На кефірі і дріжджах
Кефір і дріжджі – це найкращі інгредієнти для пампушок. Тісто виходить пухким і м’яким, а самі пампушки – пишними і смачними. Багато хто таку апетитну випічку їдять навіть без борщу.
Інгредієнти:
- 230 мл кефіру;
- 35 г дріжджів;
- дві ложки цукру;
- два великих яйця;
- дві склянки з гіркою борошна;
- дві ложки топленого масла.
Спосіб приготування:
- Кисломолочний продукт злегка підігріваємо і розвести в ньому дріжджі.
- Яйця звільняємо від шкаралупи, додаємо дрібку солі, підсолоджувач і збиваємо міксером.
- З’єднуємо яєчну масу з кефіром і розтопленим маслом.
- Порційно вводимо борошно і все ретельно розмішуємо, тісто не повинно прилипати до рук. Залишаємо основу на півтори години, за цей час вона повинна збільшитися в три рази.
- Потім ліпимо пампушки, викладаємо їх на деко, змащуємо збитим жовтком і випікаємо 20 хвилин.
- Гарячі пампушки поливаємо соусом з часнику, зелені і масла.