Овочевий торт – 7 рецептів приготування

Люди, які вважають, що торт може бути тільки солодким не пробували ніколи овочевий торт. Він не є заміною всіма улюбленого десерту: він лише незвичайне доповнення до святкового столу.

Базовий рецепт овочевого торта

Салат Овочевий торт легкий у приготуванні. Базовий варіант схожий за складом з іншими закусками, які не виділяються особливими інгредієнтами.

Для його приготування знадобиться:

Картопля Морква Цибуля Буряк Яйця Солоні огірки Яблука Майонез Сир
6 шт. 2 шт. 1 шт. 1 шт. 4 шт. 2 шт. 2 шт. 200 г 100 г
  • Насамперед необхідно відварити необхідні овочі (картоплю, моркву, яйця, буряк). Зварити все разом можна у великій каструлі, щоб заощадити час.
  • Також необхідно приготувати плоску тарілку, на яке буде викладатися салат.
  • Солоний огірок натирається на тертці і викласти першим шаром.
  • Картопля також натирається на тертці і викладається поверх огірка. Після чого два шари змазується майонезом.
  • Морква очищається, натирається на тертці і становить третій шар салату.
  • Цибуля очищається і нарізати кільцями або півкільцями, після чого покриває шар моркви. Щоб позбутися від різкого цибульного смаку, можна залити його на 10 хвилин окропом.
  • Яйця також необхідно очистити і подрібнити. Можна це зробити ножем або терткою. Після чого вони відправляються на цибулю.
  • Все знову змащується добре майонезом.
  • Яблука очищаються від шкірки і кісточок, натираються на тертці і викладаються поверх яєць.
  • Буряк також потрібно почистити, натерти і викласти новим шаром.
  • Коренеплід змащується майонезом.
  • Можна залишити так, або зробити ще один рівень з таких шарів. Але в підсумку на верхівці має залишитися яблуко.
  • Останнім етапом сир натирається, а салат відправляється настоюватися і просякати в холодильник.

Готуємо з буряком

Овочевий торт з буряком досить простий у приготуванні. Близький нам завдяки схожому багатошаровому салату «Оселедець під шубою».

Для приготування страви необхідно:

Картопля Морква Буряк Перець і сіль Сметана Яйця Майонез Цибуля Огірки мариновані
3 шт. 2 шт. 3 шт. За смаком 1 ст. 2 шт. 50 г 1 шт. 3 шт.

На приготування салату піде не більше двох годин.

  • Спочатку відварюють разом у великій каструлі яйця, буряк, морква, картопля.
  • Як тільки вони зваряться, необхідно буде їх остудити і натерти на крупній тертці.
  • Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, заливається окропом на 10 хвилин для видалення гіркоти.
  • Огірки дрібно нарізати.
  • Після огірки і цибулю перемішуються разом з перцем і сіллю. Ця начинка розділяється порівну.
  • Далі слід зробити соус для обмазування шарів. Один до одного змішується сметана і майонез.
  • Тепер необхідно у велике блюдо або тарілку викласти інгредієнти шарами: буряк, частина огіркової начинки, соус, картопля, огіркова суміш, соус, морква, соус.
  • Білками прикрашаються боки салату, а жовтком верхівка.
Дивіться також:  Овочеве рагу – 12 найкращих рецептів

Як приготувати з млинців

Приготувати овочевий торт з млинцями простіше простого. Готується досить швидко і виходить неймовірно смачно. При цьому салат досить оригінальний за смаком.

Для його приготування знадобиться:

Борошно пшенична Порошок для випічки Яйця Молоко Рослинна олія Сіль і цукор Солодкий перець Цибуля Цукіні Гриби Сир твердий Сир фета
2 ст. 1 ч. л. 4 шт. 650 мл 2-3 ст. л. За смаком 2 шт. 1 шт. 2 шт. 300 г 3 ст. 200 г

Начинка може бути найрізноманітнішою, тому її можна змінювати або доповнювати.

  • Спочатку необхідно приготувати млинці. Для цього необхідно змішати всі інгредієнти для однорідного тіста: борошно, порошок для випічки, яйця, молоко, сіль, цукор та олія рослинна.
  • Тепер можна приступити до начинки: овочі промиваються, очищаються і дрібно нарізати, після чого обсмажують до золотистого відтінку (можна не обсмажувати, а запекти).
  • Для приготування знадобиться роз’ємна форма для випікання. Дно застеляється папером і змащується маслом.
  • Далі починається процес викладання шарів. Шари будуть чергуватися – блін, начинка і так далі. Повинно вийти всього 6-8 шарів: блін, сир фета, овочева начинка.
  • Після торт посипається сиром і поставити в духовку на 15-25 хвилин.
  • Готовий виріб виймається з духовки, а після з форми.

Можна додатково прикрасити подрібненою зеленню і соусом.

Кабачковий торт з сирно-овочевою начинкою

Всі інгредієнти смачні окремо, а в овочевому торті вони будуть ще апетитнее. Довго на кухні сидіти не доведеться, а от гостей або близьких порадувати точно вдасться.

Для приготування необхідно:

Кабачки Яйця Томати Сир Борошно Майонез Кріп Часник Сіль, перець Олія рослинна
3 шт. 2 шт. 2 шт. 200 г 200 г 200 мл Пучок 3 зубчики За смаком 2 ст. л.
  • Спочатку необхідно приготувати коржі для овочевого торта. Їх кількість залежить від розміру сковороди: зазвичай вистачає на 7 коржів. Для цього кабачки очищаються, промиваються і натираються на крупній тертці. Туди вбивають яйця, додається сіль з перцем і все добре перемішується. Сюди ж відправляється борошно.
  • Коржі необхідно смажити на розігрітій сковороді до стану готовності. Вони повинні вийти близько 0,5 див.
  • Для приготування крему слід змішати майонез, кріп, перець і часник.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Помідори нарізати кружечками.
  • Настав час приготування: деко покривається папером і змащується маслом. Далі викладаються шари: корж, соус, помідори, сир. Повторюється так, поки не закінчаться борошняні заготовки. Верхівка змащується соусом і посипається сиром.
  • Торт запікається в духовці близько півгодини.
  • Подається холодним.
Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці з картоплею – 7 рецептів

З вафельними коржами

З вафельними коржами приготувати страву трохи простіше, адже можна купити готові. Такі заготовки продаються в будь-якому магазині. Крім того, виходить досить смачно і незвично.

Для приготування знадобиться:

Коржі Консерви рибні Морква Яйце Цибуля Сир Майонез
8 шт. 1-2 шт. 4 шт. 4 шт. 1 шт. 150 г 150 г
  • В першу чергу необхідно приготувати інгредієнти. Для цього відварюються моркву і яйця, які після остуджувати і натираються на крупній тертці. З консервованого продукту виливається зайвий сік, а після він розминається. Цибулю нарізати кільцями і настоюється в окропі, щоб прибрати гіркоту. Після він змішується з рибою.
  • Перший корж змащується не сильно, щоб не порвався. Після акуратно розкладається по поверхні частина консервів з цибулею.
  • Покривається початок торта ще одним коржем, який знову змащується майонезом. Поверх нього викладається шар морквини.
  • Знову лист коржа, смазывающийся майонезом і покривається яєчними білками.
  • Четвертий корж змащується так само майонезом і покривається залишилися консервованим продуктом.
  • П’ятий корж слід злегка притиснути і покрити майонезом. Після знову викладається моркву.
  • Передостанній корж посипається частиною сиру.
  • А останній покривається спочатку майонезом, а потім посипається жовтком і сиром.
  • Після цього виріб відправляється в холодильник на кілька годин.

Пісний рецепт з грибами

Відмінний рецепт, який підійде для поста. Також не обійдуть стороною його люди, які дотримуються дієти. Він смачний і досить корисний.

А для приготування знадобиться:

Капустяне листя Печериці консервовані Морква Цибуля Болгарський перець Борошно Оцет Газована вода Волоські горіхи Олія соняшникова Зелень
12 шт. 2 банки 3 шт. 2 шт. 2 шт. 100 г 3 ст. л. 4 ст. За смаком За смаком Пучок
  • Почати слід з капусти, кожен аркуш якої промивається і злегка відбивається. Після вони поміщаються в каструлю, заливаються водою і оцтом, а після варяться 5-8 хвилин. Після знову промиваються.
  • Тепер слід замісити тісто. В мінеральну воду всипається борошно, після добре перемішується. Повинна вийти консистенція схожа зі сметаною.
  • Кожен капустяний лист мачає в борошні і відправляється смажитися на сковороді в маслі. Необхідно викладати їх на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
  • Гриби і часник дрібно нарізати. Лук ріжеться кільцями або півкільцями і настоюється в окропі для видалення гіркоти. Всі відправляється смажитися, посипається спеціями і подрібненою зеленню.
  • Морква натирається на крупній тертці і відправляється до грибів. Нудиться начинка 5-8 хвилин, після викладається на окрему тарілку без масла.
  • Тепер починається збірка торта. Для цього необхідно знайти велике блюдо або тарілку. Викладається все в наступній послідовності: капустяний лист, начинка, капустяний лист, начинка. І так до тих пір, поки все не закінчиться. Кожний шар слід злегка притискати. Верхівка посипається горіхами і зеленню.
Дивіться також:  Пиріг з фаршем і картоплею в духовці – 7 рецептів

Листковий овочевий торт

Даний рецепт приготування листкового торта з овочами не гірше інших. Має пікантний смак, який важко сплутати з чимось іншим.

Для приготування знадобляться:

Мариновані огірки Картопля Цибуля Буряк Морква Яйця Майонез
2 шт. 4 шт. 1 шт. 2 шт. 2 шт. 4 шт. 180 г
  • Картопля, буряк, морква та яйця відварюють, після чого натираються на крупній тертці.
  • Огірки і цибулю дрібно нарізати.
  • Першим шаром викладаються огірки, змішані з цибулею. Зверху половина картоплі. Всі змащується майонезом.
  • Далі йде шар буряків, а поверх нього – картопля і цибуля. Знову все змащується майонезом.
  • Тепер моркву і яєчні білки. В кінці все обмазується майонезом і посипається яєчними жовтками.
  • Бажано використовувати спеціальну знімну форму, яку можна буде зняти, не втративши форму салату.

Подібні закуски користуються популярністю. Вони не тільки смачні, але і красиві.

Прокрутка до верху