Спагетті Болоньєзе
Набір інгредієнтів: 570 г помідорів у власному соку і 5 шт. свіжих, 2 гілки селери, півкіло яловичого фаршу, 5-6 ст. л. дрібно тертого Пармезану, біла ріпчаста цибулина, сіль, 5-6 ст. л. маложирных вершків, 4-5 листочків свіжого базиліка, масло оливи, півкіло спагетті.
- Кубики цибулі обсмажуються до м’якості на оливковій олії. До них викладаються дрібно нарізані шматочки селери і консервовані томати. Маса добре перемішується і нудиться 15-17 хвилин на середньому вогні при досить частому помішуванні.
- У соус вливаються вершки, додається сіль і подрібнений базилік.
- В окремій сковорідці фарш обсмажується з сіллю. У нього викладається вийшов на другому кроці соус.
- У суміш відправляються крупно нарізані помідори без плодоніжки. Складові тушкують до розм’якшення томатів.
- Спагетті варяться в окропі до розм’якшення, а потім викладаються в красиві тарілки і щедро поливається соусом
Перед подачею до столу паста Болоньєзе з фаршем присмачується тертим Пармезаном.