Паста з кальмарами – 8 рецептів приготування

Традиційне італійське блюдо все частіше готують у наших сім’ях. У багатьох воно служить простим, непримітним гарніром. Пропонуємо приготувати справжню пасту з кальмарами, яка викличе захват і здивування, наситить і принесе задоволення смаковими якостями.

Паста з кальмарами у вершковому соусі

Якщо ви хоч раз були в Італії, то паста стане для вас улюбленим блюдом. Пропонуємо приготувати справжнє блюдо, яке по достоїнству оцінять навіть її корінні жителі.

Інгредієнти:

  • кальмари – 550 г;
  • сіль;
  • спагетті – 260 г;
  • маслини – 11 шт.;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • вершки – 240 мл;
  • суміш сухих трав – 1 ст. ложка;
  • сир – 210 р.

Приготування:

  • Проварити морепродукт. Нарізати смужками.
  • Розтопити вершкове масло. Помістити смужки кальмарів. Просмажити дві хвилини. Залити вершками. Потомити сім хвилин.
  • Згідно інструкції, проварити спагетті. Злити рідину.
  • Натерти сир. Надіслати до вершків. Помішуючи дочекатися повного розчинення.
  • Перемістити пасту до соусу. Розмішати. Тушкувати пару хвилин.

З додаванням креветок

Вишукане, корисне і красиве блюдо, яке принесе задоволення шанувальникам макаронів. Паста з кальмарами і креветками готується швидко і виходить дуже смачною.

Інгредієнти:

  • макарони – 550 г;
  • сир – 170 г;
  • томати – 460 м;
  • зелень;
  • рослинне масло – 160 г;
  • перець «чилі»;
  • консервовані кальмари – банку;
  • чищені креветки – 350 г;
  • чорний перець;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль;
  • кетчуп – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Відварити пасту. Рідину злити. Додати масло і перемішати.
  • Порубати часникові зубки. Помістити в сковороду з гарячим маслом. Додати креветки. Смажити три хвилини.
  • Нарізати кальмари і відправити на сковорідку. Підсолити і насипати перець. Перемішати і смажити п’ять хвилин. Залити кетчупом. Додати нарізані томати. Потомити три хвилини.
  • Нашаткувати зелень. Подрібнити на тертці сир.
  • Готову пасту помістити на блюдо. Полити соусом. Присипати зеленню і сирної стружкою.
Дивіться також:  Пшоняна каша з гарбузом на молоці – 5 рецептів

У томатному соусі

Щоб швидко приготувати вишукану страву використовуйте консервовані помідори. Вони допоможуть додати знайомому страви витончені, пікантні нотки.

Інгредієнти:

  • кальмар – 550 г;
  • оливкова олія – 35 мл;
  • томатний соус – 50 мл;
  • суха зелень;
  • консервовані томати у власному соку – 320 г;
  • часник – 4 зубки;
  • вершки – 200 мл

Приготування:

  • Для приготування ідеальних макаронів точно дотримуйтесь рекомендацій виробника. У кожного сорту свій час варіння. Готовий продукт не повинен бути перевареним.
  • Відварити кальмари і нарізати.
  • Нашаткувати часникові зубки. Помістити в розігріту олію. Додати смужки кальмарів. Потомити шість хвилин.
  • Нарізати помідори і разом з рідиною з банки залити в сковорідку. Додати томатний соус. Перемішати. Гасити вісім хвилин.
  • Додати готовий макаронний продукт. Розмішати і тушкувати три хвилини. Посипати зеленню.

Пісна паста з кальмарами

Люди, що дотримують пост, знають, що є дні, коли дозволено вживати морепродукти. Пропонуємо урізноманітнити пісне меню і приготувати дивна на смак блюдо.

Інгредієнти:

  • петрушка – 30 г;
  • сіль;
  • паста – 550 г;
  • спеції;
  • оливкова олія – 5 ст. ложок;
  • кальмар – 6 шт.

Приготування:

  • Проварити тушки. Нарізати. Повинна вийти соломка.
  • Варити пасту. Рідину злити. Нашаткувати петрушку.
  • Прогріти в каструлі масло. Помістити морепродукт і пасту.
  • Посипати спеціями. Потримати три хвилини.
  • Посипати посіченою петрушкою і перемішати.

Рецепт від Юлії Висоцької

Щоб блюдо вийшло смачним, дотримуйтеся головна умова – не переварити пасту.

Інгредієнти:

  • паста – 260 г;
  • морська сіль – 1 ч. ложки;
  • томати у власному соку – банку;
  • чорний перець – 0,4 ч. ложки;
  • кальмар – 7 тушок;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • базилік – 4 гілочки;
  • заморожений горошок – 110 г;
  • біле вино – 110 мл;
  • цибуля – 1 шт.
Дивіться також:  Як приготувати курку в мультиварці – 8 смачних рецептів

Приготування:

  • Розморозити горох. Нашаткувати цибулину.
  • Розігріти в сотейнику масло. Помістити цибульні півкільця. Потримати до золотистого відтінку.
  • Перетворити в пюре томати.
  • Нарізати кальмари. Помістити отримані кільця цибулі. Розмішати. Залити вином. Дочекатися поки воно не випарується.
  • Помістити пюре з томатів. Висипати горошок. Розмішати. Смажити поки морепродукт не стане повністю готовий. Посипати сіллю і перцем.
  • Варити макарони. Надіслати до морепродуктам. Розмішати.
  • Порвати руками базилік. Додати в пасту і перемішати.

Як зробити з мідіями

Ви отримаєте справжнє задоволення від приготування смачної страви.

Інгредієнти:

  • спагетті – 220 г;
  • соняшникова олія – 4 ст. ложка;
  • мідії – 220 г заморожені очищені;
  • крохмаль – 1 ч. ложка;
  • кальмар – 320 г заморожений очищений;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • вода – 3 ст. ложки;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • кунжут – 1 ст. ложка;
  • імбир -1 ч. ложка натертий.

Приготування:

  • Розморозити морські продукти. Злити утворилася рідина.
  • Варити макарони. Нарізати болгарський перець.
  • Обсмажити без додавання олії кунжут. Розвести крохмаль водою.
  • У сотейник налити масло. Помістити перець. Смажити хвилину. Додати морепродукти. Потомити три хвилини. Залити соус. Додати імбир. Смажити кілька хвилин.
  • Помістити пасту. Посипати кунжутом. Залити крохмалем. Розмішати. Потримати три хвилини.

Паста з кальмарами і грибами

Для приготування підходить будь-який вид макаронних виробів. Ідеальне поєднання лимона і креветок додадуть страві легку, приємну кислинку.

Інгредієнти:

  • макарони – 200 г;
  • морська сіль;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • кріп сушений;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 5 зубків;
  • печериці – 160 г;
  • кальмари – 150 г відварені;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Відварити макаронні вироби. Вони повинні бути злегка недовареними.
  • Нашаткувати часникові зубки, цибулю. Помістити в гарячу олію і прожарювати чотири хвилини.
  • Порізати печериці та відправити до овочів. Нарізати кальмари і додати до грибів.
  • Вичавити сік з лимона, залити заготовку. Підсолити. Полити сметаною й перемішати. Тушкувати пару хвилин.
  • Додати макарони, перемішати. Посипати кропом.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки в духовці зі свинини – шість рецептів

В сметанному соусі

Смачне і поживне друге блюдо, яке під силу приготувати навіть починаючому кулінару. Для приготування вибирайте тверді сорти макаронних продуктів. Форма не має значення.

Інгредієнти:

  • спагетті – 320 г;
  • зелена цибуля – гілочка;
  • чорний перець – щіпка;
  • кальмари – 650 г;
  • часник сушений – щіпка;
  • сметана – 160 мл;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • Підготовлені тушки підготувати і нарізати. Відварити макарони.
  • В окріп опустити морепродукт. Витримати п’ять хвилин. Злити рідину.
  • Розігріти масло в сковорідці і додати кальмари. Смажити три хвилини.
  • Посипати часником. Залити сметаною. Перемішати і розігріти. Головне не доводити до кипіння, інакше сметанний продукт згорнеться, стане неприємними крупинками.
  • Додати пасту. Перемішати. Накрити кришкою і настояти чверть години без нагріву.
Прокрутка до верху