Паста з печерицями у вершковому соусі – страва італійської кухні, яку можна легко і швидко зробити на своїй кухні. Підлива з ароматних грибів, приготована за спеціальним рецептом, виходить дивовижно смачною, ситною, корисної і відмінно поєднується з будь-якими макаронами. Чудове частування викличе захват у всіх домочадців і дуже сподобається гостям, які прийшли на звану вечерю.
Класична паста з печерицями у вершковому соусі
Паста в вершково-грибному соусі готується із звичайних і доступних продуктів.
Щоб закуска вийшла особливо апетитними і ніжною, рекомендується використовувати свіжі печериці, оливкова олія, вершки середньої жирності, багато запашних спецій і трав.
Необхідні компоненти:
- спагетті – 0,35 кг;
- печериці – 0,45 кг;
- вершки (15%) – 500 мл;
- сіль, мелений перець, італійські трави (сухі) – на свій смак;
- «Пармезан» – 70 грам;
- цибулина;
- масло – 85 мл;
- дві часточки часнику.
Готуємо:
- Спочатку потрібно відварити спагеті, дотримуючись рекомендацій на упаковці. Бажано, щоб вони вийшли м’якими зверху і твердими всередині, так як від подальшого впливу соусу макарони придбають необхідну пружність.
- Готову пасту відкинути на друшляк, додати 30 мл олії і покласти назад в каструлю.
- Цибуля звільнити від лушпиння і порізати квадратиками. Часник подрібнити.
- Печериці вимити і нарізати пластинами.
- У сковорідці з олією посмажити до прозорості цибулю, потім покласти до нього гриби і тушкувати до повного зникнення утворилася рідини.
- На тертці з великими дірочками потерти сир і відправити його до печерицям.
- Після цього налити вершки, посолити, закинути спеції, італійські трави і часник. Довести підливу до кипіння.
- Макарони викласти в сковорідку, загасити дві хвилини і вимкнути вогонь.
Подавати пасту з печерицями у вершковому соусі потрібно одразу після приготування. Зберігати спагетті і соус треба окремо, а змішувати і розігрівати їх тільки перед вживанням.
З додаванням креветок
Вишукане і гарне частування, яке оцінять любителі морепродуктів. Завдяки присутності креветок, страва має насичений смак і ненав’язливий «рибний» аромат, прекрасно гармонує з рештою інгредієнтами.
Необхідні компоненти:
- паста талиателли – 500 грам;
- велика цибулина;
- гриби – 0,25 кг;
- вершки (нежирні) – 120 мл;
- креветки – 220 грам;
Готуємо:
- Нагріти в каструлі воду, закласти в неї макарони відварити їх.
- Зняти шкірку з лука, нашаткувати його півкільцями, покласти в сковорідку і обсмажити на соняшниковій олії до світло-коричневого кольору.
- Печериці порізати тонкими скибочками. Потім з’єднати їх з цибулею і тушкувати чверть години.
- Вміст сковорідки заповнити теплими вершками і готувати ще вісім хвилин.
- Креветки покласти в окріп і варити п’ять хвилин. Після чого перекласти їх в соус, посолити, додати улюблені приправи і через три хвилини вимкнути піч.
Готову пасту розкласти по тарілках, потім полити гарячим соусом з морепродуктів і грибами. До вишуканої закуски бажано запропонувати овочевий салат.
З курячим філе
Чудовий варіант для сімейного обіду – смачна і поживна паста з куркою і грибами. Для цієї страви необхідно використовувати курячу грудку і довгі, тонкі макарони.
Необхідні компоненти:
- куряче філе – 0,3 кг;
- чотири середніх печериці;
- вершки – 0,33 літра;
- паста – до 300 грам;
- цибуля – 100 грам;
- сіль морська – 6 грам;
- пряні трави – на свій смак.
Готуємо:
- Макарони відварити до напівготовності.
- Гриби почистити, сполоснути водою і порізати слайсами. Цибулину нашаткувати кубиками. Потім посмажити продукти в сотейнику на олії п’ять хвилин.
- Курку нарізати довгими брусочками, з’єднати з грибним обсмаженням і тушкувати до рум’яності.
- Залити в сотейник підігріті вершки, засипати трави і сіль. Тушкувати, періодично помішуючи, сім хвилин.
Гарячий соус з’єднати з макаронами і дати страві настоятися в закритому посуді. Перед подачею пасту з куркою і грибами рекомендується посипати рубаною зеленню.
Італійська паста з грибами у вершковому соусі
Для приготування італійського частування ідеально підійдуть такі види макаронів, як капелліні, маникотти, равіолі, фарфалле, тальятелле.
А неповторний «лісовий» аромат соусу допоможуть додати білі гриби, гливи або печериці.
Необхідні компоненти:
- гриби (свіжі або заморожені) – 0,4 кг;
- рідка сметана (15%) – 450 мл;
- твердий сир (пармезан) – 95 грам;
- паста – 0,3 кг;
- дві цибулини;
- масло вершкове – 35 грам;
- спеції, трави і сіль – скільки буде потрібно.
Готуємо:
- Гриби і цибулини почистити і нарізати кубиками.
- Розтопити в сковороді вершковий жир, покласти в нього цибулю і злегка обсмажити. Після, додати гриби і готувати їх близько чверті години.
- Сметану розвести кип’яченою водою (100 мл), потім залити в сковорідку і тушкувати ще шість хвилин.
- Сир перетворити в тонку стружку і половину порції засипати в гарячий соус. Залишилося страву посолити, заправити спеціями і через три хвилини загасили вогонь.
- Зварити Пасту, після чого помістити її в друшляк, щоб стекла вся рідина.
Викласти макарони на тарілки, просочити їх італійським соусом і засипати залишилися сиром. Рекомендується прикрасити страву гілочками кінзи або базиліка.
Готуємо з шинкою
Щоб нагодувати раптово гостей, можна зробити пасту з шинкою і грибами в білому соусі. Приготування не займе багато часу, а отриманий результат приємно здивує насиченим ароматом і пікантним смаком.
Необхідні компоненти:
- лісові гриби (або шампіньйони) – 180 грамів;
- вершки – 0,45 літра;
- паста – півкіло;
- шинка – 220 грам;
- цибулина;
- три зубчики часнику;
- відповідні приправи – на свій смак.
Готуємо:
- Підготувати гриби перебрати, очистити, промити і нашаткувати тонкими часточками.
- З цибулини зняти шкірку і порізати плід соломкою. Дрібними кубиками порубати часник.
- У ємність з закипаючою водою покласти пасту і відварити.
- Часник посмажити на олії разом з цибулею до напівпрозорості, потім з’єднати з грибами і тушкувати три хвилини.
- Нарізати шинку прямокутниками, змішати їх з грибною обсмаженням і налити вершки.
- Вершковий соус для пасти довести до кипіння, потім насипати сіль, запашні приправи і через дві хвилини зняти страву з вогню.
Зварені макарони викласти в глибокий посуд, залити гарячою підливою і поставити на стіл. Бажано вживати закуску в поєднанні з маринованими огірками або квашеною капустою.
З кальмарами
Апетитна, ніжна паста з кальмарами і печерицями в вершково-молочному соусі – прекрасне рішення для смачної вечері. Частування виходить легким, корисним і особливо сподобається людям, які віддають перевагу здорове харчування.
Необхідні компоненти:
- спагетті – 0,25 кг;
- банку консервованих кальмарів;
- молоко – неповний стакан;
- три печериці;
- дві часточки часнику:
- зелену цибулю і кріп – 80 грам;
- сметана (20%) – 30 грам.
Готуємо:
- У киплячу воду закинути спагетті і варити близько чотирьох хвилин. Після чого помістити в друшляк, промити під краном і заправити оливковою олією.
- Злегка обсмажити в сотейнику подрібнений часник, кріп і порізаний кружальцями, зелену цибулю.
- Печериці помити і порізати слайсами, покласти в сотейник і тушкувати п’ятнадцять хвилин.
- Відкрити банку з кальмарами, нарізати їх довгими смужками, потім відправити до грибної суміші і готувати п’ять хвилин.
- В обсмажені продукти покласти сметану і влити молоко. Перемішати отриманий склад і трохи потомити.
- Змішати макарони з грибним соусом, заправити спеціями, присолити і варити ще шість хвилин.
Готову пасту з печерицями і кальмарами накрити кришкою і залишити на чверть години, щоб вона стала ще пахучіше. Подавати закуску в красивих тарілках, посипавши сирної стружкою.
Рецепт з беконом
Паста, приготовлена з беконом і грибами, – вишукане частування, підходить для щоденного меню святкового столу.
Для такої страви важливо підібрати якісні макарони і обов’язково додати зелень і гострі спеції.
Необхідні компоненти:
- паста – третина кіло;
- бекон – 130 грам;
- чотири яєчних жовтки;
- печериці – 0,2 кг;
- нежирні вершки – 80 мл;
- дві цибулини;
- сир – 120 грам;
- чорний і білий перець – 6 грам;
- п’ять гілочок кінзи.
Готуємо:
- Бекон нарізати смужками однакового розміру.
- У сковороді з розігрітим жиром підсмажити м’ясо до появи коричневої скоринки.
- Цибулю і гриби порізати кубиками, потім помістити в інший посуд і тушкувати до випаровування вологи.
- Часник і кинзу дрібно порізати, додати до бекону, перемішати і через хвилину зняти з плити.
- З’єднати м’ясо з цибульно-грибною масою, залити вершками (35 грам), посолити і закинути перець.
- Жовтки збити з додаванням солі, потім змішати з натертим сиром, перелити в сковорідку і трохи нагріти.
- Коли сир розчиниться, додати яєчну суміш до вершкового соусу для пасти і розмішати.
- Макарони зварити, потім щедро полити їх приготовленою підливою.
Вживати шикарну закуску рекомендується в гарячому вигляді. До неї можна запропонувати нарізку з свіжих огірків і помідорів.
Феттучині з печерицями у вершковому соусі
Своїм зовнішнім виглядом паста феттучині нагадує широку і довгу локшину. Такі макарони чудово поєднуються з вершково-грибною підливою, завдяки чому страва набуває по-справжньому вишуканий смак.
Необхідні компоненти:
- печериці – 0,4 кг;
- паста – 420 грам;
- цибуля – 110 грам;
- жирні вершки – 0,28 мл;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, італійські трави – скільки знадобиться.
Готуємо:
- Пасту відварити згідно до інструкції на упаковці.
- Часник розчавити під пресом, цибулю дрібно нарубати.
- Розігріти в сковорідці оливкову олію, закинути в нього цибулю з часником і посмажити до рум’яності.
- Гриби нашаткувати пластинками і теж відправити в сковороду. Готувати печериці до випаровування вологи, потім заправити травами і спеціями.
- Додати до грибів вершки і тушкувати ще десять хвилин. Потім вимкнути піч.
Викласти на тарілки феттучині, полити їх вершковим соусом і запропонувати спробувати всім бажаючим. Страва добре підійде до запеченої птиці або смаженої риби.
В мультиварці
Для зайнятих господинь є швидкий спосіб приготувати пасту в вершково-грибному соусі з допомогою мультиварки.
Закуска виходить соковитою, ароматною і своїм смаком нічим не поступається приготовленої на плиті.
Необхідні компоненти:
- гриби – 0,5 кг;
- жир вершковий – 70 грам;
- довгі макарони – 330 грам;
- маленька головка часнику;
- вода – 900 мл;
- невеликий шматочок «Пармезану»;
- мелений перець, прянощі, сіль – по 5 грам;
- вершки – 230 мл
Готуємо:
- У чашу електроприладу налити воду і встановити функцію «Мультиповар» на 25 хвилин.
- Коли вода закипить, посолити її і покласти макарони. Варити вироби до звукового оповіщення про закінчення процесу, потім промити їх.
- Тепер завантажити в мультиварку рубаний часник і нарізані пластинами гриби. Готувати продукти на режимі «Смаження» п’ять хвилин.
- Після цього додати в чашу вершки, тертий сир, спеції і тушкувати, поки соус не загусне.
- Потім в підливу покласти зварені макарони, розмішати і через 1 – 2 хвилини вимкнути кухонний девайс.
Частування трохи остудити і подати до столу. Поєднувати його рекомендується зі свіжими і консервованими овочами.
Як зробити з сиром
Щоб порадувати рідних і друзів на сімейному банкеті, можна приготувати чудове блюдо спагетті у вершковому соусі з вином, грибами і сиром.
В цьому випадку краще використовувати білі сорти вин. А червоний напій або міцний алкоголь небажані.
Необхідні компоненти:
- спагетті – 0,3 кг;
- три великих печериці;
- вершки (10%) – третину літра;
- цибуля – головка;
- вино (біле напівсолодке) – 70 мл;
- трави прованські – 20 грам;
- два зубчики часнику;
- сир (будь-який) – 85 грам.
Готуємо:
- Гриби порізати слайсами і посмажити на пісному маслі десять хвилин.
- Потім додати нарізану кубиками цибулю і готувати ще три хвилини.
- Залити в сковороду вино і прокип’ятити, щоб випарувати алкоголь.
- Порубати часник квадратиками, змішати його з вершками, присолити і відправити до грибів.
- Коли підлива почне закипати, покласти подрібнений сир і ретельно перемішати.
- Після цього закинути прованські трави, прокип’ятити готовий склад одну хвилину і відставити.
- Макарони відварити, потім залити соусом, накрити кришкою і настояти близько 7 – 8 хвилин.
Гарячу пасту з грибами і сиром розкласти по порційних тарілках і засипати рубаним базиліком. Приємного апетиту!