Панкейкі на кефірі – 6 рецептів приготування

Панкейкі на кефірі — американська альтернатива російським млинців. Вони досить товсті, але дуже ніжні, пишні та повітряні. Їх можна приготувати з ягодами, фруктами або згущеним молоком. Смак приголомшливий, обов’язково спробуйте!

Панкейкі на кефірі — простий і смачний рецепт

Вам знадобиться:

  • пшеничне борошно вищий сорт — 0,3 кг;
  • щіпка соди
  • два яйця курячі;
  • цукор ванільний — 5 гр;
  • кефір — 0,5 л;
  • олія соняшникова 100 мл;
  • цукор — 50 гр.

Спосіб приготування:

  • Кефір налийте в каструлю і поставте розігріватися на маленький вогонь.
  • Відразу насипте в нього соду.
  • Коли маса нагріється, сода підніметься великими бульбашками, знімаємо його з вогню.
  • Розбиваємо в кефірну масу сирі яйця.
  • Насипаємо цукор-пісок, ванілін.
  • Потихеньку додаємо борошно, помішуючи суміш виделкою.
  • Завантажуємо все в блендер і подрібнюємо.
  • Коли вийде однорідне тісто, доливаємо рослинне масло.
  • Для панкейків потрібно брати маленьку сковорідку. Млинці повинні більше бути схожим на оладки. Якщо у вас велика сковорода, не розподіляйте тісто по всій її поверхні.
  • Розігріваємо посуд для смаження.
  • Виливаємо на неї повний ополоник тесту.
  • Робимо потужність вогню менше і випікаємо з кожного боку, поки на поверхні виробу не з’являться бульбашки.
  • Готовий продукт можна змастити вершковим маслом.

Варіант пишного ласощі

Щоб отримати повітряний, пишний, легкий як хмарка десерт, просто додайте розпушувач або крохмаль.

Склад рецепта:

  • цукор — 60 г;
  • розпушувач для тіста — 25 гр;
  • кефір — 0,6 л;
  • масло вершкове — 40 гр;
  • борошно — 0,32 кг;
  • сода — 10 гр.

Як зробити пишні панкейкі на кефірі:

  • У глибокий посуд виливаємо сирі яйця, насипаємо до них цукровий пісок. Збиваємо масу віночком.
  • Наливаємо кефір і знову перемішуємо.
  • Пересипте в інший посуд борошно, додайте розпушувач. Насипте до них соду і суміш просіяти з допомогою сита в кефірну масу.
  • Розтопити шматочок вершкового масла і перекладіть його в тісто.
  • Всю масу злегка перемішайте віночком. Не намагайтеся інтенсивно замісити однорідне тісто. У цьому випадку панкейкі осядуть при смаженні. Нехай краще залишаться деякі грудочки.
  • В результаті вийшло густе, як сметана тісто.
  • Збризкуємо дно сковороди масло і нагріваємо її.
  • Для одного панкейка виливаємо трохи менше половини склянки тесту на сковороду.
  • Як тільки на краях ласощі утворюється скориночка, перевернемо млинець на іншу сторону.
  • Подавати панкейкі можна з різними сиропами або згущеним молоком.
Дивіться також:  Шоколадні панкейкі – 7 простих і смачних рецептів

Бананові панкейкі на кефірі

Список продуктів:

  • цукор — 25 гр;
  • один банан;
  • кефір — 0,2 л;
  • кориця — 4 гр;
  • розпушувач — 10 гр;
  • одне яйце;
  • сіль — 5 гр;
  • борошно вищого сорту — 140 гр;
  • шматок вершкового масла — 60 гр;
  • мускатний горіх мелений — 2 гр;
  • масло рослинне — 10 мл для смаження.

Покрокова інструкція:

  • У просіяне борошно насипати мелену корицю, розпушувач, цукровий пісок, сіль і мускатний горіх. Все перемішати.
  • Банан ріжемо на шматки, перекладаємо у вільну миску і мнемо виделкою до консистенції пюре.
  • Шматочок масла розтоплюємо в мікрохвильовці або на сковороді.
  • В іншу миску наливаємо кефір, розбиваємо в нього яйце, додаємо бананову кашку і розтоплене масло. Перемішуємо виделкою.
  • Гріємо на плиті сковороду, трохи змащену рослинним маслом.
  • У центрі борошна робимо поглиблення і вливаємо в нього кефірну суміш.
  • Ножем або виделкою замішуємо тісто. Необов’язково доводити до однорідної консистенції.
  • Виливаємо на дно сковороду одну чверть склянки тесту.
  • Підсмажуємо кожну сторону по 2 хвилини.
  • На поверхні млинчика повинні з’явитися пухирці і коричнева скоринка по краях. Так ви зрозумієте, що страва готова.
  • Полийте випічку медом і прикрасьте часточками свіжого банана.

Без додавання яєць

Базові інгредієнти:

  • щіпка солі;
  • цукор — 50 гр;
  • кефір — 0,5 л;
  • сода — 10 гр;
  • рослинне масло — 17 г;
  • пшеничне борошно — 400 гр.

Як приготувати панкейкі на кефірі без яєць:

  • Вилити в глибоку чашку кефір, насипати цукор, соду і сіль. Збовтати рідина віночком. Залишити масу в стороні на 10 хвилин.
  • За цей час кефір наповниться бульбашками.
  • Додаємо туди борошно і наливаємо олію. Тепер все ретельно перемішуємо.
  • Через 10 хвилин починаємо випікати американські млинці.
  • Нагріваємо на газу суху сковороду виливаємо в її центр повний ополоник тесту.
  • Готуємо до появи легкої скоринки і бульбашок, перевертаємо.
  • Подаємо стопочку панкейків з шоколадом і сиропом. Смакота!
Дивіться також:  Бананові панкейкі – 7 смачних рецептів

Гарбузове панкейкі

Панкейкі з додаванням гарбуза виходять дуже смачними, м’якими з красивим помаранчевим відтінком.

Вам знадобиться:

  • два курячих яйця;
  • гарбуз — 0,3 кг;
  • сіль — 10 гр;
  • кефір — 0,2 л;
  • цукор — 75 г;
  • сода — 5 гр;
  • борошно цільнозернові — 90 гр;
  • кориця — 4 гр.

Алгоритм дій:

  • Вилийте сирі яйця в миску і збийте вручну.
  • Насипте необхідну кількість цукру, соди і солі.
  • Ще раз збийте суміш з допомогою віночка.
  • В окремий посуд перелийте кефір.
  • До нього додайте проведену через сито білу муку.
  • Акуратно вимішайте тісто виделкою.
  • З гарбуза зніміть шкірку, а м’якоть поріжте на шматочки. Завантажте їх в блендер і подрібніть в пюре.
  • Перекладіть вміст блендері в тісто.
  • Вилийте туди яєчну масу і перемішайте всі продукти.
  • Насипте корицю і залиште тісто на 15 хвилин.
  • Беремо сковороду з антипригарним покриттям і нагріваємо.
  • Виливаємо повний ополоник або чверть склянки на центр її поверхні.
  • Як тільки з’являться невеликі дірочки — сміливо перевертайте на інший бік.
  • Полийте панкейкі варенням і насолоджуйтеся незвичайним смаком з чашкою чаю в руці.

Американські млинці з яблуками

Необхідні інгредієнти:

  • борошно — 0,25 кг;
  • два курячих яйця;
  • цукровий пісок — 70 гр;
  • два яблука;
  • розпушувач тіста — 10 гр;
  • сіль — 1 щіпка;
  • ваніль — за смаком;
  • кефір — 0,25 л;
  • вершкове масло — 45 гр.

Спосіб приготування:

  • З’єднати сирі яйця, цукор, ваніль і сіль. Збовтати суміш віночком.
  • Додати туди розтоплене вершкове масло і кефір. Акуратно перемішуємо масу.
  • Насипаємо подрібнену в ситі борошно і розпушувач. Робимо густе тісто консистенції сметани.
  • Очищені від шкірки яблука обробляємо на тертці.
  • Покришити їх в тісто.
  • Добре прогрійте сковороду з часткою рослинної олії.
  • Тісто викладаємо половниками, по сковороді не розмазуємо.
  • Випікаємо по 2 хвилини з кожного бочка.
  • Поливаємо ароматні, димлячі млинці сиропом, варенням або джемом. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Панкейкі: класичний рецепт і 7 варіантів приготування вдома
Прокрутка до верху