Паста з куркою і грибами – 7 рецептів приготування

Паста, вона ж макарони – це універсальний продукт, який знайдеться у всіх вдома. Її просто приготувати, а головне легко поєднувати з великою кількістю продуктів і соусів. Використовувати для приготування можна не тільки довгі сорти, але і короткі. Дуже смачно виходить паста з куркою і грибами.

Паста з куркою і грибами — базовий рецепт

Це страва для багатьох сімей – чергове. Адже рецепт простий, а необхідні продукти практично завжди під рукою. Цей чудовий вечеря, практично святковий, що не потребує тривалого приготування, що дає можливість порадувати себе в будь-який день тижня.

Інгредієнти:

  • макарони – 320 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • філе куряче – 320 г;
  • сухий чебрець – 0,5 ч. ложки;
  • печериці – 11 шт.;
  • оливкова олія – 30 мл для засмажки;
  • мелений перець – 0,5 ч. ложки;
  • вершки – 210 мл;
  • оливкова олія – 50 мл для маринаду;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • молоко – 160 мл;
  • крохмаль – 2 ч. ложки;
  • біле вино – 135 мл

Приготування:

  • Нарізати порційно куряче м’ясо. В оливкову олію налити соєвий соус з вином і насипати чебрець з сіллю. Перемішати. В отриманий маринад помістити м’ясо і витримати мінімум годину, а в ідеалі ніч. Підсмажити по хвилині м’ясні шматочки з кожної сторони.
  • Кожен гриб розрізати на вісім часточок. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Налити вершки.
  • В молоко насипати крохмаль. Перемішати. Залити гриби. Закип’ятити і варити хвилину. Помістити куряче м’ясо.
  • Відварити макарони і перекласти в сковороду. Перемішати і тушкувати хвилин п’ять.

З додаванням помідорів

Це блюдо смачно готувати з макаронами равликами. Цікава форма утримує соус, який потрапляючи всередину, зберігається в первісному вигляді і допомагає насолодитися смаковими якостями всіх складових. За цим рецептом з помідорами виходить дуже смачне запечене блюдо з вершковим соусом.

Дивіться також:  Підлива зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • печериці – 550 г;
  • вершки – 550 мл;
  • сіль;
  • філе куряче – 550 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • перець;
  • паста «пиперигате» – 520 г;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • томати – 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • сир – 110 г;
  • зелена цибуля – 25 р.

Приготування:

  • Слідуючи інструкції відварити пасту.
  • Нашаткувати цибулю. Порубати м’ясної шматок. Відправити на сковорідку і смажити. Підсолити і посипати перцем.
  • В окремій сковорідці розтопити вершкове масло. Помістити порізані гриби і порубані часникові зубки. Підсолити і посипати перцем. Прожарити.
  • Натерти сир. Подрібнити зелену цибулю і нарізати кільцями помідори.
  • У вершки підсипати сіль, перець і влити яйця. Збити.
  • Взяти глибоку форму. Викласти частину макаронів. Розмістити філе, печериці, помідори, зелений лук і залишилися макарони. Залити вершковою масою. Присипати сиром. Відправити запікатися в гарячу духову піч. Знадобиться чверть години і режим 180 градусів.

У вершковому соусі

З цієї варіації паста, курка з грибами у вершковому соусі виходить вишуканою на смак і задовольнить навіть найвимогливішого гурмана. Приготуйте до приходу гостей цю страву, і все точно залишаться задоволені.

Інгредієнти:

  • печериці – 320 г;
  • спагетті – 420 г;
  • філе куряче – 2 шт.;
  • сушений базилік;
  • сир – 160 г натертого;
  • цибуля – 1 шт.;
  • мелений чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • вершки – 210 мл;
  • сіль;
  • рослинне масло – 35 мл

Приготування:

  • Промите і просушену філе порізати. Шматки робіть порційними. Відварити спагеті. Керуйтеся інструкцією на упаковці.
  • Нашаткувати цибулину. Гриби знадобляться пластинками. Помістити в розігріту сковорідку з олією. Прожарити. Окремо обсмажити курячі шматочки. Присипати сіллю і перцем. Перемішати. Залити вершками. Загасити. Знадобиться приблизно півгодини.
  • Присипати сирної стружкою. Перемішуючи готувати п’ять хвилин. Присипати базиліком.
  • Помістити зажарку і спагетті в соус з куркою. Перемішати.
Дивіться також:  Шлунки курячі тушковані в сметані – 7 рецептів приготування

Змішувати пасту з соусом необхідно перед самим вживанням. Якщо з’єднати заздалегідь, то готові продукти швидко розкиснуть.

Паста «Карбонара» з куркою і грибами

Влаштуйте свято для сім’ї приготувавши насичене і апетитне блюдо.

Інгредієнти:

  • жовток – 2 шт.;
  • петрушка – 12 м;
  • гриби – 260 г;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • вершки – 210 мл;
  • біле сухе вино – 110 мл;
  • філе куряче – 2 шт.;
  • спагетті – 420 г;
  • копчений бекон – 6 шматочків.

Приготування:

  • Розжарити сковороду. Влити олію і прогріти. Нарізати дрібно курячі шматки. Помістити курку. Підсолити і обсмажити. Прибрати в тарілку.
  • Нарізати подрібніше бекон і відправити на сковорідку де була курка. Додати нарізані гриби. Просмажити п’ять хвилин. Залити вершки і вино. Закип’ятити. Додати курячі шматки. Потомити вісім хвилин. Прибрати з вогню. Через дві хвилини влити жовтки і збити за допомогою виделки.
  • Відварити пасту відповідно до інструкції і відправити на сковорідку. Перемішати.

Готуємо в сметані

Ароматне блюдо, яке можна готувати з будь-яким видом грибів. Якщо готуєте з лісових – заздалегідь проваріть.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • куряча грудка – 650 г;
  • сир – 170 г натертий;
  • масло;
  • гриби – 320 г;
  • спеції;
  • вода – 180 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • сметана – 420 мл;
  • паста – 320 г;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • У вигляді дрібних кубиків знадобиться грудка. Гриби – пластинами. Часник порубати. Цибулю нашаткувати.
  • Прогріти сковорідку. Влити олію і смажити цибульні шматочки. Додати часник і тушкувати три хвилини. Закинути курячі шматочки. Засмажувати сім хвилин. Помістити гриби. Накрити кришкою і потомити чверть години.
  • Залити сметану водою. Перемішати і перелити в сковорідку. Посипати сіллю. Присипати перцем і спеціями. Потомити п’ять хвилин.
  • Відварити пасту і додати в сковорідку. Перемішати.
  • Посипати сирної стружкою порційно в кожну тарілку.
Дивіться також:  Тартар з яловичини – 2 рецепта, як правильно їсти тартар?

Рецепт приготування з сиром

Повсякденне і легке у приготуванні блюдо.

Інгредієнти:

  • сир – 220 г плавлений;
  • макарони – 420 г;
  • сіль;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • перець;
  • масло;
  • печериці – 420 г;
  • цибуля зелена – 35 г;
  • курка – 420 г філе.

Приготування:

  • Нарізане маленькими шматочками філе смажити на сковорідці в олії. Додати порізані грибні шматочки. Тушкувати до випаровування рідини. Присипати сіллю і перцем. Перемішати.
  • Порізати сир і закинути до засмажки. Потримати до повного розчинення.
  • Відварити макарони. Відправити в сковорідку і присипати нашаткованою цибулею. Перемішати і прогріти.

Паста з куркою і грибами в мультиварці

Прилад допомагає полегшити процес приготування. Блюдо виходить соковитіше і зберігається більше вітамінів.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 2 шт.;
  • спеції;
  • сир – 160 г натертий;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • печериці – 210 г;
  • паста – 5 гніздечок.

Приготування:

  • Порубати м’ясо і помістити в чашу. Виставити режим «Випічка». Таймер – 45 хвилин.
  • Через чверть години додати нашатковану цибулю. Посипати спеціями і сіллю. Перемішати. Додати порізані гриби.
  • Після сигналу таймера закинути відварену пасту. Присипати сирної стружкою. Виставити таймер на п’ять хвилин.
Прокрутка до верху