Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів приготування

Вперше подобу сучасної пасти було виготовлено в Китаї. А ось в Італії її завіз відомий всьому світу шукач пригод Марко Поло. Але саме з цієї країни почалося подорож рецепту по всій Європі. Італійські кухарі придумали самі різноманітні варіації страви, але найпопулярнішою серед них вже довгі роки залишається паста з креветками у вершковому соусі, рецепт якої ви дізнаєтеся нижче.

Класична паста з креветками у вершковому соусі

Самий простий гарнір до м’ясних і рибних страв це, безумовно, макарони. Але, якщо додати до них креветки і вершковий соус, то вийде чудове самостійно страви класичної італійської кухні.

Інгредієнти:

  • 180 г макаронних виробів;
  • 170 г креветок;
  • 230 мл вершків жирністю не менше 20%;
  • цибуля;
  • 35 г масла топленого.

Спосіб приготування:

  • У топленому маслі обсмажуємо нашатковану цибулю, потім додаємо до нього очищені креветки. Смажимо інгредієнти протягом трьох хвилин, щоб креветки злегка підрум’янилися.
  • Тепер вводимо теплі вершки, підігріваємо, але не кип’ятимо і знімаємо з вогню.
  • Соус приправляємо сіллю, перцем і обов’язково додамо прованські трави.
  • Відварені макарони кладемо в гарячий соус, швиденько все перемішуємо і подаємо з натертим Пармезаном і зеленню.

Рецепт від Юлії Висоцької

Юлія Висоцька обожнює італійську кухню. В її колекції безліч рецептів приготування пасти, у тому числі, з креветками у вершковому соусі. Давайте подивимося, як готує таку страву відома телеведуча кулінарної програми.

Інгредієнти:

  • 380 г фетучине;
  • 550 г аргентинських креветок;
  • 280 г томатів-черрі;
  • 60 г Пармезану;
  • 280 мл вершків;
  • три ложки білого вина;
  • цибуля;
  • три часникових зубки;
  • гілочки базиліка.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом відварюємо аргентинські креветки протягом трьох хвилин.
  • Фетучине також потрібно попередньо відварити, але не до повної готовності.
  • На підігрітому оливковій олії до м’якості пасеруємо цибулю і часник, кладемо половинки чері, вливаємо вино і тушкуємо овочі три хвилини.
  • Тепер вводимо вершки і готуємо продукти до загустіння соусу.
  • Як тільки маса стане густою, кладемо в неї креветки і тушкуємо їх дві хвилини.
  • Фетучіне перемішуємо з соусом і через пару секунд прибираємо страву з вогню. Перед подачею посипаємо пасту свіжим базиліком і Пармезаном.
Дивіться також:  Підлива з свинини – 9 рецептів

В часниково-вершковому соусі

Часниково-вершковий соус – це ідеальна заправка для приготування найрізноманітніших страв. З них можна готувати салати, рибу, будь-яке м’ясо і, звичайно ж, італійську пасту.

Інгредієнти:

  • 230 г пасти;
  • 190 г креветок;
  • 130 мл вершків;
  • 25 г масла топленого;
  • цибулю і два зубчики часнику.

Спосіб приготування:

  • На розтопленому маслі обсмажуємо кубики цибулі разом з дрібними часточками часнику.
  • Додаємо креветки і смажимо до рум’яності морепродукту.
  • Вливаємо вершки, солимо, перчимо і готуємо на малому вогні до загусання вершків.
  • Залишилося тільки додати в соус і до креветок пасту. Все перемішати, викласти на блюдо, посипати сиром і прикрасити зеленню.

Паста з креветками і помідорами в вершковому соусі

Італійську пасту можна готувати в будь-який будній день і для будь-якого свята. Сьогодні ми приготуємо її з помідорами, які додадуть готовому блюду свіжість і приємну кислинку.

Не забуваємо, що макаронні вироби потрібно готувати до стану al dente, тобто, злегка їх не доварити.

Інгредієнти:

  • 270 г пасти;
  • 370 г креветок;
  • п’ять томатів;
  • цибулю і дві часточки часнику;
  • 80 г топленого масла;
  • 180 мл білого вина (сухого).

Спосіб приготування:

  • На топленому маслі обсмажуємо пару хвилин нашатковану цибулю і часникові часточки.
  • Кладемо шматочки томатів, вливаємо вино, посипаємо інгредієнти сушеним базиліком і тримаємо їх до повного випаровування алкоголю.
  • Вводимо вершки, приправляємо спеціями за смаком.
  • Креветки потрібно обсмажити окремо до рум’яності і покласти їх в соус, а через хвилину додати пасту, змішати і через пару секунд зняти страву з вогню.
  • Подаємо пасту з зеленню і сиром.

З білим вином

Приготувати вишукану і смачну страву досить просто. Для цього візьміть будь-які макаронні вироби, вино і морепродукти – у вас вийде ароматна паста. А якщо додати рецепт трохи гострого соусу, то це додасть страві трохи пікантності.

Дивіться також:  Бутерброди з печінкою тріски — 7 рецептів приготування на святковий стіл

Інгредієнти:

  • 230 г пасти;
  • 320 г креветок;
  • два лимона;
  • 110 мл білого вина;
  • 60 г топленого масла;
  • ложка гострого соусу;
  • половина цибулі і три зубці часнику.

Спосіб приготування:

  • У сковороді розтоплюємо масло, також можна додати пару ложок оливкової. Спочатку до напівпрозорості обсмажуємо цибулю з часником, а потім додаємо очищені креветки.
  • Як тільки морепродукти підрум’яняться, вливаємо вино, сік цитруса, гострий соус, також приправляємо все сіллю і перцем. Готуємо три хвилини на малому вогні.
  • Відварюємо макарони, воду зливаємо, але не всю – залишимо один стакан.
  • Сковороду з вмістом прибираємо з вогню, кладемо макарони, змішуємо. Якщо паста вийшла дуже густий, то вливаємо трохи води з-під варених виробів.
  • Посипаємо все зеленню петрушки і базиліка, а також Пармезаном і подаємо до столу.

Готуємо в мультиварці

Італійську пасту можна приготувати і в мультиварці, правда макаронні вироби доведеться попередньо відварити і простежити за тим, щоб вони не охололи. В рецепті будемо використовувати креветки, а з овочів тільки часник. Але ви можете додати й інші, наприклад, томати або болгарський перець.

Інгредієнти:

  • 270 г макаронних виробів;
  • 250 г креветок;
  • зубок часнику;
  • ложка соку лимона;
  • 240 мл вершків.

Спосіб приготування:

  • Макарони також можете відварити в мультиварці, тим більше що в ній передбачений режим «Паста».
  • Як тільки макарони викладено з чаші, включайте режим «Смаження», вливайте масло і обсмажуйте в ньому часник буквально півхвилини.
  • Покладіть до нього креветки, влийте цитрусовий сік, а через пару хвилин введіть вершки разом з будь-якими, на ваш вибір, прянощами.
  • Через шість хвилин з’єднуємо макарони з соусом і креветками, прогріваємо склад п’ять хвилин і подаємо до столу разом із зеленню і натертим Пармезаном.
Дивіться також:  Мусака по-грецьки з баклажанами — 6 рецептів

Рецепт від Джеймі Олівера

Джеймі Олівер підкорив багатьох гурманів своїми оригінальними рецептами. Всього за 15 хвилин він може приготувати ароматну смачну пасту з креветками.

Інгредієнти:

  • 380 г королівських креветок;
  • 470 г пасти;
  • свіжий чилі;
  • пару зубків часнику;
  • 220 г черрі;
  • пучок базиліка.

Спосіб приготування:

  • В злегка підсоленій воді відварюємо пасту не більше семи хвилин.
  • Дрібно шаткуємо часник, чилі і стебла базиліка (без листя).
  • На підігрітому оливковій олії смажимо нарізані інгредієнти і потім кладемо до них креветки.
  • Як тільки сном поміняють колір, додаємо половинки чері. Через п’ять хвилин вимикаємо вогонь і збризкуємо інгредієнти маслом.
  • З пасти зливаємо воду, але перед цим отчерпнем склянку на всякий випадок.
  • До креветок кладемо макарони, вливаємо трохи води, змішуємо інгредієнти і накриваємо фольгою, щоб їх аромати перемішалися.

У приготуванні страви можна використовувати будь-які макаронні вироби, але для особливого випадку можна взяти спагеті, адже так приємно неспешна накручувати їх на виделку, насолоджуючись вишуканою оригінальністю італійського блюда.

Прокрутка до верху