Паста, вона ж макарони – це універсальний продукт, який знайдеться у всіх вдома. Її просто приготувати, а головне легко поєднувати з великою кількістю продуктів і соусів. Використовувати для приготування можна не тільки довгі сорти, але і короткі. Дуже смачно виходить паста з куркою і грибами.
Паста з куркою і грибами — базовий рецепт
Це страва для багатьох сімей – чергове. Адже рецепт простий, а необхідні продукти практично завжди під рукою. Цей чудовий вечеря, практично святковий, що не потребує тривалого приготування, що дає можливість порадувати себе в будь-який день тижня.
Інгредієнти:
- макарони – 320 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- філе куряче – 320 г;
- сухий чебрець – 0,5 ч. ложки;
- печериці – 11 шт.;
- оливкова олія – 30 мл для засмажки;
- мелений перець – 0,5 ч. ложки;
- вершки – 210 мл;
- оливкова олія – 50 мл для маринаду;
- соєвий соус – 2 ст. ложки;
- молоко – 160 мл;
- крохмаль – 2 ч. ложки;
- біле вино – 135 мл
Приготування:
- Нарізати порційно куряче м’ясо. В оливкову олію налити соєвий соус з вином і насипати чебрець з сіллю. Перемішати. В отриманий маринад помістити м’ясо і витримати мінімум годину, а в ідеалі ніч. Підсмажити по хвилині м’ясні шматочки з кожної сторони.
- Кожен гриб розрізати на вісім часточок. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Налити вершки.
- В молоко насипати крохмаль. Перемішати. Залити гриби. Закип’ятити і варити хвилину. Помістити куряче м’ясо.
- Відварити макарони і перекласти в сковороду. Перемішати і тушкувати хвилин п’ять.
З додаванням помідорів
Це блюдо смачно готувати з макаронами равликами. Цікава форма утримує соус, який потрапляючи всередину, зберігається в первісному вигляді і допомагає насолодитися смаковими якостями всіх складових. За цим рецептом з помідорами виходить дуже смачне запечене блюдо з вершковим соусом.
Інгредієнти:
- печериці – 550 г;
- вершки – 550 мл;
- сіль;
- філе куряче – 550 г;
- яйце – 2 шт.;
- часник – 2 зубки;
- перець;
- паста «пиперигате» – 520 г;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- томати – 4 шт.;
- цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
- сир – 110 г;
- зелена цибуля – 25 р.
Приготування:
- Слідуючи інструкції відварити пасту.
- Нашаткувати цибулю. Порубати м’ясної шматок. Відправити на сковорідку і смажити. Підсолити і посипати перцем.
- В окремій сковорідці розтопити вершкове масло. Помістити порізані гриби і порубані часникові зубки. Підсолити і посипати перцем. Прожарити.
- Натерти сир. Подрібнити зелену цибулю і нарізати кільцями помідори.
- У вершки підсипати сіль, перець і влити яйця. Збити.
- Взяти глибоку форму. Викласти частину макаронів. Розмістити філе, печериці, помідори, зелений лук і залишилися макарони. Залити вершковою масою. Присипати сиром. Відправити запікатися в гарячу духову піч. Знадобиться чверть години і режим 180 градусів.
У вершковому соусі
З цієї варіації паста, курка з грибами у вершковому соусі виходить вишуканою на смак і задовольнить навіть найвимогливішого гурмана. Приготуйте до приходу гостей цю страву, і все точно залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- печериці – 320 г;
- спагетті – 420 г;
- філе куряче – 2 шт.;
- сушений базилік;
- сир – 160 г натертого;
- цибуля – 1 шт.;
- мелений чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- вершки – 210 мл;
- сіль;
- рослинне масло – 35 мл
Приготування:
- Промите і просушену філе порізати. Шматки робіть порційними. Відварити спагеті. Керуйтеся інструкцією на упаковці.
- Нашаткувати цибулину. Гриби знадобляться пластинками. Помістити в розігріту сковорідку з олією. Прожарити. Окремо обсмажити курячі шматочки. Присипати сіллю і перцем. Перемішати. Залити вершками. Загасити. Знадобиться приблизно півгодини.
- Присипати сирної стружкою. Перемішуючи готувати п’ять хвилин. Присипати базиліком.
- Помістити зажарку і спагетті в соус з куркою. Перемішати.
Змішувати пасту з соусом необхідно перед самим вживанням. Якщо з’єднати заздалегідь, то готові продукти швидко розкиснуть.
Паста «Карбонара» з куркою і грибами
Влаштуйте свято для сім’ї приготувавши насичене і апетитне блюдо.
Інгредієнти:
- жовток – 2 шт.;
- петрушка – 12 м;
- гриби – 260 г;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- вершки – 210 мл;
- біле сухе вино – 110 мл;
- філе куряче – 2 шт.;
- спагетті – 420 г;
- копчений бекон – 6 шматочків.
Приготування:
- Розжарити сковороду. Влити олію і прогріти. Нарізати дрібно курячі шматки. Помістити курку. Підсолити і обсмажити. Прибрати в тарілку.
- Нарізати подрібніше бекон і відправити на сковорідку де була курка. Додати нарізані гриби. Просмажити п’ять хвилин. Залити вершки і вино. Закип’ятити. Додати курячі шматки. Потомити вісім хвилин. Прибрати з вогню. Через дві хвилини влити жовтки і збити за допомогою виделки.
- Відварити пасту відповідно до інструкції і відправити на сковорідку. Перемішати.
Готуємо в сметані
Ароматне блюдо, яке можна готувати з будь-яким видом грибів. Якщо готуєте з лісових – заздалегідь проваріть.
Інгредієнти:
- сіль;
- куряча грудка – 650 г;
- сир – 170 г натертий;
- масло;
- гриби – 320 г;
- спеції;
- вода – 180 мл;
- часник – 3 зубки;
- сметана – 420 мл;
- паста – 320 г;
- перець;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- У вигляді дрібних кубиків знадобиться грудка. Гриби – пластинами. Часник порубати. Цибулю нашаткувати.
- Прогріти сковорідку. Влити олію і смажити цибульні шматочки. Додати часник і тушкувати три хвилини. Закинути курячі шматочки. Засмажувати сім хвилин. Помістити гриби. Накрити кришкою і потомити чверть години.
- Залити сметану водою. Перемішати і перелити в сковорідку. Посипати сіллю. Присипати перцем і спеціями. Потомити п’ять хвилин.
- Відварити пасту і додати в сковорідку. Перемішати.
- Посипати сирної стружкою порційно в кожну тарілку.
Рецепт приготування з сиром
Повсякденне і легке у приготуванні блюдо.
Інгредієнти:
- сир – 220 г плавлений;
- макарони – 420 г;
- сіль;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- перець;
- масло;
- печериці – 420 г;
- цибуля зелена – 35 г;
- курка – 420 г філе.
Приготування:
- Нарізане маленькими шматочками філе смажити на сковорідці в олії. Додати порізані грибні шматочки. Тушкувати до випаровування рідини. Присипати сіллю і перцем. Перемішати.
- Порізати сир і закинути до засмажки. Потримати до повного розчинення.
- Відварити макарони. Відправити в сковорідку і присипати нашаткованою цибулею. Перемішати і прогріти.
Паста з куркою і грибами в мультиварці
Прилад допомагає полегшити процес приготування. Блюдо виходить соковитіше і зберігається більше вітамінів.
Інгредієнти:
- філе куряче – 2 шт.;
- спеції;
- сир – 160 г натертий;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- печериці – 210 г;
- паста – 5 гніздечок.
Приготування:
- Порубати м’ясо і помістити в чашу. Виставити режим «Випічка». Таймер – 45 хвилин.
- Через чверть години додати нашатковану цибулю. Посипати спеціями і сіллю. Перемішати. Додати порізані гриби.
- Після сигналу таймера закинути відварену пасту. Присипати сирної стружкою. Виставити таймер на п’ять хвилин.