Паста з креветками у вершковому соусі — смачне і ситне страву з морепродуктів, яке можна приготувати на вечерю для всієї родини. Відмінно підійде і для романтичної вечері, адже, як відомо, морепродукти є сильним афродизіаком.
Пропонуємо кілька найсмачніших варіацій вершковою пасти з креветками.
Класична паста з креветками у вершковому соусі
- очищені креветки — 500-600 гр;
- будь-яка паста — 1 упаковка;
- вершки від 25-ти % — 300-400 мл;
- пармезан — 120 гр;
- орегано сушений — 1 ч. л.;
- мелений чорний. перець — 1,5 ч. л.;
- куркума — пара пучок;
- оливки. масло — 2-3 стіл. л.;
- сіль — за смаком.
Креветки гарненько миємо і заливаємо крутим окропом на п’ять хвилин.
Тим часом розігріваємо олію, додаємо орегано і куркуму, перемішуємо, прогріваємо пару хвилин. Викладаємо в пряне олію і обсмажуємо креветки 3-4 хвилини, потім додаємо перець, сіль і вершки, знову перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин, щоб соус трохи загус.
Відварюємо макарони, згідно інструкції на упаковці.
Подаємо до столу наступним чином: викладаємо на блюдо трохи пасти, а зверху поливаємо соусом і викладаємо креветки.
Паста в вершково-часниковому соусі
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі дуже ароматна, ситна, пікантна на смак.
Вершково-часниковий соус відрізняється лише одним продуктом — звичайно ж, це часникові часточки. На упаковку пасти і 500 гр креветок буде достатньо 1 великого зубки, якщо часник дуже подобається — можна використовувати більше.
Соус готується наступним чином:
Соус з додаванням часнику буде більш пряним, ароматним. Заздалегідь відварену пасту можна подати двома способами: викласти в сковороду до соусу і креветки, перемішати і прогріти пару хвилин, або викладати на блюдо окремо — спочатку пасту, а зверху соус з морепродуктів.
На замітку. Якщо подобається густий вершковий соус, але використовуються вершки рідкі, можна перед термічним етапом готування розвести в вершках 1-2 ложки борошна без гірки.
З королівськими креветками
Паста з королівськими креветками відрізняється від попередніх варіантів лише тим, що використовується вид великих креветок. Вони роблять страву більш святковим, ситним. Обсмажені креветки можна використовувати і для прикраси страви перед подачею.
З додаванням грибів
- паста — 350 гр;
- креветки очищені — 150-200 гр;
- гриби (печериці, опеньки чи лисички) — 150 гр;
- вершки від 30-ти % — 250 гр;
- сир твердий тертий — 100 гр;
- олія для смаження;
- сіль, перець.
Часник чистимо і дрібно ріжемо. Гриби миємо й нарізаємо пластинками/кубиком, кому як більше подобається.
Розігріваємо масло разом з часником, через хвилину викладаємо тушки креветок, готуємо пару хвилин, після чого додаємо гриби. Поки всі ці продукти смажаться, ставимо закипати воду для пасти. Відварюємо пасту до напівготовності.
У сковорідку заливаємо вершки, висипаємо дрібно тертий сир, перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин, щоб соус загус.
Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню.
З креветками і мідіями
- по 150 гр креветок і мідій;
- по дрібці солі, орегано і солодкої паприки;
- 200 гр італійської пасти;
- 250 гр вершків;
- пара зубків часнику;
- пара ложок олії пост.
Готуємо пасту — як правило, їй досить готуватися в окропі 4-5 хвилин.
Далі займемося соусом і морепродуктів. Спочатку розморожуємо і промиваємо морепродукти, при необхідності чистимо. Перемішуємо з прянощами і сіллю. Першими обсмажуємо креветки, а через пару хвилин додаємо мідії, і готуємо всі разом ще 2-4 хвилини.
Підготовка соусу наступна: часник раздавливаем за допомогою ножа в положенні плазом, потім обсмажуємо в олії кілька хвилин, потім вливаємо вершки, приправляємо і трохи солимо, готуємо ще 3-4 хвилини, після чого видаляємо часникові часточки — вони віддали свій смак і аромат соусу і більше не потрібні. Соус потрібно готувати на самому мінімальному вогні, він не повинен кипіти.
Соус повинен трохи загуснути, після чого в нього викладаємо морепродукти і готову пасту. Всі разом прогріваємо протягом 2-4-ох хвилин. Подаємо до столу, за бажання додавши свіжу зелень і тертий сир.
В томатно-вершковому соусі
- королівські креветки — 400 гр;
- свіжі помідори — 300 гр;
- чилі зеленого кольору — 1;
- твердий сир — 50 гр;
- спагетті — 1 стандартна упаковка;
- часник — 3 зубки;
- зелень — пучок;
- щіпка меленого чілі;
- вершки середньої жирності — ½ чашки;
- сіль.
У підсоленій воді відваріть спагетті. Поки вони готуються, наріжте кубиками помідори, порубаєте зелень і часник, чилі очистити від насіння. Підготовлені продукти тушкуйте кілька хвилин у вині з дрібкою чилі, періодично помішуючи лопаткою. Посоліть, присипте тертим сиром і залийте вершками. Дочекайтеся, поки соус закипить, злегка загусне, після чого залиште під кришкою на вимкненій плиті на чверть години.
Поки соус настоюється, підготуйте креветки: обполосніть, змішайте з сіллю і перцем і обсмажте з усіх боків протягом 5-7-ми хвилин до появи легкої скоринки.
Викладіть Креветки в соус, туди ж відправте спагетті і гарненько перемішайте. Прогрійте на повільному вогні все блюдо, потім подавайте до столу.
Макарони з тигровими креветками
Паста з тигровими креветками готується наступним чином:
- упаковка пасти фетучіні;
- 500 гр очищених тигрових креветок;
- 3 часникового зубчики;
- лимон;
- за чайн. л. сушених трав майорану і чебрецю;
- чверть склянки білого столового вина;
- 400 мл свіжих вершків жирністю 20-22 %;
- стакан тертого пармезану;
- половинка чайн. л. меленого гострого перцю і стільки ж чорного;
- кілька гілочок свіжої петрушки.
Макарони потрібно приготувати так, як зазначено на упаковці. Обов’язково залишайте склянку води з відвареною пасти — якщо соус для страви вийде занадто густим, його можна буде розбавити.
Далі займемося креветками — їх потрібно заздалегідь розморозити, гарненько промити, залити свіжовичавленим соком лимона і злегка посолити, ретельно перемішати вручну.
Креветки залишаємо на деякий час маринуватися. Тим часом почнемо готувати соус: часникові часточки пресуємо, обсмажуємо пару хвилин в олії, потім заливаємо вином, тушкуємо буквально хвилину, після чого розвести вершками і приправляємо спеціями і сушеними травами. Не забуваємо про сіль. Вогонь під час приготування соусу повинен бути мінімальним. Для готовності соусу, після додавання всіх компонентів, достатньо п’яти хвилин. За цей час соус трошки загусне.
Креветки можна викласти в соус і готувати 10-12 хвилин. Як тільки вони будуть готові, вони придбають рожевий відтінок.
Страва подається наступним чином: пасту викладають в порційні тарілки, зверху — креветки з соусом. Всі присипається сиром і подрібненою петрушкою.