Ніжний, ароматний, пряний печінковий паштет — відмінний варіант на сніданок або перекус. Зробіть його будинку своїми руками, так ви будете впевнені, що у страву немає ніяких домішок — тільки натуральні інгредієнти. Робіть з ним бутерброди, пироги або закуски.
Печінковий паштет з курячої печінки
Список продуктів:
одна цибулина;
куряча печінка — 250 гр;
одна морквина;
вершкове масло — 150 гр;
сіль — 6 г;
неароматное масло — 50 гр;
чорний перець — 3 гр.
Покрокове приготування:
Заздалегідь дістаємо порцію масла з холодильника. Нехай воно трохи розм’якшиться.
Обробити цибулину і моркву, почистивши їх і помивши.
Рубаємо цибулину дрібними кубиками.
Морквину проводимо через середню терку.
Половину всієї кількості соняшникової олії переливаємо в сковороду, нагріваємо на плиті.
Перекладаємо і пасеруємо цибулю 5 хвилин, збавивши вогонь.
Висипаємо морквину, готуємо ще 10 хвилин, час від часу помішуючи лопаткою.
Промиту курячу печінку рубаємо шматочками.
Доливаємо в посуд для смаження масло, що залишилося і готуємо в ньому кубики печінки.
Через 5 хвилин вимикаємо сильний вогонь.
Запашні овочі та печінку подрібнюємо в м’ясорубці.
Коли вони охолонуть, додаємо вершкове масло, насипаємо спеції і сіль. Перемішуємо.
Закриваємо масу в холодильнику на півгодини.
Паштет готовий. Якщо ви хочете красиво його оформити, покладіть печінкову масу в красиву форму. Коли паштет охолоне, вийміть його з цієї формочки і прикрасьте гілочкою петрушки.
В мультиварці
Вам знадобиться:
дві середні моркви;
дві часточки часнику;
печінка курки — 0,5 кг;
чорний мелений перець за смаком;
масло вершкове — 100 гр;
дві цибулини;
сіль — 7 гр.
Як приготувати паштет:
Печінка відмити від слизу і нарізати шматками.
Дрібно нарізати очищені цибулини.
Морквяні коріння обробити на тертці.
Шматки печінки і овочі складаємо в чашу мультиварки.
Туди ж кришимо продавлені часник, насипаємо перець і сіль.
Перемішати всі продукти, закрити кришку.
Програму готування мультиварки встановити на режим «Гасіння». Час — 1 година.
Як тільки кухонний прилад видасть звуковий сигнал про закінчення готування, перекладаємо соковиту димлячу масу в іншу ємність, остуджуємо.
Кидаємо туди шматок масла, завантажуємо всі разом в блендер і подрібнюємо.
Якщо паштет здасться занадто сухим — налийте в нього молоко.
Перекладіть однорідну масу паштету у формочки і приберіть в холодильник.
Через годину можна насолоджуватися смаком натурального домашнього наїдки.
З яловичої печінки
Основні компоненти:
молоко — 150 мл;
печінка яловича — 1 кг;
дві цибулини;
дві стрілки зеленої цибулі;
сіль за смаком;
дві моркви;
вершкове масло — 150 гр;
чорний і червоний перець — 10 г;
олія соняшникова — 40 мл
Як зробити печінковий паштет з яловичої печінки:
Очищену від плівок печінку нарізати соломкою.
Подрібнити цибулю ножем, а моркву на тертці.
Включаємо плиту газову на повну потужність, ставимо сковороду з маслом і шматочками цибулі, печінки і моркви.
5 хвилин обсмажуємо їх в такому режимі.
Після цього вливаємо молоко, насипаємо сіль, перець і тушкуємо під кришкою 20 хвилин при убавленном вогні.
Як тільки все приготується, остуджуємо масу і подрібнюємо її з допомогою блендера.
Окремо розтоплюємо вершкове масло.
Половину його кількості додаємо в паштет і ще раз проходимся по ньому блендером.
Викладаємо страва у форму, заливаємо його вершковим маслом.
Прикрашаємо його зеленим цибулею і кладемо на поличку в холодильник.
Через 4 години паштет можна намазувати на хліб. Приємного апетиту!
З додаванням грибів
Гриби додадуть родзинку в звичний паштет з печінки. Він виходить незвичайно смачним і ароматним.
Склад рецепта:
одна цибулина;
вершки — 90 мл;
зубчик часнику;
печінка куряча — 0,5 кг;
печериці — 0,2 кг;
шматочок вершкового масла — 50 гр;
два лаврових листа;
олія оливкова — 40 мл;
п’ять горошин перцю;
біле вино — 90 мл;
мускатний горіх — 5 гр.
Спосіб приготування:
У сковороду завантажити подрібнену цибулю і часник, залити овочі оливковим маслом і посмажити.
Через три хвилини перекласти 100 грамів порізаних грибів.
Ще через 3 хвилини додати шматочки печінки, мускатний горіх, перець і лаврове листя, налити вино. Гасити масу 20 хвилин.
Прибрати зі сковороди лавровий лист із перцем.
Все інше перекласти в блендер і включити його на середню потужність.
При цьому налийте вершки і м’яке масло.
Приготуйте форму для паштету і перекладіть в неї однорідну масу.
У нас залишилося ще 100 грамів грибів. Ми їх дрібно рубаємо, пасеруємо в сковорідці і викладаємо на паштет.
Як тільки вони охолонуть, прибираємо паштет в холодильник.
Зі свинячої печінки
Дуже ситний, живильний паштет виходить з додаванням свинячої печінки.
Вам знадобиться:
коньяк — 40 мл;
печінка — 1 кг;
одна цибулина;
мускатний горіх — 5 гр;
одна морквина;
неароматное олія — 30 мл;
вершкове масло — 90 гр;
сіль;
чорний перець;
один аркуш лаврушки.
Як приготувати печінковий паштет із свинячої печінки:
Свинячу печінку заливаємо молоком і залишаємо на 3 години. За цей час з продукту піде вся гіркота.
Дрібно нашатковану цибулину і моркву пасеруємо в сковороді.
Через 5 хвилин додаємо шматочки печінки.
Страва гаситься з невеликою кількістю олії під кришкою хвилин 20.
До нього насипаємо перець і сіль, кладемо лавровий лист.
Як тільки вміст сковороди охолоне, перекручуємо через м’ясорубку.
До однорідної маси додаємо коньяк, рідке масло, щіпку мускатного горіха.
Збиваємо все блендером.
Паштет готовий. Залишається перекласти його в посуд і прибрати в холодильник на пару годин.
Паштет з печінки тріски
У цього паштету зовсім інший смак. Варто спробувати.
Інгредієнти рецепту:
баночка консервованої печінки;
дві часточки часнику;
три курячих яйця;
жменя кропу;
майонез — 30 гр.
Покрокове приготування:
Яйця варимо до повної готовності. Коли вони охолонуть, чистимо і натираємо на тертці.
Печінка перекладаємо в широку миску і мнемо виделкою.
Пропускаємо під прес зубчики часнику, дрібно шаткуємо кріп. Всі пересипаємо до печінки.
Додаємо майонез і яйця. Гарненько замішуємо.
Можна залишити паштет в такому вигляді, а можна подрібнити в блендері. Приємного апетиту!