Паста Болоньєзе – 7 рецептів в домашніх умовах

Рецепт пасти болоньєзе, напевно, знайомий всім шанувальникам європейської кухні. Але ж ароматне італійське блюдо легко приготувати в безлічі варіацій. А як це зробити, можна дізнатися із запропонованих нижче рецептів.

Паста Болоньєзе – класичний рецепт

Класичний рецепт досить простий. Для нього потрібні самі звичайні інгредієнти, а фарш можна придбати вже готовий.

Необхідні продукти:

  • морква і цибулина;
  • три помідора;
  • зубчик часнику;
  • близько 250 грам пасти;
  • 0,4 кг фаршу;
  • спеції на свій смак;
  • 50 грам тертого сиру.

Процес приготування:

  • На прогріту сковороду викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте до рум’яності. Потім додайте терту моркву і готуйте ще деякий час, поки овочі не стануть м’якими.
  • Відправте до овочів фарш і добре все перемішайте. Приправте спеціями, викладіть нарізану на шматочки часник і помідори кубиками. Зменшіть рівень нагріву і тушкуйте близько 40 хвилин.
  • Відваріть макарони до готовності, покрийте їх приготованим м’ясним соусом і подавайте з тертим сиром.

З фаршем і томатною пастою

Паста Болоньєзе з фаршем може бути приготована без помідор, але тоді знадобиться томатна паста. За смаком страви виходить більш насиченим, ніж в класичному варіанті.

Необхідні продукти:

  • один зубчик часнику;
  • дві великі ложки томатної пасти;
  • 200 грамів спагетті;
  • 0,3 кг м’ясного фаршу;
  • 50 грам сиру;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Фарш викладаємо на гарячу сковороду, можна використовувати трохи оливкової олії для обсмажування.
  • Додаємо до нього дрібно нарізаний часник і зазначена кількість томатної пасти, приправляємо спеціями. Добре перемішуємо і смажимо до готовності.
  • Поки йде процес, варимо спагетті, як зазначено на упаковці. У готовому вигляді поміщаємо їх у тарілку, зверху покриваємо соусом і тертим сиром.

З додаванням в соус грибів

Необхідні продукти:

  • морква і цибулина;
  • два помідора;
  • 250 грам пасти;
  • 400 грам фаршу;
  • близько 50 грам сиру;
  • 300 грам грибів;
  • спеції на свій смак.
Дивіться також:  Французька гірчиця: застосування в кулінарії – чотири рецепта

Процес приготування:

  • Моркву та цибулю очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо їх на гарячу сковороду обсмажуватися до м’якості і рум’яності.
  • Коли овочі дійдуть до потрібного стану додаємо до них гриби, нарізані скибочками, і фарш, приправляємо спеціями.
  • Тримаємо всі продукти на слабкому вогні близько 10 хвилин, після чого кладемо до них нарізані на кубики помідори і продовжуємо тушкувати ще 20 хвилин.
  • У цей період доводимо до готовності пасту і розкладаємо її по тарілках. Зверху поміщаємо соус і трохи тертого сиру.

Паста Болоньєзе в мультиварці

Болоньєзе в мультиварці – гідна альтернатива стандартному варіанту. Блюдо виходить нітрохи не гірше.

Необхідні продукти:

  • два помідора;
  • 0,2 кг спагеті;
  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • 300 грам фаршу;
  • трохи сиру для подачі.

Процес приготування:

  • Прилад включаємо в режим «Випічка» на 35 хвилин. На дно чаші викладаємо дрібно нарізану цибулю і тримаємо його, поки він не стане рум’яним.
  • Часник перетворюємо на невеликі кубики і додаємо до цибулі. Потім подрібнюємо помідори і теж відправляємо їх у чашу до овочів. Готуємо їх разом ще п’ять хвилин.
  • Через це час, кладемо в овочеву масу фарш і перемішуємо його, щоб маса була без грудок. Вливаємо трохи киплячої води і приправляємо спеціями.
  • Спагетті можна відварити окремо і подати разом з соусом і сиром, а можна відразу опустити в чашу мультиварки, потримати в режимі «Підігрів» п’ять хвилин і відразу подавати на стіл.

Варіант приготування з курячим фаршем

Якщо під рукою не виявилося яловичини або свинини, то приготувати пасту можна і з куркою.

Для приготування такої страви краще не брати філейний фарш. Він буде суховатий. А якщо його ще й пересмажити, то ситуацію не врятують навіть соковиті овочі.

Дивіться також:  Тефтелі в мультиварці з підливою – 7 рецептів

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • чотири помідора;
  • одна цибулина;
  • шматочок сиру для подачі;
  • 600 грам готового фаршу;
  • два зубчики часнику;
  • 250 грам пасти.

Процес приготування:

  • Курячий фарш змішуємо з дрібно нарізаною цибулиною і чавлений часником, викладаємо на сковороду і обсмажуємо.
  • Як тільки м’ясо почне змінювати свій колір, приправляємо його спеціями і додаємо подрібнені помідори. Робимо слабкий рівень нагріву і тушкуємо м’ясо-томатну масу ще близько 20 хвилин.
  • Відварюємо спагетті до готовності і перекладаємо на порційні тарілки. Покриваємо теплу пасту соусом і тертим сиром.

Готуємо з вершками

Необхідні продукти:

  • 150 мілілітрів вершків;
  • 400 грам фаршу;
  • два зубчики часнику;
  • одна цибулина;
  • два помідора;
  • спеції на свій смак;
  • 200 грамів спагетті

Неймовірно смачним доповненням до вершкового соусу стануть порізані тонкими слайсами ароматні гриби.

Процес приготування:

  • На сковороду викладаємо подрібнену цибулю і смажимо пару хвилин до рум’яності.
  • Потім додаємо фарш і відразу його добре розминаємо, щоб не утворилися грудки.
  • Видавлюємо до інгредієнтів на сковороді часник і кладемо нарізані на кубики помідори. За бажанням, з них можна прибрати шкірку. Вона легко відійде, якщо на помідорах зробити надрізи і обшпарити плоди окропом.
  • Приправляємо соус спеціями, вливаємо вершки або тушкуємо близько 20 хвилин на повільному вогні.
  • Перед закінченням готування відварюємо пасту і переміщаємо його в тарілку. Зверху кладемо соус тертий сир на свій смак.

Пісна паста Болоньєзе

Зовсім не обов’язково додавати в пасту фарш. Якщо ви з якоїсь причини хочете зробити більш легке блюдо, приготуйте пісний варіант спагетті з овочевим соусом.

Необхідні продукти:

  • 250 грамів спагетті;
  • спеції на свій смак;
  • дві морквини і стільки ж цибулі;
  • зубчик часнику;
  • дві ложки оливкової олії;
  • 300 грам томатної пасти;
  • один солодкий перець;
  • 150 грам грибів.
Дивіться також:  Креветки у соєвому соусі з часником на сковороді – 8 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Масло добре прогрійте на сковороді. Викладіть туди нарізану на кубики цибулю і обсмажте до рум’яності.
  • Потім додайте терту моркву і подрібнений будь-яким способом часник. Смажте ще кілька хвилин до м’якості.
  • Туди ж покладіть очищений від насіння перець, попередньо нарізану кубиками або соломкою, і продовжуйте готувати на повільному вогні близько п’яти хвилин.
  • Залишилося гриби промити, нарізати їх і змішати з іншими компонентами страви.
  • Присипте соус обраними спеціями, покладіть томатну пасту і перемішайте. Тримайте суміш на плиті, поки всі інгредієнти не стануть м’якими і не випарується волога, що виділилася з грибів.
  • Перекладіть отриману масу в блендер і подрібніть, але не дуже сильно.
  • За цей час відваріть спагетті майже до м’якості і подавайте їх разом з пісним соусом.

Паста Болоньєзе – дивовижне блюдо, яке, незважаючи на назву з претензією на витонченість, готується легко, виходить смачним і підходить для будь-якого випадку.

Прокрутка до верху