Панкейки на кефірі – 10 рецептів приготування пишних панкейків на сковороді в домашніх умовах

Панкейки на кефірі – це невеликі круглі оладки, які смажать на сухій сковороді, не змащуючи і не поливаючи поверхню рослинним жиром. Прийнято відносити цю страву до американської кухні, там панкейки готують практично в кожному будинку на сніданок, тому що для приготування потрібно лише кілька інгредієнтів і зовсім небагато вільного часу. Щоб млинці вийшла пишними і м’якими, склад слід доповнювати розпушувачем тіста чи содою. Всипавши небагато цих інгредієнтів, текстура панкейків виходить повітряною та пористою, що відмінно підходить до чашки ароматного чаю або кави, особливо на початку дня.

Класичні пишні панкейки на кефірі на сковороді

Класичні пишні панкейки на кефірі на сковороді – це смачна і дуже проста в приготуванні страва, яка скрасить будь-яке чаювання або стане для вас збалансованим і ароматним перекусом або полуденком. Подавати панкейки рекомендується у теплому вигляді, поливаючи медом.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір – ½ ст.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Борошно -? ст.

Процес приготування:

Як приготувати панкейки на кефірі? У глибоку ємність розбиваємо яйце і всипаємо цукор та соду.

Вливаємо вказану кількість кефіру.

Збовтуємо компоненти за допомогою віночка.

Додаємо просіяне борошно і вводимо олію.

Замішуємо тісто.

Розжарюємо сковороду і в центр виливаємо дві столові ложки підготовленої маси.

Обсмажуємо близько 30 секунд з одного боку, перевертаємо та готуємо з другого боку.

Панкейки готові на кефірі! Складаємо їх один на одного і в теплому вигляді подаємо. Смачного!

Пишні панкейки на кефірі з розпушувачем

Пишні панкейки на кефірі з розпушувачем – це західний аналог звичних для нас оладок, проте, для смаження яких вам не потрібно ні краплі рослинної олії, оскільки вона вже є у складі, але зовсім у невеликій кількості. Побалуйте себе на початку дня!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 220 мл.
  • Борошно – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір підігріваємо до теплого стану і змішуємо з курячим яйцем, олією, цукровим піском і сіллю.

Крок 2. Об’єднуємо соду, розпушувач та просіяне борошно – втручаємо в кефірно-яєчну суміш.

Крок 3. Консистенція виходить така ж, як і при приготуванні оладок.

Крок 4. У центр розігрітої сухої сковорідки викладаємо півтори-дві столові ложки тіста і смажимо до появи бульбашок, перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку.

Крок 5. Страву красиво сервіруємо та починаємо дегустацію. Смачного!

Панкейки на кефірі на сухій сковороді без олії

Панкейки на кефірі на сухій сковороді без олії готуються дуже легко і швидко, отже, відмінно підходять для ранкового прийому їжі, тобто. сніданку, особливо, якщо доповнити страву такими інгредієнтами, як свіжі ягоди, варення, згущене молоко або бджолиний мед.

Дивіться також:  Тісто для вареників – 10 покрокових рецептів

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10-12 прим.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Кефір кімнатної температури перемішуємо з содою і даємо настоятися протягом 5 хвилин.

Крок 2. Не гаючи часу, в миску розбиваємо яйце і всипаємо цукор.

Крок 3. Пробиваємо інгредієнти віночками міксера до пишності та зміни кольору.

Крок 4. З’єднуємо компоненти і вводимо борошно, що просіює.

Крок 5. Додаємо олію і активно перемішуємо, поки не залишиться грудочок.

Крок 6. Розподіляємо трохи тесту в центрі гарячої сковорідки і смажимо по 40-60 секунд із двох сторін.

Крок 7. Викладаємо панкейки на блюдо сервіровки і трапезуємо. Смачного!

Бананові панкейки на кефірі

Бананові панкейки на кефірі – це смачний десерт на швидку руку, спробувавши якийсь раз, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, але тут дивуватися нічого. Панкейки вражають своєю м’якою і текстурою, що тане в роті, перед якою неможливо встояти навіть при дотриманні дієти.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Кефір – 280 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Борошно – 210 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Компоненти, наведені у списку, викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Щоб погасити соду, змішуємо її з кефіром і наполягаємо 5 хвилин.

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу додаємо скибочки фруктової м’якоті, цукровий пісок та яйце.

Крок 4. Збиваємо складові в пишну піну, озброївшись занурювальним блендером.

Крок 5. Вводимо борошно, що просіює, розпушувач, сіль і замішуємо тісто.

Крок 6. Додаємо олію і активно перемішуємо до однорідності.

Крок 7. Випікаємо панкейки на сухій сковороді з двох сторін по 60-90 секунд (нагрів не повинен бути сильним).

Крок 8. Ароматний десерт подаємо до столу негайно і насолоджуємось. Смачного!

Панкейки на кефірі без яєць на сковороді

Панкейки на кефірі без яєць на сковороді – це американська варіація наших оладок або млинців, які смажаться без додавання олії та подаються до столу, складені чаркою і щедро политі різними топінгами. Якщо ви не знаєте, що приготувати до сніданку, візьміть цей рецепт собі на замітку!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кефір – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. У кефір кімнатної температури втручаємо цукор, сіль і соду – даємо кілька хвилин постояти.

Крок 3. Приблизно через 10 хвилин додаємо до складу борошно, що просіює, і рослинне масло, активно перемішуємо і залишаємо в спокої ще на 10 хвилин.

Дивіться також:  Морковний торт в домашніх умовах - 10 простих і смачних рецептів

Крок 4. Готуємо панкейки на сухій гарячій сковороді до появи бульбашок на поверхні, перевертаємо лопаткою та даємо підрум’янитися з другого боку.

Крок 5. Готові ласощі укладаємо стопкою і прикрашаємо так, як хочеться. Смачного!

Шоколадні панкейки на кефірі з какао

Шоколадні панкейки на кефірі з какао – це смачне частування на швидку руку, для приготування якого вам знадобляться тільки ті компоненти, які зазвичай є абсолютно в кожному будинку. Солодощі та кількість какао-порошку можна регулювати самостійно.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 6 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в тарілку і розбиваємо віночком з кефіром кімнатної температури, сіллю та цукром.

Крок 2. Всипаємо какао-порошок і порціями вводимо борошно, що просіює, замішавши однорідний склад, підливаємо соняшникову олію і додаємо гашену соду – збиваємо міксером.

Крок 3. Столовою ложкою виливаємо тісто на гарячу сковорідку і чекаємо, поки на поверхні не з’явиться безліч бульбашок повітря.

Крок 4. Піддаємо лопаткою, перевертаємо і обсмажуємо ще 30-40 секунд з другого боку.

Крок 5. Страву сервіруємо і доповнюємо згущеним молоком, варенням або нутеллою. Приємного чаювання!

Панкейки на кефірі з яблуками

Панкейки на кефірі з яблуками – це швидкий десерт, який відмінно підходить для щільного сімейного сніданку або ситного перекушування, який зручно брати з собою на роботу або навчання, тому що страва не втрачає своїх смакових якостей навіть після повного остигання. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Кефір – 450 мл.
  • Яйце велике – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 300 грн.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач тесту – 0,66 год.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблуко – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплене і охолоджене вершкове масло поєднуємо з курячими яйцями, сіллю та цукром-піском, і ванільним цукром.

Крок 2. В яєчну суміш виливаємо порцію кефіру.

Крок 3. Перемішуємо борошно, що просіює, з розпушувачем тіста і содою, жменями всипаємо в основний склад і замішуємо тісто.

Крок 4. Доповнюємо склад тертою фруктовою м’якоттю і приступаємо до смаження: столовою ложкою розподіляємо тісто в сковороді і готуємо по 40 секунд з кожного боку.

Крок 5. Гарно викладаємо на тарілку та трапезуємо. Смачного!

Пишні панкейки на кефірі із содою

Пишні панкейки на кефірі з содою – це незвичайні оладки, які вражають своєю пишністю та м’якою текстурою, яка в буквальному значенні слова тане в роті. Приготуйте таку страву до сімейної трапези і ваші домочадці не тільки скажуть вам спасибі, а й попросять добавки!

Дивіться також:  Тісто для піци - 10 рецептів у домашніх умовах

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Борошно – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу з високими бортами розбиваємо одне куряче яйце.

Крок 2. Вливаємо півлітра кисломолочного продукту.

Крок 3. Додаємо соду.

Крок 4. Активно працюємо віночком до поєднання всіх компонентів.

Крок 5. Солимо і додаємо цукор.

Крок 6. Вводимо борошно, що просіює, і замішуємо гладке тісто.

Крок 7. Розжарюємо сковорідку з антипригарним покриттям та смажимо панкейки з двох боків до рум’яності.

Крок 8. Викладаємо на блюдо сервіровки і подаємо. Смачного!

ПП панкейки на кефірі в домашніх умовах

ПП панкейки на кефірі в домашніх умовах – це страва, яка ідеально підходить для тих людей, хто стежить за своєю фігурою та харчуванням. Для приготування нам потрібно лише 5 компонентів, і у складі ви не виявите рослинних жирів і цукрів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Кефір знежирений – 1 ст.
  • Борошно рисове – 5 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам потрібні для приготування викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. У миску виливаємо кефір, потім відправляємо соду і сіль – активно збовтуємо.

Крок 3. Втручаємо одне куряче яйце.

Крок 4. Всипаємо рисову муку|борошно| і замішуємо тісто.

Крок 5. Склад залишаємо на 5-10 хвилин для насичення киснем та активації реакції соди з кефіром.

Крок 6. Столовою ложкою викладаємо масу на розігріту сковорідку та підрум’янюємо з одного та з другого боку.

Крок 7. Апетитні панкейки укладаємо чаркою і приступаємо до дегустації. Смачного!

Панкейки з рисовим борошном на кефірі

Панкейки з рисовим борошном на кефірі – це не тільки дуже смачна та ароматна страва, але ще й корисна, придатна для тих, хто дотримується принципів правильного харчування. При використанні рисового борошна замість пшеничного значно знижується глікемічний індекс, що позитивно впливає на обмін речовин.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 120 гр.
  • Кефір – 180 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. За півгодини до початку готування дістаємо з холодильної камери кефір та яйце, відміряємо необхідну кількість сипких компонентів.

Крок 2. Яйце розтираємо із цукровим піском.

Крок 3. Вливаємо кефір та перемішуємо.

Крок 4. У ту ж ємність просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.

Крок 5. Замішуємо тісто.

Крок 6. Столовою ложкою формуємо панкейки в сковороді, смажимо на помірному полум’ї з двох сторін по 2-3 хвилини.

Крок 7. Сервіруємо та подаємо. Смачного!