Паста з грибами у вершковому соусі — 9 рецептів приготування

Паста з грибами у вершковому соусі – це шедевр італійської кухні. Однак він давно увійшов у список улюблених страв у господинь різних країн світу. У нас же макарони з підливою (адже це і є, по суті, паста) не назвеш чимось дивовижним, але приготувати їх можна так, що складеться відчуття прийому їжі в якомусь ресторанчику Італії. Отже, розберемо кілька найбільш вдалих рецептів приготування справжньої італійської пасти.

Класична паста з грибами у вершковому соусі

Так, в італійських ресторанах саму пасту готують кухарі. Ми ж не будемо викручуватись так і використовуємо якісні покупні макарони.

Продукти:

  • 200 г спагеті або інший, що придивилася вам, пасти;
  • 200 г грибів шампіньйонів;
  • цибуля — 1 головка;
  • часник — 2 зубки;
  • сир, бажано, Пармезан — 60 г;
  • вершки — 150 грам;
  • оливкова або інше олію;
  • трави.

Готуємо:

  • Почнемо з приготування пасти. Відварюємо її, згідно інструкції на упаковці. Її не потрібно доводити до повної готовності — вона «дійде» вже на сковороді з соусом.
  • Тим часом чистимо цибулю, часник і миємо гриби. Все ріжемо дрібно, гриби — пластинками.
  • Розігріваємо сковороду, вливаємо туди оливкова олія і починаємо обсмажувати часник. Далі додаємо до нього цибулю і чекаємо, поки він не стане напівпрозорим.
  • На сковороду з цибулею відправляємо гриби і смажимо до повного випаровування води, що виділилася з грибів.
  • Тим часом трьом на дрібній тертці сир, а вірніше, його половину, і додаємо стружку в гриби.
  • Тепер вливаємо 20% вершки і чекаємо, поки грибний соус закипить. Додаємо половину натертого сиру і соус готовий.

Додаємо в сковороду з соусом вже готові макарони і протушиваем їх ще 2 хвилини. Готово!

Готуємо з додаванням креветок

Який італійський рецепт обходиться без морепродуктів? Креветки – пристрасть італійців. Не дивно, що в пасті з грибами вони теж присутні.

Інгредієнти:

  • цибуля — 1 головка;
  • гриби — 200 г;
  • паста феттучині або інші макарони — півкіло;
  • креветки — 200 г;
  • вершків — 100 мл;
  • масло для обсмажування.

Приготування:

  • Спочатку приготуємо самі макарони.
  • Тепер чистимо й нарізаємо цибулю, відправляємо його після цього на сковороду з нагрітою олією. Обсмажуємо до рум’яності.
  • До цибулі висипаємо нарізані невеликими шматочками гриби і тушкуємо, щоб википіла вся вода.
  • Саме час влити вершки і готувати ще близько 7 хвилин.
  • Попередньо відварені і почищені креветки додаємо в сковороду з підготовленим соусом і обсмажуємо в ньому ще 2 хвилини.
Дивіться також:  Яловичина тушкована з підливою – 9 смачних рецептів

На тарілку викладаємо макарони, а зверху поливаємо їх свіжоприготованим вершковим соусом з морепродуктів і грибами.

Італійська паста з печерицями у вершковому соусі

Звичайно, для пасти можна брати всякі гриби. Однак печериця є «класикою жанру». У цьому рецепті побалуємо себе і будемо використовувати справжню італійську пасту.

Список продуктів:

  • 300 г італійської пасти;
  • печериці — 400 г (або свіжі або заморожені);
  • півлітра вершків 10%;
  • Пармезан — брусочок до 100 м;
  • цибуля — 1-2 головки;
  • масла до 30 м;
  • трави улюблені й сіль.

Готуємо:

  • Звичайно ж, спочатку ми приготуємо пасту, слідуючи тій інструкції, що дана на упаковці.
  • Тепер соус. Цибулю, гриби очистити і тонко ріжемо.
  • На сковороду кладемо шматок вершкового масла і чекаємо, поки воно розтопиться. Слідом додаємо цибулю і готуємо його до напівготовності. Тепер можна приєднати печериці і протушкувати все разом ще близько 20 хвилин.
  • Вливаємо вершки і тушкуємо ще трошки. Якщо вершків під рукою не знайшлося, використовуйте базарну жирну сметану — смак страви анітрохи не програє.
  • Додаємо в киплячий соус половину натертого сиру і трави з сіллю. Закипіло? Вимикайте!

У готовий соус додайте заздалегідь приготовлену пасту, перемішайте і посипте половиною сиру.

З курячим філе

Ще одним класичним варіантом приготування обговорюваного страви є паста з куркою і грибами. У представленому нижче рецепті буде використовуватися куряче філе. Інші частини тушки для пасти не підходять.

Продукти:

  • 100 г пасти;
  • філе — 300 г;
  • гриби — 150 г;
  • вершки пожирніше — близько 50 мл;
  • трави і дрібна сіль.

Приготування:

  • Відварюємо макаронні вироби згідно з рецептом на упаковці.
  • Гриби і м’ясо промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо невеликими шматочками «на зубок».
  • У розігріту сковороду вливаємо олію і додаємо куряче філе. Обсмажуємо 1-2 хвилини, поки викладаємо на тарілку.
  • У цьому ж олії смажимо нарізану цибулю і гриби. По готовності грибів вливаємо теплі вершки.
  • Тушкуємо, регулярно помішуючи, 10 хвилин. Викладаємо м’ясо і доводимо соус до готовності ще хвилин 5.
Дивіться також:  Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою – 7 рецептів

Тут же в сковороді змішуємо приготовані макарони з грибами, куркою і порційно подаємо до столу.

Паста з грибами і шинкою у вершковому соусі

Шинка в даному рецепті замінює класичний інгредієнт пасти – курку. Смак соусу стане не таким ніжним, зате більш пікантним.

Список інгредієнтів:

  • паста — півкіло;
  • лісові гриби (або інші) — 150 грам;
  • вершки — 350 мл жирні;
  • шинка — 200 г;
  • цибуля — 1 головка;
  • часник — за бажанням;
  • сіль з травами.

Готуємо:

  • Поставити воду для пасти і готувати макарони паралельно з процесом приготування соусу. До моменту, коли соус буде готовий, паста тільки-тільки повинна «підійти».
  • Гриби перебрати, добре промити і проварити близько 40 хвилин. Якщо у вас печериці, то їх слід просто помити і порізати.
  • Цибулю очистити і дрібно порубати.
  • На сковороді з гарячим маслом обсмажити цибулю і часник. Додати гриби і тушкувати 3 хвилини.
  • Тим часом нарізати шинку і теж відправити її в соус.
  • Ввести всі спеції, залити вершками і трохи проварити на сильному вогні.

Залишилося соусом полити приготовлену пасту і подавати страву хоч на обід, хоч на вечерю.

Паста з білими грибами

  • білий гриб — 200 г;
  • локшина — 150 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вершків до 150 мл;
  • олія для обсмажування;
  • зелень свіжа або сушена;
  • сіль без добавок.

Готуємо:

  • Цибулю подрібнити і обсмажити на олії до напівготовності.
  • Додати до нього слайсы білих грибів.
  • Готувати близько 5 хвилин, поки не випарується «грибна» рідина.
  • Закинути локшину в окріп і готувати відповідно до інструкції.
  • Вливаємо вершки до грибів і тушкуємо до загустіння маси.

Після, вводимо в соус всі спеції і всипаємо готову локшину. Перемішуємо і подаємо до столу.

Спагеті з грибами в сметанному соусі

Ще одним варіантом білого соусу є заправка на сметані. Сметанний соус схожий на вершковий, але його смак не такий «молочний», а трохи кислуватий.

Дивіться також:  Риба по-польськи – 7 рецептів приготування

Продукти:

  • упаковка спагеті;
  • грибів півкіло;
  • лука — 2 шт.
  • сметани -200 г;
  • вибрані спеції або готовий склад прованських трав.

Готуємо:

  • Спочатку слід нарізати цибулю та гриби.
  • На гарячу сковороду з малому відправляємо цибульні півкільця, потім грибні слайсы і чекаємо, поки все протушкується. Можна, щоб в сковороді залишилося небагато «грибний» рідини, якщо ви використовуєте дуже жирну сметану.
  • Після додаємо всю сметану і набір спецій. Тушкуємо хвилин 10.
  • Тим часом відварюємо спагетті.

Після того, як вони будуть готові, змішуємо їх з нашим соусом і посипаємо зеленню.

Готуємо з сушених грибів

  • 250 г пасти;
  • вершки — 200 мл;
  • борошно — 1 велика ложка;
  • 2 ложки масла для смаження;
  • подрібнені сухі гриби — близько 4 столових ложок.

Кроки приготування:

  • Готуємо пасту майже до готовності. Стан аль-денте — ідеальне, на думку італійців, хоч і не дуже звичне нам.
  • Попередньо замочені на ніч гриби слід порізати і варити близько 10 хвилин.
  • На сковороді з гарячим маслом обсмажуємо нарізану цибулю.
  • До нього пора додати борошно, сіль, вершки, спеції, гриби і грибний бульйон. Протушкувати до 10 хвилин.

Тепер на тарілки розкладіть готову пасту і просто залийте отриманим ароматним соусом.

Феттучині з грибами у вершковому соусі

Паста Фетучіне по виду нагадує широку локшину. Природно ми купимо її в магазині, а не будемо готувати самі. Втім, якщо ви дуже хочете, можете зробити домашню локшину — страва вийде чудовим! Куди там італійцям…

Продукти:

  • паста — 400 г;
  • печериці — 300 г;
  • вершки — 300 мл (бажано пожирніше);
  • цибуля — 1 шт.;
  • пара часникових зубчиків;
  • мікс трав і сіль.

Готуємо:

  • Зварити пасту і відставити у бік.
  • Тепер «наколдуем» соус. На сковороду з гарячим маслом кладемо роздавлений часник. Потім додаємо дрібно нарізаний цибулю і обсмажуємо до рум’яного кольору.
  • Відправляємо до цибулі з часником нарізані пластинками гриби і смажимо до випаровування води. Приправляємо спеціями.
  • Вливаємо вершки і тушкуємо до 10 хвилин.
  • На тарілку викладаємо фетучіне і зверху поливаємо їх соусом.

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху