Панкейки класичні – 10 рецептів у домашніх умовах

Панкейки – це класичні американські млинці. Вони менші за розміром, ніж звичайні млинці та пишніші. Готуються панкейки практично без олії. Для ідеального сніданку ми підібрали 10 відмінних рецептів панкейків.

Класичні панкейки на молоці в домашніх умовах

Панкейки – це щось середнє між звичними нам млинцями та оладками. Щоб панкейки вийшли пишними та рум’яними, смажити їх потрібно на сухій сковороді з антипригарним покриттям.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Мука – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Щоб приготувати панкейки за класичним рецептом, збийте в мисці яйця із сіллю, цукром та ванільним цукром.

Молоко підігрійте, але не кип’ятіть. Додайте його в пишну масу яєчну, перемішайте.

Далі частинами всипте борошно, що просіює, і замісіть тісто. Разом із борошном всипайте розпушувач.

Ваше тісто має бути по консистенції як молоко, що згущує|згущає|.

Розігрійте сковороду та зменшіть вогонь до середнього. Сковорода має бути з антипригарним покриттям. Викладайте тісто на сковороду та формуйте круглі млинці. Панкейки готуються досить повільно, вони повинні добре пропікатися. Перевертайте панкейки. коли рідка сторона покриється пухирцями

Смажте їх по обидва боки до красивого рум’яного кольору.

Подавати панкейки можна з будь-якими добавками на ваш смак.

Смачного!

Пишні та повітряні панкейки на кефірі

Панкейки на кефірі виходять ніжними та повітряними. Їх можна подавати на сніданок з медом, згущеним молоком, варенням, свіжими ягодами та фруктами. Замісити тісто та приготувати панкейки дуже просто.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Кефір – 220 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сахар – 3 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Процес приготування:

1. Кефір трохи підігрійте, змішайте його в мисці з яйцем, цукром, сіллю та олією.

2. Додайте в миску борошно, що просіює, розпушувач і соду, добре перемішайте.

3. Тісто виходить таким же густим, як для оладок.

4. На суху розпечену сковороду з антипригарним покриттям викладайте тісто і формуйте круглі панкейки. Смажте на середньому вогні, коли на поверхні з’являться бульбашки, перевертайте панкейки і смажте їх з іншого боку.

5. Панкейки складіть чаркою і подавайте на стіл.

Смачного!

Бананові панкейки в домашніх умовах

По суті, це звичайні панкейки, збагачені смаком і ароматом, якими володіє банан. З такої смачної випічки приємно розпочинати новий день, вона точно наситить вас та підніме настрій.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Молоко – 320 мл.
  • Банан – 1 шт.
  • Сахар – 2 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач для тесту – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
Дивіться також:  Начинка для пиріжків - 10 дуже смачних рецептів начинок для пиріжків з дріжджового тіста

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, додайте сіль та цукор, добре збийте інгредієнти віночком.

2. Банан очистіть від шкірки і розімніть у пюре. Додайте бананову масу і розм’якшене вершкове масло|мастило| в миску, добре перемішайте.

3. Потім влийте молоко і всипте борошно, що просіює з розпушувачем, замісіть тісто для панкейків.

4. Сковороду розігрійте, у центр викладіть 2-3 столові ложки тіста та сформуйте панкейк. Смажте його з обох боків до рум’яного кольору.

5. Готові панкейки складіть чаркою, полийте медом чи варенням та подавайте на стіл.

Смачного!

Американські панкейки – класичний рецепт

Панкейки – це пишні млинці на американський зразок. Тісто для них замішується густе і повітряне для того, щоб вони не дуже розтікалися по сковороді. У класичному варіанті подачі кожен млинець змащують вершковим маслом, кладуть їх один на одного і поливають кленовим сиропом.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Молоко – 250 мл.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 год.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйце з сіллю та цукром до утворення пишної піни.

2. Влийте половину молока і поступово всипте борошно, що просіює, змішайте, щоб не було грудок. Потім додайте другу частину молока та добре перемішайте.

3. Соду погасіть оцтом, додайте|добавляйте| в тісто. Також влийте олію і ще раз перемішайте тісто.

4. За допомогою пензлика змастіть сковороду олією. Це потрібно зробити лише перед першим млинцем.

5. Викладайте тісто столовою ложкою та формуйте невеликі круглі панкейки. Смажте їх з обох боків до золотистого кольору.

6. Панкейки складіть чаркою і подавайте на стіл.

Смачного!

Як спекти японські панкейки на сковороді?

Японці мають унікальний погляд на приготування панкейків. Випічка відрізняється особливою пишністю і навіть чимось нагадує суфле. Цей ефект досягається введенням у тісто збитих білків.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Розпушувач для тесту – 0,5 ч.л.
  • Сахар – 2 ст.л.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Цукор ванільний – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця розділіть на білки та жовтки. До жовтків додайте цукор і добре збийте віночком.

2. Потім влийте в жовткову масу молоко, перемішайте. далі всипте борошно, що просіює, і розпушувач для тіста. Замісити однорідне тісто.

3. Білки перекладіть у абсолютно суху ємність і збийте їх із щіпкою солі до стійких піків. Збиті білки додайте|добавляйте| в тісто і акуратно перемішайте.

Дивіться також:  Торт «Молочна дівчинка» класичний - 10 рецептів у домашніх умовах

4. Сковороду розігрійте на середньому вогні, розтопіть трохи вершкового масла|мастила|.

5. Викладіть тісто на сковороду: на один панкейк по 2 столові ложки тіста. Смажте панкейки під кришкою кілька хвилин.

6. Потім зверху покладіть по одній столовій ложці тіста і смажте ще 2 хвилини.

7. Потім переверніть панкейки на інший бік і під закритою кришкою доведіть їх до готовності.

8. Готові панкейки виходять повітряними та ніжними, подавайте їх з медом та свіжими ягодами.

Смачного!

Повітряні панкейки на молоці з розпушувачем

Панкейки – це невеликі пишні млинці, які в Америці зазвичай подають на сніданок. Їх поливають різними солодкими добавками: кленовим сиропом, медом, джемом чи варенням.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Сахар – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яйце збийте з цукром, потім влийте молоко кімнатної температури і додайте|добавляйте| сіль|соль|, добре перемішайте.

2. Далі додайте просіяне борошно та розпушувач, замісіть однорідне тісто.

3. Розігрійте сковороду, вливайте на неї невелику кількість тіста і смажте панкейки з обох боків.

4. Панкейки повинні добре пропікатися. Коли на млинці почнуть з’являтися бульбашки, можна перевертати його.

5. З другого боку смажте панкейки 1-1,5 хвилини.

6. Готові панкейки подавайте на сніданок із медом чи варенням.

Смачного!

Дуже смачні шоколадні панкейки в домашніх умовах

Незвичайний, смачний і ситний сніданок лише за півгодини. Щоб зробити панкейки шоколадними, можна додати в тісто какао та шоколад, це додасть випічці гарного кольору та чудового аромату.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 200 мл.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сахар – 3 ст.л.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Шоколад – 40 г.

Процес приготування:

1. Шоколад розтопіть на водяній бані разом із вершковим маслом.

2. У мисці змішайте борошно, що просіює, какао, розпушувач для тіста, цукор і сіль. Потім додайте яйця та молоко, перемішайте.

3. Додайте|добавляйте| в тісто розтоплений шоколад, перемішайте.

4. Тісто має вийти густим та повітряним.

5. Смажте панкейки на сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Посипте їх цукровою пудрою і подавайте зі свіжими ягодами та фруктами на стіл.

Смачного!

ПП панкейки – смачний та корисний рецепт

Випічка може бути не тільки смачною, а й корисною. Панкейки на вівсяному борошні виходять смачними та пишними. Як і будь-які інші млинці, їх можна подавати з натуральним медом або йогуртом.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 100 мл.
  • Банан – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно вівсяне – 60 гр.
Дивіться також:  Млинці на молоці з окропом - 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Процес приготування:

1. У мисці змішайте кефір, яєчний жовток, олію та м’якоть банана.

2. За допомогою блендера збийте масу до однорідного стану.

3. Потім додайте борошно, що просіює, перемішайте і залиште тісто на 5-10 хвилин.

4. Яєчний білок збийте до утворення щільної піни. Потім додайте білкову масу тісто і перемішайте повільними рухами.

5. На суху розігріту сковороду викладайте по 2-3 столових ложки тіста, формуйте панкейки і смажте їх з обох боків до золотистого кольору. Вогонь має бути не дуже сильним, щоб млинці добре пропеклися і не підгоріли.

6. Готові панкейки складіть чаркою та подавайте до столу.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування панкейків на воді з яйцями

Навіть на воді ваші панкейки вийдуть смачними та пишними. Це традиційні американські млинці, що смажаться на сухій сковороді без використання олії. Їх можна подати на сніданок чи полудень.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 125 мл.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Ванілін – 1 г.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ч.л.

Процес приготування:

1. У миску влийте воду, додайте жовток і добре перемішайте.

2. Потім в миску всипте сіль та ванілін. Борошно змішайте з розпушувачем для тіста та просійте цю суміш у миску.

3. Влийте в тісто оливкову олію та добре перемішайте.

4. Білок збийте із цукром до утворення щільної піни. Збитий білок повільними рухами вмішайте в тісто.

5. На суху розігріту сковороду викладайте по 3 столові ложки тіста і смажте панкейки з обох боків.

6. Готові панкейки складіть один на одного і подавайте до чаю.

Смачного!

Пишні панкейки з додаванням соди

Якщо звичайні млинці та оладки вам набридли, спробуйте випекти справжні американські панкейки. Ця випічка виходить ніжною та повітряною, ідеально підходить для ситного сімейного сніданку.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл.
  • Сахар – 4 ст.л.
  • Сода харчова – 1 год.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Оцет столовий – 1 ст.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, всипте цукор та сіль. Збийте інгредієнти віночком.

2. Далі влийте молоко та олію, ще раз добре перемішайте.

3. Після цього просійте борошно в миску і замісіть тісто.

4. Наприкінці погасіть соду оцтом і додайте|добавляйте| в тісто.

5. Смажте панкейки на сухій сковороді на середньому вогні.

6. Коли на поверхні млинців з’являться бульбашки, переверніть та смажте їх до готовності з іншого боку.

7. Пишні панкейки подавайте з медом чи варенням.

Смачного!