Ніжний, ароматний, пряний печінковий паштет — відмінний варіант на сніданок або перекус. Зробіть його будинку своїми руками, так ви будете впевнені, що у страву немає ніяких домішок — тільки натуральні інгредієнти. Робіть з ним бутерброди, пироги або закуски.
Печінковий паштет з курячої печінки
Список продуктів:
одна цибулина;
куряча печінка — 250 гр;
одна морквина;
вершкове масло — 150 гр;
сіль — 6 г;
неароматное масло — 50 гр;
чорний перець — 3 гр.
Покрокове приготування:
Заздалегідь дістаємо порцію масла з холодильника. Нехай воно трохи розм’якшиться.
Обробити цибулину і моркву, почистивши їх і помивши.
Рубаємо цибулину дрібними кубиками.
Морквину проводимо через середню терку.
Половину всієї кількості соняшникової олії переливаємо в сковороду, нагріваємо на плиті.
Перекладаємо і пасеруємо цибулю 5 хвилин, збавивши вогонь.
Висипаємо морквину, готуємо ще 10 хвилин, час від часу помішуючи лопаткою.
Промиту курячу печінку рубаємо шматочками.
Доливаємо в посуд для смаження масло, що залишилося і готуємо в ньому кубики печінки.
Через 5 хвилин вимикаємо сильний вогонь.
Запашні овочі та печінку подрібнюємо в м’ясорубці.
Коли вони охолонуть, додаємо вершкове масло, насипаємо спеції і сіль. Перемішуємо.
Закриваємо масу в холодильнику на півгодини.
Паштет готовий. Якщо ви хочете красиво його оформити, покладіть печінкову масу в красиву форму. Коли паштет охолоне, вийміть його з цієї формочки і прикрасьте гілочкою петрушки.
В мультиварці
Вам знадобиться:
дві середні моркви;
дві часточки часнику;
печінка курки — 0,5 кг;
чорний мелений перець за смаком;
масло вершкове — 100 гр;
дві цибулини;
сіль — 7 гр.
Як приготувати паштет:
Печінка відмити від слизу і нарізати шматками.
Дрібно нарізати очищені цибулини.
Морквяні коріння обробити на тертці.
Шматки печінки і овочі складаємо в чашу мультиварки.
Туди ж кришимо продавлені часник, насипаємо перець і сіль.
Перемішати всі продукти, закрити кришку.
Програму готування мультиварки встановити на режим «Гасіння». Час — 1 година.
Як тільки кухонний прилад видасть звуковий сигнал про закінчення готування, перекладаємо соковиту димлячу масу в іншу ємність, остуджуємо.
Кидаємо туди шматок масла, завантажуємо всі разом в блендер і подрібнюємо.
Якщо паштет здасться занадто сухим — налийте в нього молоко.
Перекладіть однорідну масу паштету у формочки і приберіть в холодильник.
Через годину можна насолоджуватися смаком натурального домашнього наїдки.