Панкейки на молоці – це страва, яка ідеально підходить для ситного сніданку або поживного перекушування, яке оцінять як дорослі, так і діти! Залежно від ваших смаків, можна доповнити невеликі круглі млинці бананами, яблуками або какао-порошком. І якщо ви дотримуєтеся правильного харчування та обмежуєте себе в калоріях, це не привід відмовлятися від ласощів: просто замінимо пшеничне рисове борошно!
Класичні пишні панкейки на молоці
Класичні пишні панкейки на молоці – це страва, яка стане для вас оригінальним і дуже смачним сніданком! Головним секретом приготування апетитних млинців є окреме змішування рідких і сухих компонентів, завдяки чому текстура виходить повітряною і легкою.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Борошно – 1.5 ст.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Пишні панкейки на молоці готуються дуже просто. Перед початком процесу відважуємо необхідну кількість сухих та рідких компонентів.
У чашу відправляємо куряче яйце, оливкову олію та молоко – збиваємо міксером на великій швидкості до утворення пінки.
В іншій ємності змішуємо сухі інгредієнти.
Об’єднуємо суху суміш з яєчно-молочною масою і збовтуємо за допомогою міксера.
Наполягаємо тісто близько п’яти хвилин.
На гарячу сковорідку столовою ложкою виливаємо тісто, обсмажуємо до рум’яності.
Перевертаємо та смажимо з другого боку.
Пишні панкейки на молоці готові! До столу подаємо у теплому вигляді та насолоджуємося. Смачного!
Як приготувати бананові панкейки на молоці.
Як приготувати бананові панкейки на молоці? Таке частування припаде до смаку, як найменшим, так і більшості дорослих, бо встояти перед рум’яними «млинцями» з фруктовими нотками просто неможливо! Рекомендуємо вам подавати таку страву у поєднанні з нутеллою.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Борошно рисове – 70 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Банани – 2 шт.
- Молоко – 130мл.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, зазначені у списку вище.
Крок 2. У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукровий пісок і сіль, виливаємо олію та молоко – збиваємо до однорідності.
Крок 3. В іншій тарілці перемішуємо два види борошна та розпушувач.
Крок 4. У будь-який зручний спосіб пюруємо м’якоть бананів.
Крок 5. Фруктову кашку підмішуємо в суміш молока та курячих яєць.
Крок 6. Вводимо суху суміш та заважаємо до однорідної консистенції.
Крок 7. Викладаємо тісто ложкою на суху гарячу сковорідку і смажимо на повільному вогні до появи бульбашок на поверхні.
Крок 8. Перевертаємо та підрум’янюємо другий «бічок».
Крок 9. Укладаємо стопочкою та подаємо. Смачного!
Пишні панкейки на молоці з розпушувачем
Пишні панкейки на молоці з розпушувачем є американською альтернативою наших оладок, проте виходять в рази легше, тому що випікаються практично без олії. Для приготування нам будуть потрібні виключно ті компоненти, які є на кожній кухні.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти :
- Молоко – 200мл.
- Борошно – 200 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – ½ ч.л.
- Розпушувач тесту – ½ ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокий посуд розбиваємо яйця та висипаємо сіль із цукром.
Крок 2. Розбиваємо до розчинення крупинок.
Крок 3. Підливаємо молоко та олію – змішуємо віночком.
Крок 4. Вмішуємо попередньо просіяне борошно разом з розпушувачем.
Крок 5. На гарячу та суху сковорідку виливаємо невеликі порції тіста.
Крок 6. Готуємо на полум’ї трохи нижче середнього і чекаємо появи бульбашок.
Крок 7. Перевертаємо та доводимо до готовності.
Крок 8. Страву прикрашаємо на свій смак і приступаємо до чаювання. Смачного!
Панкейки на молоці без яєць на сковороді
Панкейки на молоці без яєць на сковороді – це проста в приготуванні і дуже смачна страва, яка чудово підійде для ситного сніданку або гарячого перекусу. І якщо ви любите оладки, то такі невеликі млинці теж обов’язково припадуть вам до смаку.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Молоко – 250мл.
- Борошно – 150 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Оцет 6% – 10 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У мікрохвильовій печі або на водяній бані розтоплюємо 30 г вершкового масла і перемішуємо з цукровим піском.
Крок 2. Виливаємо молоко.
Крок 3. Додаємо ванільний цукор – заважаємо.
Крок 4. Підсипаємо до складу борошно, що просіює, сіль і розпушувач тіста – замішуємо гладке і однорідне тісто.
Крок 5. У масу підливаємо 10 мл оцту і знову перемішуємо.
Крок 6. Смажити панкейки на сухій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку. Смачного!
Панкейки на кислому молоці в домашніх умовах
Панкейки на кислому молоці в домашніх умовах готуються за лічені хвилини і завжди виходять неймовірно ароматними та смачними. Спробувавши, один раз використовувати скис продукт саме таким чином, ви перестанете викидати таку «молочку».
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 1 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Борошно – 1,5 ст.
- Сода – ½ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Сіль, цукор та яйця збиваємо за допомогою міксера до білого.
Крок 2. До яєчної піни виливаємо кисле молоко та оливкову олію.
Крок 3. Перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Змішуємо соду з борошном, просіюємо та поступово вводимо в тісто.
Крок 5. Сковорідку розігріваємо і ставимо на невелике нагрівання, ложкою виливаємо тісто і смажимо до золотистості з обох боків.
Крок 6. Викладаємо гарячі панкейки на блюдо сервіровки і запрошуємо сім’ю. Смачного!
Пишні панкейки на молоці із содою
Пишні панкейки на молоці з содою – це невеликі млинці повітряної текстури, а також приємні за смаком і мають тонкий вершковий аромат. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Молоко – 250мл.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 3 ст.л.
- Оцет столовий – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У робочу миску відправляємо цукор, яйця, олію та сіль.
Крок 2. Розбиваємо вилкою.
Крок 3. Виливаємо молоко та перемішуємо.
Крок 4. Поступово вводимо борошно пшеничне з содою і замішуємо однорідне тісто.
Крок 5. В останню чергу втручаємо до складу оцет.
Крок 6. Столовою ложкою викладаємо тісто на суху та гарячу сковорідку.
Крок 7. Очікуємо утворення бульбашок повітря на поверхні і перевертаємо.
Крок 8. Підрум’янивши другий бік, викладаємо на тарілку і приступаємо до дегустації. Смачного!
ПП панкейки на молоці з рисовим борошном
ПП панкейки на молоці з рисовим борошном – це частування, що ідеально підходить для тих, хто ретельно стежить за тим, що споживає в їжу. Замінюючи пшеничне борошно рисове, текстура готових «млинців» виходить у рази легше і ніжніше. Подавати рекомендується зі свіжими ягодами чи фруктами.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 180 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 200мл.
- Цукор-пісок/підсолоджувач – 1 ст.л.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця, молоко, цукор та сіль відправляємо в ємність із високими бортиками.
Крок 2. Збиваємо за допомогою віночка.
Крок 3. Висипаємо рисове борошно та розпушувач тіста.
Крок 4. Працюємо ручним віночком до отримання в’язкого та однорідного тіста.
Крок 5. Розігрів суху сковорідку, ложкою виливаємо трохи тіста і злегка зменшуємо нагрівання, смажимо до появи бульбашок.
Крок 6. Перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини.
Крок 7. Готові панкейки укладаємо один на одного і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Смачного!
Шоколадні панкейки на молоці з какао
Шоколадні панкейки на молоці з какао – це чудовий варіант для недільного сніданку, який гідно оцінить вся ваша родина! За рахунок додавання невеликої кількості какао-порошку, млинці набувають не тільки апетитного коричневого відтінку, але також і приємного смаку з ароматом.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Молоко – 250мл.
- Борошно – 200 гр.
- Какао-порошок – 2 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор очеретяний – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу розбиваємо яйця та висипаємо тростинний цукор – розбиваємо.
Крок 2. Наливаємо молоко та розмішуємо.
Крок 3. Додаємо олію.
Крок 4. Висипаємо сухі компоненти: розпушувач, какао, борошно та сіль.
Крок 5. Замішуємо гладке та в міру густе тісто.
Крок 6. Наливаємо трохи тіста в суху гарячу сковорідку і тримаємо на помірному полум’ї до появи дрібних бульбашок на поверхні.
Крок 7. Перевертаємо та обсмажуємо з другого боку 1-2 хвилини.
Крок 8. Сервіруємо та знімаємо пробу. Готуйте та отримуйте задоволення!
Панкейки на молоці з яблуками
Панкейки на молоці з яблуками – це дивовижне поєднання інгредієнтів, яке подарує вам справжнє задоволення від гастрономів! Гармонійний смак кисло-солодких яблук разом із ніжним та пористим тестом, обсмаженим до рум’яності на сухій сковороді – це щось!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Яблука – 1-2 шт.
- Молоко – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1,5 ст.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Розпушувач – 10 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою віночка змішуємо куряче яйце з цукровим піском та сіллю.
Крок 2. Підливаємо порцію молока та активно перемішуємо.
Крок 3. Прямо в яєчно-молочну суміш просіюємо борошно разом з розпушувачем.
Крок 4. Вимішавши до однорідності, додаємо олію.
Крок 5. Доповнюємо склад натертою яблучною м’якоттю.
Крок 6. Ложкою наливаємо трохи тіста на дно сковороди і надаємо округлу форму, смажимо до напівготовності.
Крок 7. Перевертаємо та готуємо ще близько однієї хвилини.
Крок 8. Викладаємо на порційні тарілки і негайно трапезуємо. Смачного!
Прості панкейки на молоці без міксера
Прості панкейки на молоці без міксера готуються дуже легко і швидко з використанням звичайного кухонного начиння, яке є у кожного. І витративши зовсім небагато свого вільного часу, ви зможете здивувати своїх домочадців неймовірно смачним десертом.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 250мл.
- Яйця – 90 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Олія – 20 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця і молоко попередньо витягаємо з холодильної камери, оскільки ці компоненти мають бути кімнатної температури. За допомогою сита з дрібними отворами просіюємо борошно з розпушувачем.
Крок 2. У робочій мисці з’єднуємо борошно, сіль, цукор та ванілін. В іншій піалі перемішуємо молоко з яйцями та олією – змішуємо обидві маси до отримання однорідного тіста.
Крок 3. Столовою ложкою викладаємо трохи центру на гарячу сковорідку (масло не додаємо) і смажимо на середньому вогні, поки на поверхні не залишиться рідких ділянок.
Крок 4. Перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку.
Крок 5. Прикрашаємо фруктову нарізку і подаємо до столу. Смачного!