Готуємо з буряком
Овочевий торт з буряком досить простий у приготуванні. Близький нам завдяки схожому багатошаровому салату «Оселедець під шубою».
Для приготування страви необхідно:
Картопля | Морква | Буряк | Перець і сіль | Сметана | Яйця | Майонез | Цибуля | Огірки мариновані |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 шт. | 2 шт. | 3 шт. | За смаком | 1 ст. | 2 шт. | 50 г | 1 шт. | 3 шт. |
На приготування салату піде не більше двох годин.
- Спочатку відварюють разом у великій каструлі яйця, буряк, морква, картопля.
- Як тільки вони зваряться, необхідно буде їх остудити і натерти на крупній тертці.
- Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, заливається окропом на 10 хвилин для видалення гіркоти.
- Огірки дрібно нарізати.
- Після огірки і цибулю перемішуються разом з перцем і сіллю. Ця начинка розділяється порівну.
- Далі слід зробити соус для обмазування шарів. Один до одного змішується сметана і майонез.
- Тепер необхідно у велике блюдо або тарілку викласти інгредієнти шарами: буряк, частина огіркової начинки, соус, картопля, огіркова суміш, соус, морква, соус.
- Білками прикрашаються боки салату, а жовтком верхівка.