Пампушки до борщу – 7 простих і смачних рецептів

На кефірі і дріжджах

Кефір і дріжджі – це найкращі інгредієнти для пампушок. Тісто виходить пухким і м’яким, а самі пампушки – пишними і смачними. Багато хто таку апетитну випічку їдять навіть без борщу.

Інгредієнти:

  • 230 мл кефіру;
  • 35 г дріжджів;
  • дві ложки цукру;
  • два великих яйця;
  • дві склянки з гіркою борошна;
  • дві ложки топленого масла.

Спосіб приготування:

  • Кисломолочний продукт злегка підігріваємо і розвести в ньому дріжджі.
  • Яйця звільняємо від шкаралупи, додаємо дрібку солі, підсолоджувач і збиваємо міксером.
  • З’єднуємо яєчну масу з кефіром і розтопленим маслом.
  • Порційно вводимо борошно і все ретельно розмішуємо, тісто не повинно прилипати до рук. Залишаємо основу на півтори години, за цей час вона повинна збільшитися в три рази.
  • Потім ліпимо пампушки, викладаємо їх на деко, змащуємо збитим жовтком і випікаємо 20 хвилин.
  • Гарячі пампушки поливаємо соусом з часнику, зелені і масла.
Дивіться також:  Гуляш з яловичини з підливою – 3 рецепта