Тонкі, мереживні млинці – це традиційне слов’янське блюдо, а панкейкі – улюблені ласощі американців. У чому їх схожість і відмінність? Розглянемо кілька рецептів, як можна приготувати панкейкі на молоці.
Панкейкі на молоці – класичний рецепт
Англійці люблять млинчики, як і представники будь-якої країни в світі. Знаменитий британський кухар пропонує свою інтерпретацію класичних панкейків.
Для їх приготування необхідно:
- 3 яйця (курячі);
- розпушувач (пекарський) – 1 чайна ложка;
- 0,1 кг борошна пшеничного;
- молоко – 0,15 л;
- 25 г крохмаль (картопляний);
- трохи солі — 1-2 гр.
Сухі продукти змішуємо – борошно, крохмаль, розпушувач, сіль. Молоко змішати з жовтками і вливаємо в борошно. Білки збиваємо до піни, легкими помешиваниями вводимо в основну масу тіста. На один млинець знадобиться 2 столові ложки рідкого тіста. Вироби слід смажити на розігрітій сковороді.
Готуємо по-американськи
Американські панкейкі являють собою пишні млинці, які чудово поєднуються з сиропом, варенням, джемом.
Ось продукти, які знадобляться для приготування:
- 0,15 кг білого борошна;
- стакан молока;
- сода – щіпка;
- масло – 50 г;
- яйце;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль за смаком.
Білу просіяне борошно слід змішати з сухими інгредієнтами. Окремо до утворення піни збиваємо яйце, додаємо туди молоко і знову перемішуємо. З’єднуємо суміші з борошна і яєць, додаємо масло (розтоплене). Все ретельно перемішуємо. Тісто виливаємо порціями на сковороду. Млинці обсмажуються за кілька хвилин.
Рада! Панкейкі слід готувати на сухий риплячого сковороді, але якщо вони трохи прилипають, то рекомендується змастити її вершковим маслом або іншим жиром.
Пишні панкейкі
Для додання пишності, ніжності і м’якості в рецепт вводиться кефір або сколотини, які насичують тісто додатковим киснем.
Список продуктів, які потрібні, щоб приготувати пишні панкейкі:
- борошно – 330 г;
- яйце;
- пекарський розпушувач – 2 чайні ложки;
- сода – 1 ч. л.;
- 50 г білого цукру;
- кефір (знежирений) – 0,6 л;
- пакетик ванільного цукру;
- масло – 50 р.
Для початку слід збити з цукром яйця віночком, влити кефір кімнатної температури з ваніліном. Всипати в отриману суміш просіяне борошно, пекарський розпушувач, соду. Все перемішати віночком. Влити розтоплене масло. Для зручності відмірювання необхідної кількості тесту можна користуватися мірною склянкою – на один виріб знадобиться 1 кухонний ополоник. Смажити млинці потрібно до утворення рум’яної скоринки.
Без додавання яєць
Панкейкі зазвичай готуються з використанням яєць. Але як бути людям, які не їдять яйця з різних причин, а хочеться поласувати. Є смачний варіант приготування — панкейкі на молоці без яєць.
Ось які продукти знадобляться:
- 150 г просіяного борошна;
- 2 ч. л. винного оцту (білого кольору);
- чверть літра молока;
- пів чайної ложки соди;
- цукор – 50 г;
- 1 чайна ложечка ванільного екстракту;
- розпушувач – ½ ч. л.
Перемішуємо сипучі продукти, окремо змішуємо яйця, молоко і винний соус. Всі інгредієнти з’єднати і розмішати. Розігріти сковороду, злегка змастити жиром (маслом). На 1 млинець доводиться чверть склянки тесту. На приготування йде пара хвилин – до утворення бульбашок.
На замітку. Щоб панкейкі вийшли ніжними і м’якими, рекомендується тісто замішувати, а тільки злегка перемішати, щоб з’єдналися продукти і відразу випікати, щоб тісто не застоялося.
На молоці з бананом
Як правило, панкейкі подають з медом, варенням, сиропом. Але можна ввести доповнення до десерту в самі млинці. Наприклад, приготувати панкейкі на молоці з бананом.
Необхідні продукти:
- молоко – 0,2 л;
- 2 яйця;
- один банан;
- стакан білого борошна;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- 20 г масла;
- цукор – 2 ст. л.;
- трохи солі, досить пари пучок.
Окремо змішуємо сухі інгредієнти. За допомогою блендера збиваємо яйця з бананом, розтопленим маслом і молоком. Яєчно-бананову масу потроху вливаємо в суміш сухих інгредієнтів. Тісто перемішуємо до однорідності. Відставляємо на чверть години, щоб тісто «відпочило». За цей час розпушувач почне діяти і млинці виходити пишними.
Сковорода повинна бути розігріта, без олії. На один млинець припадає 3 столові ложки тіста. Про готовність млинчика можна судити по утворенню бульбашок на його поверхні – можна перевертати. Для подачі рекомендується складати панкейкі стопкою по 4-5 штук і поливати зверху обраним варенням.
Кавовий варіант частування
Як поєднати ранкова кава із ситним сніданком? Все досить просто! Потрібно приготувати кавові панкейкі з сирним кремом.
Список продуктів:
- 1 ст. ложка кави;
- молоко – чверть склянки;
- 250 г борошна;
- цукор – 2 великі ложки;
- яйце;
- сир – половина упаковки;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- шоколад – 50 г;
- чверть склянки вершків;
- 30 г олії;
- сіль — щіпка.
Добре розмішуємо сухі продукти. Потім додати молоко, розтоплене масло, яйце, збити за допомогою міксера. Тісто по густоті як сметана. Млинці смажаться на підігрітій сухій сковороді.
Вершки, сир, цукор слід добре змішати блендером. На стопку готових млинчиків викладається сирний крем і зверху поливається розтопленим шоколадом або його стружкою.
Шоколадні панкейкі на молоці
Красиво виглядає чарочки панкейків, залитих шоколадом, а ще краще будуть виглядати шоколадні млинці, які дуже люблять діти.
Підготуємо необхідні інгредієнти:
- чорний шоколад – одна плитка;
- борошно – 1 склянка;
- 2 яйця;
- цукор – 60 г;
- молоко – 0,2 л;
- какао – 0,25 склянки;
- розпушувач (пекарський) – половина чайної ложечки;
- 50 р масла;
- сіль – щіпка;
- пакетик ванільного цукру.
Для початку потрібно змішати цукор, яйця, ваніль, борошно, пекарський розпушувач, 0,75 склянки молока, сіль, какао віночком або міксером. Вливаємо розтоплене масло, що залишилося тепле молоко. Додаємо в основне тісто, перемішуємо. На сковороду (розігріту), змащену маслом, наливається декілька ложок тесту і обсмажується до готовності. Шоколадну плитку натерти на крупну тертку. Цією стружкою посипати кожен млинець і складати їх гіркою.