Паста з лососем у вершковому соусі чудово підійде для обіду, вона досить ситна, калорійна і дуже смачна. Готується страва швидко – близько 30 хвилин, і не вимагає багато інгредієнтів.
Класична паста з лососем у вершковому соусі
Вам знадобиться:
- вершки – 0,3 л;
- петрушка свіжа – 1 пучок;
- лосось – 0,3 кг;
- оливкова олія – 75 мл;
- макаронні вироби – 0,3 кг;
- часникові часточки – 3 шт.;
- базилік.
Поетапне приготування:
- У киплячу воду кинути трохи солі, перекласти спагетті і готувати протягом 10 хвилин.
- Кришимо очищені часникові зубчики і кидаємо їх в розпечену сковороду.
- Лосось розрізаємо на невеликі шматочки, подрібнюємо петрушку.
- Після 4 хвилин готування часнику, прибираємо його зі сковороди. На його місце перекладаємо лосось і петрушку і обсмажуємо їх протягом 5 хвилин.
- Після цього додаємо вершки і починаємо гасити, збавивши вогонь до мінімуму 15 хвилин.
- Насипаємо сіль з прянощами, з’єднуємо приголомшливий рибний соус зі спагеті і перемішуємо. Приємного апетиту!
Незвичайний рецепт «Карбонара»
Для такої страви не підійдуть звичайні макарони. Щоб розкрити ніжний, м’який смак спагетті в соусі, купуйте тонку італійську пасту.
Список інгредієнтів:
- шпинат – 0,1 кг;
- лосось без кісток – 0,3 кг;
- борошно – 25 г;
- спагетті – 0,5 кг;
- оливкова олія – 45 мл;
- ікра червона – 90 г;
- шматок масла – 90 г;
- молоко – 0,4 л.
Як готується паста карбонара:
- Нагріваємо воду для приготування спагетті.
- Лосось шаткуємо на невеликі кубики. Розжарюємо сковороду з 30 мл оливкової олії.
- Викладаємо лосось, смажимо його 4 хвилини і перекладаємо в окремий посуд.
- У спорожнілу сковороду кладемо шматок масла, чекаємо, поки він розтопиться, насипаємо борошно і обсмажуємо її.
- Через 3 хвилини насипаємо дрібно нашатковану шпинат, додаємо молоко.
- У закипілу воду кладемо довгі спагетті і додаємо сіль.
- Кип’ятимо соус 5 хвилин, повертаємо назад рибу і готуємо ще 5 хвилин.
- До цього часу макаронні вироби можна сполоснути в друшляку і скропити оливковою олією.
- На тарілку викладаємо спагетті, заливаємо соусом, а в центр блюда кладемо трохи червоної ікри.
Паста з копченим лососем у вершковому соусі
Що потрібно взяти:
- жменя пармезану;
- спагетті – 0,2 кг;
- пів лимона;
- вершки – 0,1 л;
- копчений лосось – 0,1 кг.
Як зробити страву з копченим лососем:
- Насамперед варто зварити пасту у воді, заздалегідь її посоливши.
- В сотейник, додаємо вершки і видавлюємо сік з половинки лимона.
- Закопчену рибу дрібно шаткуємо і відправляємо в вершкову суміш.
- Кидаємо в сотейник жменю пармезану і готуємо соус 2 хвилини.
- Змішуємо теплу пасту з соусом і відразу подаємо гостям. Приємного апетиту!
З додаванням томатів
Список продуктів:
- вісім оливок;
- паста будь-якого виду – 0,25 кг;
- м’які помідори – 0,2 кг;
- часникові зубчики – 2 шт.;
- стейк лосося – 1 шт.;
- вершки нежирні – 50 мл;
- сіль, мускатний горіх, цукор, суміш перців – по щіпці;
- рафінована олія – 35 мл
Готуємо пасту в вершково-томатному соусі:
- З стейка лосося прибираємо кістки і шкірку, рубаємо м’ясо на великі шматочки.
- Очищені зубчики часнику розплющуємо і висипаємо на поверхню сковороди з киплячим маслом. Пасеруємо їх 2 хвилини і прибираємо.
- На його місце додаємо рибні шматочки і готуємо 2 хвилини.
- З помідор видаляємо шкірку, перемелюємо в блендері і виливаємо до лосося.
- Додаємо приправи, цукор, вершки, сіль. Кидаємо кілька оливок і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
- Після цього знімаємо кришку і чекаємо, поки випарується зайва волога.
- Поки соус загусає, зваримо по стандартному рецептом спагетті.
- З’єднуємо обидві страви і перемішуємо. Тушкуємо все разом ще 2 хвилини і накриваємо на стіл.
Готуємо з солоним лосем
Склад рецепта:
- спаржа – 0,25 кг;
- кусень пармезану – 50 г;
- паста фарфалле – 0,5 кг;
- сіль – 8 г;
- вершки – 0,3 л;
- щіпка розмарину;
- солоний лосось – 0,4 кг
Алгоритм дій:
- Заздалегідь зваримо спагетті фарфалле в солоній воді.
- Рибу краще брати слабкого засолу – шаткуємо її на невеликі шматочки.
- У сковороду додаємо спаржу і готуємо її 3 хвилини. Після цього доливаємо вершки і тушкуємо страва 10 хвилин.
- Насипаємо подрібнений на тертці пармезан, готові спагетті і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
- Додаємо розмарин, сіль, кидаємо рибні шматочки і тушкуємо блюдо 5 хвилин. Тепер можна подавати дивну на смак пасту в пряному соусі до столу. Приємного апетиту!
Паста фетучіні з лососем у вершковому соусі
Інгредієнти рецепту:
- вершки – 0,5 л;
- мелений перець – 3 щіпки;
- філе лосося – 0,3 кг;
- макарони фетучіні – 0,5 кг;
- шматок сиру -100 р.
Покрокова інструкція:
- Рибне філе ділимо на невеликі скибочки.
- Кладемо їх на пекарській папір дека. Заливаємо невеликою кількістю оливкової олії, посипаємо сіллю, чебрецем і подрібненим перцем.
- На 7 хвилин закриваємо лосось в духовці, працюючої при температурному режимі 180 градусів.
- Каструлю для макаронів заповнюємо водою, насипати сіль і наливаємо 18 мл олії.
- Коли вона закипить, викладаємо фетучіні і готуємо 8 хвилин. Одержаний після них бульйон виливаємо.
- В окремому посуді змішуємо вершки і тертий сир.
- Туди ж викладаємо пасту, перемішуємо.
- Пропечений лосось шаткуємо соломкою і викладаємо її зверху на соус з пастою.
- За бажанням можна насипати ще трохи чорного перцю і страву можна розкладати по порційних тарілочках.
Зі шпинатом
Для приготування корисного страви знадобиться:
- шпинат – 0,2 кг;
- одна цибулина;
- лосось (філе) – 0,25 кг;
- макаронні вироби – 0,3 кг;
- вершки – 0,24 к.
Поетапна інструкція:
- У каструлі з водою варимо локшину до неповної м’якості. Не забудьте налити воду 18 мл олії і насипати сіль.
- Прогріваємо на сковороді олію і висипаємо туди лосось, нашатковану на шматочки. Готуємо його протягом 10 хвилин і викладаємо до них шпинат.
- Цибулю подрібнюємо ножем і висипаємо до жарящимся продуктів.
- Через 5 хвилин виливаємо вершки. Чекаємо, поки суміш завирує.
- Додаємо в сковороду макаронні вироби, перемішуємо з соусом.
- Готування завершує тертий сир, посипаний зверху страви.