Паста з креветками – 6 рецептів приготування пасти та соусів
Апетитна паста з креветками – блюдо, яке можна спробувати не тільки в дорогому ресторані. При бажанні його легко вдасться приготувати і будинках. Головне, вибрати якісні м’ясисті креветки і підібрати відповідний соус.
Паста з креветками у вершковому соусі
Склад компонентів: 270 г пасти фетучине, 460 г неочищених креветок, половина склянки вершків середньої жирності, 2 ч. ложки свіжовичавленого лимонного соку, зубок часнику, сіль, оливкова олія.
В солону киплячу воду відправляється паста. Вариться вона рівно 8 хвилин після повторного закипання. Макарони потрібно залишити трохи недовареними, щоб вони остаточно приготувалися в процесі вбирання гарячого соусу і не перетворилися на кашу.
Креветки розморожуються, варяться 3-4 хвилини в киплячій воді і чистяться. Далі в оливковій олії спочатку обсмажуються великі шматочки часнику, а потім у ньому ж – морепродукти. Креветки готуються пару хвилин, поки не скрутити в колечка.
Для соусу вершки змішують з соком лимона і відправляються на вогонь. Після нагрівання і перемішування вони згорнуться, але переживати не варто. Незабаром вершкова суміш перетворитися на апетитний гладкий соус. Сюди також можна за смаком додати трохи розчавленого часнику.
Готові макарони заливаються готовим соусом. Викладаються до них і морепродукти.
Паста з креветками у вершковому соусі подається з тертим сиром і дрібкою орегано.
Рецепт з додаванням кальмарів
Інгредієнти: півкіло пасти, 380 г очищених кальмарів, 220 г креветок, цибуля шалот (1 шт.), 2 ст. ложки рибного бульйону, 2 часникового зубчики часнику, сіль, 2 ст. ложки лимонного соку, повний стакан вершків середньої жирності, прованські трави. Як приготувати пасту з креветками і кальмарами, розповідається далі.
Креветки свіжоморожені на пару хвилин опускаються в солоний окріп, остуджувати і чистяться. До цих морепродуктів відправляються нарізані кальмари кільцями. Маса підсолювати і сбрызгивается соком лимона. Морепродукти будуть маринуватися 12-14 хвилин.
Паста відварюється до стану альденте. Зазвичай на це потрібно 7-8 хвилин після закипання рідини.
Цибулю і часник дрібно ріжуться і обсмажуються на олії до рум’яного кольору.
На окремій сковорідці смажаться мариновані морепродукти. В цю ж посуд відправляється піджарка з минулого кроку, бульйон, вершки, спеції. Тушкується маса до готовності кальмарів.
Напівготові паста викладається до морепродуктів. Разом вони нудяться в сковорідці ще пару хвилин.
Як приготувати пасту з морепродуктами в томатному соусі?
Інгредієнти: 270 г коктейлю з морепродуктів, 1,5 склянки вершків середньої жирності, 270 г фігурної пасти, оливкова олія, повний стакан томатного пюре, свіжий часник за смаком, сіль.
Паста вариться в солоній воді. Вона повинна вийти злегка не готовою.
Спочатку на оливковому маслі обсмажується часник, потім його шматочки викидаються. На жирі, що залишився готується заздалегідь розморожений морський коктейль. Досить пари хвилин смаження.
У сковорідку виливається томатне пюре. Коли рідина трохи випарується, можна додати до продуктів вершки. Маса солиться і доводиться до кипіння.
За кілька хвилин до готовності в сковорідку відправляються макаронні вироби.
Паста з креветками в томатному соусі подається до столу гарячою.
З креветками і мідіями
Склад компонентів: 170 г пасти, 210 г очищених мідій, стільки ж дрібних креветок, пучок петрушки, сіль, 90 мл білого вина (обов’язкового – сухого), 2 зубки часнику, 8 помідорів чері, оливкова олія, суміш перців, 2 гілочки розмарину.
Макаронні вироби відправляються в киплячу воду і варяться у часі на дві хвилини менше, зазначеного на упаковці.
На оливковій олії обсмажуються цілі зубки часнику, а також половинки чері. Коли часник зарум’яниться і віддасть свій аромат, в сковорідку відправляються очищені розморожені креветки без хвостиків і мідії. Смажиться маса 3-4 хвилини.
Дрібно шинкуется вся зелень. Вона разом з вином відправляється в сковорідку. Інгредієнти сумують разом.
У сковорідку перекладаються макарони. До готовності страви залишилося потримати її на вогні 3-4 хвилини.
Вийшла паста з морепродуктами відмінно поєднується з білим вином.
З додаванням грибів
Інгредієнти: 360 г спагетті, 170 г розморожених очищених креветок, 160 г грибів, повний стакан жирних вершків, 80 г твердого сиру, 60 г вершкового масла, сіль, 4 зуб. часнику, чорний мелений перчик.
Гриби довільно нарізати. Краще всього брати свіжі шампіньйони. Дрібним кубиком рубається свіжий очищений часник.
Сир треться на дрібній тертці.
На половині вершкового масла обсмажуються разом креветки і часник.
У сковорідку додається масло, що залишилося і гриби. Разом інгредієнти готуються ще 3-4 хвилини.
В цей час ставляться варитися спагетті.
Залишилося додати до креветок вершки, сіль і сир. Після перемішування соус нудитися до загустіння.
Залишилося змішати заливку з готовими спагетті.
У вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: 230 г пасти, 260 г креветок, кухонна сіль, повний стакан дуже жирних вершків, прованські трави за смаком, 4-5 зубків свіжого часнику, дрібна цибулина, 40 г вершкового масла.
Першим ділом в солоній воді відварюється паста. Її потрібно готувати на дві хвилини менше, ніж рекомендовано на упаковці.
На вершковому маслі смажиться подрібнений часник і мініатюрні кубики цибулі. Готуються вони до золотистого відтінку.
Креветки чистяться, позбуваються голів, хвостів і панцирів. Морепродукти відправляються до цибулі і часнику. Разом продукти смажаться пару хвилин. Вироби повинні зарум’янитися.
У сковорідку виливаються підігріті вершки, додається сіль і прованські трави. Після кипіння вершкова маса залишається на вогні всього хвилину.
Залишилося занурити в гарячий соус напівготові макаронні вироби.
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі подається до столу з дрібною стружкою пармезану.