Паштет із свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах

Паштет із свинячої печінки – страву на всі випадки. Його можна приготувати як у класичному варіанті, так і з додаванням інших складових, які додадуть паштету особливий смак.

Класичний паштет із свинячої печінки

Після цього рецепту ви більше не заходьте купувати паштет в магазині.

Для приготування знадобиться:

  • упаковка вершкового масла – 200 грам;
  • дві цибулини;
  • два зубчики часнику;
  • 800 грам свинячої печінки;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Процес приготування:

  • Свинячу печінку очистити, добре промити, натерти сіллю, покласти в каструлю і залити холодною водою. Дочекатися поки вода закипить і додати туди лавровий лист. Після чого варити ще близько 25 хвилин.
  • Поки готується печінка, поріжте цибулю і обсмажте на сковороді. Тепер додайте туди ж печінка і смажте всі ще п’ять хвилин.
  • Подрібніть інгредієнти через м’ясорубку або комбайн, так щоб вийшло пюре.
  • А тепер — головний секрет. Збийте вершкове масло до піни і змішайте з печінковою масою. Додайте спеції за власним смаком. Викладіть паштет у форму і зверху знову полийте невеликою кількістю теплого вершкового масла. Приберіть в холодильник для застигання.
  • Як приготувати в мультиварці

    Мультиварка – універсальне пристосування для готування. Підійде вона і для створення смачного паштету.

    Необхідні продукти:

    • 50 грам вершкового масла;
    • по одній штуці моркви і цибулі;
    • один лавровий лист і один зубчик часнику;
    • близько 400 грам свинячої печінки;
    • сіль, перець.

    Процес приготування:

  • Готуємо всі продукти для мультиварки: печінку промиваємо, потім ріже на шматки. Морква шматує соломкою, цибулю дрібними квадратиками. Теж саме робимо з вершковим маслом.
  • Продукти опускаємо в чашу мультиварки. Додаємо спеції, лавровий лист і добре перемішуємо.
  • Виставляємо режим «Випічка» на 40 хвилин і чекаємо.
  • Все, що залишилося дочекатися, коли пройде відведений час і перемолоти відварені овочі в блендері.
  • Дивіться також:  Холодець з яловичини – 8 рецептів приготування

    З копченим салом

    Печінковий паштет із свинячої печінки зі шпиком – ситне і досить жирне блюдо.

    Необхідні продукти:

    • маленька пачка вершкового масла – 100 грам;
    • печінка свиняча – 600 грам;
    • цибулю і моркву – по одній штуці;
    • шпик – 100 грам;
    • лаврушка – 1 аркуш;
    • сіль і перець за смаком.

    Процес приготування:

  • Розігрійте сковороду і добре обсмажте на ній шпик, так щоб витопився жир. Туди ж викладіть печінку і готуйте ще близько п’яти хвилин.
  • Подрібніть цибулю з морквою, викладіть до печінки, залийте невеликою кількістю води, покладіть спеції і тушкуйте 20 хвилин.
  • Після готовності дочекайтеся, поки все охолоне, помістіть в блендер або перекрутіть через м’ясорубку до утворення однорідної маси.
  • Додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте і охолодіть.
  • Печінковий паштет з морквою

    Можна приготувати свинячий паштет з овочами, наприклад, з морквою.

    Необхідні продукти:

    • кілограм печінки;
    • пачка вершкового масла – 200 грам;
    • кілька зубчиків часнику;
    • дві морквини і одна цибулина;
    • спеції на свій смак.

    Процес приготування:

  • Печінку наріжте на шматочки, не забувши гарненько її помити, і обсмажте на сковорідці до утворення легкої скоринки. Потім зробіть вогонь слабкіше і залиште її гаситися під кришкою до готовності, додайте спеції.
  • Поки йде процес обжарювання, зробіть теж з цибулею і морквою, попередньо подрібнивши їх. Додайте сюди часник.
  • Змішайте підготовлені інгредієнти і перебити в блендері до стану пюре, покладіть масло і добре перемішайте.
  • З вершковим маслом

    Вершкове масло в паштет – безпрограшний варіант. Але таке поєднання є дуже калорійним.

    Необхідні інгредієнти:

    • 50 грам вершкового масла;
    • одна цибулина;
    • трохи солі, перцю і рослинного масла;
    • 400 грам свинячої печінки;
    • зубчик часнику.

    Процес приготування:

  • Печінка наріжте на шматки і трохи обсмажте на олії.
  • До печінки додайте нарізану цибулю, знову обсмажте все разом ще пару хвилин. Всипте спеції. Прикрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
  • Зачекайте, поки отримана маса трохи охолоне, і перекрутіть її в м’ясорубці. Можна скористатися комбайном або блендером.
  • Змішайте паштет з вершковим маслом і приберіть в холодильник на деякий час.
  • Дивіться також:  Бастурма з яловичини в домашніх умовах

    З додаванням сиру

    Варіант приготування з сиром. Бажано використовувати твердий сир з вираженим смаком.

    Необхідні інгредієнти:

    • невелика упаковка вершкового масла – 100 грам;
    • 600 грам печінки;
    • 200 грам сиру;
    • сіль, перець;
    • цибуля.

    Процес приготування:

  • Добре промийте печінку, залийте водою і дайте їй постояти деякий час для поліпшення смакових властивостей.
  • Нагрійте сковороду і трохи обсмажте на олії порізану цибулю. Потім викладіть печінку і доведіть все до готовності. Не забудьте покласти спеції.
  • Подрібніть всі складові в блендері, додайте натертий на крупній тертці сир. Добре перемішайте і приберіть в холодильник.
  • Паштет з вареної свинячої печінкою

    У цьому рецепті замість обсмажування, печінка пропонується відварити.

    Необхідні продукти:

    • трохи вершкового масла – 50 грам;
    • 400 грам свинячої печінки;
    • цибулю і моркву по одній штуці;
    • спеції за смаком;
    • один зубчик часнику і один лавровий лист.

    Процес приготування:

  • Після того як печінка була помыта і полежала у воді деякий час викладіть її в каструлю, туди ж додайте лавровий лист, доведіть до кипіння і дочекайтеся поки вона отварится.
  • В цей час обсмажте моркву і цибулю на сковороді, додавши до них часник.
  • Перемішайте овочі з печінкою, перекрутіть на м’ясорубці. Покладіть до паштету м’яке вершкове масло, приберіть в яку-небудь ємність і дайте постояти деякий час в холодильнику.
  • З додаванням грибів

    Гриби можна використовувати будь-які, як лісові, так і печериці.

    Необхідні продукти:

    • 300 грам грибів;
    • 400 грам печінки;
    • одна цибулина;
    • 100 грам вершкового масла;
    • спеції на свій смак, зубчик часнику.

    Процес приготування:

  • Наріжте цибулю, трохи посмажте його на сковороді, додайте до нього вибрані гриби обсмажте все ще деякий час.
  • Потім до овочів викладіть нарізану печінку і часник. Доведіть всі інгредієнти до готовності, але не передержите. На цьому етапі можна додати приправи.
  • Коли все буде готово, скористайтесь м’ясорубкою або комбайном щоб зробити однорідну масу. До отриманого паштету додайте нарізане масло і добре перемішайте.
  • Прокрутка до верху