Італійська паста з грибами у вершковому соусі
Для приготування італійського частування ідеально підійдуть такі види макаронів, як капелліні, маникотти, равіолі, фарфалле, тальятелле.
А неповторний «лісовий» аромат соусу допоможуть додати білі гриби, гливи або печериці.
Необхідні компоненти:
- гриби (свіжі або заморожені) – 0,4 кг;
- рідка сметана (15%) – 450 мл;
- твердий сир (пармезан) – 95 грам;
- паста – 0,3 кг;
- дві цибулини;
- масло вершкове – 35 грам;
- спеції, трави і сіль – скільки буде потрібно.
Готуємо:
- Гриби і цибулини почистити і нарізати кубиками.
- Розтопити в сковороді вершковий жир, покласти в нього цибулю і злегка обсмажити. Після, додати гриби і готувати їх близько чверті години.
- Сметану розвести кип’яченою водою (100 мл), потім залити в сковорідку і тушкувати ще шість хвилин.
- Сир перетворити в тонку стружку і половину порції засипати в гарячий соус. Залишилося страву посолити, заправити спеціями і через три хвилини загасили вогонь.
- Зварити Пасту, після чого помістити її в друшляк, щоб стекла вся рідина.
Викласти макарони на тарілки, просочити їх італійським соусом і засипати залишилися сиром. Рекомендується прикрасити страву гілочками кінзи або базиліка.