Паштет із свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах
Паштет із свинячої печінки – страву на всі випадки. Його можна приготувати як у класичному варіанті, так і з додаванням інших складових, які додадуть паштету особливий смак.
Класичний паштет із свинячої печінки
Після цього рецепту ви більше не заходьте купувати паштет в магазині.
Для приготування знадобиться:
упаковка вершкового масла – 200 грам;
дві цибулини;
два зубчики часнику;
800 грам свинячої печінки;
сіль, перець, лавровий лист.
Процес приготування:
Свинячу печінку очистити, добре промити, натерти сіллю, покласти в каструлю і залити холодною водою. Дочекатися поки вода закипить і додати туди лавровий лист. Після чого варити ще близько 25 хвилин.
Поки готується печінка, поріжте цибулю і обсмажте на сковороді. Тепер додайте туди ж печінка і смажте всі ще п’ять хвилин.
Подрібніть інгредієнти через м’ясорубку або комбайн, так щоб вийшло пюре.
А тепер — головний секрет. Збийте вершкове масло до піни і змішайте з печінковою масою. Додайте спеції за власним смаком. Викладіть паштет у форму і зверху знову полийте невеликою кількістю теплого вершкового масла. Приберіть в холодильник для застигання.
Як приготувати в мультиварці
Мультиварка – універсальне пристосування для готування. Підійде вона і для створення смачного паштету.
Необхідні продукти:
50 грам вершкового масла;
по одній штуці моркви і цибулі;
один лавровий лист і один зубчик часнику;
близько 400 грам свинячої печінки;
сіль, перець.
Процес приготування:
Готуємо всі продукти для мультиварки: печінку промиваємо, потім ріже на шматки. Морква шматує соломкою, цибулю дрібними квадратиками. Теж саме робимо з вершковим маслом.
Продукти опускаємо в чашу мультиварки. Додаємо спеції, лавровий лист і добре перемішуємо.
Виставляємо режим «Випічка» на 40 хвилин і чекаємо.
Все, що залишилося дочекатися, коли пройде відведений час і перемолоти відварені овочі в блендері.
Печінковий паштет із свинячої печінки зі шпиком – ситне і досить жирне блюдо.
Необхідні продукти:
маленька пачка вершкового масла – 100 грам;
печінка свиняча – 600 грам;
цибулю і моркву – по одній штуці;
шпик – 100 грам;
лаврушка – 1 аркуш;
сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Розігрійте сковороду і добре обсмажте на ній шпик, так щоб витопився жир. Туди ж викладіть печінку і готуйте ще близько п’яти хвилин.
Подрібніть цибулю з морквою, викладіть до печінки, залийте невеликою кількістю води, покладіть спеції і тушкуйте 20 хвилин.
Після готовності дочекайтеся, поки все охолоне, помістіть в блендер або перекрутіть через м’ясорубку до утворення однорідної маси.
Додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте і охолодіть.
Печінковий паштет з морквою
Можна приготувати свинячий паштет з овочами, наприклад, з морквою.
Необхідні продукти:
кілограм печінки;
пачка вершкового масла – 200 грам;
кілька зубчиків часнику;
дві морквини і одна цибулина;
спеції на свій смак.
Процес приготування:
Печінку наріжте на шматочки, не забувши гарненько її помити, і обсмажте на сковорідці до утворення легкої скоринки. Потім зробіть вогонь слабкіше і залиште її гаситися під кришкою до готовності, додайте спеції.
Поки йде процес обжарювання, зробіть теж з цибулею і морквою, попередньо подрібнивши їх. Додайте сюди часник.
Змішайте підготовлені інгредієнти і перебити в блендері до стану пюре, покладіть масло і добре перемішайте.
З вершковим маслом
Вершкове масло в паштет – безпрограшний варіант. Але таке поєднання є дуже калорійним.
Необхідні інгредієнти:
50 грам вершкового масла;
одна цибулина;
трохи солі, перцю і рослинного масла;
400 грам свинячої печінки;
зубчик часнику.
Процес приготування:
Печінка наріжте на шматки і трохи обсмажте на олії.
До печінки додайте нарізану цибулю, знову обсмажте все разом ще пару хвилин. Всипте спеції. Прикрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
Зачекайте, поки отримана маса трохи охолоне, і перекрутіть її в м’ясорубці. Можна скористатися комбайном або блендером.
Змішайте паштет з вершковим маслом і приберіть в холодильник на деякий час.
Варіант приготування з сиром. Бажано використовувати твердий сир з вираженим смаком.
Необхідні інгредієнти:
невелика упаковка вершкового масла – 100 грам;
600 грам печінки;
200 грам сиру;
сіль, перець;
цибуля.
Процес приготування:
Добре промийте печінку, залийте водою і дайте їй постояти деякий час для поліпшення смакових властивостей.
Нагрійте сковороду і трохи обсмажте на олії порізану цибулю. Потім викладіть печінку і доведіть все до готовності. Не забудьте покласти спеції.
Подрібніть всі складові в блендері, додайте натертий на крупній тертці сир. Добре перемішайте і приберіть в холодильник.
Паштет з вареної свинячої печінкою
У цьому рецепті замість обсмажування, печінка пропонується відварити.
Необхідні продукти:
трохи вершкового масла – 50 грам;
400 грам свинячої печінки;
цибулю і моркву по одній штуці;
спеції за смаком;
один зубчик часнику і один лавровий лист.
Процес приготування:
Після того як печінка була помыта і полежала у воді деякий час викладіть її в каструлю, туди ж додайте лавровий лист, доведіть до кипіння і дочекайтеся поки вона отварится.
В цей час обсмажте моркву і цибулю на сковороді, додавши до них часник.
Перемішайте овочі з печінкою, перекрутіть на м’ясорубці. Покладіть до паштету м’яке вершкове масло, приберіть в яку-небудь ємність і дайте постояти деякий час в холодильнику.
З додаванням грибів
Гриби можна використовувати будь-які, як лісові, так і печериці.
Необхідні продукти:
300 грам грибів;
400 грам печінки;
одна цибулина;
100 грам вершкового масла;
спеції на свій смак, зубчик часнику.
Процес приготування:
Наріжте цибулю, трохи посмажте його на сковороді, додайте до нього вибрані гриби обсмажте все ще деякий час.
Потім до овочів викладіть нарізану печінку і часник. Доведіть всі інгредієнти до готовності, але не передержите. На цьому етапі можна додати приправи.
Коли все буде готово, скористайтесь м’ясорубкою або комбайном щоб зробити однорідну масу. До отриманого паштету додайте нарізане масло і добре перемішайте.