Паста з креветками – 6 рецептів приготування пасти та соусів

Апетитна паста з креветками – блюдо, яке можна спробувати не тільки в дорогому ресторані. При бажанні його легко вдасться приготувати і будинках. Головне, вибрати якісні м’ясисті креветки і підібрати відповідний соус.

Паста з креветками у вершковому соусі

Склад компонентів: 270 г пасти фетучине, 460 г неочищених креветок, половина склянки вершків середньої жирності, 2 ч. ложки свіжовичавленого лимонного соку, зубок часнику, сіль, оливкова олія.

  • В солону киплячу воду відправляється паста. Вариться вона рівно 8 хвилин після повторного закипання. Макарони потрібно залишити трохи недовареними, щоб вони остаточно приготувалися в процесі вбирання гарячого соусу і не перетворилися на кашу.
  • Креветки розморожуються, варяться 3-4 хвилини в киплячій воді і чистяться. Далі в оливковій олії спочатку обсмажуються великі шматочки часнику, а потім у ньому ж – морепродукти. Креветки готуються пару хвилин, поки не скрутити в колечка.
  • Для соусу вершки змішують з соком лимона і відправляються на вогонь. Після нагрівання і перемішування вони згорнуться, але переживати не варто. Незабаром вершкова суміш перетворитися на апетитний гладкий соус. Сюди також можна за смаком додати трохи розчавленого часнику.
  • Готові макарони заливаються готовим соусом. Викладаються до них і морепродукти.
  • Паста з креветками у вершковому соусі подається з тертим сиром і дрібкою орегано.

    Рецепт з додаванням кальмарів

    Інгредієнти: півкіло пасти, 380 г очищених кальмарів, 220 г креветок, цибуля шалот (1 шт.), 2 ст. ложки рибного бульйону, 2 часникового зубчики часнику, сіль, 2 ст. ложки лимонного соку, повний стакан вершків середньої жирності, прованські трави. Як приготувати пасту з креветками і кальмарами, розповідається далі.

  • Креветки свіжоморожені на пару хвилин опускаються в солоний окріп, остуджувати і чистяться. До цих морепродуктів відправляються нарізані кальмари кільцями. Маса підсолювати і сбрызгивается соком лимона. Морепродукти будуть маринуватися 12-14 хвилин.
  • Паста відварюється до стану альденте. Зазвичай на це потрібно 7-8 хвилин після закипання рідини.
  • Цибулю і часник дрібно ріжуться і обсмажуються на олії до рум’яного кольору.
  • На окремій сковорідці смажаться мариновані морепродукти. В цю ж посуд відправляється піджарка з минулого кроку, бульйон, вершки, спеції. Тушкується маса до готовності кальмарів.
  • Напівготові паста викладається до морепродуктів. Разом вони нудяться в сковорідці ще пару хвилин.
  • Дивіться також:  Гусак в духовці – 9 рецептів приготування

    Прикрашається готову страву подрібненою зеленню.

    Як приготувати пасту з морепродуктами в томатному соусі?

    Інгредієнти: 270 г коктейлю з морепродуктів, 1,5 склянки вершків середньої жирності, 270 г фігурної пасти, оливкова олія, повний стакан томатного пюре, свіжий часник за смаком, сіль.

  • Паста вариться в солоній воді. Вона повинна вийти злегка не готовою.
  • Спочатку на оливковому маслі обсмажується часник, потім його шматочки викидаються. На жирі, що залишився готується заздалегідь розморожений морський коктейль. Досить пари хвилин смаження.
  • У сковорідку виливається томатне пюре. Коли рідина трохи випарується, можна додати до продуктів вершки. Маса солиться і доводиться до кипіння.
  • За кілька хвилин до готовності в сковорідку відправляються макаронні вироби.
  • Паста з креветками в томатному соусі подається до столу гарячою.

    З креветками і мідіями

    Склад компонентів: 170 г пасти, 210 г очищених мідій, стільки ж дрібних креветок, пучок петрушки, сіль, 90 мл білого вина (обов’язкового – сухого), 2 зубки часнику, 8 помідорів чері, оливкова олія, суміш перців, 2 гілочки розмарину.

  • Макаронні вироби відправляються в киплячу воду і варяться у часі на дві хвилини менше, зазначеного на упаковці.
  • На оливковій олії обсмажуються цілі зубки часнику, а також половинки чері. Коли часник зарум’яниться і віддасть свій аромат, в сковорідку відправляються очищені розморожені креветки без хвостиків і мідії. Смажиться маса 3-4 хвилини.
  • Дрібно шинкуется вся зелень. Вона разом з вином відправляється в сковорідку. Інгредієнти сумують разом.
  • У сковорідку перекладаються макарони. До готовності страви залишилося потримати її на вогні 3-4 хвилини.
  • Вийшла паста з морепродуктами відмінно поєднується з білим вином.

    З додаванням грибів

    Інгредієнти: 360 г спагетті, 170 г розморожених очищених креветок, 160 г грибів, повний стакан жирних вершків, 80 г твердого сиру, 60 г вершкового масла, сіль, 4 зуб. часнику, чорний мелений перчик.

    Дивіться також:  Рис з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

  • Гриби довільно нарізати. Краще всього брати свіжі шампіньйони. Дрібним кубиком рубається свіжий очищений часник.
  • Сир треться на дрібній тертці.
  • На половині вершкового масла обсмажуються разом креветки і часник.
  • У сковорідку додається масло, що залишилося і гриби. Разом інгредієнти готуються ще 3-4 хвилини.
  • В цей час ставляться варитися спагетті.
  • Залишилося додати до креветок вершки, сіль і сир. Після перемішування соус нудитися до загустіння.
  • Залишилося змішати заливку з готовими спагетті.

    У вершково-часниковому соусі

    Інгредієнти: 230 г пасти, 260 г креветок, кухонна сіль, повний стакан дуже жирних вершків, прованські трави за смаком, 4-5 зубків свіжого часнику, дрібна цибулина, 40 г вершкового масла.

  • Першим ділом в солоній воді відварюється паста. Її потрібно готувати на дві хвилини менше, ніж рекомендовано на упаковці.
  • На вершковому маслі смажиться подрібнений часник і мініатюрні кубики цибулі. Готуються вони до золотистого відтінку.
  • Креветки чистяться, позбуваються голів, хвостів і панцирів. Морепродукти відправляються до цибулі і часнику. Разом продукти смажаться пару хвилин. Вироби повинні зарум’янитися.
  • У сковорідку виливаються підігріті вершки, додається сіль і прованські трави. Після кипіння вершкова маса залишається на вогні всього хвилину.
  • Залишилося занурити в гарячий соус напівготові макаронні вироби.
  • Паста з креветками в вершково-часниковому соусі подається до столу з дрібною стружкою пармезану.

    Прокрутка до верху