Паста з беконом – 10 рецептів приготування

Правильно приготовлена паста з беконом – відмінний варіант швидкого і при цьому вишуканої страви. Він підійде і для святкового столу, і для повсякденного обіду. Головне, вибрати для такого частування якісні макаронні вироби.

Класичний рецепт пасти з беконом

Склад компонентів:

  • спагетті – 200 – 250 м;
  • бекон – 120 – 150 г;
  • вершки для збивання – ½ ст.;
  • жовтки сирих яєць – 4 шт.;
  • свіжий часник – 3 – 4 зубки;
  • твердий тертий сир – 50 – 70 г;
  • свіжа петрушка, сіль, білий перець – за смаком.

Приготування:

  • М’ясо порізати тонкими приблизно однаковими за розміром смужками.
  • Листя свіжої петрушки обірвати зі стебел. Дрібно порізати. Також подрібнити і свіжий часник.
  • У глибокій сковорідці розігріти будь-який жир. Обсмажити на ньому смужки бекону до рум’яності. Достатньо буде 2 – 3 хвилин.
  • Відразу висипати в ємність часник.
  • Ще через пару хвилин обжарювання всипати подрібнену зелень і відразу зняти сковороду з плити.
  • Жовтки змішати з дрібно тертим сиром і вершками. Додати сіль, білий мелений перчик.
  • Зварити спагетті до готовності, відповідно до інструкції. Дуже важливо не перетримати їх у воді!
  • Відправити спагетті в сковороду з беконом. Відразу все полити соусом. Змішати. Залишити на вимкненій плиті на 3-4 хвилини.

Подати спагеті у вершковому соусі прямо в сковороді. Можна додатково засипати їх зверху подрібненим сиром.

З додаванням грибів

Склад компонентів:

  • макаронні вироби – 200 г;
  • очищені печериці – 200 г;
  • пармезан – 150 г;
  • бекон – 100 г;
  • жирні вершки – 2/3 ст.;
  • свіжий часник – 3 – 4 зубчики;
  • цибуля – 2 головки;
  • сирі яєчні жовтки – 3 шт.;
  • вершковий жир – 1 мал. ложка;
  • рафінована олія;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Нарізати часник дрібними кубиками. Смажити його півхвилини на сковороді з рідким маслом або жиром.
  • Туди ж додати тонкі смужки бекону. Готувати їх, поки з шматочків не почне вытапливаться жир.
  • В іншому посуді обсмажити дрібні кубики цибулі і пластинки очищених грибів.
  • Вилити до цибульно-грибний обжарке вершки (залишити 50 мл). Все посолити, додати спеції. Змішати із заздалегідь обсмаженим беконом.
  • Збити жовтки з сіллю. Додати тертий сир. Перемістити масу в сковороду. Прогріти до розчинення сиру.
  • Додати в соус обжарку з м’ясом, цибулею, грибами.
  • Окремо відварити вибрані макаронні вироби. Полити їх соусом.
Дивіться також:  Бефстроганов з печінки – 6 рецептів

Знімати пробу з частування з беконом і грибами гарячим.

У томатному соусі

Склад компонентів:

  • бекон – 120 – 150 г;
  • паста – 450 г;
  • черешок селери – 1 шт.;
  • томати – 900 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 – 3 зубки;
  • італійська приправа сіль.

Приготування:

  • Порубати бекон середніми кубиками.
  • Також подрібнити сиру цибулю, черешок селери. Часник порубати дрібніше.
  • Помідори звільнити від шкірки. Видалити з них серединку з насінням. Порізати.
  • На сильному вогні обсмажити м’ясо з селерою, цибулею. Через 5 – 6 хвилин зменшити нагрів плити, додати часник і томати.
  • Всипати сіль, приправу. Готувати масу ще 12 хвилин.

Окремо відварити пасту. Змішати її з приготованим гарячим соусом.

Паста з беконом і куркою

Склад компонентів:

  • бекон – 200 – 230 г;
  • паста – 300 г;
  • філе курятини – 300 г;
  • жирні вершки – 70 мл;
  • подрібнений пармезан – 60 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль, пахучі трави.

Приготування:

  • Курятину порізати мініатюрними шматочками. Обсмажити на будь-якому жирі до легкої рум’яності.
  • Зварити пасту по інструкції на упаковці.
  • У маленькій каструльці змішати вершки, сир, вміст сирих яєць, сіль, трави. Прогріти компоненти разом.
  • Бекон дуже дрібно порізати і відправити в соус. Прогріти масу пару хвилин, але не доводити до кипіння.

Викласти на тарілку готову пасту. Зверху розташувати шматочки птиці і ніжний вершковий соус. Вийшло блюдо з беконом і куркою подати гарячим.

Покрокове приготування з сиром

Склад компонентів:

  • паста – 250 г;
  • вершки (10%) – 2/3 склянки;
  • бекон – 100 г;
  • подрібнений сир – 30 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • сіль, часник і перець.

Приготування:

  • Зварити пасту до готовності в солоній воді.
  • Окремо дрібно порубати бекон і цибулю. Засмажити їх на сковорідці з будь-яким жиром до золотистого відтінку.
  • Вершки підігріти. Змішати їх з окремо збитими сирими яйцями і подрібненим сиром. Посолити. Всипати сухий часник.

Готову пасту викласти на тарілки. Зверху розподілити зажарку і вершковий соус. Відразу подати до обіду з порцією свіжого салату.

Як зробити зі сметаною

Склад компонентів:

  • паста (коротка) – 450 г;
  • копчений бекон – 6 смужок;
  • сметана – 2 ст.;
  • сир – 1,5 ст.;
  • сіль.

Приготування:

  • Молочні продукти варто брати середньої жирності. Слід заздалегідь включити духовку розігріватися до 170 градусів.
  • Пасту (коротку) зварити до готовності інструкції з пачки.
  • Бекон тонко порізати і смажити на сковорідці без жиру до хрусткого стану.
  • Пасту викласти в жароміцну ємність. Перемішати її з підсоленою сметаною.
  • Зверху розподілити сир і шматочки бекону.
Дивіться також:  Як зварити манну кашу на молоці – 6 рецептів

Готувати страву в духовці 6 – 7 хвилин.

Спагетті з соусом песто і беконом

Склад компонентів:

  • спагетті (твердих сортів) – 230 г;
  • вершки (20%) – 180 мл;
  • песто – 1 мал. ложка;
  • подрібнений пармезан – ½ ст.;
  • бекон – 100 г;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Зварити макаронні вироби в солоній воді. Відкинути на друшляк.
  • М’ясо дрібно нарізати і приготувати з нього рум’яну обжарку. Зайвий жир додавати в сковороду не потрібно.
  • До вже румяному бекону перекласти песто. Влити вершки. Залишити масу на мінімальному вогні до загусання молочного продукту.
  • Готові макарони розкласти на тарілки. Додати до них вийшов густий соус.

Зверху посипати частування перцем і пармезаном.

Готуємо з брокколі

Склад компонентів:

  • будь-які макарони – 600 г;
  • брокколі – 600 г;
  • бекон – 130 – 150 м;
  • свіжий/гранульований часник – 2 зубчики;
  • подрібнений пармезан – 70 г;
  • вершковий і рослинний жир – по 2 десертні ложки;
  • сіль.

Приготування:

  • Розібрати капусту на «парасольки». Залити водою, додати сіль і варити до розм’якшення. Досить буде 3-4 хвилин в окропі. Бажано максимально коротко обрізати тверді стебла.
  • На суміші масел засмажити дуже дрібно порізане м’ясо. Всипати в масу свіжий часник, подрібнений будь-яким зручним чином. Можна використовувати як свіжий, так і сухий.
  • Коли всі інгредієнти зарум’яняться, злити зі сковорідки більшу частину жиру.
  • Надіслати до м’яса суцвіття капусти. Посолити за смаком. Можна використовувати будь-які улюблені ароматні трави.
  • Смажити компоненти разом 2 – 3 хвилини.
  • Окремо зварити до готовності вибрані макарони.
  • Злити з них воду і пересипати продукт в сковорідку з м’ясом і капустою.
  • Перемішати інгредієнти і тушкувати разом пару хвилин. Броколі в підсумку повинна стати дуже м’якою. Якщо це довго не відбувається, можна порізати суцвіття дрібніші.
  • Якщо немає необхідності рахувати калорії, на цьому етапі варто додати в сковорідку ще шматочок олії. А також – засипати подрібненим сиром. Чим більше його буде, тим смачніше.

Готове частування за бажанням прикрасити зеленню і подати до столу.

З фетучіні

Склад компонентів:

  • фетучіні – 130 г;
  • бекон – 100 г;
  • сири (Пекоріно і Грана Падано) – по 100 г;
  • яйце – 1 ціле + жовток;
  • масло оливи – 2 ст. л.;
  • сіль і італійські трави.
Дивіться також:  Тісто для мантів – класичний рецепт по-узбецьки

Приготування:

  • Зварити фетучіні до повної готовності по інструкції на пачці. В процесі злегка підсолити. На вказану кількість макаронних виробів потрібно розрахувати 2 л води.
  • В окремому посуді збити ціле яйце з додатковим жовтком. Суміш повинна стати однорідною та почати пінитися.
  • Сир двох видів подрібнити за допомогою самих дрібних терок.
  • Висипати їх до яєчної суміші. Відразу все посолити і поперчити.
  • Свіжий бекон порізати соломкою. Засмажити на невеликій кількості олії оливи. Шматочки повинні стати хрустким і рум’яними.
  • Готове м’ясо потрібно викласти на паперові рушники і дочекатися, щоб з бекону скло все зайве масло.
  • Зі сковорідки злити жир, але не мити її. Повернути в ємність м’ясо. Туди ж викласти готові фетучіні.
  • Залити яєчною сумішшю, просолити і погріти півхвилини. При цьому потрібно постійно активно перемішувати компоненти. Якщо цього не зробити, яйце відразу згорнеться.

Розкласти частування по тарілках і щедро присипати італійськими травами. Можна розподілити зверху додатково порцію подрібненого пармезану.

Паста «Карбонара» з беконом і вершками

Склад компонентів:

  • паста – 200 г;
  • копчений бекон – 120 г;
  • часник – за смаком;
  • вершки (20% і вище) – 1 повний стакан;
  • сирі яєчні жовтки – 3 шт.;
  • подрібнений пармезан – 70 г;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Щоб приготувати пасту Карбонара з беконом і вершками, насамперед потрібно розігріти на великій сковорідці порцію будь-якого жиру.
  • Всипати до нього дуже дрібно порізаний часник. Його потрібно саме рубати ножем, а не використовувати для подрібнення тертку або прес.
  • Готувати часник на сковорідці декілька хвилин.
  • Додати до нього тонкі смужки бекону. Їх можна замінити звичайною шинкою.
  • Обсмажувати інгредієнти разом 5 – 6 хвилин при постійному помішуванні.
  • Окремо відварити пасту. Для обговорюваного частування відмінно підійдуть тальятеллі. Паста готується в солоній воді. У підсумку вона повинна залишитися злегка неповноцінній.
  • Окремо перемішати подрібнений сир, вершки, яєчні жовтки. Злегка збити масу віночком.
  • Вилити її в сковорідку до бекону. Туди ж відправити пасту.

Потомити інгредієнти пару хвилин до повної готовності макаронних виробів.

Незалежно від вибраного рецепту, важливо вибирати якісну пасту. Це повинні бути макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Бажано – італійські.

Прокрутка до верху