Паштет печінковий – 6 рецептів в домашніх умовах

Ніжний, ароматний, пряний печінковий паштет — відмінний варіант на сніданок або перекус. Зробіть його будинку своїми руками, так ви будете впевнені, що у страву немає ніяких домішок — тільки натуральні інгредієнти. Робіть з ним бутерброди, пироги або закуски.

Печінковий паштет з курячої печінки

Список продуктів:

  • одна цибулина;
  • куряча печінка — 250 гр;
  • одна морквина;
  • вершкове масло — 150 гр;
  • сіль — 6 г;
  • неароматное масло — 50 гр;
  • чорний перець — 3 гр.

Покрокове приготування:

  • Заздалегідь дістаємо порцію масла з холодильника. Нехай воно трохи розм’якшиться.
  • Обробити цибулину і моркву, почистивши їх і помивши.
  • Рубаємо цибулину дрібними кубиками.
  • Морквину проводимо через середню терку.
  • Половину всієї кількості соняшникової олії переливаємо в сковороду, нагріваємо на плиті.
  • Перекладаємо і пасеруємо цибулю 5 хвилин, збавивши вогонь.
  • Висипаємо морквину, готуємо ще 10 хвилин, час від часу помішуючи лопаткою.
  • Промиту курячу печінку рубаємо шматочками.
  • Доливаємо в посуд для смаження масло, що залишилося і готуємо в ньому кубики печінки.
  • Через 5 хвилин вимикаємо сильний вогонь.
  • Запашні овочі та печінку подрібнюємо в м’ясорубці.
  • Коли вони охолонуть, додаємо вершкове масло, насипаємо спеції і сіль. Перемішуємо.
  • Закриваємо масу в холодильнику на півгодини.
  • Паштет готовий. Якщо ви хочете красиво його оформити, покладіть печінкову масу в красиву форму. Коли паштет охолоне, вийміть його з цієї формочки і прикрасьте гілочкою петрушки.
  • В мультиварці

    Вам знадобиться:

    • дві середні моркви;
    • дві часточки часнику;
    • печінка курки — 0,5 кг;
    • чорний мелений перець за смаком;
    • масло вершкове — 100 гр;
    • дві цибулини;
    • сіль — 7 гр.

    Як приготувати паштет:

  • Печінка відмити від слизу і нарізати шматками.
  • Дрібно нарізати очищені цибулини.
  • Морквяні коріння обробити на тертці.
  • Шматки печінки і овочі складаємо в чашу мультиварки.
  • Туди ж кришимо продавлені часник, насипаємо перець і сіль.
  • Перемішати всі продукти, закрити кришку.
  • Програму готування мультиварки встановити на режим «Гасіння». Час — 1 година.
  • Як тільки кухонний прилад видасть звуковий сигнал про закінчення готування, перекладаємо соковиту димлячу масу в іншу ємність, остуджуємо.
  • Кидаємо туди шматок масла, завантажуємо всі разом в блендер і подрібнюємо.
  • Якщо паштет здасться занадто сухим — налийте в нього молоко.
  • Перекладіть однорідну масу паштету у формочки і приберіть в холодильник.
  • Через годину можна насолоджуватися смаком натурального домашнього наїдки.
  • Дивіться також:  Буріто – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    З яловичої печінки

    Основні компоненти:

    • молоко — 150 мл;
    • печінка яловича — 1 кг;
    • дві цибулини;
    • дві стрілки зеленої цибулі;
    • сіль за смаком;
    • дві моркви;
    • вершкове масло — 150 гр;
    • чорний і червоний перець — 10 г;
    • олія соняшникова — 40 мл

    Як зробити печінковий паштет з яловичої печінки:

  • Очищену від плівок печінку нарізати соломкою.
  • Подрібнити цибулю ножем, а моркву на тертці.
  • Включаємо плиту газову на повну потужність, ставимо сковороду з маслом і шматочками цибулі, печінки і моркви.
  • 5 хвилин обсмажуємо їх в такому режимі.
  • Після цього вливаємо молоко, насипаємо сіль, перець і тушкуємо під кришкою 20 хвилин при убавленном вогні.
  • Як тільки все приготується, остуджуємо масу і подрібнюємо її з допомогою блендера.
  • Окремо розтоплюємо вершкове масло.
  • Половину його кількості додаємо в паштет і ще раз проходимся по ньому блендером.
  • Викладаємо страва у форму, заливаємо його вершковим маслом.
  • Прикрашаємо його зеленим цибулею і кладемо на поличку в холодильник.
  • Через 4 години паштет можна намазувати на хліб. Приємного апетиту!
  • З додаванням грибів

    Гриби додадуть родзинку в звичний паштет з печінки. Він виходить незвичайно смачним і ароматним.

    Склад рецепта:

    • одна цибулина;
    • вершки — 90 мл;
    • зубчик часнику;
    • печінка куряча — 0,5 кг;
    • печериці — 0,2 кг;
    • шматочок вершкового масла — 50 гр;
    • два лаврових листа;
    • олія оливкова — 40 мл;
    • п’ять горошин перцю;
    • біле вино — 90 мл;
    • мускатний горіх — 5 гр.

    Спосіб приготування:

  • У сковороду завантажити подрібнену цибулю і часник, залити овочі оливковим маслом і посмажити.
  • Через три хвилини перекласти 100 грамів порізаних грибів.
  • Ще через 3 хвилини додати шматочки печінки, мускатний горіх, перець і лаврове листя, налити вино. Гасити масу 20 хвилин.
  • Прибрати зі сковороди лавровий лист із перцем.
  • Все інше перекласти в блендер і включити його на середню потужність.
  • При цьому налийте вершки і м’яке масло.
  • Приготуйте форму для паштету і перекладіть в неї однорідну масу.
  • У нас залишилося ще 100 грамів грибів. Ми їх дрібно рубаємо, пасеруємо в сковорідці і викладаємо на паштет.
  • Як тільки вони охолонуть, прибираємо паштет в холодильник.
  • Дивіться також:  Соус для макаронів – 9 рецептів приготування

    Зі свинячої печінки

    Дуже ситний, живильний паштет виходить з додаванням свинячої печінки.

    Вам знадобиться:

    • коньяк — 40 мл;
    • печінка — 1 кг;
    • одна цибулина;
    • мускатний горіх — 5 гр;
    • одна морквина;
    • неароматное олія — 30 мл;
    • вершкове масло — 90 гр;
    • сіль;
    • чорний перець;
    • один аркуш лаврушки.

    Як приготувати печінковий паштет із свинячої печінки:

  • Свинячу печінку заливаємо молоком і залишаємо на 3 години. За цей час з продукту піде вся гіркота.
  • Дрібно нашатковану цибулину і моркву пасеруємо в сковороді.
  • Через 5 хвилин додаємо шматочки печінки.
  • Страва гаситься з невеликою кількістю олії під кришкою хвилин 20.
  • До нього насипаємо перець і сіль, кладемо лавровий лист.
  • Як тільки вміст сковороди охолоне, перекручуємо через м’ясорубку.
  • До однорідної маси додаємо коньяк, рідке масло, щіпку мускатного горіха.
  • Збиваємо все блендером.
  • Паштет готовий. Залишається перекласти його в посуд і прибрати в холодильник на пару годин.
  • Паштет з печінки тріски

    У цього паштету зовсім інший смак. Варто спробувати.

    Інгредієнти рецепту:

    • баночка консервованої печінки;
    • дві часточки часнику;
    • три курячих яйця;
    • жменя кропу;
    • майонез — 30 гр.

    Покрокове приготування:

  • Яйця варимо до повної готовності. Коли вони охолонуть, чистимо і натираємо на тертці.
  • Печінка перекладаємо в широку миску і мнемо виделкою.
  • Пропускаємо під прес зубчики часнику, дрібно шаткуємо кріп. Всі пересипаємо до печінки.
  • Додаємо майонез і яйця. Гарненько замішуємо.
  • Можна залишити паштет в такому вигляді, а можна подрібнити в блендері. Приємного апетиту!
  • Прокрутка до верху