Паста з креветками – це страва, що відноситься до середземноморської кухні, тому що в її складі ви виявите ті інгредієнти, без яких неможливо уявити, наприклад, італійську або іспанську кухню. Паста – це універсальний продукт, який прекрасно гармонує з м’ясом, птицею і рибою, то чому б і нам не спробувати урізноманітнити свій раціон апетитною і шалено ароматною стравою, з приготуванням якої впорається абсолютно кожен? Для того, щоб страва вийшла вдалою, рекомендується вибирати макарони, зроблені з борошна вищого ґатунку, що належать до групи А. Таку пасту не доведеться промивати водою після варіння, відповідно, процес приготування спрощується і скорочується, що не може не порадувати будь-якого кулінара.
Паста з креветками у вершковому соусі
Паста з креветками у вершковому соусі – це вишукана страва, яка захопить усіх любителів морепродуктів і середземноморської кухні. Для особливої пікантності доповнимо основний склад пекучим часником і білим вином, аромат на вас чекає незабутній!
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Креветки заморожені – 1 кг
- Спагетті – 400 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Біле сухе вино – 100 мл.
- Вершки – 300 мл.
- Сир плавлений – 3 ст.л.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – ½ ст.
- Олія – 1 ст.л.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати пасту з креветками в домашніх умовах? Насамперед озброюємося кухонними ножицями і чистимо креветки, не забуваючи видалити кишечник.
Для декору готової страви залишаємо кілька креветок разом з хвостиками.
Розігріваємо два види олії та при постійному помішуванні швидко обсмажуємо рубаний часник, не допускаючи підгоряння.
Креветки з хвостиками посипаємо щіпкою цукру та меленого перцю, обсмажуємо протягом 60 секунд і викладаємо в піалу.
На тій же сковороді підрум’янюємо інші морепродукти, солимо і заливаємо вином – випарюємо спирт.
Додаємо вершки та вершковий сир – добре перемішуємо компоненти.
Зменшуємо нагрівання до мінімуму і томимо соус із креветками близько 10 хвилин.
Паралельно відварюємо пасту у підсоленій воді на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці.
У густий однорідний соус втручаємо натертий на тертці пармезан.
Пасту зливаємо і перекладаємо до креветок, перемішуємо і прогріваємо разом на середньому вогні 2 хвилини.
Паста з креветками готова! Розкладаємо страву по порційним тарілкам і прикрашаємо морепродуктами, які ми відклали раніше вбік. За бажанням прикрашаємо жменю червоної ікри. Смачного!
Домашня паста з креветками у вершковому соусі
Домашня паста з креветками у вершково-чесночному соусі – це справжнє буйство смаків та ароматів, які в цій страві зібрані в єдине ціле. Таку страву можна запросто порівняти з тим, що пропонують у ресторанах, оскільки дотримано балансу текстур і кожного з інгредієнтів.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Паста – 100 грн.
- Креветки – 150 гр.
- Вершки 33% – 200 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Воду солимо і доводимо до кипіння, відварюємо макарони згідно з інструкцією на упаковці.
Крок 2. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому до світло-коричневого відтінку дрібно нарізану цибулю та часник.
Крок 3. Креветки чистимо і промиваємо, обсушивши, висипаємо до пасерування і підрум’янюємо.
Крок 4. Вміст сковороди заливаємо вершками і витримуємо на конфорці одну хвилину, потім посипаємо чорним перцем і сіллю, орієнтуючись на смакові смаки.
Крок 5. Зливаємо відвар з пасти та викладаємо макаронні вироби у гарячий соус.
Крок 6. Масу старанно перемішуємо і переходимо до сервірування.
Крок 7. Порції прикрашаємо ароматною петрушкою та дегустуємо. Смачного!
Паста у вершковому соусі з креветками та сиром
Паста у вершковому соусі з креветками та сиром – це дивовижне поєднання макаронів з твердих сортів, соковитих морепродуктів та ніжного соусу, приготованого на основі жирних вершків та часнику. Приготуйте таку страву до сімейної вечері, і вся родина буде у захваті!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Паста – 300 грн.
- Креветки – 250 гр.
- Вершки жирні – 200мл.
- Сир твердих сортів – 150 грн.
- Часник – 1 зуб.
- Олія вершкове – 10 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу на тертці подрібнюємо сир, знімаємо лушпиння з часнику. Очищаємо морепродукти від голови та панцира.
Крок 2. Макарони закидаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності.
Крок 3. Підготовлені креветки обсмажуємо на вершковому маслі до зміни кольору.
Крок 4. До підрум’янених морепродуктів додаємо часник, пропущений через прес.
Крок 5. Вливаємо в сковорідку вказану кількість вершків, посипаємо чорним перцем і сіллю – перемішуємо.
Крок 6. До вершків, що киплять, висипаємо сирну стружку, помішуємо, до повного розчинення.
Крок 7. Злив пасту, розподіляємо по порційним тарілкам, зверху викладаємо апетитні креветки і рясно поливаємо соусом. Смачного!
Паста з креветками та помідорами
Паста з креветками і помідорами – це класика італійської кухні, навряд чи можна уявити середземноморську кухню без морепродуктів, свіжих овочів і ароматних трав! Приготуйте страву за цим рецептом і зможете насолодитися всіма смаками та ароматами Італії!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Паста – 250 гр.
- Креветки очищені – 200 гр.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Петрушка – 1 жменя
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Томати у власному соку – 400 гр.
- Часник – 4 зуби.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння, закидаємо пасту та сіль – проварюємо на помірному вогні від 7 до 10 хвилин.
Крок 2. Паралельно на конфорку ставимо сковорідку та розігріваємо суміш олій.
Крок 3. Кладемо в олію роздавлені та очищені зубці часнику, через 1-2 хвилини висипаємо креветки.
Крок 4. Викидаємо часникові зубці та обсмажуємо морепродукти протягом 3-5 хвилин, потім перекладаємо у тарілку.
Крок 5. У ту ж сковороду виливаємо томати, солимо, перчимо і готуємо, помішуючи 5-10 хвилин.
Крок 6. У соус, що загуснув, викладаємо пасту, попередньо злив відвар.
Крок 7. Потім відправляємо золотисті креветки і перемішуємо масу.
Крок 8. Прикрашаємо страву петрушкою та насолоджуємось. Смачного!
Паста в томатному соусі з креветками
Паста в томатному соусі з креветками – це ситна і збалансована страва, яка підкорить вас ще в процесі приготування, тому що, доклавши мінімум зусиль, ви отримаєте барвисту та шалено смачну вечерю, яка ідеально доповнить келих сухого білого вина.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Спагетті – 250 гр.
- Креветки тигрові варено-морожені – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 4 ст.л.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Вершки жирні – 20 мл.
- Базилік – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Згідно зі списком, представленим вище, готуємо продуктовий набір.
Крок 2. У киплячій підсоленій воді варимо пасту до аль-денте.
Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо цибулю та часник, дрібно рубаємо головки. Видаляємо панцир, кишечник та голови морепродуктів.
Крок 4. У сковорідці з товстим дном розтоплюємо вершкове масло та підрум’янюємо на ньому нарізані овочі.
Крок 5. У глибокій чаші змішуємо пасту з протертих томатів та вершки.
Крок 6. Отриману масу викладаємо в сковороду і активно перемішуємо, соус доводимо до кипіння.
Крок 7. Закидаємо креветки і гасимо, помішуючи, близько 60 секунд.
Крок 8. Спагетті зливаємо і викладаємо в основний склад, солимо і перчимо, розмішуємо і прогріваємо все ще 2 хвилини.
Крок 9. Розкладаємо ароматну страву по порційних тарілках та прикрашаємо базиліком. Смачного!
Паста з креветками та грибами
Паста з креветками та грибами – це страва, яка часто може зустріти в меню в ресторанах або кафе, однак таку вишукану страву можна запросто приготувати в домашніх умовах і не тільки заощадити сімейний бюджет, а по-справжньому насолодитися процесом!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Паста – 200 грн.
- Креветки очищені – 100 гр.
- Печериці – 100 гр.
- Вершки – 1 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – для смаження
- Соус соєвий – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Зубці часнику «звільняємо» від лушпиння і дрібно рубаємо.
Крок 2. Печериці ріжемо тонкими слайсами.
Крок 3. Чистимо і промиваємо креветки, половину залишаємо цілими, а другу половину подрібнюємо.
Крок 4. У сковороду виливаємо олію і прогріваємо, обсмажуємо часник при постійному помішуванні 30-45 секунд.
Крок 5. Висипаємо в жароміцний посуд креветки (і рубані, і цілісні).
Крок 6. Смажимо до золотистого відтінку і додаємо гриби.
Крок 7. Стомлюємо компоненти 7-9 хвилин, випаровуючи вологу.
Крок 8. Заливаємо склад вершками, вводимо трохи соєвого соусу та меленого перцю.
Крок 9. Макаронні вироби відварюємо згідно з інструкцією.
Крок 10. Зливаємо відвар з пасти і викладаємо спагетті до креветок, перемішуємо і через хвилину вимикаємо нагрівання.
Крок 11. Страву сервіруємо і подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Готуйте та отримуйте задоволення!
Паста з креветками та кальмарами
Паста з креветками та кальмарами – це справжнє гастрономічне захоплення, яке подарує вам справжнє задоволення! Подайте таку страву любителям морепродуктів і у вас не тільки попросять подвійну порцію, а й захочуть, щоб ви розкрили всі секрети приготування, про які ми поговоримо нижче.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Спагетті – 300 гр.
- Кальмари – 500 грн.
- Креветки – 300 гр.
- Вершки жирні – 500 мл.
- Пармезан – 100 грн.
- Часник – 3 зуб.
- Олія – для смаження.
- Приправи – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо витягаємо з морозилки морепродукти і даємо час розтанути.
Крок 2. Тушки кальмара та креветки чистимо, кальмари рубаємо кубиками, за допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо пармезан.
Крок 3. Розжарюємо олію і швидко обсмажуємо скибочки часнику.
Крок 4. В ароматне масло висипаємо кальмарів та обсмажуємо 2 хвилини.
Крок 5. Додаємо креветки, перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.
Крок 6. Морепродукти заливаємо вершками і приправляємо на свій смак, не забуваємо посолити.
Крок 7. Доповнюємо соус сиром та ретельно помішуємо до повного розплавлення.
Крок 8. Змішуємо вміст сковороди з відвареними спагетті.
Крок 9. Сервіруємо та запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!
Паста карбонару з креветками
Паста карбонару з креветками – це абсолютно новий погляд на класичну страву, яку готують із жовтками та беконом. Однак, доповнивши склад морепродуктами, страва, звичайно ж, не стане гіршою, а швидше вдосконалюється. Насолоджуйтеся цією ніжною текстурою та вершковим смаком!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Паста – 250 гр.
- Креветки королівські – 400 грн.
- Вершки – 50 мл.
- Бекон – 30 грн.
- Часник – 1 зуб.
- Пармезан – 40 грн.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Трави прованські – 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти і відварюємо пасту в підсоленій воді, що кипить, на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції.
Крок 2. У сковороді розжарюємо олію і підрум’янюємо скибочки часнику, компонент акуратно виймаємо кулінарними щипцями і викидаємо.
Крок 3. У часникову олію висипаємо бекон нарізаний і обсмажуємо 5-7 хвилин, часто помішуючи.
Крок 4. Не гаючи часу, чистимо креветки, обполіскуємо водою і насухо промокуємо серветками.
Крок 5. До м’яса відправляємо морепродукти та смажимо інгредієнти 6-8 хвилин на помірному полум’ї.
Крок 6. У піалі розтираємо жовток з додаванням прованських трав, тертого пармезану, щіпки солі та меленого перцю.
Крок 7. Підливаємо вершки та збиваємо віночком до однорідності.
Крок 8. Готові макарони зливаємо та залишаємо в каструлі.
Крок 9. Швидкими рухами руки поєднуємо пасту з яєчною сумішшю.
Крок 10. Додаємо креветки та бекон, знову добре перемішуємо.
Крок 11. Страву подаємо у гарячому вигляді та негайно знімаємо пробу. Смачного!
Паста з креветками та мідіями
Паста з креветками і мідіями – це збалансована страва, багата на білок і вуглеводи, відповідно, після такої трапези ви не відчуватимете ненависне почуття голоду багато годин і будете сповнені енергії. Тому якщо ви любите морепродукти, то обов’язково візьміть цей рецепт на замітку!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Мідії – 150 гр.
- Креветки – 150 гр.
- Паста – 150 гр.
- Вершки 10% – 100 мл.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на стіл все потрібне.
Крок 2. Висипаємо морепродукти в миску та заливаємо теплою водою, очищаємо креветки.
Крок 3. Згідно з інструкцією на упаковці, відварюємо пасту в киплячій підсоленій воді.
Крок 4. На розігрітій олії 3-4 хвилини обсмажуємо дрібні кубики цибулі.
Крок 5. Додаємо креветки з мідіями та тушкуємо ще близько 3 хвилин, часто помішуючи.
Крок 6. Заливаємо склад вершками і прогріваємо 1-2 хвилини, з’єднуємо з пастою і за 2 хвилини прибираємо з плити.
Крок 7. Пасту сервіруємо та приступаємо до трапези. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Паста з креветками та шпинатом
Паста з креветками і шпинатом – це оригінальне поєднання компонентів, яке раніше ви, швидше за все, не зустрічали і точно не пробували, а дуже шкода. Крім відмінного смаку і спокушального аромату, страву також можна вважати корисною і дуже простою в приготуванні.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Паста – 150 гр.
- Шпинат – 50 гр.
- Креветки очищені – 1 жменя
- Часник – 1 зуб.
- Пармезан тертий – 100 грн.
- Вершки – 100 мл.
- Олія топлена – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо на робочий стіл все необхідне.
Крок 2. Креветки розморожуємо та очищаємо від усього зайвого.
Крок 3. У сковорідці розігріваємо топлене вершкове масло і висипаємо морепродукти, обсмажуємо близько двох хвилин.
Крок 4. Знімаємо лушпиння з часнику і подрібнюємо зубчики.
Крок 5. Рум’яні креветки перекладаємо в піал.
Крок 6. На тій же сковороді швидко обсмажуємо часник, порціями вливаємо вершки та всипаємо сир, безперервно помішуючи склад.
Крок 7. Шпинат обполіскуємо і злегка рубаємо ножем, томимо в соусі 1-2 хвилини.
Крок 8. Додаємо креветки і ретельно перемішуємо, солимо.
Крок 9. Змішуємо ароматну суміш із відвареною пастою і приступаємо до дегустації. Смачного!