Пахлава домашня – 10 простих рецептів

Домашня пахлава – це чарівна східна насолода. Готується частування з тонко розкатаного тіста, просоченого сиропом. Шари присипаються подрібненими горіхами. Найчастіше використовують волоський горіх, але є і начинка з фісташок, арахісу та фундуку. У добірці зібрані різні варіанти, які легко можна реалізувати в домашніх умовах.

Класична пахлава в домашніх умовах

Класична пахлава в домашніх умовах має незвичайний смак. Пахлаву подають із несолодкими напоями – чаєм, кавою чи молоком. Десерт тане в роті, залишаючи приємний горіховий смак. Жоден ласун і любитель домашньої випічки не відмовиться від неймовірного десерту.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2.5 ст.
  • Вершки – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 300 гр.
  • Горіхи – 2.5 ст.
  • Пряні трави – за смаком
  • Мед – 50 гр.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Класична пахлава легко готується у домашніх умовах. 200 г вершкового масла розтоплюємо і виливаємо в ємність блендера, вводимо одне яйце, сметану і 1 жовток. Доводимо до однорідності.

Всипати просіяне борошно і розпушувач.

Об’єднуємо компоненти. Замісивши тісто, загортаємо в плівку та прибираємо у холод.

Начинка може бути з будь-яких горіхів. У цьому випадку змішуємо волоські горіхи та арахіс у співвідношенні 1:1. Перебираємо горіхи і пробуємо, щоб не попалися екземпляри.

Відклавши четвертинки горіхів для прикраси, решту кладемо у подрібнювач. Додаємо 1,5 склянки цукрового піску та прянощі за смаком.

Перемелюємо продукти в крихту.

Охолоджене тісто ріжемо на частини. Їх кількість залежить від розмірів дека та бажаної висоти десерту. В даному випадку тісто розрізаємо на 4 частини.

Припиливши поверхню борошном, розкочуємо шматочки в тонкі пласти розміром, що відповідає розміру форми.

Начинку ділимо на 3 частини. Деко промазуємо олією. Укладаємо тісто, посипаємо рівним шаром начинки. Чергуючи шари, збираємо десерт.

Завершальним шаром укладаємо тісто. Робимо паралельні лінії, не дорізаючи до нижнього шару. Потім робимо діагональні надрізи, щоб вийшли ромби, але те ж не торкаючись нижнього коржу.

Змішавши 1 жовток із ложкою крижаної води, промазуємо поверхню. Укладаємо четвертинки волоських горіхів поверх кожного ромбика, злегка утоплюючи.

Розміщуємо деко у прогрітій до 200 ° С духовці. Через чверть години акуратно дістаємо та оновлюємо надрізи, не торкаючись дна. Розтопивши 100 г вершкового масла, заливаємо пахлаву і випікаємо 30-45 хвилин в залежності від техніки.

У воді розчиняємо склянку цукрового піску. Розмістивши на вогні, проварюємо сироп до легкої густини. Прибравши з плити, даємо охолонути і вводимо 50 г меду. Розмішуємо до однорідності.

Діставши готову пахлаву, оновлюємо прорізи, поливаємо сиропом кожен ромб. Коли десерт повністю охолоне, робимо розрізи аж до дна.

Десерт перекладаємо на гарну страву та подаємо з улюбленими напоями. Смачного!

Домашня пахлава з волоськими горіхами

Домашня пахлава з волоськими горіхами тане у роті. Від аромату східного десерту пропадає дар мови, а від зовнішнього вигляду горить око. Дивовижна випічка прикрасить будь-яке чаювання та стане важливим гостем на святковому заході. Виріб підкорить усіх без винятку.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сметана 20% – 2 ст.л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Рослинна олія – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 1 год.

Начинка:

  • Горіхи грецькі – 2 ст.
  • Кардамон – 1 год. без верху
  • Кориця – 1 ч.л. без верху
  • Ванільний цукор/ванілін – 5 гр./1 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Заливка:

  • Олія вершкове – 120-150 гр.

Сироп:

  • Мед – 50-100 г.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Цукор-пісок – 0,3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти, відмірявши для кожної мети окремо.

Крок 2. У нагрітому молоці розчиняємо 2 столові ложки вершкового масла. Додавши 2 столові ложки сметани з підвищеним вмістом жиру, сиплемо столову ложку цукру. Посоливши, виливаємо яйце та 1 білок.

Крок 3. Жовток відкладаємо для змащування верхівки.

Крок 4. Вводимо половину борошна, змішану із якісними сухими дріжджами. З’єднуємо вміст.

Крок 5. Промастивши долоні маслом, підсипаємо порційно решту борошна і вимішуємо тісто. Скачуємо в кулю. Прикривши ємність, розміщуємо у місці без протягів.

Крок 6. Відкладаємо 20 четвертинок волоських горіхів із 2-х склянок (або стільки, скільки буде шматочків пахлави). Інші горіхи подрібнюємо в блендері або через м’ясорубку. Об’єднуємо зі склянкою цукрового піску і присмачуємо ароматною корицею, ваніллю та кардамоном.

Крок 7. У каструлі змішуємо цукор та воду. Розмістивши на помірному вогні, варимо до злегка густуватої консистенції п’ять хвилин. Охолодивши, кладемо мед і розмішуємо. Кількість визначаємо до смаку. Для більш насиченого медового аромату кладемо 100 грамів.

Крок 8. Розпускаємо 150 г вершкового масла для просочення десерту. Якщо вказані грамування через тире, я завжди беру більше, щоб напевно вистачило.

Крок 9. За цей час тісто підніметься.

Крок 10. Тісто, що піднялося, ділимо на 8 частин. Кількість елементів визначаємо самостійно. Це залежить від висоти бажаного виробу та форми, в якій запікатимемо пахлаву.

Крок 11. Кожну грудку перетворюємо на тонку заготовку, дотримуючись розмірності форми.

Крок 12. Форму змащуємо олією або застеляємо силіконізованим пергаментом. Переміщаємо розкочений пласт.

Крок 13. Поступово присипаємо горіховою крихтою.

Крок 14. Повторюємо шари.

Крок 15. Укладаємо завершальний шар тіста, змащуємо жовтком.

Крок 16. Робимо прорізи, як показано на фото. Спочатку ріжемо паралельно, потім по діагоналі, не дорізаючи до дна. По центру кожного ромбика кладемо волоський горіх, злегка притиснувши. Переміщаємо в гарячу духовку та випікаємо при 180°С.

Крок 17. Через чверть години робимо надрізи, знову ж таки не до дна і поливаємо розтопленим маслом.

Крок 18. Повертаємо пахлаву на 30-45 хвилин залежно від розмірів виробу та характеристик духової шафи. Акуратно виймаємо лист. Розрізаємо пахлаву на шматочки аж до дна і поливаємо цукрово-медовим сиропом.

Дивіться також:  Глазур для торта - 10 рецептів в домашніх умовах

Крок 19. Повертаємо пахлаву зарум’янитися на 5 хвилин. Потім остудити і перекладати на красиву тарілку.

Крок 20. Подаємо частування до несолодкого чаю, кави чи молока. Десерт містить достатньо цукру та в напоях буде зайвим. Смачного!

Турецька пахлава з медом та горіхами

Турецька пахлава з медом та горіхами виглядає досить незвичайно. Смак турецької насолоди важко порівняти з чимось ще. Спробувавши ласощі одного разу, вони залишать приємні спогади. Приготування солодощів може здатися складним. Але з досвідом, думка зміниться раз і назавжди.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 300 грн.
  • Молоко – 270 мл.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Олія вершкове – 250 гр.
  • Волоський горіх – 300 гр.
  • Кориця мелена – 10 гр.
  • Мед – 300 гр.
  • Вода – 125 мл.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо жовток від білка, білок нам не знадобиться. Просіюємо борошно. Відміряємо цукрову пудру та волоські горіхи. Перебираємо горіхи від сміття, що потрапило, не забуваємо спробувати, щоб випадково не попалися прілі ядра. Готуємо інші компоненти.

Крок 2. Розтопивши вершкове масло у мікрохвильовій печі або на водяній бані, остудити. Нагріваємо молоко у такий же спосіб.

Крок 3. Борошно пересипаємо у містку миску. У середині робимо “ямку”, наливаємо 50 г вершкового масла, розбиваємо яйце і солимо. Заливаємо підігріте молоко. Розмішавши вилочкою, переходимо до замісу.

Крок 4. Вимішуємо тісто, поки воно не збереться до загальної грудки. Прикривши, відставляємо на півгодини, у місце без протягів.

Крок 5. Горіхи перетворюємо на крихту, порубавши або подрібнивши за допомогою блендера. Пересипаємо в миску, присмачуємо цукровою пудрою та корицею. Розмішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. Розрізавши тісто на 20 заготовок, формуємо кульки. Кожен перетворюємо на тонкий пласт і просочуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 7. У центр кладемо начинку та розподіляємо, але не до країв. З одного краю кладемо шпажку. Скочуємо рулетом.

Крок 8. Краї заготовки зрушуємо до центру та витягаємо шпажку. Таким чином формуємо усі вироби.

Крок 9. Ємність для запікання змащуємо олією. Кладемо заготовки впритул один до одного. Збовтуємо жовток та 20 мілілітрів молока. Силіконовим пензликом промазуємо поверхню пахлави. Забираємо в прогріту до 200 ° С духовку на чверть години.

Крок 10. Діставши лист, просочуємо випічку залишками розтопленого масла. Зменшуємо нагрівання до 170 ° С і випікаємо пахлаву 40-60 хвилин до золотистості.

Крок 11. У сотейнику з’єднуємо воду та мед. Ставимо на конфорку і доводимо до закипання. Зменшивши полум’я, уварюємо 10 хвилин. Дістаємо пахлаву і поливаємо сиропом.

Крок 12. Даємо просочитися 1,5-2 години.

Крок 13. Подаємо турецькі ласощі зі свіжозавареним чаєм. Смачного!

Пахлава із листкового тіста в домашніх умовах

Пахлава з листкового тіста в домашніх умовах має чудовий зовнішній вигляд. Десерт, що добре просочився, доставить незабутні емоції. Ніжне тісто з горіховою начинкою чудово доповнюють одне одного. Випічка відмінно підходить для святкових ласощів.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто – 800 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Для начинки та заливання:
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 1 ст.
  • Горіхи грецькі – 250 гр.
  • мелена кориця – 1 ч.л.
  • Мед – 250 г.
  • Вода – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для реалізації рецепту. Витягнувши листкове тісто з морозильної камери, залишаємо розморожуватися.

Крок 2. 250 г волоських горіхів дрібно кришимо або прокручуємо за допомогою електротехніки. Пересипаємо у чашу. Висипаємо цукрову пудру та корицю. Об’єднуємо складові.

Крок 3. Присипавши дошку борошном, тонко розкочуємо тісто за розміром форми, в якій випікатимемо.

Крок 4. Промазав форму маслом, кладемо тісто і просочуємо розтопленим вершковим маслом. Для зручності застосовуємо силіконовий пензлик. Розсипаємо начинку рівним шаром. Укладаємо тісто і знову просочуємо олією.

Крок 5. Розподіляємо начинку та розрівнюємо лопаткою по змащеній поверхні.

Крок 6. Чергуючи листкове тісто з начинкою, збираємо десерт. Верхній шар тіста просочуємо розмішаним жовтком.

Крок 7. Пиріг нарізаємо гострим ножем ромбиками і поміщаємо випікатися на 40-45 хвилин, попередньо прогрів і встановивши 180 ° С на панелі духової шафи.

Крок 8. Налив у сотейник воду, доводимо до кипіння. Засипаємо 100 г цукрового піску. Варимо 5 хвилин до розчинення цукрових кристаликів. Сдобривши медом, уварюємо 8 хвилин.

Крок 9. Акуратно виймаємо випечений виріб. Трохи остудивши, оновлюємо надрізи та заливаємо медовим сиропом. Даємо просочитися, залишивши на ніч.

Крок 10. Розрізаємо пахлаву на шматочки.

Крок 11. Подаємо частування з напоями. Смачного!

Бахлава з філо тіста

Пахлава з тіста філо виходить хрумкою та підкорить своїм смаком усіх любителів оригінальних десертів та домашньої випічки. Реалізувати рецепт не складе ніяких труднощів, тому що в рецепті використовується вже готове тісто. Приготувавши ласощі один раз, лідерів серед десертів повністю додасться.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тісто філо – 12 аркушів.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Горіхи грецькі – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо складові. Тісто філо необхідно розморозити.

Крок 2. Перебравши волоські горіхи від шкаралупи, дрібно кришимо ядра за допомогою ножа або качалки.

Крок 3. Розпускаємо вершкове масло у мікрохвильовій печі.

Крок 4. Кладемо лист тесту у відповідну форму і просочуємо олією. Повторюємо дії 6 разів.

Дивіться також:  Ганаш - 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Крок 5. Шостий шар посипаємо горіховою крихтою та розрівнюємо.

Крок 6. Повторивши шари з тіста філо і промазавши кожен з них маслом, розрізаємо пиріг на ромби. На кожен із них можна покласти половинки грецьких ядер. Розподіляємо залишки розтопленої олії. Поміщаємо лист у нагріту до 180°С духовку. Випікаємо 35-40 хвилин.

Крок 7. Змішавши в сотейнику воду та цукровий пісок, розміщуємо на помірному полум’ї. Проварюємо третину години, поки сироп не придбає консистенцію, що тягнеться.

Крок 8. У сироп, що загуснув, видавлюємо половинку лимона. Уварюємо 7 хвилин та відключаємо нагрівання.

Крок 9. Гарячий виріб обережно виймаємо з духовки та заливаємо гарячим сиропом. Просочуємо пахлаву кілька годин або залишаємо на ніч.

Крок 10. Нарізавши ласощі порційно, доповнюємо чаєм.

Крок 11. Випічка виходить незвичайною до смаку. Смачного!

Пахлава з фундуком

Пахлава з фундуком – казкові східні ласощі, спробувавши які домочадці випробують весь спектр емоцій. Горіхова випічка готується просто, виглядає святково і своїм запахом зводить з розуму. Для ласунів десерт стане фаворитом серед листкової випічки.

Час приготування – 3 год. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 5 ст.л.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сода – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Фундук – 2 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Мед – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо потрібні продукти. Почистивши фундук, підсмажуємо на сухій сковороді.

Крок 2. Просіявши борошно, засипаємо у високу миску.

Крок 3. Вершкове масло ділимо на частини.

Крок 4. 80 г кладемо в тісто, попередньо розтопивши його. Вимішуємо. Розбивши два яйця, ділимо на жовтки та білки. Жовтки кладемо у тісто.

Крок 5. До тесту виливаємо олію без запаху.

Крок 6. Насипаємо соду і солимо.

Крок 7. Додаємо сметану та вимішуємо руками.

Крок 8. Вийде еластичне тісто. Збираємо його в кому.

Крок 9. Ділимо тісто на 4 частини. Прикривши, відставляємо убік.

Крок 10. Збиваємо білки до піків.

Крок 11. Горіхи подрібнюємо качалкою чи іншим зручним способом.

Крок 12. Горіхи поєднуємо зі збитими білками. Прогріваємо духовку до 200 ° С.

Крок 13. У гарячу форму кладемо 20 гр. вершкового масла. Розподіляємо по поверхні.

Крок 14. Розкочуємо тісто в тонкий пласт, дотримуючись розміру форми.

Крок 15. Перекладаємо тісто у форму та засипаємо начинкою. Розрівнюємо.

Крок 16. Уклавши другий шар тіста, посипаємо горіхами.

Крок 17. Чергуємо шари та завершальним кладемо тісто. Защипуємо краї.

Крок 18. Промазуємо верх виробу жовтком. Розрізаємо на ромбики, не торкаючись дна. У центр кожного вставляємо горіх. Переміщуємо випікатися на півгодини.

Крок 19. 80 г вершкового масла розтоплюємо на сковорідці.

Крок 20. Діставши випічку, оновлюємо прорізи до дна та заливаємо топленим маслом. Просочуємо зверху медом і повертаємо підрум’янитися.

Крок 21. Даємо пахлаві охолонути, ріжемо на порції і дегустуємо. Смачного!

Домашня пахлава у духовці

Домашня пахлава у духовці здивує своїм незвичайним смаком. Ніжна випічка з горіховим прошарком стане улюбленими ласощами. Цінителі домашніх виробів не зможуть зупинитися, спробувавши шматочок. Частування гармонійно впишеться у будь-яке свято.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Молоко – 80 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Швидкодіючі дріжджі – 8 гр.
  • Масло топленое – 60 гр.
  • Горіхи грецькі – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Мед – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У підігріте молоко кладемо якісні дріжджі та дрібку солі. Збовтуємо, поки дріжджі не розійдуться.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. До опари додаємо одне яйце і охолоджене вершкове масло.

Крок 3. Підсипаючи муку|борошно|, замішуємо тісто. Збираємо в кому. Прикривши рушником, розміщуємо у місці без протягів. Даємо підійти, залишивши на 1-1,5 години.

Крок 4. Перебираємо 200 г волоських горіхів, видаляємо перегородки та уламки шкаралупи. Залишаємо трохи цілих четвертинок для декору. Висипаємо горіхи в ємність подрібнювача та перемелюємо.

Крок 5. Горіхи висипаємо в тарілку, додаємо цукровий пісок та ванілін. Розмішуємо начинку.

Крок 6. Тісто ділимо на кількість шматків, що відповідають числу шарів пахлави. Кожну частину тонко розкочуємо. Товщина не повинна перевищувати 5 міліметрів. Корж обрізаємо формою кола.

Крок 7. Деко промазуємо олією. Кладемо корж і розподіляємо начинку, вирівнюємо поверхнею. Зверху кладемо наступний шар тіста.

Крок 8. Знову посипаємо горіховою начинкою. Включаємо духовку для розігріву, встановивши 180 °С.

Крок 9. Чергуючи тісто та начинку, збираємо виріб. Розрізаємо пиріг на ромбики, не торкаючись дна. Верх промазуємо яйцем, попередньо збовтавши його вилкою або віночком.

Крок 10. На кожен ромб кладемо горішок. Поміщаємо пахлаву випікатися на 30-40 хвилин.

Крок 11. За 15 хвилин до завершення випікання акуратно виймаємо випічку і просочуємо поверхню рідким медом. Повертаємо підрум’янитися. Потім дістаємо та остуджуємо.

Крок 12. Розрізаємо випічку на порції.

Крок 13. Подаємо ласощі з гарячим чаєм. Смачного!

Пахлава з безе

Пахлава з безе – рецепт, який вдасться реалізувати навіть у кулінарів-початківців. Ніжна текстура десерту з хрусткими нотками захопить перший укус. Випічка виглядає приголомшливо і чудово виглядає на будь-якій події. Ласуни будуть у захваті.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1/3 ст.
  • Сметана – 1/3 ст.
  • Сода харчова – 1/6 год.
  • Олія вершкове – 170 гр.
  • Горіхи грецькі – 2/3 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Мед – 1/3 ст.
  • Родзинки – 1/3 ст.
Дивіться також:  Моті - 10 рецептів японського десерту моті з рисового борошна

Процес приготування:

Крок 1. Розбивши 1 яйце, відокремлюємо жовток від білка. У миску виливаємо сметану та жовток. Кладемо соду та сіль. Розмішуємо.

Крок 2. Підморожене вершкове масло натираємо на тертці. Посипаємо борошном і рубаємо компоненти ножем до утворення крихти.

Крок 3. Пересипаємо крихту в миску і змішуємо зі сметано-жовтковою масою. Зібравши тісто в кому, прикриваємо плівкою та поміщаємо в холод.

Крок 4. Родзинки заливаємо теплою водою. Перебираємо горіхи та подрібнюємо за допомогою качалки або іншим способом.

Крок 5. Білок збиваємо з цукровим піском до повітряного стану.

Крок 6. Тісто ріжемо на 3 однакові частини. Присипаємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо тонкий пласт. Включаємо духовку для розігріву, встановивши 180 °С.

Крок 7. Корж поміщаємо в гарячу духовку і випікаємо 7-10 хвилин.

Крок 8. Розкочуємо ще 2 коржі. На лист перекладаємо один з них. Промазуємо половиною збитого білка. Присипаємо половиною рубаних горіхів та обсушених родзинок.

Крок 9. Кладемо випечений корж. Промазуємо безе, розподіляємо горіхи та родзинки. Укладаємо зверху сире тісто. Змащуємо верх збитим яйцем. Робимо надрізи, формуючи ромбики. У центр ромбиків вставляємо горіхи.

Крок 10. Відправляємо запікатись на півгодини в гарячу духовку.

Крок 11. Готовий виріб поливаємо розтопленим медом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.

Крок 12. Розрізавши на порції пахлаву, заварюємо чай і приступаємо до дегустації. Смачного!

Пахлава з фісташками

Пахлава з фісташками вразить абсолютно кожного привабливою подачею та шаленим ароматом. Виконання казкового виробу вимагатиме терпіння та уважності. Випічка виходить настільки смачною, що не передати словами. Будь-яке чаювання з таким десертом перетворюється на свято.

Час приготування – 3 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Йогурт – 0,5 ст.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Олія вершкове – 250 гр.
  • Дробленые фисташки – 300 гр.
  • Борошно рисове – 1 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Олія – ​​0,5 ст.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо пшеничне борошно та розпушувач, пропущені через сито. Виливаємо йогурт, яйце, півсклянки води та олії. Вимішуємо тісто. Розділивши грудку на 30 кульок і прикривши рушником, залишаємо на півгодини.

Крок 2. Кожну кульку тонко розкочуємо на припорошеній мукою поверхні.

Крок 3. Змішавши рисове борошно та крохмаль, посипаємо кожен корж.

Крок 4. Коржі складаємо стопкою.

Крок 5. Стопку коржів розрізаємо на 3 рівні частини. З десяти шарів тіста формуємо корж за величиною форми. Промазуємо лист маслом і укладаємо корж. Включаємо духовку розігріватись, встановивши 150°С.

Крок 6. Промазуємо топленим маслом, посипаємо подрібненими фісташками.

Крок 7. Формуємо другий корж таким же чином, промастивши маслом і присипавши фісташками. Закриваємо третім шаром і щедро просочуємо олією.

Крок 8. Розрізаємо виріб на квадрати, не доводячи ніж до дна.

Крок 9. Поміщаємо виріб у розпечену духовку на 45 хвилин.

Крок 10. З’єднавши в сотейнику воду, лимонний сік та цукровий пісок, проварюємо сироп, доки не розчиняться цукрові кристали. Остуджуємо заливку. Дістаємо гарячий виріб та поливаємо цукровим сиропом.

Крок 11. Прикрасивши подрібненими фісташками, даємо просочитися.

Крок 12. Апетитну пахлаву ріжемо на шматочки та пригощаємо близьких. Смачного!

Домашня пахлава на сметані

Домашня пахлава на сметані виходить не лише красивою, а й надзвичайно апетитною. Приготувавши одного разу, десерт стане найчастішим гостем у вашому будинку незалежно від події. Ласуни гідно оцінять ласощі і проситимуть добавки. Аромат домашньої пахлави заповнить усю округу.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 22

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 банка * 500 мл.
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Маргарин – 180 гр.
  • Сметана – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • мелений кардамон – 1 ч.л.
  • Половинки волоських горіхів – 22 шт.

Начинка:

  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Горіхи грецькі – 1,5 ст.
  • Білки яєчні – 4 шт.

Фондант:

  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Куркума – ⅓ ч.л.

Медове просочення:

  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Мед – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо потрібні продукти. Борошно просіюємо через дрібне сито. Відокремлюємо жовтки 3-х яєць від білків.

Крок 2. Змішавши жовтки з м’яким маргарином та сметаною, потроху підсипаємо борошно з розпушувачем та кардамоном, замішуємо м’яке еластичне тісто.

Крок 3. Куля ділимо на 8 грудочок, складаємо в пакет або накриваємо плівкою і поміщаємо на 1:00 в холод.

Крок 4. Підсушуємо горіхи в духовці або сухій сковороді. Подрібнюємо качалкою або використовуємо блендер. Горіхову крихту змішуємо з 1,5 склянками цукрового піску чотирма білками.

Крок 5. Ретельно перемішуємо компоненти.

Крок 6. Дістаємо тісто і розкочуємо за розміром форми для випікання. Змащуємо форму олією та укладаємо розкочений пласт. Промазуємо начинкою.

Крок 7. Чергуючи тісто з начинкою, збираємо пиріг. Не забуваємо защипувати краї, щоб начинка не витікала. Завершальним шаром укладаємо тісто і підгинаємо краї.

Крок 8. Пиріг нарізаємо ромбами, не торкаючись ножем дна.

Крок 9. На ромбики кладемо половинки ядер волоського горіха. Включаємо духовку розігріватись, встановивши 200°С.

Крок 10. Змішуємо жовток із куркумою.

Крок 11. Силіконовим пензликом промазуємо поверхню виробу.

Крок 12. Поміщаємо пахлаву в розпечену духовку на півгодини.

Крок 13. Тим часом розпускаємо мед на водяній бані, додаємо вершкове масло і змішуємо до однорідності.

Крок 14. Дістаємо золотисту пахлаву, оновлюємо надрізи аж до дна. По лініях і стінках форми поливаємо сиропом. Повертаємо до духовки на пару хвилин і дістаємо випічку.

Крок 15. Повністю остудити пахлаву і даємо просочитися медовим сиропом.

Крок 16. Розрізавши виріб на порції, сідаємо пити чай. Смачного!