Паста з лососем у вершковому соусі – 7 рецептів приготування

Паста з лососем у вершковому соусі чудово підійде для обіду, вона досить ситна, калорійна і дуже смачна. Готується страва швидко – близько 30 хвилин, і не вимагає багато інгредієнтів.

Класична паста з лососем у вершковому соусі

Вам знадобиться:

  • вершки – 0,3 л;
  • петрушка свіжа – 1 пучок;
  • лосось – 0,3 кг;
  • оливкова олія – 75 мл;
  • макаронні вироби – 0,3 кг;
  • часникові часточки – 3 шт.;
  • базилік.

Поетапне приготування:

  • У киплячу воду кинути трохи солі, перекласти спагетті і готувати протягом 10 хвилин.
  • Кришимо очищені часникові зубчики і кидаємо їх в розпечену сковороду.
  • Лосось розрізаємо на невеликі шматочки, подрібнюємо петрушку.
  • Після 4 хвилин готування часнику, прибираємо його зі сковороди. На його місце перекладаємо лосось і петрушку і обсмажуємо їх протягом 5 хвилин.
  • Після цього додаємо вершки і починаємо гасити, збавивши вогонь до мінімуму 15 хвилин.
  • Насипаємо сіль з прянощами, з’єднуємо приголомшливий рибний соус зі спагеті і перемішуємо. Приємного апетиту!

Незвичайний рецепт «Карбонара»

Для такої страви не підійдуть звичайні макарони. Щоб розкрити ніжний, м’який смак спагетті в соусі, купуйте тонку італійську пасту.

Список інгредієнтів:

  • шпинат – 0,1 кг;
  • лосось без кісток – 0,3 кг;
  • борошно – 25 г;
  • спагетті – 0,5 кг;
  • оливкова олія – 45 мл;
  • ікра червона – 90 г;
  • шматок масла – 90 г;
  • молоко – 0,4 л.

Як готується паста карбонара:

  • Нагріваємо воду для приготування спагетті.
  • Лосось шаткуємо на невеликі кубики. Розжарюємо сковороду з 30 мл оливкової олії.
  • Викладаємо лосось, смажимо його 4 хвилини і перекладаємо в окремий посуд.
  • У спорожнілу сковороду кладемо шматок масла, чекаємо, поки він розтопиться, насипаємо борошно і обсмажуємо її.
  • Через 3 хвилини насипаємо дрібно нашатковану шпинат, додаємо молоко.
  • У закипілу воду кладемо довгі спагетті і додаємо сіль.
  • Кип’ятимо соус 5 хвилин, повертаємо назад рибу і готуємо ще 5 хвилин.
  • До цього часу макаронні вироби можна сполоснути в друшляку і скропити оливковою олією.
  • На тарілку викладаємо спагетті, заливаємо соусом, а в центр блюда кладемо трохи червоної ікри.
Дивіться також:  Закуска до горілки – 9 кращих рецептів правильної закуски

Паста з копченим лососем у вершковому соусі

Що потрібно взяти:

  • жменя пармезану;
  • спагетті – 0,2 кг;
  • пів лимона;
  • вершки – 0,1 л;
  • копчений лосось – 0,1 кг.

Як зробити страву з копченим лососем:

  • Насамперед варто зварити пасту у воді, заздалегідь її посоливши.
  • В сотейник, додаємо вершки і видавлюємо сік з половинки лимона.
  • Закопчену рибу дрібно шаткуємо і відправляємо в вершкову суміш.
  • Кидаємо в сотейник жменю пармезану і готуємо соус 2 хвилини.
  • Змішуємо теплу пасту з соусом і відразу подаємо гостям. Приємного апетиту!

З додаванням томатів

Список продуктів:

  • вісім оливок;
  • паста будь-якого виду – 0,25 кг;
  • м’які помідори – 0,2 кг;
  • часникові зубчики – 2 шт.;
  • стейк лосося – 1 шт.;
  • вершки нежирні – 50 мл;
  • сіль, мускатний горіх, цукор, суміш перців – по щіпці;
  • рафінована олія – 35 мл

Готуємо пасту в вершково-томатному соусі:

  • З стейка лосося прибираємо кістки і шкірку, рубаємо м’ясо на великі шматочки.
  • Очищені зубчики часнику розплющуємо і висипаємо на поверхню сковороди з киплячим маслом. Пасеруємо їх 2 хвилини і прибираємо.
  • На його місце додаємо рибні шматочки і готуємо 2 хвилини.
  • З помідор видаляємо шкірку, перемелюємо в блендері і виливаємо до лосося.
  • Додаємо приправи, цукор, вершки, сіль. Кидаємо кілька оливок і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
  • Після цього знімаємо кришку і чекаємо, поки випарується зайва волога.
  • Поки соус загусає, зваримо по стандартному рецептом спагетті.
  • З’єднуємо обидві страви і перемішуємо. Тушкуємо все разом ще 2 хвилини і накриваємо на стіл.

Готуємо з солоним лосем

Склад рецепта:

  • спаржа – 0,25 кг;
  • кусень пармезану – 50 г;
  • паста фарфалле – 0,5 кг;
  • сіль – 8 г;
  • вершки – 0,3 л;
  • щіпка розмарину;
  • солоний лосось – 0,4 кг
Дивіться також:  Печінка миня – 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Алгоритм дій:

  • Заздалегідь зваримо спагетті фарфалле в солоній воді.
  • Рибу краще брати слабкого засолу – шаткуємо її на невеликі шматочки.
  • У сковороду додаємо спаржу і готуємо її 3 хвилини. Після цього доливаємо вершки і тушкуємо страва 10 хвилин.
  • Насипаємо подрібнений на тертці пармезан, готові спагетті і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
  • Додаємо розмарин, сіль, кидаємо рибні шматочки і тушкуємо блюдо 5 хвилин. Тепер можна подавати дивну на смак пасту в пряному соусі до столу. Приємного апетиту!

Паста фетучіні з лососем у вершковому соусі

Інгредієнти рецепту:

  • вершки – 0,5 л;
  • мелений перець – 3 щіпки;
  • філе лосося – 0,3 кг;
  • макарони фетучіні – 0,5 кг;
  • шматок сиру -100 р.

Покрокова інструкція:

  • Рибне філе ділимо на невеликі скибочки.
  • Кладемо їх на пекарській папір дека. Заливаємо невеликою кількістю оливкової олії, посипаємо сіллю, чебрецем і подрібненим перцем.
  • На 7 хвилин закриваємо лосось в духовці, працюючої при температурному режимі 180 градусів.
  • Каструлю для макаронів заповнюємо водою, насипати сіль і наливаємо 18 мл олії.
  • Коли вона закипить, викладаємо фетучіні і готуємо 8 хвилин. Одержаний після них бульйон виливаємо.
  • В окремому посуді змішуємо вершки і тертий сир.
  • Туди ж викладаємо пасту, перемішуємо.
  • Пропечений лосось шаткуємо соломкою і викладаємо її зверху на соус з пастою.
  • За бажанням можна насипати ще трохи чорного перцю і страву можна розкладати по порційних тарілочках.

Зі шпинатом

Для приготування корисного страви знадобиться:

  • шпинат – 0,2 кг;
  • одна цибулина;
  • лосось (філе) – 0,25 кг;
  • макаронні вироби – 0,3 кг;
  • вершки – 0,24 к.

Поетапна інструкція:

  • У каструлі з водою варимо локшину до неповної м’якості. Не забудьте налити воду 18 мл олії і насипати сіль.
  • Прогріваємо на сковороді олію і висипаємо туди лосось, нашатковану на шматочки. Готуємо його протягом 10 хвилин і викладаємо до них шпинат.
  • Цибулю подрібнюємо ножем і висипаємо до жарящимся продуктів.
  • Через 5 хвилин виливаємо вершки. Чекаємо, поки суміш завирує.
  • Додаємо в сковороду макаронні вироби, перемішуємо з соусом.
  • Готування завершує тертий сир, посипаний зверху страви.
Дивіться також:  Кімчі з пекінської капусти по-корейськи – 7 покрокових рецептів
Прокрутка до верху