Паштет з яловичої печінки – 8 рецептів приготування печінкового паштету

Незважаючи на скрутне назва, приготувати паштет з яловичої печінки не складно. До того ж існує кілька варіантів приготування.

Класичний паштет з яловичої печінки

Рецепт, який є основою цієї страви.

Необхідні продукти:

  • маленька пачка вершкового масла;
  • близько 600 грам яловичої печінки;
  • цибулю і моркву – по 3 штуки;
  • 200 грам сала;
  • два зубчики часнику;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Процес приготування:

  • Приготуйте каструлю середнього розміру. У неї помістіть попередньо нарізані продукти: печінка, цибуля й моркву. Ще покладіть кілька листочків лаврового листа і перець. Все це залийте холодною водою і варіть близько години. А перед тим, як зняти з плити, приблизно за 5 хвилин, посоліть.
  • Коли пройде час, необхідний злийте воду, дістаньте відварені продукти і подрібніть їх через м’ясорубку разом із салом і часником.
  • Додайте до інгредієнтів вершкове масло і охолодіть.
  • Як приготувати в мультиварці

    Печінковий паштет з яловичої печінки можна приготувати і в мультиварці.

    Необхідні продукти:

    • 200 грам вершків;
    • 500 грам печінки;
    • одна цибулина;
    • маленька упаковка вершкового масла;
    • сіль і чорний перець.

    Процес приготування:

  • У чашку від мультиварки потрібно покласти приблизно половину упаковки масла, потім нарізану кубиками цибулю і обсмажує його близько 15 хвилин, не закриваючи кришку. Загальний режим приготування повинен бути «Випічка», а час – 40 хвилин.
  • Поки готується цибулю, готуємо печінку: промиваємо її, нарізаємо і додаємо в чашу. Готуємо все разом ще 15 хвилин.
  • Сюди ж виливаємо вершки і спеції. Тримаємо все ще 10 хвилин.
  • Все, що залишилося – подрібнить продукти через м’ясорубку або комбайн, змішати з тим маслом, що залишилося і прибрати в холодильник.
  • З чорносливом

    Урізноманітнити смак цієї страви можна з допомогою сухофруктів, наприклад чорносливу.

    Дивіться також:  Як і скільки правильно варити картоплю?

    Необхідні продукти:

    • близько 10 штук чорносливу;
    • півкілограма печінки;
    • кілька ложок оливкової олії;
    • сіль, трохи вершкового масла та вершків.

    Процес приготування:

  • Добре помийте чорнослив і дайте йому висохнути.
  • Поки він буде сохнути займіться печінкою. Помийте її, приберіть все зайве, наріжте на шматки і обсмажте на оливковій олії близько п’яти хвилин. На цьому етапі потрібно додати шматочок вершкового масла з вершками. Щоб печінка стала ще більш м’якою, накрийте сковороду кришкою і на невеликому вогні готуйте її ще приблизно 15 хвилин, не забувши посолити.
  • У комбайні перемолоти чорнослив і печінку, перекласти в контейнер і прибрати в холодильник для охолодження.
  • Дієтичний рецепт

    Приготувати паштет можна і з мінімальною кількістю вуглеводів. Ідеальний варіант для тих, хто на дієті, але не хоче відмовляти собі в смачній їжі.

    Необхідні інгредієнти:

    • одна морква і дві цибулини;
    • дві маленькі ложки оливкової олії;
    • близько кілограма яловичої печінки;
    • ложка вершкового масла;
    • перець, сіль, лавровий лист і зелень за бажанням.

    Процес приготування:

  • Для початку відваріть печінка, попередньо порізавши її на шматочки. Приготування займе близько 25 хвилин, вона повинна стати м’якою. В цю ж воду покладіть лавровий лист і одну цибулину.
  • Поки готується печінка, на сковороді потушкуйте нарізану цибулю на оливковій олії. Можна додати трохи бульйону, щоб він не смажився, а саме тушкувався.
  • Так само відваріть моркву, в каструлі або в мультиварці.
  • Тепер помістіть всі інгредієнти в блендер і зробіть пюре. Покладіть вершкове і оливкове масла.
  • Якщо в результаті паштет вийде занадто густим, то просто влити трохи бульйону, в якому варилася печінку.
  • З вершковим маслом

    Вершкове масло додасть паштету особливий ніжний смак.

    Необхідні інгредієнти для приготування:

    • 100 грам сала;
    • цибулина і моркву;
    • пачка вершкового масла;
    • яловича печінка – близько 800 грам;
    • спеції на свій розсуд, зазвичай використовується сіль і чорний перець.
    Дивіться також:  Паста з креветками – 6 рецептів приготування пасти та соусів

    Процес приготування:

  • У цьому рецепті бажано не відразу перейти до готування, а спочатку залити печінку водою, додати трохи соди і залишити її отмачиваться на пару годин. Робиться це для того, щоб прибрати специфічний аромат.
  • За цей час треба підготувати інші продукти: нарізати сало на шматки і трохи обсмажує його на сковороді.
  • Морквина натирається, цибулю нарізати і все це додається до сала. Готується близько п’яти хвилин.
  • Туди ж викладаємо печінку і обсмажуємо ще п’ять хвилин, так щоб вона стала більш світлою. Засипаємо спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо, поки все не буде готове.
  • Тепер потрібно дочекатися, коли отримана обсмажування охолоне і перемолоти її в блендері. Кладемо вершкове масло, перемішуємо і ставимо охолоджуватися.
  • У вигляді рулету

    Варіант, коли потрібна гарна й охайна подача. Можна використовувати будь-який рецепт паштету, класичний, з сухофруктами або маслом.

     

    Головне, після того як всі інгредієнти перемелені в блендері, потрібно скористатися харчовою плівкою. Розстеліть її на поверхні, зверху викладіть отриману масу рівним шаром і скрутіть в джгут. Зав’яжіть краю, і приберіть паштет в холодильник на ніч. Через 7-10 годин його можна звільнити від харчової плівки і нарізати на порційні шматочки.

    Паштет з вареної яловичої печінкою

    В різних рецептах варіанти приготування відрізняються. Печінку можна обсмажувати, а можна варити, причому такий спосіб в результаті робить паштет менш калорійним і більш корисним.

    Необхідні продукти:

    • півкілограма печінки;
    • дві морквини;
    • 150 грам масла вершкового;
    • одна цибулина;
    • спеції.

    Процес приготування:

  • Для початку печінку наріжте на шматки і залийте водою. Нехай вона постоїть пару годин. Так страва вийде більш ніжним, і не буде гірчити.
  • У каструлю покладіть варитися моркву, а через деякий час додайте туди печінку. На цьому етапі солити нічого не можна, інакше продукт стане твердим.
  • Поки відварюються ці інгредієнти, підготуйте цибуля: наріжте його і обсмажте на сковороді з невеликою кількістю масла.
  • Тепер всі продукти потрібно пропустити через блендер до стану пюре. Так само це можна зробити за допомогою м’ясорубки, але тоді краще всього пропустити два рази, тоді страва вийде м’яким і повітряним. Тепер можна додати масло, добре вимішати, посолити і поперчити.
  • Приберіть в холодильник на деякий час для застигання.
  • Дивіться також:  Відбивні з індички – 8 рецептів, як приготувати смачні і соковиті відбивні з м’яса індички

    З додаванням грибів

    Гриби – відмінне білкове додаток до паштету. До того ж вони додадуть блюдо новий цікавий смак.

    Необхідні продукти:

    • цибулю і моркву – по одній штучці;
    • пачка вершкового масла – 100 грам;
    • півкілограма грибів;
    • 500 грам яловичої печінки;
    • зелень і спеції за смаком;
    • два лаврових листа.

    Процес приготування:

  • Подрібнюємо печінку і гриби, промиваємо. Залишаємо печінку в холодній воді, а в цей час відварюємо гриби приблизно 20-30 хвилин.
  • Потім починаємо обсмажувати, спочатку грибочки, так щоб вся виділилася рідина випарувалася. Потім туди ж додаємо печінку, терту моркву і нарізану цибулю. Солимо і перчимо масу. Можна додати зелень.
  • Доведіть всі продукти на сковороді до готовності і зробіть пюре через м’ясорубку або комбайн. Додайте вершкове масло, добре вимішайте і охолодіть.
  • Прокрутка до верху