Паста карбонара з беконом і вершками – це класична італійська страва, яка відома своїм вершковим соусом, хрумким беконом і тертим сиром пармезан. Це ситна та смачна страва, яку можна приготувати всього за 20 хвилин. Наші рецепти апетитної пасти максимально наближені до класичної варіації приготування. Нам буде потрібна паста з твердих сортів пшениці, бекон з копченим ароматом, вершки, яйця та твердий сир. Для більш насиченого смаку ми обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки, а для ніжності додаємо вершки. Паста карбонару – це ідеальне блюдо для швидкої та смачної вечері. Воно сподобається як дорослим, і дітям. Виберіть варіант, що найбільш підходить для вас, і насолоджуйтеся справжнім італійським смаком!
Класична паста карбонара з беконом та вершками.
Класична паста карбонара з беконом і вершками – це страва, яка елементарно готується, але має неповторний смак завдяки поєднанню солоного бекону і ніжних вершків. Паста просочується ароматним соусом, створюючи ідеальне поєднання текстур та смаків. Це обід або вечеря, яка вгамує ваш голод і подарує вам незабутній кулінарний досвід.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Спагетті – 70 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Жовток – 2 шт.
- Вершки – 100 мл. (15%)
- Сир Чеддер – 80 гр.
- Базилік свіжий – за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати класичну пасту карбонару з беконом та вершками в домашніх умовах? Насамперед у киплячій підсоленій воді відварюємо пасту. Знімаємо лушпиння з часнику і дрібно рубаємо зубці, кубиками або смужками нарізаємо підкопчений бекон.
Розігріваємо сковорідку та висипаємо подрібнені компоненти, смажимо на повільному вогні 4-5 хвилин, часто помішуючи.
Для соусу в глибоку чашу відправляємо яєчні жовтки та вершки.
Засипаємо тертий сир, сіль та мелений перець – добре перемішуємо.
Макарони зливаємо і перекладаємо в сковорідку до засмаження, розмішуємо та прогріваємо всі разом 2-3 хвилини.
Швидко змішуємо соус із вмістом жароміцного посуду та прибираємо з конфорки, накриваємо кришкою та даємо постояти 5 хвилин.
Класична паста карбонару з беконом та вершками в домашніх умовах готова! Страву сервіруємо та негайно знімаємо пробу. Смачного!
Класична паста карбонару з беконом, вершками та сиром
Класична паста карбонару з беконом, вершками та сиром – це страва, збагачена сиром, який додає неповторні смакові нотки та надає страві пікантності. Унікальність цієї страви проявляється у поєднанні кремового соусу, сиру та легкої гострої нотки бекону, створюючи неповторний гастрономічний баланс.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Спагетті – 200 гр.
- Вода – 2 л.
- Сіль за смаком.
- Олія оливкова – 1 ст.л.
- Часник – 3 зуб.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Вершки – 150 мл.
- Пармезан – 50 г.
- Бекон – 120 гр.
- Петрушка – 2 гілочки
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Яєчні жовтки та вершки відправляємо в піалу.
Крок 2. Додаємо невелику жменю тертого пармезану, мелений перець та сіль.
Крок 3. Ретельно збовтуємо віночком.
Крок 4. Вказану кількість води доводимо до кипіння і солимо, закидаємо спагетті та відварюємо до готовності. Відвар зливаємо.
Крок 5. У сковороді розжарюємо оливкову олію та швидко обсмажуємо до золотистості тиск часник, зубці викидаємо.
Крок 6. В ароматне масло викладаємо кубики бекону.
Крок 7. М’ясний компонент підрум’янюємо і додаємо рубану зелень, перемішуємо.
Крок 8. У сковороду викладаємо пасту, розмішуємо склад.
Крок 9. Переливаємо в основний склад підготовлений соус і швидко заважаємо, відразу ж прибираємо з плити, щоб яйця не згорнулися.
Крок 10. Подаємо пасту, прикрасивши залишками тертого пармезану. Готуйте та отримуйте задоволення!
Паста карбонару з беконом, вершками та грибами
Паста карбонару з беконом, вершками та грибами – це оригінальне поєднання інгредієнтів, яке надає класичній страві карбонару вишуканого смаку. Унікальність цього рецепту полягає в тому, що гриби надають пасті неповторний аромат і насичений смак, роблячи цю страву особливо апетитною. Тому ви не встоїте навіть за дотримання дієти!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Спагетті – 200 гр.
- Бекон – 100 грн.
- Гриби – 200 грн.
- Пармезан – 150 г.
- Вершки – 150 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Олія вершкове – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Продуктовий набір викладаємо на робочу поверхню.
Крок 2. У сковорідці розтоплюємо скибочку вершкового масла та протягом 30 секунд обсмажуємо пластини часнику на великому вогні.
Крок 3. До часнику висипаємо тонкі смужки бекону і при частому помішуванні витоплюємо жир (2-3 хвилини).
Крок 4. Головку цибулі дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості на олії.
Крок 5. Пасеровану цибулю перекладаємо в ковшик, а на тій же сковороді підрум’янюємо пластини печериць.
Крок 6. До цибулі відправляємо 100 мл вершків, гриби і сіль з перцем – томимо на мінімальному полум’ї 5-7 хвилин.
Крок 7. Не гаючи часу, займемося соусом: жовтки перемішуємо із сіллю, чорним перцем, тертим сиром та залишками вершків.
Крок 8. Спагетті відварюємо і зливаємо воду, швидко перемішуємо з ніжним соусом і розкладаємо по тарілках. Зверху додаємо томлену цибулю з печерицями. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!
Карбонара з беконом, вершками та куркою
Карбонара з беконом, вершками та куркою – це страва, в якій бекон та ніжні шматочки курячого м’яса поєднуються з кремовими вершками, створюючи неповторну текстуру та багатий смак. Комбінація бекону, курки та вершків створює незвичайну гармонію смаків, які порадують навіть найдосвідченіших гурманів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порцій – 3-4.
Інгредієнти:
- Макарони – 200-250 гр.
- Філе куряче – 1 шт.
- Бекон сирокопчений – 100 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Помідори – 1-2 шт.
- Сир твердих сортів – 40 грн.
- Часник – 2 зуб.
- Італійські трави – 1 ч.л.
- Олія – 1-2 ст.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Курку обдаємо водою і насухо промокуємо паперовими рушниками, м’якуш ріжемо на невеликі кубики.
Крок 2. Бекон нарізаємо тонкими стрічками чи квадратиками.
Крок 3. Знімаємо лушпиння з часнику і дрібно рубаємо зубці.
Крок 4. Розжарюємо столову ложку рослинної олії в сковорідці та підрум’янюємо бекон із часником. Обсмажені компоненти викладаємо в чашу, а на сковороду відправляємо м’ясо, доводимо до готовності, солимо та перчимо. Повертаємо в вогнетривкий посуд бекон.
Крок 5. Згідно з інструкцією, відварюємо макарони.
Крок 6. М’ясні інгредієнти заливаємо вершками, трохи солимо і уварюємо до кипіння та загусання.
Крок 7. У соус викладаємо пасту, посипаємо ароматними травами і за хвилину переходимо до сервіровки.
Крок 8. Посипаємо порції тертим сиром, помідорами нарізаними і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!
Спагетті карбонару з беконом, вершками та яйцем.
Спагетті карбонару з беконом, вершками та яйцем – це італійська страва, в якій додавання яєць надає страві неповторного кремового смаку і ніжної текстури, яка гармонійно поєднується з ароматним беконом і вершками. Урізноманітнюйте свій звичний раціон і приготуйте щось неймовірно смачне!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Спагетті – 120 гр.
- Бекон – 60 грн.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Сир твердий – 30 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Олія оливкова – 1 ст.л.
- Вершки – 70 мл.
- Вода – 1,5 л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. На дрібні шматочки нарізаємо ароматний бекон.
Крок 2. У сковороді розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо скибочки часнику 40-60 секунд.
Крок 3. Овочеві часточки викидаємо, висипаємо в оливкову олію бекон і смажимо до рум’яності та крихкості.
Крок 4. За допомогою тертки з дрібними отворами подрібнюємо сир.
Крок 5. Жовтки переливаємо в миску з високими бортами.
Крок 6. Яєчні жовтки розбиваємо і змішуємо з сиром і вершками, трохи перчимо.
Крок 7. Відварюємо пасту, зливаємо воду та відправляємо макаронні вироби до золотистого бекону.
Крок 8. Поливаємо соусом та активно перемішуємо склад.
Крок 9. Розкладаємо апетитну пасту по порційних тарілках та починаємо трапезу. Смачного!
Вершкова паста карбонару з беконом та креветками
Вершкова паста карбонару з беконом та креветками відрізняється від класичного варіанту, додаванням соковитих морепродуктів, які надають страві вишуканого морського відтінку. Комбінація бекону і креветок дозволяє насолодитися соковитим і насиченим смаком, який немов тане в роті. Вершковий соус робить цю пасту неймовірно ніжною та ароматною, стаючи справжнім частуванням для поціновувачів італійської кухні.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Креветки – 500 гр.
- Бекон – 200 грн.
- Спагетті – 250 гр.
- Пармезан – 100 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Вершки – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо та очищаємо креветки, на дрібній тертці подрібнюємо сир.
Крок 2. Жароміцний посуд змащуємо шматочком вершкового масла|мастила| і висипаємо кубики бекону, підрум’янюємо і перекладаємо в іншу ємність.
Крок 3. На розтопленому жирі готуємо морепродукти до утворення апетитної скоринки.
Крок 4. В окремій мисці розмішуємо жовтки з додаванням тертого пармезану, вершків та невеликої кількості солі з меленим перцем.
Крок 5. Спагетті відварюємо у підсоленій воді, згідно з інструкцією на упаковці. Злив відвар, з’єднуємо пасту з соусом, а потім і з рум’яними креветками та беконом.
Крок 6. Доповнюємо карбонару різносолами або свіжими овочами та подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Карбонара з вершками та беконом без яєць
Карбонара з беконом та вершками без яєць – це рецепт, в якому не дотримано класичної технології приготування пасти карбонару. Ця страва підійде для тих дегустаторів, які не вживають продукти, що не пройшли теплову обробку. Таку карбонару можна запропонувати навіть дітям, оскільки кожен із компонентів безпечний.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порцій – 2-3.
Інгредієнти:
- Спагетті – 150 гр.
- Бекон – 120 гр.
- Вершки – 50 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердих сортів – 50 грн.
- Часник гранульований – 2 щіпки.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Продукти, які нам знадобляться для готування, викладаємо на робочий стіл.
Крок 2. Воду доводимо до кипіння та солимо, закидаємо пасту та проварюємо 6-8 хвилин.
Крок 3. Паралельно, цибулю очищаємо і ріжемо кубиками, пасеруємо на олії до гарного рум’яного відтінку.
Крок 4. До цибулі висипаємо кубики бекону, приправляємо гранульованим часником і смажимо ще кілька хвилин.
Крок 5. Для заправки активно змішуємо натертий на тертці сир із вершками.
Крок 6. До рум’яних компонентів перекладаємо готові макарони, вливаємо соус, солимо та перчимо – перемішуємо та прогріваємо все разом ще близько 60 секунд.
Крок 7. Страву сервіруємо, посипаємо зеленню та приступаємо до дегустації. Смачного!
Карбонара з беконом, вершками та помідорами
Карбонара з беконом, вершками та помідорами – це гармонійне поєднання компонентів, кожен з яких чудово доповнює та відтіняє один одного. Додавши зовсім небагато овочів, паста стає в рази соковитішою та ароматнішою, обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Спагетті – 100 гр.
- Бекон – 70 грн.
- Черрі – 3 шт.
- Вершки 20% – 100 мл.
- Пармезан – 60 г.
- Базилік – 5 гілочок
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Під струменем води ополіскуємо овочі та зелень.
Крок 2. Черрі розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру, подрібнюємо бекон, базилік і натираємо сир.
Крок 3. У киплячу воду відправляємо спагетті і відварюємо до стану аль-денте, відкидаємо на друшляк.
Крок 4. Скибочки бекону підрум’янюємо на розпеченій олії.
Крок 5. До м’яса додаємо помідори, заважаємо і прогріваємо одну хвилину, потім вливаємо вершки, солимо і перчимо – томимо ще 60 секунд.
Крок 6. Викладаємо в апетитний соус пасту, посипаємо базиліком та пармезаном – розмішуємо і через 2 хвилини прибираємо з плити.
Крок 7. Розкладаємо страву по тарілках і трапезуємо. Смачного!
Карбонара з беконом та вершками без сиру
Карбонара з беконом та вершками без сиру – це рецепт для тих, хто в принципі не любить сир або для тих, у кого він просто закінчився. Виключивши один із компонентів, страва не втратить свої смакові характеристики та насичений аромат, тому не поспішайте бігти до магазину!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 5-6.
Інгредієнти:
- Спагетті – 400 гр.
- Бекон сирокопчений – 200 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Вода – 200 мл.
- Сир твердий – 200 гр.
- Олія – для смаження.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа “Маггі” для спагетті – 30 гр.
- Сіль за смаком.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Все необхідне згідно зі списком викладаємо на робочий стіл.
Крок 2. Воду доводимо до кипіння та солимо, закидаємо пасту та відварюємо на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції.
Крок 3. Розжарюємо олію в сковороді і швидко підрум’янюємо часточки часнику, овоч викидаємо, а на дно жароміцного посуду висипаємо дрібні шматочки бекону, витоплюємо жир.
Крок 4. До м’ясного інгредієнта переливаємо воду та вершки, додаємо суху спецію – активно перемішуємо та доводимо до кипіння.
Крок 5. В отриманий соус перекладаємо макаронні вироби, перемішуємо і через 1-2 хвилини переходимо до сервірування.
Крок 6. Подаємо до столу, не чекаючи остигання. Смачного!
Карбонара з шинкою та беконом у вершковому соусі
Карбонара з шинкою та беконом у вершковому соусі – це страва на швидку руку, яка запросто стане для вас збалансованим та смачним прийомом їжі, який задовольнить усіх членів вашої родини. Мінімум часу та витрат, а результат приголомшливий!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порцій – 5-6.
Інгредієнти:
- Макарони – 400 гр.
- Бекон – 100 грн.
- Шинка – 200 грн.
- Вершки – 300 мл.
- Сир твердий – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Яйце – 4 шт.
- Оливкова олія – 30 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відокремлюємо білки від жовтків, знімаємо лушпиння з часнику і обполіскуємо зелень.
Крок 2. У киплячій підсоленій воді відварюємо пасту до готовності і відкидаємо на друшляк. Паралельно соломкою ріжемо шинку і бекон, розжарюємо олію на сковорідці.
Крок 3. Швидко підрум’янюємо часник, висипаємо м’ясні інгредієнти та доводимо їх до утворення характерної скоринки.
Крок 4. Для соусу змішуємо тертий сир із вершками та чорним перцем. Обсмажені компоненти змішуємо з пастою і тонким струмком вливаємо яєчно-вершкову суміш.
Крок 5. Карбонару розкладаємо по тарілках, доповнюємо жменею сиру та зеленню – дегустуємо. Смачного!