Люди, які вважають, що торт може бути тільки солодким не пробували ніколи овочевий торт. Він не є заміною всіма улюбленого десерту: він лише незвичайне доповнення до святкового столу.
Базовий рецепт овочевого торта
Салат Овочевий торт легкий у приготуванні. Базовий варіант схожий за складом з іншими закусками, які не виділяються особливими інгредієнтами.
Для його приготування знадобиться:
Картопля | Морква | Цибуля | Буряк | Яйця | Солоні огірки | Яблука | Майонез | Сир |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
6 шт. | 2 шт. | 1 шт. | 1 шт. | 4 шт. | 2 шт. | 2 шт. | 200 г | 100 г |
- Насамперед необхідно відварити необхідні овочі (картоплю, моркву, яйця, буряк). Зварити все разом можна у великій каструлі, щоб заощадити час.
- Також необхідно приготувати плоску тарілку, на яке буде викладатися салат.
- Солоний огірок натирається на тертці і викласти першим шаром.
- Картопля також натирається на тертці і викладається поверх огірка. Після чого два шари змазується майонезом.
- Морква очищається, натирається на тертці і становить третій шар салату.
- Цибуля очищається і нарізати кільцями або півкільцями, після чого покриває шар моркви. Щоб позбутися від різкого цибульного смаку, можна залити його на 10 хвилин окропом.
- Яйця також необхідно очистити і подрібнити. Можна це зробити ножем або терткою. Після чого вони відправляються на цибулю.
- Все знову змащується добре майонезом.
- Яблука очищаються від шкірки і кісточок, натираються на тертці і викладаються поверх яєць.
- Буряк також потрібно почистити, натерти і викласти новим шаром.
- Коренеплід змащується майонезом.
- Можна залишити так, або зробити ще один рівень з таких шарів. Але в підсумку на верхівці має залишитися яблуко.
- Останнім етапом сир натирається, а салат відправляється настоюватися і просякати в холодильник.
Готуємо з буряком
Овочевий торт з буряком досить простий у приготуванні. Близький нам завдяки схожому багатошаровому салату «Оселедець під шубою».
Для приготування страви необхідно:
Картопля | Морква | Буряк | Перець і сіль | Сметана | Яйця | Майонез | Цибуля | Огірки мариновані |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 шт. | 2 шт. | 3 шт. | За смаком | 1 ст. | 2 шт. | 50 г | 1 шт. | 3 шт. |
На приготування салату піде не більше двох годин.
- Спочатку відварюють разом у великій каструлі яйця, буряк, морква, картопля.
- Як тільки вони зваряться, необхідно буде їх остудити і натерти на крупній тертці.
- Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, заливається окропом на 10 хвилин для видалення гіркоти.
- Огірки дрібно нарізати.
- Після огірки і цибулю перемішуються разом з перцем і сіллю. Ця начинка розділяється порівну.
- Далі слід зробити соус для обмазування шарів. Один до одного змішується сметана і майонез.
- Тепер необхідно у велике блюдо або тарілку викласти інгредієнти шарами: буряк, частина огіркової начинки, соус, картопля, огіркова суміш, соус, морква, соус.
- Білками прикрашаються боки салату, а жовтком верхівка.
Як приготувати з млинців
Приготувати овочевий торт з млинцями простіше простого. Готується досить швидко і виходить неймовірно смачно. При цьому салат досить оригінальний за смаком.
Для його приготування знадобиться:
Борошно пшенична | Порошок для випічки | Яйця | Молоко | Рослинна олія | Сіль і цукор | Солодкий перець | Цибуля | Цукіні | Гриби | Сир твердий | Сир фета |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2 ст. | 1 ч. л. | 4 шт. | 650 мл | 2-3 ст. л. | За смаком | 2 шт. | 1 шт. | 2 шт. | 300 г | 3 ст. | 200 г |
Начинка може бути найрізноманітнішою, тому її можна змінювати або доповнювати.
- Спочатку необхідно приготувати млинці. Для цього необхідно змішати всі інгредієнти для однорідного тіста: борошно, порошок для випічки, яйця, молоко, сіль, цукор та олія рослинна.
- Тепер можна приступити до начинки: овочі промиваються, очищаються і дрібно нарізати, після чого обсмажують до золотистого відтінку (можна не обсмажувати, а запекти).
- Для приготування знадобиться роз’ємна форма для випікання. Дно застеляється папером і змащується маслом.
- Далі починається процес викладання шарів. Шари будуть чергуватися – блін, начинка і так далі. Повинно вийти всього 6-8 шарів: блін, сир фета, овочева начинка.
- Після торт посипається сиром і поставити в духовку на 15-25 хвилин.
- Готовий виріб виймається з духовки, а після з форми.
Можна додатково прикрасити подрібненою зеленню і соусом.
Кабачковий торт з сирно-овочевою начинкою
Всі інгредієнти смачні окремо, а в овочевому торті вони будуть ще апетитнее. Довго на кухні сидіти не доведеться, а от гостей або близьких порадувати точно вдасться.
Для приготування необхідно:
Кабачки | Яйця | Томати | Сир | Борошно | Майонез | Кріп | Часник | Сіль, перець | Олія рослинна |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 шт. | 2 шт. | 2 шт. | 200 г | 200 г | 200 мл | Пучок | 3 зубчики | За смаком | 2 ст. л. |
- Спочатку необхідно приготувати коржі для овочевого торта. Їх кількість залежить від розміру сковороди: зазвичай вистачає на 7 коржів. Для цього кабачки очищаються, промиваються і натираються на крупній тертці. Туди вбивають яйця, додається сіль з перцем і все добре перемішується. Сюди ж відправляється борошно.
- Коржі необхідно смажити на розігрітій сковороді до стану готовності. Вони повинні вийти близько 0,5 див.
- Для приготування крему слід змішати майонез, кріп, перець і часник.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Помідори нарізати кружечками.
- Настав час приготування: деко покривається папером і змащується маслом. Далі викладаються шари: корж, соус, помідори, сир. Повторюється так, поки не закінчаться борошняні заготовки. Верхівка змащується соусом і посипається сиром.
- Торт запікається в духовці близько півгодини.
- Подається холодним.
З вафельними коржами
З вафельними коржами приготувати страву трохи простіше, адже можна купити готові. Такі заготовки продаються в будь-якому магазині. Крім того, виходить досить смачно і незвично.
Для приготування знадобиться:
Коржі | Консерви рибні | Морква | Яйце | Цибуля | Сир | Майонез |
---|---|---|---|---|---|---|
8 шт. | 1-2 шт. | 4 шт. | 4 шт. | 1 шт. | 150 г | 150 г |
- В першу чергу необхідно приготувати інгредієнти. Для цього відварюються моркву і яйця, які після остуджувати і натираються на крупній тертці. З консервованого продукту виливається зайвий сік, а після він розминається. Цибулю нарізати кільцями і настоюється в окропі, щоб прибрати гіркоту. Після він змішується з рибою.
- Перший корж змащується не сильно, щоб не порвався. Після акуратно розкладається по поверхні частина консервів з цибулею.
- Покривається початок торта ще одним коржем, який знову змащується майонезом. Поверх нього викладається шар морквини.
- Знову лист коржа, смазывающийся майонезом і покривається яєчними білками.
- Четвертий корж змащується так само майонезом і покривається залишилися консервованим продуктом.
- П’ятий корж слід злегка притиснути і покрити майонезом. Після знову викладається моркву.
- Передостанній корж посипається частиною сиру.
- А останній покривається спочатку майонезом, а потім посипається жовтком і сиром.
- Після цього виріб відправляється в холодильник на кілька годин.
Пісний рецепт з грибами
Відмінний рецепт, який підійде для поста. Також не обійдуть стороною його люди, які дотримуються дієти. Він смачний і досить корисний.
А для приготування знадобиться:
Капустяне листя | Печериці консервовані | Морква | Цибуля | Болгарський перець | Борошно | Оцет | Газована вода | Волоські горіхи | Олія соняшникова | Зелень |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
12 шт. | 2 банки | 3 шт. | 2 шт. | 2 шт. | 100 г | 3 ст. л. | 4 ст. | За смаком | За смаком | Пучок |
- Почати слід з капусти, кожен аркуш якої промивається і злегка відбивається. Після вони поміщаються в каструлю, заливаються водою і оцтом, а після варяться 5-8 хвилин. Після знову промиваються.
- Тепер слід замісити тісто. В мінеральну воду всипається борошно, після добре перемішується. Повинна вийти консистенція схожа зі сметаною.
- Кожен капустяний лист мачає в борошні і відправляється смажитися на сковороді в маслі. Необхідно викладати їх на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
- Гриби і часник дрібно нарізати. Лук ріжеться кільцями або півкільцями і настоюється в окропі для видалення гіркоти. Всі відправляється смажитися, посипається спеціями і подрібненою зеленню.
- Морква натирається на крупній тертці і відправляється до грибів. Нудиться начинка 5-8 хвилин, після викладається на окрему тарілку без масла.
- Тепер починається збірка торта. Для цього необхідно знайти велике блюдо або тарілку. Викладається все в наступній послідовності: капустяний лист, начинка, капустяний лист, начинка. І так до тих пір, поки все не закінчиться. Кожний шар слід злегка притискати. Верхівка посипається горіхами і зеленню.
Листковий овочевий торт
Даний рецепт приготування листкового торта з овочами не гірше інших. Має пікантний смак, який важко сплутати з чимось іншим.
Для приготування знадобляться:
Мариновані огірки | Картопля | Цибуля | Буряк | Морква | Яйця | Майонез |
---|---|---|---|---|---|---|
2 шт. | 4 шт. | 1 шт. | 2 шт. | 2 шт. | 4 шт. | 180 г |
- Картопля, буряк, морква та яйця відварюють, після чого натираються на крупній тертці.
- Огірки і цибулю дрібно нарізати.
- Першим шаром викладаються огірки, змішані з цибулею. Зверху половина картоплі. Всі змащується майонезом.
- Далі йде шар буряків, а поверх нього – картопля і цибуля. Знову все змащується майонезом.
- Тепер моркву і яєчні білки. В кінці все обмазується майонезом і посипається яєчними жовтками.
- Бажано використовувати спеціальну знімну форму, яку можна буде зняти, не втративши форму салату.
Подібні закуски користуються популярністю. Вони не тільки смачні, але і красиві.