Вишукана італійська страва під назвою «паста» присутній у багатьох ресторанах і кафе з європейською кухнею. Проте в домашніх умовах більш звично подавати макарони з підливою, що перетворює блюдо заморської кухні в екзотичний кулінарний шедевр. Насправді, дуже ситна і смачна паста з куркою готується швидко і дуже просто.
Паста з куркою у вершковому соусі
Макаронні вироби з м’ясом птиці, доповнюючи ніжним вершковим смаком, – чудове блюдо як для обіду, так і для ситної вечері.
Для приготування знадобиться:
- грудки курячі – 3 шт.;
- вершки – 400 мл;
- в’ялені помідори в олії – 50 г;
- сметана – 100 г;
- часник – 1 головка;
- спагетті – 400 г;
- трохи масла і борошна;
- сир – шматочок;
- сіль і перець – за смаком.
Щоб втілити рецепт в життя виконуються такі кроки:
- Курка промивається і нарізають шматочками.
- Із часнику готують тонкі пластинки.
- На сковороді обсмажують м’ясні шматочки.
- Після придбання курятиною білого кольору в посуд викладаються часник, порізані томати і кілька ложок олії з банки, де вони були.
- До вмісту також додається 50 г борошна, після чого все заливається вершками і сметаною, солиться і перчится.
- Коли соус закипить, вогонь зменшується до мінімуму
- Спагетті відварюються, відкидається на друшляк і з’єднуються з соусом.
- В порційних тарілках паста притрушивается тертим сиром.
Готуємо з грибами
Паста з куркою і грибами, яка легко впорається з голодом і порадує відмінним смаком, готується з:
- 400 г пасти;
- 300 г філе;
- 200 г грибів;
- аналогічної кількості сиру;
- цибулини;
- 20 мл вершків;
- оливкової олії, солі, приправ і кропу.
Спосіб приготування:
- Філе і цибулю нарізати кубиками, гриби – пластинками, сир натирається.
- Спагетті відварюються згідно інструкції на упаковці.
- У сковороду з оливковою олією викладаються цибульні кубики, які після придбання м’якості змішуються з куркою.
- Через 5 хвилин до цибульно-м’ясної маси додаються гриби, сіль і приправа.
- Ще через 10 хвилин вміст сковороди змішується з вершками і тертим сиром.
- На тарілки розкладається паста, яка покривається соусом і притрушивается зеленню.
Нестандартна рецептура пасти «Карбонара»
Любителі італійської кухні і ситної їжі обов’язково оцінять оригінальний рецепт пасти «Карбонара», для втілення якого в життя необхідні:
- 400 г спагеті;
- стільки ж вершків;
- грудка;
- цибулина;
- зубчик часнику;
- шматочок сиру;
- 4 яйця;
- трохи бекону;
- сушена зелень і сіль.
Паста «Карбонара» з куркою і вершками готується наступним чином:
- Спагетті відварюються, як зазначено на упаковці, і відкидається на друшляк, щоб не залишалося зайвої рідини.
- Грудка також вариться близько 30 хвилин у підсоленій воді, після чого філе відділяється від кістки і ріжеться на довільні шматочки.
- Бекон, порізаний кубиками, усмажується на сковороді до появи хрусткості.
- Тертий сир змішується з відокремленими яєчними жовтками, вершками, сушену зелень і сіллю. Після цього складові збиваються для отримання соусу з однорідною структурою.
- На сковороді з жиром від бекону пассеруются подрібнені овочі, до яких через 3 хвилини викладаються курка і, власне, сам бекон.
- У фіналі в сковороду відправляються спагетті і соус.
- Через 5 хвилин гасіння на повільному вогні під закритою кришкою блюдо буде готово.
Паста з куркою в томатному соусі
Нижче запропонований рецепт простого страви, підготувати яке можна з бюджетного продуктового набору.
Візьміть:
- 2 філе;
- пару зубчиків часнику;
- 200 мл томатного соусу;
- невелику цибулину;
- спагеті;
- трохи оливкової олії, приправ, солі і петрушки.
У процесі створення пасти:
- Філе, порізане шматочками, обсмажується з сіллю і приправами до золотистого кольору.
- Потім на тій же сковороді пассеруются порізані шматочками овочі, які після придбання цибулею м’якості, заливаються томатним соусом і приправляють за смаком.
- Через 2 – 3 хвилини в соус викладаються шматочки птиці.
- Макаронні вироби відварюють до готового стану.
Відварені спагетті подаються з соусом і рубаною зеленню.
З додаванням овочів в мультиварці
Завдяки мультиварки немає необхідності готувати соус і макаронні вироби окремо.
Використовуються такі продукти:
- філе – ½ кг;
- цибуля – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перець – 1 шт.;
- сметана – 50 г;
- макарони – 450 г;
- трохи олії, зелені, сіль і спеції.
Щоб приготувати макарони з овочами і шматочками птиці:
- У чашу мультиварки з маслом викладаються шматочки філе, які обсмажуються на програмі «Випічка» 30 хвилин.
- Через половину відведеного часу, до м’яса відправляються подрібнені овочі.
- Після сигналу про завершення програми в мультиварку викладаються макарони і заливаються водою, яка повинна їх ледве прикривати.
- Вміст солиться, приправляється і готується ще 30 хвилин в режимі «Плов».
- За 5 хвилин до закінчення процесу приготування до пасти додаються сметана і подрібнена зелень.
У вершково-часниковому соусі
Часниково-вершковий соус надає пасті з куркою пікантну, але ніжну гостроту.
Щоб спробувати кулінарний вишукування, приготована за цим рецептом, потрібно підготувати:
- 400 г філе;
- стільки ж спагетті;
- 250 мл вершків;
- склянку білого сухого вина;
- 1,5 головки часнику;
- шматочок вершкового масла;
- трохи петрушки.
Етапи створення полягають у виконанні наступного алгоритму дій:
- Філейна частина відварюється, злегка остуджується і ділиться на невеликі шматочки.
- Спагетті також варяться в підсоленій воді до напівготовності і відкидається на друшляк.
- На сковороді з вершковим маслом обсмажується подрібнений часник.
- Коли запах смаженого часнику стане інтенсивним, в сковороду додаються вершки і вино.
- Курячі шматочки викладається в соус і тушкують близько 10 хвилин.
- Паста в вершково-часниковому соусі подається разом з рубаною зеленню.
Макарони по-флотськи з куркою
Ситний обід «на швидку руку» можна приготувати з:
- 250 р макаронів;
- 300 г філе;
- цибулини;
- 40 г томатної пасти;
- такої ж кількості вершкового масла;
- солі і перцю.
Схема підготовки проста:
- Макарони варяться в підсоленій воді з невеликою кількістю рослинного масла, щоб не допустити злипання.
- На сковороді з вершковим маслом обсмажується подрібнену цибулю.
- На овоч, ледь придбав золотистий колір, викладаються шматочки філе, які приправляються, солятся і заливаються томатною пастою, розведеним в невеликій кількості води.
- Після готовності м’яса в сковороду відправляються откинутые макарони на друшляк.
- Блюдо ретельно перемішується і після цього відразу готове до подачі.
Готуємо з сиром
Нижче запропонований рецепт ароматної і смачної пасти, для приготування якої не потрібно багато часу, сил і фінансів.
Готується вона з наступних продуктів:
- філе – 300 г;
- спагетті – стільки ж;
- твердий і плавлений сир – 100 г;
- вершки – 60 мл
- сіль і перець – за смаком.
Твердий сир для такої страви можна брати солонуватий або з різними добавками (горіхи, спеції). Плавлений ж краще взяти чисто вершковий.
Основні кроки по створенню страви полягають у виконанні наступних дій:
- Філе нарізати скибочками, які викладаються в сковороду, солятся, перчатся і обсмажуються до рум’яної скоринки.
- Макарони відварюють до готовності.
- Соус готується на сковороді з маслом з сиру двох видів і вершків.
- На тарілки викладаються спагетті, курка і ніжна сирна заправка.
З курячою грудкою
Перед вами простий і швидкий рецепт пасти, для приготування якої беруться:
- 3 філе;
- 250 г спагетті;
- стручок болгарського перцю;
- цибулина;
- зубчик часнику;
- ½ Банки оливок;
- трохи оливкової олії, зелені і солі.
Алгоритм приготування:
- Спагетті відварюються і відкидається на друшляк.
- Цибулю нарізають півкільцями, часник подрібнюється, після чого овочі обсмажуються на сковороді.
- Через 3 – 4 хвилини в сковороду викладаються попередньо порізані шматочками грудки, які обсмажуються 10 хвилин.
- Останніми до іншим продуктам відправляються смужки болгарського перцю і четвертинки оливок без кісточок.
- Соус підсолювати, приправляється і змішується зі спагеті.
Паста з копченою куркою
Паста з печерицями і копченим м’ясом відрізняється оригінальним смаком.
Для виконання такої варіації необхідні:
- 200 г печериць;
- 100 мл молока;
- шматочок сиру;
- цибулина;
- по 30 г вершкового масла і сметани;
- копчена куряча грудка;
- спагеті;
- трохи борошна, сіль і спеції.
Щоб насолодитися смачною стравою, доведеться виконати кілька нескладних кроків:
- Лук ріжеться кубиками, гриби – пластинками.
- М’ясо птиці відділяється від кістки і ділиться на волокна.
- Подрібнені цибулю та печериці обсмажуються разом зі спеціями і сіллю до золотистого кольору. Після цього в сковороду додаються молоко, сметана і вершкове масло.
- У соус при постійному помішуванні вводиться борошно.
- Перед готовністю в соус з консистенцією густої сметани викладається тертий сир і скибочки копченої грудинки.
- В тарілках розкладені порції спагетті поливаються отриманої овоче-грибний заправкою.
Як зробити зі спаржею?
Поживна страва виходить з м’ясом птиці і спаржею.
Для його підготовки потрібно:
- філе – 340 г;
- Пармезан – 250 г;
- помідори черрі – 120 г;
- спаржа – 1 пучок;
- спагетті – 500 г;
- часник – 2 головки;
- трохи масла, сіль і спеції.
Етапи створення:
- Спаржа ділиться на 3 частини.
- Філе промивається, просушується і нарізати довільно.
- Паста відварюється згідно інструкції.
- Шматочки курки обсмажують на оливковій олії і витягуються.
- На сковороду викладається спаржа, до якої після досягнення нею м’якості додаються спеції і подрібнений часник.
- Паста змішується зі спаржевої-часниковим соусом, після чого розкладається по тарілках разом з половинками помідорів і сирної стружкою.
Завдяки безлічі рецептів, ситна і смачна паста в домашніх умовах прийде на виручку при прийомі нежданих гостей, при підготовці вечері «на швидку руку» або просто для збільшення асортименту страв повсякденного меню.