Традиційне італійське блюдо все частіше готують у наших сім’ях. У багатьох воно служить простим, непримітним гарніром. Пропонуємо приготувати справжню пасту з кальмарами, яка викличе захват і здивування, наситить і принесе задоволення смаковими якостями.
Паста з кальмарами у вершковому соусі
Якщо ви хоч раз були в Італії, то паста стане для вас улюбленим блюдом. Пропонуємо приготувати справжнє блюдо, яке по достоїнству оцінять навіть її корінні жителі.
Інгредієнти:
- кальмари – 550 г;
- сіль;
- спагетті – 260 г;
- маслини – 11 шт.;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- вершки – 240 мл;
- суміш сухих трав – 1 ст. ложка;
- сир – 210 р.
Приготування:
- Проварити морепродукт. Нарізати смужками.
- Розтопити вершкове масло. Помістити смужки кальмарів. Просмажити дві хвилини. Залити вершками. Потомити сім хвилин.
- Згідно інструкції, проварити спагетті. Злити рідину.
- Натерти сир. Надіслати до вершків. Помішуючи дочекатися повного розчинення.
- Перемістити пасту до соусу. Розмішати. Тушкувати пару хвилин.
З додаванням креветок
Вишукане, корисне і красиве блюдо, яке принесе задоволення шанувальникам макаронів. Паста з кальмарами і креветками готується швидко і виходить дуже смачною.
Інгредієнти:
- макарони – 550 г;
- сир – 170 г;
- томати – 460 м;
- зелень;
- рослинне масло – 160 г;
- перець «чилі»;
- консервовані кальмари – банку;
- чищені креветки – 350 г;
- чорний перець;
- часник – 2 зубчики;
- сіль;
- кетчуп – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Відварити пасту. Рідину злити. Додати масло і перемішати.
- Порубати часникові зубки. Помістити в сковороду з гарячим маслом. Додати креветки. Смажити три хвилини.
- Нарізати кальмари і відправити на сковорідку. Підсолити і насипати перець. Перемішати і смажити п’ять хвилин. Залити кетчупом. Додати нарізані томати. Потомити три хвилини.
- Нашаткувати зелень. Подрібнити на тертці сир.
- Готову пасту помістити на блюдо. Полити соусом. Присипати зеленню і сирної стружкою.
У томатному соусі
Щоб швидко приготувати вишукану страву використовуйте консервовані помідори. Вони допоможуть додати знайомому страви витончені, пікантні нотки.
Інгредієнти:
- кальмар – 550 г;
- оливкова олія – 35 мл;
- томатний соус – 50 мл;
- суха зелень;
- консервовані томати у власному соку – 320 г;
- часник – 4 зубки;
- вершки – 200 мл
Приготування:
- Для приготування ідеальних макаронів точно дотримуйтесь рекомендацій виробника. У кожного сорту свій час варіння. Готовий продукт не повинен бути перевареним.
- Відварити кальмари і нарізати.
- Нашаткувати часникові зубки. Помістити в розігріту олію. Додати смужки кальмарів. Потомити шість хвилин.
- Нарізати помідори і разом з рідиною з банки залити в сковорідку. Додати томатний соус. Перемішати. Гасити вісім хвилин.
- Додати готовий макаронний продукт. Розмішати і тушкувати три хвилини. Посипати зеленню.
Пісна паста з кальмарами
Люди, що дотримують пост, знають, що є дні, коли дозволено вживати морепродукти. Пропонуємо урізноманітнити пісне меню і приготувати дивна на смак блюдо.
Інгредієнти:
- петрушка – 30 г;
- сіль;
- паста – 550 г;
- спеції;
- оливкова олія – 5 ст. ложок;
- кальмар – 6 шт.
Приготування:
- Проварити тушки. Нарізати. Повинна вийти соломка.
- Варити пасту. Рідину злити. Нашаткувати петрушку.
- Прогріти в каструлі масло. Помістити морепродукт і пасту.
- Посипати спеціями. Потримати три хвилини.
- Посипати посіченою петрушкою і перемішати.
Рецепт від Юлії Висоцької
Щоб блюдо вийшло смачним, дотримуйтеся головна умова – не переварити пасту.
Інгредієнти:
- паста – 260 г;
- морська сіль – 1 ч. ложки;
- томати у власному соку – банку;
- чорний перець – 0,4 ч. ложки;
- кальмар – 7 тушок;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- базилік – 4 гілочки;
- заморожений горошок – 110 г;
- біле вино – 110 мл;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Розморозити горох. Нашаткувати цибулину.
- Розігріти в сотейнику масло. Помістити цибульні півкільця. Потримати до золотистого відтінку.
- Перетворити в пюре томати.
- Нарізати кальмари. Помістити отримані кільця цибулі. Розмішати. Залити вином. Дочекатися поки воно не випарується.
- Помістити пюре з томатів. Висипати горошок. Розмішати. Смажити поки морепродукт не стане повністю готовий. Посипати сіллю і перцем.
- Варити макарони. Надіслати до морепродуктам. Розмішати.
- Порвати руками базилік. Додати в пасту і перемішати.
Як зробити з мідіями
Ви отримаєте справжнє задоволення від приготування смачної страви.
Інгредієнти:
- спагетті – 220 г;
- соняшникова олія – 4 ст. ложка;
- мідії – 220 г заморожені очищені;
- крохмаль – 1 ч. ложка;
- кальмар – 320 г заморожений очищений;
- соєвий соус – 100 мл;
- вода – 3 ст. ложки;
- болгарський перець – 1 шт.;
- кунжут – 1 ст. ложка;
- імбир -1 ч. ложка натертий.
Приготування:
- Розморозити морські продукти. Злити утворилася рідина.
- Варити макарони. Нарізати болгарський перець.
- Обсмажити без додавання олії кунжут. Розвести крохмаль водою.
- У сотейник налити масло. Помістити перець. Смажити хвилину. Додати морепродукти. Потомити три хвилини. Залити соус. Додати імбир. Смажити кілька хвилин.
- Помістити пасту. Посипати кунжутом. Залити крохмалем. Розмішати. Потримати три хвилини.
Паста з кальмарами і грибами
Для приготування підходить будь-який вид макаронних виробів. Ідеальне поєднання лимона і креветок додадуть страві легку, приємну кислинку.
Інгредієнти:
- макарони – 200 г;
- морська сіль;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- кріп сушений;
- сметана – 4 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 5 зубків;
- печериці – 160 г;
- кальмари – 150 г відварені;
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Відварити макаронні вироби. Вони повинні бути злегка недовареними.
- Нашаткувати часникові зубки, цибулю. Помістити в гарячу олію і прожарювати чотири хвилини.
- Порізати печериці та відправити до овочів. Нарізати кальмари і додати до грибів.
- Вичавити сік з лимона, залити заготовку. Підсолити. Полити сметаною й перемішати. Тушкувати пару хвилин.
- Додати макарони, перемішати. Посипати кропом.
В сметанному соусі
Смачне і поживне друге блюдо, яке під силу приготувати навіть починаючому кулінару. Для приготування вибирайте тверді сорти макаронних продуктів. Форма не має значення.
Інгредієнти:
- спагетті – 320 г;
- зелена цибуля – гілочка;
- чорний перець – щіпка;
- кальмари – 650 г;
- часник сушений – щіпка;
- сметана – 160 мл;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- сіль – щіпка.
Приготування:
- Підготовлені тушки підготувати і нарізати. Відварити макарони.
- В окріп опустити морепродукт. Витримати п’ять хвилин. Злити рідину.
- Розігріти масло в сковорідці і додати кальмари. Смажити три хвилини.
- Посипати часником. Залити сметаною. Перемішати і розігріти. Головне не доводити до кипіння, інакше сметанний продукт згорнеться, стане неприємними крупинками.
- Додати пасту. Перемішати. Накрити кришкою і настояти чверть години без нагріву.