: пасти, пюре або макаронів.
Вам знадобиться:
- яловичина або свинина — 1 кг;
- масло вершкове — невеликий шматочок;
- кабачок;
- два баклажана;
- п’ять помідорів;
- перець болгарський солодкий;
- дві морквини;
- одна цибулина;
- гострий перчик;
- будь-які прянощі на ваш смак і сіль.
Спосіб приготування:
Баклажани порізати крупною соломкою. Якщо у них є присмак гіркоти, від нього можна позбутися вищевказаним способом.
Четвертинки помідорів провести через крупну тертку.
Шматочки м’яса тушкувати в сковороді під шаром води до того, як вона вся випарується.
Після цього наливаємо олію і смажимо до рум’яної скоринки.
Не забуваємо покласти до м’яса кільця цибулі і спеції.
Додати соломку моркви і продовжувати обсмажувати вміст сковороди.
Зверху покласти шарами: кабачки, баклажани, перець, помідори, часник.
Долити воду при необхідності, покласти вершкове масло зверху.
На середньому вогні довести всю масу до кипіння. Потім на найменшому рівні вогню готувати півтори години.