Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування

Італійська паста з грибами у вершковому соусі

Для приготування італійського частування ідеально підійдуть такі види макаронів, як капелліні, маникотти, равіолі, фарфалле, тальятелле.

А неповторний «лісовий» аромат соусу допоможуть додати білі гриби, гливи або печериці.

Необхідні компоненти:

  • гриби (свіжі або заморожені) – 0,4 кг;
  • рідка сметана (15%) – 450 мл;
  • твердий сир (пармезан) – 95 грам;
  • паста – 0,3 кг;
  • дві цибулини;
  • масло вершкове – 35 грам;
  • спеції, трави і сіль – скільки буде потрібно.

Готуємо:

  • Гриби і цибулини почистити і нарізати кубиками.
  • Розтопити в сковороді вершковий жир, покласти в нього цибулю і злегка обсмажити. Після, додати гриби і готувати їх близько чверті години.
  • Сметану розвести кип’яченою водою (100 мл), потім залити в сковорідку і тушкувати ще шість хвилин.
  • Сир перетворити в тонку стружку і половину порції засипати в гарячий соус. Залишилося страву посолити, заправити спеціями і через три хвилини загасили вогонь.
  • Зварити Пасту, після чого помістити її в друшляк, щоб стекла вся рідина.

Викласти макарони на тарілки, просочити їх італійським соусом і засипати залишилися сиром. Рекомендується прикрасити страву гілочками кінзи або базиліка.

Дивіться також:  Соус песто: класичний рецепт, як приготувати в домашніх умовах. З чим їдять соус pesto – 6 рецептів страв