Панкейкі на кефірі — американська альтернатива російським млинців. Вони досить товсті, але дуже ніжні, пишні та повітряні. Їх можна приготувати з ягодами, фруктами або згущеним молоком. Смак приголомшливий, обов’язково спробуйте!
Панкейкі на кефірі — простий і смачний рецепт
Вам знадобиться:
- пшеничне борошно вищий сорт — 0,3 кг;
- щіпка соди
- два яйця курячі;
- цукор ванільний — 5 гр;
- кефір — 0,5 л;
- олія соняшникова 100 мл;
- цукор — 50 гр.
Спосіб приготування:
- Кефір налийте в каструлю і поставте розігріватися на маленький вогонь.
- Відразу насипте в нього соду.
- Коли маса нагріється, сода підніметься великими бульбашками, знімаємо його з вогню.
- Розбиваємо в кефірну масу сирі яйця.
- Насипаємо цукор-пісок, ванілін.
- Потихеньку додаємо борошно, помішуючи суміш виделкою.
- Завантажуємо все в блендер і подрібнюємо.
- Коли вийде однорідне тісто, доливаємо рослинне масло.
- Для панкейків потрібно брати маленьку сковорідку. Млинці повинні більше бути схожим на оладки. Якщо у вас велика сковорода, не розподіляйте тісто по всій її поверхні.
- Розігріваємо посуд для смаження.
- Виливаємо на неї повний ополоник тесту.
- Робимо потужність вогню менше і випікаємо з кожного боку, поки на поверхні виробу не з’являться бульбашки.
- Готовий продукт можна змастити вершковим маслом.
Варіант пишного ласощі
Щоб отримати повітряний, пишний, легкий як хмарка десерт, просто додайте розпушувач або крохмаль.
Склад рецепта:
- цукор — 60 г;
- розпушувач для тіста — 25 гр;
- кефір — 0,6 л;
- масло вершкове — 40 гр;
- борошно — 0,32 кг;
- сода — 10 гр.
Як зробити пишні панкейкі на кефірі:
- У глибокий посуд виливаємо сирі яйця, насипаємо до них цукровий пісок. Збиваємо масу віночком.
- Наливаємо кефір і знову перемішуємо.
- Пересипте в інший посуд борошно, додайте розпушувач. Насипте до них соду і суміш просіяти з допомогою сита в кефірну масу.
- Розтопити шматочок вершкового масла і перекладіть його в тісто.
- Всю масу злегка перемішайте віночком. Не намагайтеся інтенсивно замісити однорідне тісто. У цьому випадку панкейкі осядуть при смаженні. Нехай краще залишаться деякі грудочки.
- В результаті вийшло густе, як сметана тісто.
- Збризкуємо дно сковороди масло і нагріваємо її.
- Для одного панкейка виливаємо трохи менше половини склянки тесту на сковороду.
- Як тільки на краях ласощі утворюється скориночка, перевернемо млинець на іншу сторону.
- Подавати панкейкі можна з різними сиропами або згущеним молоком.
Бананові панкейкі на кефірі
Список продуктів:
- цукор — 25 гр;
- один банан;
- кефір — 0,2 л;
- кориця — 4 гр;
- розпушувач — 10 гр;
- одне яйце;
- сіль — 5 гр;
- борошно вищого сорту — 140 гр;
- шматок вершкового масла — 60 гр;
- мускатний горіх мелений — 2 гр;
- масло рослинне — 10 мл для смаження.
Покрокова інструкція:
- У просіяне борошно насипати мелену корицю, розпушувач, цукровий пісок, сіль і мускатний горіх. Все перемішати.
- Банан ріжемо на шматки, перекладаємо у вільну миску і мнемо виделкою до консистенції пюре.
- Шматочок масла розтоплюємо в мікрохвильовці або на сковороді.
- В іншу миску наливаємо кефір, розбиваємо в нього яйце, додаємо бананову кашку і розтоплене масло. Перемішуємо виделкою.
- Гріємо на плиті сковороду, трохи змащену рослинним маслом.
- У центрі борошна робимо поглиблення і вливаємо в нього кефірну суміш.
- Ножем або виделкою замішуємо тісто. Необов’язково доводити до однорідної консистенції.
- Виливаємо на дно сковороду одну чверть склянки тесту.
- Підсмажуємо кожну сторону по 2 хвилини.
- На поверхні млинчика повинні з’явитися пухирці і коричнева скоринка по краях. Так ви зрозумієте, що страва готова.
- Полийте випічку медом і прикрасьте часточками свіжого банана.
Без додавання яєць
Базові інгредієнти:
- щіпка солі;
- цукор — 50 гр;
- кефір — 0,5 л;
- сода — 10 гр;
- рослинне масло — 17 г;
- пшеничне борошно — 400 гр.
Як приготувати панкейкі на кефірі без яєць:
- Вилити в глибоку чашку кефір, насипати цукор, соду і сіль. Збовтати рідина віночком. Залишити масу в стороні на 10 хвилин.
- За цей час кефір наповниться бульбашками.
- Додаємо туди борошно і наливаємо олію. Тепер все ретельно перемішуємо.
- Через 10 хвилин починаємо випікати американські млинці.
- Нагріваємо на газу суху сковороду виливаємо в її центр повний ополоник тесту.
- Готуємо до появи легкої скоринки і бульбашок, перевертаємо.
- Подаємо стопочку панкейків з шоколадом і сиропом. Смакота!
Гарбузове панкейкі
Панкейкі з додаванням гарбуза виходять дуже смачними, м’якими з красивим помаранчевим відтінком.
Вам знадобиться:
- два курячих яйця;
- гарбуз — 0,3 кг;
- сіль — 10 гр;
- кефір — 0,2 л;
- цукор — 75 г;
- сода — 5 гр;
- борошно цільнозернові — 90 гр;
- кориця — 4 гр.
Алгоритм дій:
- Вилийте сирі яйця в миску і збийте вручну.
- Насипте необхідну кількість цукру, соди і солі.
- Ще раз збийте суміш з допомогою віночка.
- В окремий посуд перелийте кефір.
- До нього додайте проведену через сито білу муку.
- Акуратно вимішайте тісто виделкою.
- З гарбуза зніміть шкірку, а м’якоть поріжте на шматочки. Завантажте їх в блендер і подрібніть в пюре.
- Перекладіть вміст блендері в тісто.
- Вилийте туди яєчну масу і перемішайте всі продукти.
- Насипте корицю і залиште тісто на 15 хвилин.
- Беремо сковороду з антипригарним покриттям і нагріваємо.
- Виливаємо повний ополоник або чверть склянки на центр її поверхні.
- Як тільки з’являться невеликі дірочки — сміливо перевертайте на інший бік.
- Полийте панкейкі варенням і насолоджуйтеся незвичайним смаком з чашкою чаю в руці.
Американські млинці з яблуками
Необхідні інгредієнти:
- борошно — 0,25 кг;
- два курячих яйця;
- цукровий пісок — 70 гр;
- два яблука;
- розпушувач тіста — 10 гр;
- сіль — 1 щіпка;
- ваніль — за смаком;
- кефір — 0,25 л;
- вершкове масло — 45 гр.
Спосіб приготування:
- З’єднати сирі яйця, цукор, ваніль і сіль. Збовтати суміш віночком.
- Додати туди розтоплене вершкове масло і кефір. Акуратно перемішуємо масу.
- Насипаємо подрібнену в ситі борошно і розпушувач. Робимо густе тісто консистенції сметани.
- Очищені від шкірки яблука обробляємо на тертці.
- Покришити їх в тісто.
- Добре прогрійте сковороду з часткою рослинної олії.
- Тісто викладаємо половниками, по сковороді не розмазуємо.
- Випікаємо по 2 хвилини з кожного бочка.
- Поливаємо ароматні, димлячі млинці сиропом, варенням або джемом. Приємного апетиту!