Паска з сиру | Смачні рецепти з фото

Без сирної паски важко уявити великодній стіл. Великодня з сиру готуються різними способами. Сирна паска готується сира, заварна і запечена. При відсутності досвіду в приготуванні цієї страви, рекомендується готувати сиру сирну паску, оскільки вона готується простіше.
Паска готується з різноманітними продуктами: великдень сир та родзинки, фруктами, горіхами, цукатами. У рецептах існує деяка схожість: для основи великодня береться суміш сиру з яйцями, сметаною і вершковим маслом. На смак пасхи може значно вплинути якість сиру. Для випікання страви використовується духовка.

Рецепт паски з сиру і родзинок

Традиційна сирна паска готується в спеціальній формі. Вона має вигляд піраміди. Якщо у вас відсутня спеціальна форма, паска готується в будь-якій посудині з дірками, щоб сироватка могла стекти.

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 10.

Склад продуктів для пасхи з сиру і родзинок:

  • 1 кг сиру.
  • 5 яєць.
  • 2 склянки вершків 30% жирності.
  • 250 р цукрової пудри.
  • 250 г масла вершкового.
  • 2 щіпки ваніліну.
  • 1 склянку родзинок.
  • Як приготувати пасху з сиру і родзинок

    Сир перетирається за допомогою сита або друшляка. Також можна використовувати блендер. Жовтки відокремлюють від білків. Жовтки збиваються за допомогою віночка. Масло вершкове розм’якшується за допомогою мікрохвильовки.
    Вершки підігріваються. Їх необхідно постійно помішувати. Потім додається цукрова пудра, коров’яче масло, ванілін і збиті жовтки. Перетертий сир змішується з вершково-цукрово-яєчною сумішшю.
    Родзинки обдается гарячою водою, промивається і обсушивается. Сирна маса перемішується з родзинками. Маса викладається в пасочницу, яка попередньо застеляється марлею. Пасочница встановлюється в будь-якій посудині, розміщується зверху гніт. Великдень забирається в холодильник на кілька днів. Готова паска акуратно дістається з форми та ставиться на плоску посудину.

    Як зробити великдень своїми руками з сиру, запечену в духовці

    Запечена великдень випікається за принципом пасочок, а за смаком має схожість з сирним пудингом. Якщо у вас відсутня спеціальна форма у вигляді піраміди для випікання, тоді можна використовувати готові паперові формочки для пасок у вигляді склянок. Їх продають розписаними і яскравими, різних розмірів. Запечену сирну паску можна зберігати прямо у них в холодному місці.

    Дивіться також:  Борщ – класичний рецепт з м’ясом і 10 додаткових варіантів приготування

    Запечена сирка великдень

    Час приготування – 1 ч.
    Кількість порцій – 8.

    Склад продуктів для запеченої сирної паски:

  • 180 г цукру.
  • 1,3 кг сиру (високий % жирності).
  • 10 яєць.
  • 80 вершків (високий % жирності).
  • по 4 ст. л. родзинок і цукатів.
  • 140 г борошна (заміна – манка).
  • Приготування запеченої сирної паски

    Сирок ретельно протирається за допомогою сита або пробивається за допомогою блендера, для видалення грудочок. Потім сир перемішується з цукром, вершками і просіяним борошном. Яєчні жовтки збиваються і змішуються з сирною сумішшю. Білки збиваються до густої піни і акуратно з’єднуються з масою із сиру.
    Маса за допомогою лопатки добре вимішується до повітряних пузыриков, і змішується з цукатами та родзинками. Великдень викладається у спеціальну форму, яка попередньо змащується коров’ячим маслом. Форма заповнюється на ѕ від усього обсягу. Випікається великдень 40 хвилин.
    Великдень залишають для охолодження на півтори години. Потім вона обережно виймається з форми і прикрашається за смаком. Для приготування глазурі можна використовувати темний або білий шоколад. Для прикраси використовуються або різані горіхи цукати. Паска готується заздалегідь, оскільки вона повинна настоятися в холодному місці близько доби.

    Прокрутка до верху