Овочевий торт – 7 рецептів приготування

Готуємо з буряком

Овочевий торт з буряком досить простий у приготуванні. Близький нам завдяки схожому багатошаровому салату «Оселедець під шубою».

Для приготування страви необхідно:

Картопля Морква Буряк Перець і сіль Сметана Яйця Майонез Цибуля Огірки мариновані
3 шт. 2 шт. 3 шт. За смаком 1 ст. 2 шт. 50 г 1 шт. 3 шт.

На приготування салату піде не більше двох годин.

  • Спочатку відварюють разом у великій каструлі яйця, буряк, морква, картопля.
  • Як тільки вони зваряться, необхідно буде їх остудити і натерти на крупній тертці.
  • Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, заливається окропом на 10 хвилин для видалення гіркоти.
  • Огірки дрібно нарізати.
  • Після огірки і цибулю перемішуються разом з перцем і сіллю. Ця начинка розділяється порівну.
  • Далі слід зробити соус для обмазування шарів. Один до одного змішується сметана і майонез.
  • Тепер необхідно у велике блюдо або тарілку викласти інгредієнти шарами: буряк, частина огіркової начинки, соус, картопля, огіркова суміш, соус, морква, соус.
  • Білками прикрашаються боки салату, а жовтком верхівка.
Дивіться також:  Картопляні часточки в духовці – 5 смачних рецептів приготування